Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz steewcv65 #23477 üzenetére
Szia, mivel 1060-ról van szó és displayport problémáról, te is tehetsz egy próbát, ez az installer először megnézi, kell-e ilyen neked, aztán ha igen, akkor igazából semmit nem veszíthetsz a kipróbálással.
[link]Max annyi történhet, hogy pont közben megy el az áram és brickeled
-
geckowize
őstag
válasz geckowize #23453 üzenetére
Sziasztok,
Valószínűleg megvan a baj, még nem próbáltam ki, de körüljárva a dolgot 99%, hogy ez a baj:
NVIDIA Has a DisplayPort Problem Which Only a BIOS Update Can Fix -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Asus TUF GAMING B460-Plus alaplapom.
Vettem egy új Gigabyte M32Q monitort a már meglévő AOC Q3279VWFD8 mellé, mindkettőt DisplayPort-on csatlakoztattam, az AOC-nek 1.2, a Gigának 1.4-es DP csatija van, a videokártyának (GTX 1070) 1.4-es DP csatlakozói vannak.
Minden gond nélkül ment, amíg először indítottam újra a gépet úgy, hogy mindkét monitor rá van csatlakoztatva. Ekkor bootoláskor felvillan a Q-LED-ek közül a VGA LED és nem ad képet a Giga monitor, csak az AOC.
Ugyanúgy nem ad képet és világít a VGA LED, ha csak a Giga van rádugva.Bár ritkán indítom újra a gépet vagy kapcsolom ki, mégis elég zavaró az érzés, hogy valami nem stimmel, van ötletetek?
Már túl vagyok a troubleshooting stepeken, amit az Asus ajánl ilyen esetben: csatlakozók cseréje, VGA reseat, PCIe tápcsati kihúzás-bedugás.
Még jóval az új monitor vásárlása előtt is volt egyszer idén, hogy úgy indult el a gép, hogy a VGA LED világított, viszont nem volt semmi érezhető probléma, utólag vettem csak észre, akkor nyilván csak az AOC monitor volt csatlakoztatva.
A válaszokat előre is köszi!
-
geckowize
őstag
Szia,
Nekem 10 éve van meg és soha nem láttam, hogy lehetett volna 75 Hz-re állítani.
Le is csekkoltam, hogy biztos nem 60 Hz-es-e és a displayspecifications.com-on valóban 75 Hz-et ír...#23047 ElektrikusDE: Az nem teljesen igaz, hogy a win10 nem fogad el drivert monitorokhoz, mert elfogad, én a saját AOC monitoromhoz pl fel tudtam rakni. Igaz, volt egy kis szívózás azzal, hogy az AOC honlapjáról letölthető driver nem "aláírt", de ennek ellenőrzését ki lehet kapcsolni ideiglenesen.
-
geckowize
őstag
válasz ElektrikusDE #23042 üzenetére
Szia,
Gondolom ahhoz nem árt valami szakértelem a témában és forrasztópáka, nekem sajnos egyik sincs. Mit ajánlanál, van valaki PH-n aki ilyennel foglalkozik?
Vagy az Oázisba vigyem, lejárt garival is vállalják normális áron?
Kb. 24.000 Ft-ot ér ez a monitor jelenleg a beárazós topic szerint, így nem sokat költenék rá (kb 5 ezret max), abból gondolom nem jönne ki... -
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy majdnem 10 éves Dell UltraSharp U2311H monitorom, ami az utóbbi pár hónapban véletlenszerűen elkezd úgy villogni, hogy mintha valamelyik sarokból indulna ki valamiféle hullámzás és a kijelzett kép valamint a fekete között váltakozik. Sajnos előbb eltűnt a jelenség eddig, minthogy elkezdjem videózni.
A kérdésem, hogy a majdnem 10 éves kor indokolhatja ezt, vagy pedig máshol kell keresni a bajt? Már 2 gépen is ki lett próbálva és mindkettőn csinálja.
-
geckowize
őstag
válasz Kernel #19982 üzenetére
Ah értem, köszi.
Szerintem a kontraszttal volt baj, mert filmnézés közben sötét jeleneteknél alig látszott valami. Ha van dinamikus kontraszt bekapcsolva, hogy lehet kikapcsolni? Ilyen menüpont nincs a monitor beállításaiban. Energiatakarékos mód sincs egyébként.
Lehet, hogy a Reader mode volt bekapcsolva véletlenül, most kipróbálom azt is.
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy LG 22MP47D-P monitorom és elkezdtem észrevenni, hogy valami nem oké a fényerejével, túl sötétre állítja néha önmaga és hiába állítom be magán a monitoron 100-ra, csak az AMD driveren sikerült normálisra húzni.
Viszont ezután is azt vettem észre, hogy automatikusan állítódik és ez elég zavaró. DVI-jal használom, mert azt gondoltam ha már van DVI rajta és a VGA is DVI-os, akkor minek átalagítgatni analógot, azonban utána vettem észre, hogy így az Auto gomb nem is működik rajta, tehát a funkcionalítása kevesebb, mintha D-Subbal használnám... Ki akartam próbálni, hogy D-Subbal is csinálja-e ezt a fényerő változtatgatást, viszont D-Subon nem is érzékelte a jelet, fogalmam sincs miért.
Most update-eltem a firmware-t és a VGA drivert is, hátha jó lesz..
Meg tudná valaki mondani, hogy mi lehet a gond a monitorral?
-
geckowize
őstag
válasz jacint78 #19348 üzenetére
Köszi a válaszokat jacint78, mezis!
Nem próbáltam a fényerőt változtatni, de ha legközelebb előjön a jelenség, kipróbálom.
A kontakthiba dolgot csak azért mondtam, mert máshogy nem tudtam megfogalmazni. Nem szedtem még szét monitort, és ahogy rákerestem, nincs is nagyon disassembly videó, úgyhogy ez elég balszerencse.Viszont: Próbáltam "kihallgatni" honnan jöhet, a tetején lévő szellőzőnyílásoknál volt mintha a legerősebb, közben fel le húztam magát a monitort a talpon, valamint a mögötte lévő falról eltávolítottam a posztert, ami egybeesett a poszter mögötti nagyon apró átlátszó muslincaféle és egy ugyancsak apró pók eltávolításával és láss csodát, valahogy megszűnt a hang.
Gondolom nem az előbb említett kisebb rovarpopuláció volt a ludas (túl kicsik ahhoz, hogy ilyen hangot adjanak ki, arról nem is beszélve, hogy ezen fajoktól elég életidegen a kontakthiba-zaj), hanem a fel-le húzása a monitornak "helyrerakhatott" valamit. Majd kiderül, hogy igazam van-e, de azóta tényleg kuss van végre és előtte meg folyamatosan csinálta.[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
Van egy Dell UltraSharp U2311H monitorom, 5,5 éves. Nem rég kezdtem újra használni, 3,5 hónap kihagyás után és halkan, de zavaróan hangot ad ki a tetején lévő szellőzőnyíláson. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha beszorult volna valami kis rovar, és zümmögne néha (zárt szobában volt a kihagyás alatt, nem hiszem, hogy tényleg egy rovar lenne, főleg, hogy inkább elektronikus a hang). Ilyen kontakthiba-szerű érintkezés/nem érintkezés váltakozása.
Mit tudok ezzel csinálni? Ettől eltekintve jól működik, de rohadtidegesítő, még amellett is, hogy zúgnak a ventik a gépben.
-
geckowize
őstag
Hello, lehet nem ide vág, de ti mivel szoktátok tisztítani a monitor kijelzőjét? Kizárólag PC boltban kapható tisztítóval szabad? Mi az ami jó árnak számít ezek között?
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AI a játékokban és azon túl
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...