Új hozzászólás Aktív témák
-
Manitou
veterán
válasz Kernel #18766 üzenetére
Azt mennyie költséges javítani ?
Tegnap este még annyi fejlemény volt, hogy most már a kép is elsötétedik, de a monitor bekapcsoló ledje úgy világít , mintha aktív lenne a képernyő, ha kikapcsolom gombbal, és vissza, akkor visszajön a képe, de rövid idő múlva megint fekete kép. -
Manitou
veterán
Üdv!
Egy AcerX223W a páciens. Gari már nincsen rá, 9 éve vettem újonnan
Van amikor rájön, hogy elkezd kicsit ugrálni a képe, illetve vízszintes csíkok is megjelennek, aztán magától elmúlik. Először videókártya gondra tippeltem, ez akkor lett kizárva teljesen, mikor a gépről lehúzva a kábelt, a no signal feliratú képen is előjöttek ezek a gondok.
Szerintetek mi lehet a gondja? -
Manitou
veterán
Erre a kédésre adjatok választ :
Adott egy iroda, ahol vannak ugye ámítógépek
És az összes gép monitora - amióta ebbe az irodába költözött a cég - furcsán viselkedik.
A jelenség, hogy mozog a kép. A sarkoknál lehet észrevenni,van hogy fél-egy centiket, rohadt zavaró, meg van hogy bezöldül meg belilul a monitorok sarka. Másik irodában tökéletesen működtek. Én valami elektomágneses dologra gondolok, de nem tudom ez mitől lehet. Vagy a falakban van valami ami zavarja a monitorokat
Az épület egy többszintes régi belvárosi lakóépület. Én a közeli villamospályára gyanakszok, bár annyira nincs közel( de messze se) Az ablaknál ülő kolegának a gépe állítása szerint mikor elmegy a villamos akkor kileng a monitor képe, illetve pumpál egyet. 19-ből 18 colba vált, ha érzékeltetni akarom a dolgot.
Vannak még más érekes dolgok is, multkor zenélt az egyik egér tiszta x akta ez az iroda.
19-es CRT monitorokról van szó.
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
Van egy 19''-os Samsung SyncMaster 957MB CRT monitorm. A bekapcsoló gombjával van egy kis gond, konkrétan az, hogy gondolom a sok kézi ki-be kapcsolástól elhasználódhatott a kis kapcsoló belül, ugyanis, ha benyomom, nem nagyon érezni hogy bekapcsolok valamit ''ott belül'' , nem úgy mint régen, mikor hallatszott is. Szóval most úgy megy már jó ideje, hogy gomb be van nyomva fullra belenyomva egy papirgalacsin és leragasztva Elvileg van még rá garancia, csak még nem alakult úgy, hogy elvigyem szervízbe. Ezt a kapcsoló dolgot mennyire időigényes kicserélni Ha nem lenne gari, akkor mennyibe kerülne kb egy ilyen javítás?
Van itt egy másik monitorom is, tulajdonképpen a tartalék monitorm volt, csak külcsönadtam rokonnak, és náluk elfüstölt. Nálam kipróbáltam. 60Hz-en ment, aztán fel akartam pakolni 85Hz-re és ekkor elkezdett kattogni össze-vissza mintha ki-be kapcsolnám( meg persze sötét kép), és azóta is ezt csinálja ha áram alá teszem és bekapcsolom. Egy 15''-os Yakumo monitorról van szó. Ennek a javításával mennyire érdemes foglalkozni -
Manitou
veterán
Nekem most robbant fel egy régi monitorom amit kölcsönadtamVajon javítható még? Befüstölte az egész szobát.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik