Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
MYTV-vel kapcsolatban lenne kérdésem, appletv-n.Be lehet állítani Kedvencnek egy csatornát, viszont azt sehol nem lehet kiválasztani, hogy csak a kedvencek jelenjenek meg. Mire szolgál a kedvencek?
A csatornák sorrendjét lehet valahogy változtatni?
Köszi
-
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610 #84297 üzenetére
ez lenne az??
link -
-
darvinya
titán
Vót'má 100GB/1000Ft-ért karácsonyra?
-
bociusz
aktív tag
válasz
bzolika10 #84289 üzenetére
A B20 és B28 sáv átfedésben van. A B28 DL sávját 788 MHz-ig értékesítették, de 791 MHz-től már B20-ként lett kiosztva, a kettő közt egy apró 3 MHz-es blokk maradt már csak (az értékesítés 5 MHz-es blokkokban történt). Ezen kívül az említett 2*5 MHz maradt még üresen.
A tavaly decemberben kiadott NMHH 2021-2025 rádióspektrum stratégiában nem szerepel a maradék 700-as blokk értékesítésének terve. Ettől függetlenül érdemes megnézni a 10. oldalon lévő táblázatot:
- 1500 MHz (B32) és 2300 MHz (B40) várható értékesítése: csak 2023 után
- 32 GHz (ide kell előbb átterelni az operátorok mikrós pont-pont kapcsolatait, hogy a jelenleg használt 26 GHz felszabaduljon a mmWave 5G előtt): aukció: 2021, használatba vétel: 2022 (erről azóta nem érkezett hír).
- 26 GHz (mmWave 5G céljára): aukció 2022, használatba vétel: 2024TeeJay: valóban, 2022. április 9-től már csak 2*20 MHz B3-a lesz a Telenornak. Valószínűleg az 1800 MHz-es GSM cellák helyett onnantól már csak 900-asok lesznek. A nagy kérdés inkább az, hogy engedi-e az NMHH a sávátrendezést, vagyis, hogy a két részre szakadt spektrum (15+5) a Digi 5 MHz-es blokkjával megcserélve tud-e újra egységes lenni, mivel az intraband CA-t (B3+B3) nem minden eszköz támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
-
TeeJay
félisten
válasz
bociusz #84287 üzenetére
Városban fogjuk is érezni 1-2-3-4-5 éven belül
Vidék viszont vicces a B20 only megoldással
Oda 5G sem fog kerülni ahol 2-3 falura jut egy torony de még ha megnézem Eger-t mint megyeszékhely ott sincs hú de nagy mobil hálózatHa ez az oldal igazat ír akkor
április 9-től B3 30MHz helyett már csak 15+5MHz lesz Telenornak
B8-on 11.8MHz helyett meg 15MHz
CA nélküli telefonok nem sok jóra számíthatnak úgy látom[ Szerkesztve ]
-
bociusz
aktív tag
válasz
TeeJay #84286 üzenetére
Igen, a 2x2 MIMO 4G az általános jelenleg.
800-on és 900-on már nem lehet többet eladni, a szabványos Bandek egészét már korábban értékesítették (a Bandeken kívüli frekvenciákat nem tudnák az eszközök használni).
Band 8 = 925-960 MHz (downlink irányban). Az utolsó hertzig elárverezték.
Band 20 = 832-862 MHz szintén mind el lett adva.
Egyedül 700-on vannak még eladatlan blokkok, ill. tervben van, hogy az évtized második felében az EU a 600 MHz-es sávot is földfelszíni tévésugárzásról MFCN (mobilszolgáltatás) célra terelné át. (Korábban ugyanígy lett a 700-as és a 800-as sáv is felszabadítva.)A B1+B7 kapacitásbővítés zajlik, értelemszerűen először a sűrűbben lakott területeken. Hetente kb. két tucat helyszínen van fejlesztés.
-
TeeJay
félisten
válasz
bociusz #84284 üzenetére
Szép ez az ábra de Telenor szinten most hol tartunk ezen?
4G 2x2 MIMO már megy legalább?
3G-t lenyomják jövőre. Zsír!!! Jön helyére annyi 4G band amivel duplázni lehet a kakaót rajta?
Tök jó az 5G de a 4G is hány év óta épül és még most is harmatos vidéken.
Szüleim Eger melletti faluban B20 van összesen semmi több CA nyista
Bár mivel ott Telekom tornyok vannak legalább B20-on 100-120megabitet el lehet érni700-800-900MHz frekvenciákban miért nem tudnak több MHz-et árverezni?
20Mhz helyett 2x20MHz vagy többet?
Vidéken hegyes völgyes helyen értem én hogy B20 lesz még évekig de azt nem lehet bővíteni jobban?Városban meg pont fordítva, 18. kerületben csak B3+B20 van, vajon belátható időn belül jön mellé B1 és B7 is hogy legalább 4band menjen és esély legyen nagyobb sebességre meg jobb terhelésosztásra?
-
burgatshow
veterán
válasz
bociusz #84284 üzenetére
“A magasabb frekvenciákon (pl. mmWave 5G 26 GHz-en) bár látványos gigabites sebességeket lehet elérni, ezeket már egy vékony fal is leárnyékolja.”
Mert minél rövidebb a hullámhossz (egyre magasabb a frekvencia), annál inkább viselkedik fényként a jel, ergo annál könyebb árnyékolni. -
bociusz
aktív tag
válasz
Shinnokina #84276 üzenetére
Jobb a spektrális hatékonysága. Ez azt jelenti, hogy a véges frekvenciakészletből többet tud kisajtolni.
(forrás: Taszner István - Magyar Telekom)
Egyelőre még vannak értekesíthető frekvenciák, de az évente kb. 40%-kal emelkedő adatforgalom kiszolgálása idővel problematikus lesz. A nagyobb hatótávolságú frekvenciák (700/800/900 MHz) már most is zsúfoltak és ezeket is úgy kellett "elvenni" a földfelszíni tévésugárzástól. A magasabb frekvenciákon (pl. mmWave 5G 26 GHz-en) bár látványos gigabites sebességeket lehet elérni, ezeket már egy vékony fal is leárnyékolja. Ezért fontos, hogy a meglévő spektrumból minél többet kihozzanak az új technológiák. -
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #84280 üzenetére
Valószínűbb, hogy a fizető türelmetlen. Az elutasítást a bankok nem feltétlenül küldik tovább a kártyaelfogadó felé. 5 perc után menni fog a sikertelen fizetésről az értesítés.
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #84280 üzenetére
Köszi! Akkor várok. Nem sürgős, dec. 7. a határidő.
-
-
Somatom
veterán
Utazok egy autóban. Próbálom befizetni a számlát. Jóváhagyás kérés, Erste George értesítés megjelenik. Épp rá akarok bökni, amikor zöttyen egyet az autó, én meg ettől elhúzom az értesítést, ami eltűnik. Sakk, matt. A számlán az van, hogy fizetés folyamatban. Nem tudom újrakezdeni és nem tudom, hogyan tudnám folytatni. George -ban sem látom nyomát. Ilyenkor mi a teendő?
-
RedCactus
senior tag
válasz
Shinnokina #84276 üzenetére
Gyorsabb...
-
tomp
félisten
válasz
Diák66 #84274 üzenetére
Talán Android 12-vel meglesz.
OnePlus 9 Pro-nál is android 12-vel lett minden. Azaz hivatalos VoLTE és 5G.
Igaz az 5G-vel kapcsolatban megint készíteni kellett logot mert crashel a komplett modem. Azaz eldobja a SIM-et is.
(eltűnik a hálózat, majd a SIM kártya inaktív lesz aztán újra bekapcsolja a kártyát és visszamegy 5G-re és ezt ismétli elég sűrűn) -
Diák66
őstag
válasz
Viktor0610 #84270 üzenetére
Csak tudnia kellene a telefonnak végre.
Oneplus 8T szerintem még mai napig nem ismeri a telenor 5G hálózatot "okosítás" nélkül.
-
RedCactus
senior tag
válasz
-
RedCactus
senior tag
válasz
Köszi szépen, akkor rosszul tudtam...
-
-
azbest
félisten
válasz
Viktor0610 #84267 üzenetére
Nem ügyes
amúgy a másik ami feltünt apn kapcsán, hogy a kapott online-ban mintha az apn ipv6 only lett volna alapból. Lehet ezt vette komolyan az iphone múltkor, amire panaszkodtak, hogy nem megy a net (ios-re bejött ipv6 only mód támogatás és azzal együtt volt a telenorral gondja egyeseknek). A net profilt ipv6 only-ra állítva sincs internet, mert nem oszt ipv6 címet. A roaming ipv4 volt a konfigban.
Bár se vodával, se telenorral nem mutatnak ipv6 címet az appok.
#84269RedCactus
nekem a régi hipernet home 100GB csomag van, szólal igen. A fő kártyát használtam. Az adatmegosztót nem próbáltam vele.[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz
szkaroly #84265 üzenetére
A végén írtam, hogy nem annyira lassú, mint xiaomival. Bár változhat különböző időpontokban is. Az irodánkban például még rosszabb szokott lenni, mint otthon. De samuval 50/3 vagy 70/5 is megvan most 4G korláttal is.
Ott most telenorral is 4g+ jelzést látok, ha épp nem 5g. Korábban a mi a2-őn csak a vodás kártyán láttam 4g+ logót. Bár sebességben nem látom samunál, hogy itt az irodánál számítana. Otthon látványosabb a 4g és 5g közti különbség, mert közelebb lehetek a toronyhoz.
De nehéz egzaktul következtetésre jutni, mert akár pillanatról pillanatra is sokat változhatnak a körülmények. Csak azért gondolom, hogy nem a telefon hibás, mert vodával nem volt ilyen szélsőséges, 0.0x upload mérés vele.
Otthon amúgy arra is gondoltam, hogy esetleg telekomos toronnyal osztozás az 5g. De itt az irodában a telekomos kolléga 400akat is mért akkor 5g-n, amikor most samuval telenornál meg 40 / 3 volt. Van másik simem is, ami most huawei b525 routerben van, lehet átteszem próbaképp a xiaomiba, hogy egy idő közelében is próbálgathassam.
Egyébként az vicces volt, hogy online profil beállítást küldött le a telefonra a telenor az első bekapcsoláskor simmel
közben ehhez net kell.
Szóval nem tudom, hogy a mi a2 miért nem passzol a telenorral mostanában. De samuval teljesen jók ezek a sebességek (a sokszáz inkább csak jópofa, a lényeg, hogy pár megabit meglegyen mindig, megbízatóan és ne az legyen, mint múltkor, hogy telefonról nem tudok a szerverszobából képet küldeni távoli kollégának, hogy a piros vagy a zöld kábelt kell
elvágnikihúzni).
Plusz a samsung elcsalja az eu-s 5GHz mobil hotspot tiltás szabályt valahogyan. Míg a xiaomi betartja. Így azóta a mi a2-ről csak lassabb 2.4es hotspot módban lehet netet megosztani. Samuról meg 5GHz-en jóval nagyobb sebességűt is lehet indítani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Shinnokina #84256 üzenetére
A telenor nem tesztel semmit. Kiadják az ügyfélnek aztán majd ők tesztelik.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #84167 üzenetére
azt hiszem megfejtettem, hogy miért olyan botrányosan lassú a 4g telenorral itthonról.
Ez volt, amit nemrég xiaomi mi a4-vel mértem 4g-vel a hipernet home csomagommal.Nos, egyéb okokból is, de most váltok samsung a52s 5g-re és a simet betéve, beállítva nocsak.. 5g logó telenornál
nocsak... lehet azért gyászos a 4g, mert átállították 5g-re a közeli tornyot. Így 5g készülékkel már más a leányzó fekvése.
Bár most a samuban a 4g-re limitált sebesség is lényegesen jobb, mint a mi a2 volt. A samu sokkal többféle bandot kezel, bár nem tudom, hogy tényleg ezért van-e.[ Szerkesztve ]
-
Shinnokina
tag
válasz
INGJOKE #84250 üzenetére
"tervei szerint" "várhatóan" - ez nekem nem egy ígéret, hanem egy lehetőség. Ígéret az, hogy "2021-ben be fogjuk vezetni", ezek meg tervről beszélnek. Vagyis vagy bevezetik, vagy nem. Tervezik, aztán akármi is lehet (pl. nem sikerül a teszt, bugook jönnek elő, akármi). Ezt elég kemény hazudozásnak nevezni azért.
-
-
válasz
Viktor0610 #84251 üzenetére
Magyarul ha azt mondja a telenor hogy tervei szerint jövőre ingyen adja az előfizetést mindenkinek, akkor az olyan mintha nem mondott volna semmit? Értem én hogy mindig véded ezt a csóró céget, de az a sz*rágás ami náluk van az a kabaré/botrány szint. A vezérigazgató nyilatkozta, mikor ebben is kiderült hogy utolsók lesznek. Kicsit hasonlítanak az Apple-re ők is később vezetik be a dologokat, mint a piac, csak a telenornál nem is működik. 2021-ben úgy tesztelnek egy új dolgot, hogy rá eresztik a felhasználóra aztán ha jó akkor jó, ha nem majd valamikor kijavítják. Botrány
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #84251 üzenetére
Az eSIM megint más téma. Az idén lesz
-
-
válasz
Viktor0610 #84249 üzenetére
Mondjuk itt
-
-
válasz
burgatshow #84244 üzenetére
Nem, nem az volt hogy lehet. A negyedik negyedévre kész lesz azt mondták.
-
Gyuree91
tag
Kihúzzák ameddig lehet ezt a kutya esimet...?
-
bociusz
aktív tag
válasz
sfdrakex #84237 üzenetére
A listán szerepelt korábban Kecskemét Bethlen is (2021.11.03), de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy ott 5G is lett, valahol csak 4G kapacitást bővítenek.
Ezen a linken van archiválva április óta lista, ill. hogy hol milyen fejlesztés valósult meg (a színek jelentései: zöld=5G, citromsárga=4G bővítés, narancs=még nem lett ellenőrizve, piros=még nem lett fejlesztve).Van még felhasználói mérések alapján gyűjtött térkép, de ezen úgy tűnik, hogy még nem járt 5G-s telefonnal más Kecskeméten.
-
tomp
félisten
válasz
sfdrakex #84235 üzenetére
Tervezett helyszínek
Kecskemét Árpád
2021.11.18
Kecskemét Kaffka Margit
2021.11.18Lehet a korábbi listákon voltak még más Kecskeméti helyszínek is.
-
sfdrakex
nagyúr
Kecskeméten találkozott már valaki 5Gvel? Mindszentin mentem az ötös felöl a felüljáró felé, ránéztem a telefonomra, és 5G-t mutatott, de nagyon hamar visszaváltott 4Gre. Nem álltam neki, arra körözni, de majd legközelebb figyelem.
-
-
adam1400
tag
bocs viktor tudom van külön volte topik, de most nézem elkezdte a telenor árulni a xiaomi 9AT-t, ezek szerint akkor ez is volte képes? csak mert én nem náluk vettem és nem müködik.
-
esbii22
őstag
válasz
burgatshow #84228 üzenetére
Ugyanezt írtam, az új iphone széria független csak. Olvasd csak el a hozzászólásom mégegyszer. A kolléga viszont egy xiaomi-ról érdeklődött ami dual simes, na azok tuti hogy sose voltak halozatfuggoek
Bármilyen márkájú legyen is a telefon. Direkt kettészedtem a mondanivalómat.
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szabonagyur #84226 üzenetére
Nem vagyok bétán, akkor azért nincs. Köszi.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
szabonagyur #84222 üzenetére
Huawei P30 és P30 Pro, Galaxy A51, iPhone 13 Pro, függetlenek.
-
bioengin
tag
Sziasztok! Van arról vkinek infója. hogy a telenornál hűségre vásárolandó Xiaomi 11T Pro 256 GB Dual SIM mindkét simjén simlock van-e? Vagy olyan van, hogy csak az egyiken? Esetleg egyiken sem? Hogy megy ez mostanában? Köszönöm előre is!
-
válasz
szabonagyur #84217 üzenetére
Igen. 49-re
-
válasz
szabonagyur #84215 üzenetére
Igazad van, arra nem figyeltem. Azt hittem mindegyik frissítésbe belerakták az új szolgáltatói beállításokat. Ez nem olyan dolog amit egy beta verzióban tesztelni kell
-
válasz
szabonagyur #84211 üzenetére
Dev betat használok! 15.2 dev beta 3 jött tegnap. Az előzővel még nem lehetett használni a Telenoros adatkártyát, de ezzel megy
-
Schnorkel
tag
Éjjel megérkezett a 15.1.1 iOS - bár azt írja a hívásmegszakadás problémát orvosolja, lehet érdemes a net / online APN hibát is ellenőrizni
-
Diák66
őstag
válasz
bociusz #84204 üzenetére
Győrben azért már jelentősen több 5G antenna van az egyetemi és városházánál szemben lévőnél. Győr látszólag fontos a telenornak, mert a pici 5G antennák sorra kerülnek fel, valamint a B28 rendesen megszaporodott. Pedig a 700 MHz nem volt jellemző a Telenorra. Igaz egyelőre a cellmapper alapján ez még mindig leginkább a dunántúlra korlátozódik Budapesten kívül, annak is a Balatontól északra fekvő területeire. Megyei jogú városokban itt-ott előfordul már máshol is.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Telenornál szokott lenni black friday akció?
Googleval keresve csak 2018 évi akciót láttam, az nem ma volt.
Illetve találtam a Svéd Telenor oldalán hogy ott lesz idén is akció. Csak sajnos az egy kicsit messze van.
Nálunk várható, vagy már nem szokása a Telenornak ilyet tartani?
(Tudom a black friday nem mindig valós leárazás, de azért rápillantanék ha lesz.) -
pdr755
aktív tag
válasz
osonte #84198 üzenetére
Nem kenyérre kell nekik, lollolo. A csalók okozta veszteséget te, én és a többi előfizető fizetjük meg áttételesen valamilyen módon (nem mindig pénzben - lásd itt)
Nem a szolgáltató gyakorlatát akarom védeni, de valahol logikus hogy nem tűrik mosolyogva a csalók és tolvajok “munkáját”.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz
osonte #84192 üzenetére
Sajnos mindenhol kell legalabb 6 honap,hogy vasarolni tudj eloleg nelkul.Vodanak nekem is 170k kellett kifizetnem eloleget a telefonra,amit aztan elkezdtek jovairni havi 4000ftal
Most a telekomal van 2 reszletfizetesem es ha vennek most egy 500ezres tv reszletre, akkor bekernenek 450ezer eloleget
-
osonte
őstag
válasz
szabonagyur #84199 üzenetére
Igen, ott kell a bank. Gyorsan meg van az is és nem bonyolult, írtam már jó párat (másoknak). Végigvittem a Vodafone-nál is próbaként a vásárlást, ott 144 000 Ft-os készüléknél kért 90 000 Ft-ot előlegként. Direkt olyan készüléket néztem ami másik szolgáltatóknál is ennyibe kerül. Ez már korrektebb előleg a készülék árához viszonyítva, de onnan meg mindenki menekül, mert mostanában sok gond van (nem is elsőre sikerült végigvinnem a folyamatot a webes felületen).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kedvenc zene a mai napra
- Hell Let Loose
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Keresek hibás tuf 4090
- Nintendo Switch 32GB. RED & BLUE,Kiváló állapotban,extra tartozékokkal.
- Dell OptiPlex 740 - Athlon64 3800+, 4GB RAM, 80GB HDD, Geforce 6150
- Nintendo Switch OLED 64GB. (+256GB.!) Pokémon Scarlet & Violet Edition Kiváló állapotban.
- Steam Deck 64+512GB.! Kiváló/Karcmentes állapotban eladó!