Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
A gond az, hogy ennyiért a piacon egy átlagos bridge gép kapható, nem DSLR.
Amennyit mostanában kínáltak nekem érte, azon elgondolkozva úgy döntöttem, hogy inkább megtartom még egy darabig.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
senior tag
90ért bármikor viheted a K-x-em! (vicc) Kicsi picit várj,megy még a K-5 ára lejjebb,legalábbis remélem,én is arra várok. Addig marad a K-x. Esetleg K-30 is közelít 100környékére lassan,persze csak legyen eladó darab
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
sasa134
addikt
Szerintem az M50 1.7 verhetetlen ár/érték arányú obi a manuálok közt (már akinek persze bejön ez a gyutáv).
Nekem is van egy és ez lenne az utolsó amit eladnék a üvegek közül. Igazából kockázatot sem vállalsz vele, mert olcsó, tartja (sőt..) az árát, szóval ha manuál fényerős cuccra vágysz, ne habozz. Az elején (magamból indulok ki) küzdelmes az élesség állítás, lesz egy kis szenvedés, de tanulható a dolog és pár nap után meglepően eredményes tud lenni az ember. Masszív építésű obi, "van benne anyag", mondhatni, nagyon "feelinges" a használata.55 f2-vel nincs semmi tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
hcs57
addikt
-
sasa134
addikt
Szia,
ha adhatok tanácsot...én is K-x-el léptem be a DSLR világba, bár csak vázat vettem és utána kezdtem obi után kutatni. Sokak javaslatára egy DA 35 f2.4-et vettem - amit a mai napig imádok. Szerintem a legjobb egy fix-szel kezdeni, ami fényerősebb, segít a kompozíció tanulásban is, a témát sokszor "lábbal" kell megkeresni a zoom hiányában - de mindenért kárpótol a minőség és az, hogy sikerélményed lesz. Ha megteheted, spórolj kicsit, vadássz mondjuk egy ilyen 35-öst - utána látni fogod, mennyire van szükséges telére. Nem sokan adják el a 35-öst (érthető okokból), én is külföldi fórumon vettem, Franciaországból, 140Eur-ért.
A 18-55-ön meg túl lehet adni, és venni egy jobb "utazó" mindenest, mondjuk egy 16-45/4-et.Szóval, sztem ne kapkodd el, sztem felesleges "gyorsan" obiparkot építeni rossz minőségű üvegekből - inkább lassan, de tudatosan, jó fényerős üvegekkel tanulni. Kutya fotózásra is bőven jó (lehet) a 35-ös f2.4-gyel, bár a konkrét körülményeket nem ismerem (távolság, fényviszonyok stb).
Esetleg nézz egy Tamron 28-75 f2.8-at, ha nem fókuszhibás példányt fogsz ki (kipróbálni mindenképp), akkor meg leszel vele elégedve, dícsérik.Pár képa DA 35 2.4-gyel.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
csakb
őstag
Szia!
Na, akkor mégis a K-x lett.
A Vivitar manuális obi, a Tami legalább AF-es. Ha arról a kettőről van szó, amit itt az apróban látok, akkor nyilván inkább a Tamrongy. Annyi pénzt megér, csak csodákat ne várj tőle. Csúnyácska boké, némi CA, és rekeszelni kell vagy f/8-ig, hogy éles legyen a képe. De 10 k-t szerintem megér, ha gyorsan kell egy olcsó tele.
Esetleg ott az az F 35-135 is. Ha tudsz belőle alkudni, és nem muszáj 135-nél hosszabb vég, akkor jó lehet az is.
Ha nem nagyon sürgős, akkor viszont inkább spórolj egy DA 55-300-ra, az tényleg best buy. 60 k környékén szoktak felbukkanni használt darabok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest