-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
En Auchanban neztem ma, de nem volt ilyen. Hogy hivjak ezt a gumit? A "femcsikkal" egyutt lehet ezt kapni, vagy csak a gumi? Mennyire nehez elrontani? Mert nekem az a bajom, hogy a hatso ablakon ket "szivarvany" is van mar, nem tudom, hogy mi karistolja ossze az uveget, de nem szeretnem, ha tovabb romlana. Tehat ha ez is ilyen lesz, akkor inkabb rendelek egy Bosht valahonnan.
-
mycso
Topikgazda
válasz FerNandor #16596 üzenetére
Asszem auchan vagy tesco-ban vettem ilyen vagdalható gumit, már harmadszor cseréltem és még egy talán kijön belőle. Valami 900ft volt.
Simán méretre vágom és berakom, nyilván nem bír annyit mint egy gyári, de árban sem annyi.pl. az első aerotwin lapátaim már 3 évesek, az kedvezménnyel volt valami 7-8k asszem, viszont még mindíg szépen törölnek.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
én is azt fogom csinálni ezután, (bár pár hónapja vettem, nem mostanában fog kelleni) csak nem jutott eszembe, hogy ilyet is csinálhatnék... hol veszed bele a gumit? csak simán méretrevágod és beigazítod a helyére?
én egyszer még régebben próbáltam ilyet, csak ott olyan volt a gumi, hogy kijött a két oldalán a fém merevítö szál.. tehát az ki-be járt.. és elég nehezen szenvedtem bele.. Ja ezt még a Punto II hátsó ablaktörlöjéhez akartam csinálni, csak végül emiatt nem sikerült."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
tresh
veterán
válasz rob210 #16584 üzenetére
meg nem mondom mi de a legdrágább volt benne elsőre is csak a kedvezmény végett annyiért hoztam mint más a leggagyibbat , és ezért cserélték zokszó nélkül meg nagy bocsánat kérés közepette
Amúgy most épp ebéd szünetelek faterral de szerintem délutánra újra útra kész a rönci
FRENK1988: biza főleg ez a fényezés nagyon karakteres gépé tette
giigz: le nem cserélném de a mostani mellé csinálnék neki helyet
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Jah arról már leszoktam...Most 2000 és e felett tartom, a fogyim is megnőtt rendesen Persze azért azt még mindig nem szeretném, h üresben kelljen pörgetni percekig
Aldiba meg menjél Torx készletért, mert valami német márkájú, én úgy láttam h nem 1x használatos minőség. De még ha az is, 3000-ért vicc...
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Én nem mondtam, hogy ez lesz, csak ha annyira elmozog a váltó annak oka van.
Az is lehet, hogy az még a normális keretek között van.Én túl vagyok a bakcserén, hát egy jó órát eljátszottam vele, de most minden nagyon frankó.
Egyébként a laza bakkal sokáig el lehet még járni, csak lelkileg fel kell készülni rá, hogy cserés lesz.
A másik, hogy ha felüt a motor valahol akkor azonnal cserés, tehát amíg nem üt addig járkálhatsz vele.Renault power
-
FerNandor
őstag
válasz SocketA #16577 üzenetére
ilyet sztem csak autósboltban kapsz. neked asszem kiharapott seggű van. ez az ablaktörlő meg csak ahhoz meg egy darab opel típusoz való én is ott vettem a kombira. viszont el lehet vele szórakozni, ha van kedved. veszel gumit és elvileg ki lehet cserélni csak azt.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
senior tag
Megane II ferdahatuba hatulra milyen ablaktorlo kell? Le akarom cserelni, de ma este Tescoban nem lattam olyat. Hol lehet ilyet kapni hetvegen? (Szombat delutan)
-
giigz
veterán
válasz rob210 #16575 üzenetére
Attól mi történhet ha pl. valaki 5 évig -50-es vízzel jár?
Nálunk (Hajdúszoboszló) 8-ig van az ALDI, és tényleg megvettem volna a készletet, csak hát későn jutott eszembe. Ja, és kinéztem a Tesco-ban egy dísztárcsát, igaz "Tesco-s gagyi", de nekem komolyan megtetszett, darabja egy ezres, majd valamikor veszek
[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
Egy két dolog hibázik
Az Aldi 21:00-kor zár legalábbis nálunkA víz nem biztos, hogy elfolyik (szivárog, mert ez nem folyás), az is lehet, hogy valahol megiszogatja.
Nekem is szokott néha kicsit iszogatni belőle, de nem foglalkozom, vele, mert csak akkor csinálja, ha maxra van töltve.
(véleményem szerint a nyomáskiegyenlítő elengedi gőz formájában.)
Ha viszont nem áll meg a minimumon, hanem alámegy, akkor érdemes megnézni a tőmítetlenségeket.A minusz 50 az nagyon durva, lehet azért ivott belőle.
Szóval sima ioncseréltett tölts hozzá ahogy írtad is, hogy higuljon kicsit.Renault power
-
giigz
veterán
Ma nekiestem egy kicsit a kocsinak, bogarásztam rajta egy kicsit, hogy tudjam mi merre van, mert nagyon nem értek hozzá, és miért ne tanulhatnám meg. Túl sokáig nem jutottam, összesen annyit csináltam, hogy megnéztem a levegőszűrőt, milyen állapotban van, és arra jutottam, hogy nem vészes, de természetesen majd most vagy jövőhónapban az olajcserekor cserés lesz, meg minden, amit ilyenkor kell.
Most jön az érdekesség. Mivel meleg motornál kezdtem el a "szerelést" úgy gondoltam, beindítom, és járatom egy kicsit, hogy meddig melegszik fel, mert még sosem néztem meg, hogy meddig emelkedne, ha nem indulok el... MMA ezt a mondatot ne olvassa el: Szóval egy picit álltam a gázon, pörgettem a motor. Eltelt 1-2 perc már nagyon sajnáltam a benzint, aztán kiszálltam, hogy megnézzem mi a helyzet, és akkor egy olyan dolgot láttam, aminek nagyon örültem. Járt a ventilátor! Szóval akkor ha jól tippelem, a hőgomba lesz a ludas, ami nem 90 foknál indítja el (?) a ventit, hanem 95 körül...
Még annyi a helyzet, amit észrevettem, hogy 3 hónapja a szerelővel maxra töltettem a hűtővizet, most pedig a min-nél van, tehát valahol folyik a víz... Ja, és -50 fokos, amit még a múltkor a kútnál mérettem, szóval feltöltöm majd a maxig egy kis ioncserélt (?) vízzel...
Szerk.: Ja, és szerintem az alapjárati motort is megtaláltam, de ahhoz még nem mertem hozzányúlni, lévén ma is elfelejtettem torx-ot venni, vagyis Tesco-ban néztem, ott nem volt, és mindez fél 9-kor volt, amikor már az ALDI bezárt... Na majd holnap, ha arra járnék...
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
-
FerNandor
őstag
ja, az kurva jó én az ilyenekkel amúgy nem foglalkozom, szarok rájuk. ilyenkor azt sajnálom, hogy nem valami régi terepjáróval megyek, úgy befékeznék neki, hogy kirepülne a szélvédön.
meg azt bírom még, amikor pl a mecsekben elkerülnek, mert ök aztán kurvára tudnak ám versenyezni, és ahogy elkerül, megy vissza a sávba, jobbos kanyar, lemegy az útról és a kurva köveket felbassza az autómra, hogy rohadna meg.föleg, amikor "rally" szokott lenni, elötte kiszabadulnak ezek a barmok és azt hiszik, hogy ök is versenyzök..
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
tresh
veterán
Hogy biztassalak magyar utakon előbb utóbb úgy is minden tönkre megy pl fél éve cseréltem kb gömbfejeket a jobb oldalin már látszik hogy kapott egy kettőt..na most amikor kintről hozzám került még a gyári volt alatta az fél év után meghalt a jó minőségű utakon ahogy a motor tartó bakom is .. de sebaj lassan már tényleg úja autót csinálok belőle szerencsére a cserebere nagy részét itthon meg tudom csinálni mert különben azért elég húzós lenne. De kis örömcsinálás ként eddig anyag oldalba hol tartok ebben az évben : féltengelyek felújítása 27e; új csavarok 15-20 db (többféle) 570 ft, 3liter váltó olaj kb 7-8ezer, új féktárcsa+betét előre 30e + fékcső 2,5e ; toronycsapágy+kerékagycsapágy 16e; új aksi 16e; új generátor 18e; ja motorolaj+szűrő 10e így hirtelen ami eszembe jutott ez kb 125-130e ja és ezek csúnyán baráti árak Azt azért hozzá teszem hogy ha nem nyúlok hozzá és sz@rok rá és hajtom akkor se lett volna baja jó pár évig még de ön fényezés ként kicsit jó kezekbe került a gép és ahogy látom meg hálálja
szerk: az alkatrészek 80% gyári a maradék pedig annál jobb minőségű azért ilyen húzós az ár
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
nekem nem projektoros. én amúgy meg vagyok vele elégedgve.
asszem szeptemberben lesz műszaki, addig nem nézetem meg a lámpát, inkább megyek 1-esen mint most..
-
_NCT
addikt
Azt honnan lehet megtudni,h a motortarto bakok elfaradtak??
-
mycso
Topikgazda
válasz FerNandor #16549 üzenetére
Nekem mindegy milyen izzó van benne, szarul világít legmagasabb állásban is. Hozzászoktam faterom m1 ph2 síküvegeséhez, az akármilyen kínai izzóval is nagyobbat világít, mint az enyém ezekkel a csoda %-os sz@rokkal, pedig talán már az összeset végig próbáltam.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
rob210
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
válasz rob210 #16551 üzenetére
nem, sima hagyományos izzós, semmi nehéz nincs benne, akkor se volt. majd kipróbálom megint 0-án.. ha villognak, akkor lejjebb állítom
-
rob210
Topikgazda
Nem tudom egy szerelő mennyit két érte,ilyennel én nem megyek szerelőhöz az alkatrész 15.000.- és 5.000.- között mozog az a kérdés mi a motorkód.
Meg, hogy hány bakot kell cserélni.
Kiviteltől függően 3-4-5 bak lehet.
De az összeset nem kell cserélni az biztos.Egyébként pont holnap cserélek jobb első bakot az enyémben
Renault power
-
FerNandor
őstag
válasz rob210 #16548 üzenetére
jó, köszi, én is így tudtam. csak lejjebb kellett állítanom, mert sokan villogtak...
nekem is GE megalight ultra van +90-es[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
válasz FerNandor #16544 üzenetére
Így ahogy írod.
Ha terheled a hátulját akkor meg szépen buktatod lefelé a lámpát hogy ne süsd ki a szembejövők szemét.
Már ha megbecsült autós társ akarsz lenni, és nem olyan pöcs mint akikkel ma is találkoztam hazafelé vagy 5el.
Pedig nem egy nagy mutatvány a mai korszerű kocsikban egy kapcsolón kapcsolni egyetRenault power
-
Ck.
addikt
válasz rob210 #16532 üzenetére
Csinálok róla holnap egy videot az a legtisztább. Én amúgy észre se vettem, csak ma a főnököm egy fél órára kölcsönkérte és ő tette szóvá, ugyanis ő mindig úgy közlekedik, hogy a kezét a váltón tartja. Hát van egy jó pár centis belengés.
Ha a bak a ludas, mennyibe fáj a cseréje, ha szerelő intézi? -
FerNandor
őstag
válasz rob210 #16541 üzenetére
tehát mondjuk 1 emberrel 0-ban kell lennie, a legmagasabb állásban?
---
nem tudom, hogy a tompított hogyan viselkedik, de nekem a helyzetjelzök olyanok voltak, mintha beezüstösödtek volna.. bekormosodtak vagy nem tudom. (az egyik kiégett, utána cseréltem öket, de mind2 ilyen volt már) utána az újak gyönyörüen világítottak, lehet, hogy a tompítottal is tud ilyen történni?..
de ha neked 2 szálas izzód van, akkor nem ez lehet a gond, ha ugyanazon az izzón megy a tompított meg a reflektor is.[ Szerkesztve ]
-
-
rob210
Topikgazda
Uram a lámpáknak egy személlyel, mindig a legfelső állásban kell lenniük, hiszen egy személynél könnyebb nem lesz a kocsi.
Ha elkezded pakolni a csomagtartót akkor kell a lámpát értelem szerűen fokozatosan lejjebb tekerni.
Ha telt ház van és a csomagtartóban is van cucc akkor meg legalsó állásba kell tekerni .Lefotózhatom neked, de nekem GE 90%+ os izzóim vannak, szóval nem fog neked segíteni az összehasonlításban.
Renault power
-
Ghandi
aktív tag
válasz FerNandor #16538 üzenetére
Az izzók álltalában nem szoktak elöregedni,illetve szoktak,de az azt jelenti hogy kiég.De ellenben a fényszoró foncsora annál inkább! Ha belemegy a pára akkor idővel bemattul,de idővel mindden foncsor bemattul magától is.Nem tudom az említett autó mennyi idős
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
giigz
veterán
válasz FerNandor #16538 üzenetére
Lehet, hogy öregek lesznek, majd megmondjátok, ha összehasonlítjuk a távolságot. Szerintem ez az elöregedés áll fenn nálam...
Ez most egy nagyon hülye kérdés lesz: Az országúti és a tompított az egy izzó? Tehát tompítottnál kevesebb áramot kap, míg országútinál maxot?
0 állás: üres csomagtartó, csak elől ülnek.
1 állás: üres csomagtartó, 5 személy.
2 állás: teli csomagtartó, 5 személy.
3. állás: fullra pakolva, és a vezető.Érdekes, hogy nekem 4-es állás is van. (Vagy nincs, csak nekem 1-en van, és 3-ra szoktam felvenni...)
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
lehet, hogy elöregedtek az izzók? cseréld ki őket, ha règiek. ha nem, akkor én nem tudom,
de
nekem is lenne egy kérdésem. alapállásban, normál helyzetben hànyasra kell tekerni a magasságot?
-
giigz
veterán
válasz rob210 #16535 üzenetére
Ha nem lenne elég, hogy engem tanítasz, lenne egy kérésem! Egy olyan helyen, ahol nincs semmi világítás, lefotóznád, hogy a tompított hogyan világít? Pl. a kormány tetejére helyezve a kamerát. Kíváncsi vagyok, én is fogok majd egyet fotózni, mert azt érzem, hogy nekem a tompítottam nagyon gyenge. Mindig úgy szoktam, hogy országútra 4-esre állítom a magasságát, és akkor már jobban bevilágítja az útszakaszt...
Szerk.: Az országúti meg nagyon szépen világít, jó messzire.
[ Szerkesztve ]
-
Ghandi
aktív tag
Tudom nem egészen ebbe a topicba tartozik,na meg nem szeressük ám az ilyet,de léci most az egyszer.
Pár Dacia Logan új alkatrész maradt még az elöző autómbó(kuplung szett,vezérlés szett,fékpofák) és mivel a Megane hoz is kellene már egy kuplung szett igy ebből finanszíroznám.
Köszönöm!Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
rob210
Topikgazda
Az új Kresz szerint nem vagy köteles izzókészletet tartani magadnál, de kiégett izzóval nem közlekedhetsz.
Erre persze mindenhol szarnak, mert én ennyi félszemű kocsit mint Pesten nem láttam még sehol.Egyébként meg készlet sem kell, veszel minden izzóból egyet és ha ki kell valamit cserélni akkor pótolod.
Nekem van a kocsimban egy csomó izzó, mert mindenkitől, kaptam, hogy hú Francia kocsid van tessék egy pár izzó hozzá.
Aztán nem jött be nekik, mert amióta megvettem egyszer kicseréltem mindet olyanra amilyet én szerettem volna és azóta is az van benne, pedig most már a 2.-ik vizsgára megyünk majd augusztusbanRenault power
-
rob210
Topikgazda
válasz rob210 #16530 üzenetére
Az 1.6-os link nem sikerült szóval így nézne ki.
Bár ugyan az mint tershé
Renault power
-
rob210
Topikgazda
Szia.
Meg kéne azt a bemozdulást nézni mekkora.
Lehet ugyanis elfáradt motortartó bak, ami a gyorsításkor lassításkor behintáztatja a motort ami előbb utóbb bajhoz fog vezetni.
De minimális mozgás teljesen természetes, hiszen a váltó össze van építve a motorral és a gumi tartó bakok bizonyos mozgást kilengést engednek.Renault power
-
rob210
Topikgazda
Van értelme, a kanyar stabilitást erősen javítja.
Viszont ne vegyél torony merevítőt, mert nem tudod beszerelni, csak ha az egész kocsit átszereled.
Ugyanis ha jól megnézed tresh kocsiját, neki a légszűrőház már az elvezetett nagy szűrős neki 1.6-os a kocsija, ezt ne feledd.
Nekünk még a központi injektor tetején van a légszűrőház, amitől nem fér el, a merevítő.
Azaz ha hengerenkénti befecsis lenne vagy legalábbis átalakítod a légszűrőt, mondjuk sport légszűrősre, akkor elfér.
Addig kár beruháznod rá.1.6-os nagy szűrős elfér szintén a motor súlya miatt gyári felszerelés.
No és itt a miénk a begányolt merevítővel.
Amit minden légszűrő cserénél le kéne szedned.[ Szerkesztve ]
Renault power
-
rob210
Topikgazda
Nem rossz de én egy ilyentől magam alá vizelnék örömömben
Itt nem zavarna, hogy sedan.
Renault power
-
Ck.
addikt
Sziasztok,
Az baj-e, hogy a váltókar menet közben gázelvétel-, gázadáskor bemozdul? Az autó menetdinamikáján semmi nem változik, minden oké, csak a váltókaron látom, hogy ha pl. gurulok és hirtelen lepadlózom, akkor megmozdul a kar. Vagy ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Na én Aldiba ma vettem 101 részes bit torx készletet 3000 magyar krajcárért
[ Szerkesztve ]
-
-
tresh
veterán
Szép napot urak
Szétkaptam mint foxi a lábtörlőt a megane-t...a féltengelyek már felújítás alatt vannak holnap dél/ kora délután megyek értük illetve az új toronycsapágyak és kerékagycsapágyak is holnap érkeznek + fékcsövek majd mennek vissza a helyükre az új tárcsával betéttel és a felújított fék nyereggel A francia mérnökök ma csuklottak biztos a torx végett de sebaj vissza már csavarok kerülnek nem ilyen.....
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen egeret válasszak?
- RSR Porsche Design verzióban is befutott a Honor Magic7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Windows 10
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...