Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tévelygő
aktív tag
Köszönöm a segítséget sos456, és jpeetr!
Mindkét helyen megtaláltam !Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Egy Pentax K-50 típusú fényképezőgéppel rendelkezem.
Úgy jártam,hogy nyaralás közepén telt be a kártya és újat kellett vásárolnom.
A képek megjelenítésekor két számsor van a képek felett, az egyik a mappa számát, a másik pedig a fájlok számát jelzi, de a hátralévő mennyiségről sehol nem találtam információt.
Az lenne a kérdésem,hogy tud e a gép arról információt szolgáltatni, hogy még hány kép fér a memóriakártyára?Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Köszönöm a gyors tanácsokat!
Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Üdv!
Következő napi kezdő kérdésem:
Ha manuális objektívet használok Pentax K-50-en akkor az objektívre írt gyújtótávot kell beállítani a vázon,vagy az 1.5-el szorzott méretet? Pl egy manuális 50mm-es FF gépre gyártott objektívnél 75mm-ert kell megadni bekapcsoláskor?Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Pentax K-50 vázam van. Megvettem az első teljesen manuális objektívem.
Az lenne a kérdésem,hogy azt tudom hogy a fókuszt és a rekeszt manuálisan állítom be,de a objektív csatlakozó részén található egy kis karocska amit kézzel megmozgatva a rekeszt nyitja-csukja. Megfigyeltem,hogy a vázon is van egy emelentyű ami ezt hivatott vezérelni,de vázról még sem tudom vezérelni a rekeszt.
(Az objektiven nincs A állás)Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
válasz ateszm #11199 üzenetére
Nincs egyenlőre csak ez a két objektívem van.
Tervben van egy ilyen: [link]
vásárlása , de aktívan nézegetem az eladó objektíves hirdetési oldalakat is,mert szeretnék 1-2 fix, fényerős objektíveket kipróbálni.
Egyébként pár hónapja kezdtem a DSLR fotózást, már rengeteget olvastam a témában,amit szeretnék persze a gyakorlatba is átültetni.Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok! Ma készítettem rengeteg képet a tesztábráról és arra jutottam,hogy korekció nélkül adja a legélesebb képet a 0-ra!
Viszont sok képet készítettem tárgyakról,virágokról,játékokról közelről távolról és rájöttem,hogy kissé rekeszelve 7,1-től már jóval élesebb képeket kaptam. Olyanokat amikkel már elégedett vagyok.ehhez persze több fény kell,ezt a záridő növeléssel és 400-as ISO értékig engedtem a gépet.
Az elméletben tudtam hogy kissé rekeszelni kell a kitobikat,de ugye más az elmélet és más a gyakorlat.Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Álványom még nincs, objektiv dobozra tettem,hogy egy magasságban legyen a kép közepével. Időzítővel lőttem,tehát bemozdulás is kizárható.
De tényleg várok míg természetes fénynél tudom tesztelni és feltöltöm olyan helyre ahová teljes méretben mehetnek a képek.
Köszönöm az eddig kapott segítséget!Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
válasz Colonel993 #11179 üzenetére
Egy leírás segítségével 45 fokban állítottam a képet vízszinteshez képest teljes teleállásban(55mm) Már sajnos beesteledett holnapután tudom folytatni a tesztet. Viszont azt nem tudom milyen távolságból kell fényképezni.
[ Szerkesztve ]
Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Köszi a tippet!
Kell készítenem egy mércét, de már próbálkoztam annélkül.
Próbáltam két értékkel + és két értékkel - irányba is módosítani a fókuszt. Úgy tűnik, hogy a - irányba vállt be!
Sajnos nagyon beborult az idő, nincsenek jó fények, de ha elkészül a mércém akkor megtudok bizonyosodni a helyes beállításról.
Szerintem értem el javulást.Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
válasz Wendelke #11173 üzenetére
Nincs becsomagolva,legalábbis hagyományos módon pl.RAR-ba nincs. Ez egy exe file.
Két kattintás a fájlra és Futtatás után ki kell választani az Install Directory-t. Ezután egy .bin kiterjesztésű fájlt hoz létre. Na ezt a bin-t ismeri fel a gép, az exe-t nem.[ Szerkesztve ]
Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
válasz Wendelke #11171 üzenetére
Tesztelem folyamatosan a gépet és arra jutottam,hogy a változás,már ha van és nem képzelem be,csak a18x55-ös objektívet érinti.
Az 50-200-as obi szebb képeket csinál 50 mm-en mint a 18x55-ös teljes teleállásban 55 mm-en.
Szerintem ne tedd fel! Pozitív változást nem tapasztaltam...
Egyébként amit letöltöttem az adott oldalról, simán bemásolva nem ismerte fel a gép. Ki kellett telepítenem a memóriakártyára, és csak azután behelyezve gépbe ismerte fel.[ Szerkesztve ]
Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
válasz Deadpapa #11168 üzenetére
A gyermekről készült kép az érthető,mivel beltérben vaku nélkül, 400 ISO 1/15 záridő (kézben tartva!) és valóban teleállásban 18-55-ös kitobival készült.
De a kutyás képek ,verőfényes napsütésben készültek.
Ma újra letesztelem pihent szemmel, illetve tegnap érdekes mód a memóriakártya is meghalt,mivel gépbe helyezéskor formatálast kért. Ezt a 2 kutyás képet tudtam csak visszaállítani az aznapi képekből egy recovery programmal. Lehetséges hogy a kártya döglődése is eredményezhetett anomáliákat.Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Valahogyan a fények sem tetszenek,meg a képeken nem találok egy éles pontot sem. Lehet hogy éjszakai műszak után nem kellene fényképeket nézegetnem?
Csináltam egy teljes visszaállítást a fényképezőgép menüjében,talán mintha jobb lenne.
Na a 2 kutyás képet tettem fel példaképpen:
[link]Sony RX 10
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült feltenni az 1.02-es firmware-t innen: [link]
Ma volt lehetőségem kipróbálni a gépet és nem tetszik a végeredmény. Mintha életlenek lennének a képek.
Van lehetőség visszaállítani az 1.00 verziót?Sony RX 10
-
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Néhány napja lettem tulajdonosa egy Pentax K-50 fényképezőgépnek!
Nagyon elégedett vagyok vele, ez az első tükrös gépem!
Az lenne a kérdésem,hogy van lehetőség e gép használatával a dátumot a képre íratni? Feleségem ragaszkodna hozzá a családi képek könnyebb rendszerezhetősége miatt.
Csak DPOF beállításaiban találtam hasonlót."Digital Print Order Format = Digitális nyomtatásrendelési
formátum) beállításoknak az SD memóriakártyán tárolt képekhez történő
hozzárendelésével meghatározhatja a nyomtatási példányszámot, azt,
hogy rányomtassa-e a dátumot a képekre, illetve a hagyományos
kidolgozásukat is kérheti egy fotósboltban."
Ez a módszer működik?
Beállítottam a menüben hogy "Rányomtatja a dátumot", de képen nyoma sincs .Sony RX 10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Micro Four Thirds
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Gopro Hero 12 Bundle + 2x256gb sd, garanciális
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sony A7S2 + Smallrig keret, extrákkal
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest