Új hozzászólás Aktív témák
-
robertho
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Adott Egy gigabyte GA-F2A88XM-DS2 lap. [link]
"
1 x D-Sub port
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 2560x1600
* Support for 2560x1600 resolution requires both a monitor and cable that support Dual Link DVI.
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.
Maximum shared memory of 2 GB
"F1 bios van rajta, az még nem volt frissítve.
DVI-D porton DVI-D single link kábellel nincs jel.
Erre a lapra szeretnék két egyforma Acer monitort feltenni. (D-sub+DVI-d)
Mi lehet a megoldás?
-
Kernel
nagyúr
válasz lood55 #18597 üzenetére
Magam részéről a márkával nem szoktam foglalkozni, de anélkül nem használok fel egy HDMI-kábelt, hogy ne mérném ki az említett legfontosabb tulajdonságát. Nehogy kárt okozzak vele.
Számítógépes üzletben vettem például 5 méteres kábeleket. Az egyik DVI-HDMI, másik csak HDMI. Noname kínai 2000-2500 Ft-os kategória. Rámértem, rendben van, azóta is tökéletesen végzi a dolgát.
Viszont az egyiket meg akartam hosszabbítani még 50 centivel, mert lecseréltem a plazma TV-t nagyobbra, aminek pont úgy esik a csatlakozója, hogy már feszült az 5 méteres kábel.
Rendeltem eBay-ről "prémium" HDMI hosszabbítókat (50 cm, 1 m). Simán átvertek vele, semmi köze a prémium minőséghez. Bár ezt magam sem gondoltam komolyan, mert elég olcsó volt, csak mégis bepróbálkoztam.
Egyiknél sem volt bekötve a shell, sőt egyiknél még a kábel is csak az a vékony fajta (tyúkbél típus), ami nincs is érpáranként árnyékolva. Miközben a leírásban azt hazudták, hogy igen:
Volt képük ezt mellékelni a gagyi kábelhez.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Maxell014
senior tag
válasz Kernel #18593 üzenetére
Közbe rájöttem csak annyi a probléma, hogy ha kikapcsolom a monitort akkor olyan mintha kihúznám a kábelt a vga-ból. Szóval a tv lesz az elsődleges kijelző a filmet pedig csak megállítja de eltudom indítani, ha meg vissza kapcsolom a monitort akkor vissza rakja azt elsődleges kijelzőnek.
-
lood55
tag
-
Kernel
nagyúr
válasz lood55 #18595 üzenetére
Milyen kábel ez, valami márkás, vagy olcsóbb?
Nem is az ár lenne persze a lényeg, de találkoztam olyan olcsó kábelekkel, ahol egyszerűen nem volt bekötve a csatlakozó külső fémrésze, ami különösen veszélyes lehet, áram alatti dugdosás esetén. Ez multiméterrel könnyen kimutatható, de szét is szedtem utána, egyszerűen nem vezet sehová.
Normális esetben ugyanis a külső fémrészek érintkeznek először, ami a két készülék közötti káros feszültségkülönbséget kiegyenlíti, ez a hot plug fontos feltétele. Különben tönkremehet a port.
De ha meg is van a folytonosság, akkor is lehet gond az árnyékolás minőségével, ami például okozhat ilyen jelenséget.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
lood55
tag
Sziasztok!
Korábbi hiba miatt kicseréltem a HDMI kábelt egy másikra a BENQ EW2440 monitoromon. A kábel tökéletesen működik eddig, de amikor a monitor sleepbe megy, akkor kiírja hogy nem érzékel jelet, de érdekes módon a felirat 1-2 percig kinn marad, majd csak ezután alszik el ténylegesen. Ez eddig nem így volt. Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Maxell014 #18591 üzenetére
A lejátszóprogramnak milyen kimeneti render van beállítva, véletlenül nem az Overlay?
Mindenesetre valószínűleg a driver nem tudja lekezelni ezt a műveletet, de szerintem nem jó ez a dobálós módszer. Mindig átváltok rendesen TV-re, ezután a monitoron megszűnik a jel (most lényegtelen, hogy az is egy TV és ki kell kapcsolni utána).
Csak két állapotot használok: vagy TV, vagy monitor, nem keverem a kettőt.
A váltás a Win+P kombinációval is megoldható, de nálam kinevezett billentyűk is vannak erre (AutoHotKey segítségével):
Valamint parancsikonok is az Asztalon:
Így a TV-ről vissza is tudok jönni a monitorra.
A PotPlayer úgy van beállítva, hogy megjegyzi az utoljára játszott videót és pozíciót. Miután átváltok a TV-re, inkább újraindítom a lejátszót. Noha nálam az Intel-driver kibírná a váltásokat lejátszás közben is, de jobb így.
[ Szerkesztve ]
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Van egy régi Acer V193W-A LCD monitorom, nem akarom kidobni, ezért rákérdezek, hátha valaki tudja mit lehet kezdeni vele.
A hibajelenség: Bekapcs után pár másodpercig néha ad (hibátlan) képet, majd elsötétül és semmi. Ha ki-be kapcsolgatom, akkor sokadik alkalom után ismét van pár másodpercig kép, majd semmi. Viszont minden bekapcs után ott az Acer logo szépen, ezután kellene megjelenni a képnek.
Olvasgattam, keresgéltem, kondi púposodás és fáradás szokta ezt okozni, szét is szedtem és reménykedtem, hogy ennyi lesz a gond nálam is, de semmi púpos kondit nem látok a lapon Kiméréshez meg hülye vagyok, nem tudom mit merre, hogyan.
Nagy baja nem lehet, mert amikor ad képet akkor az hibátlan, az Acer logo is jól jelenik meg mindig. Szeretném megmenteni ha lehet, úgyhogy bármilyen ötletet szívesen fogadok
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
Maxell014
senior tag
Üdv
Olyan problémám lenne, hogy adott egy Dell P2417H a vga-ra Displayportal van rákötve és még a vga-ra rávan kötve egy TV is hdmi-vel. Az a jelenség áll fent, hogy ha elindítok egy filmet, áthúzom a tv-re és mikor kikapcsolom a monitort akkor a tv-n meg áll a kép de a hang meg megy tovább, ha vissza kapcsolom a monitort akkor pedig átdobja a filmet a monitorra. Mit kell beállítani, hogy ha kikapcsolom a monitort akkor tudjam tovább nézni a filmet a tv-n ?
-
Kernel
nagyúr
válasz gyerecske #18589 üzenetére
Valahol a drivernél be van az 5 % overscan, cinema mód vagy ilyesmi. Nem ismerem azt a drivert, de gyakori probléma.
Lényegében TV-ként detektálja, holott monitor, de ez korrigálható.
[ Szerkesztve ]
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
GeForce 1070-es videokártyát hdmi-vel kötöttem a BenQ FP241VW monitoromhoz. A probléma az,hogy natív FHD felbontásban nem látszik a teljes képernyő.A monitoron nem tudom állítani,szürke, inaktív az "auto beállítás" menüpont.Átméretezéssel a videokártya vezérlőjében be tudom állítani, de ilyenkor csak 1728 x 972 -es felbontás van.Windows 7-el és windows 10-el is ugyanez a helyzet.
Ez a monitor hibája a digitális átvitel miatt?Régebben használtam hdmi-vel PS3- al, akkor nem volt ilyen gond.
Köszönöm előre is a segítséget.Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
Maquesa
újonc
válasz lofagi #18587 üzenetére
Radeon hd 6800-zal. Próbáltam drivert frissíteni, eggyel régebbi drivert felrakni, egyik se segített. Viszont ma bekapcsoltam a gépet és a régi állapot fogadott. Magától visszaállt. Mi lehet a baj? 3-4 napig állt fenn a probléma. Semmit sem változtattam azóta.
[ Szerkesztve ]
-
Maquesa
újonc
Sziasztok! Elég speciális problémám van. A minap bekapcsoltam a gépem és látom, hogy el van állítódva a felbontás. Mondom semmi gond visszaállítom. Nézem a lehetőségeket és nem találom közte azt amit eddig használtam. (1680*1050) A legközelebbi választási lehetőségek pedig nem hozták meg a kívánt eredményt. (1600*1200, 1600*900) Most 1440*900- ban használom de ez elnyújtott képet eredményez mint ahogy a többi választási lehetőség is. Ezen kívül minden másban jól működik. Lg flatron w2252s a drága.
-
lofagi
addikt
Sziasztok,
van egy kis gondom, nem tudom hátha tud ebben valaki segíteni. Van egy benq xl2720z monitorom amit jelenleg két másik benq 24" monitorral használok egyetemben. A fő monitorom a 27"-os, jelenleg DP-al van rákötve a kártyámra, mert a DVI kábel rákötéskor zöld pöttyök jelennek meg a képen, nagyon nagyon zavaróan. Próbáltam én a másik két monitorral is a DVI-t de nem látok pontokat. Próbáltam,hogy DVI a kábel, de DP átalakítóval kötöm, akkor viszont nincs csak 60Hz képfrissítés, amit mondjuk annyira nem értek. A DP kábellel nem lenne semmi baj, de a monitor teljesen random időközönként van,hogy 3-5mp-re kikapol, majd mintha mi sem történt volna megint hosszú percekig, sőt órákig nem kapcsolja ki magát. Az esemény teljesen random. A másik két monitornál ez nem jelentkezik. Félő, hogy a monitorommal van a baj, sajnos más gépen nincs lehetőségem kipróbálni. A laptopomon még vga és hdmi kivezetés van így, a 144hz tesztelése kilőve. Amúgy ha ezt a random kikapcsolást meg tudnám szüntetni én már nagyon boldog lennék. Valakinek esetleg valami ötlete?
Üdv Fagi
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
core i7
addikt
Sziasztok valami szakértő megtudná mondani nekem miért van az ,hogy néha magától kikapcsol a monitorom?
Aztán megnyomom a bekapcsoló gombot visszajön de valamikor idegesítő tud lenni
A válaszokat előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Htibimor #18582 üzenetére
Lehet kapni monitor tartókat is, ha van VESA felfogatása a monitorodnak akkor egész massziv kis fel le mozgatható talpakat is lehet hozzá szerezni.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire, off?! Van egy LG 27ea73lm-p monitorom és eltörött a talpnak az a rése, ahol a monitorhoz csatlakozik(reggelre lebólintott, még jó, hogy nem esett le róla). Vajon hol lehet, hozzá ilyen alkatrészt/komplett talpat kapni?
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
BogyóBP
addikt
válasz atika88 #18580 üzenetére
Igen, ezért drágábbak a dell cuccok a többinél.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz atika88 #18578 üzenetére
Semmi, a Dellnek van a világon a legjobb szervizhálózata. Felkell őket hivni, adott időpontban házhoz kimennek és megjavitják. Úgy tudom 24 óra alatt kinn vannak. Visznek egy vadi új ugyanolyan monitort mint a tied vagy egy használtat de jót amilyen neked van és ha megjavitották (ha a helyszinen nem tudták) akkor visszahozzák és kicserélik a tiedre a cseredarabot. Régebben így működött.
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Ma a következő fogadott az alig 10 hónapos monitoromon (DELL U2414H)
Nyilván ezt garanciában cserélik/jatívják...
Őszintén szólva nagyon nem tudom, hogyan működik a garanciáztatás DELL MONITOR ügyben!? Különösen úgy, hogy Külföldön vettem a monitort. Számla természetesen megvan és a garancia is él még 2018 januárig regisztrált termék.Mi a legegyszerűbb módja (kb vidékről Pesthez képest) a gariztatásnak?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
kaliber
aktív tag
válasz pit stop #18553 üzenetére
ugyanez a tipusú monitor és ugyanilyen hiba volt nálam is kb: 3-4 éve javította itt egy tag (kb: 3ezer volt) sajna a nickjére már nem emlékszem, de azóta is remekül szolgál a monitor. Úgyhogy ne dobd ki javítható
Miért jársz futni? Mert az élet rövid, a futástól kicsit hosszabbnak tűnik :)
-
Creepy
tag
Üdv!
Valaki megtudná nekem mondani hogy miért dobja ki a monitorom a játék indításánál ezt a hiba üzenetet? "Out Of Range" Ezt a hibaüzenetet kidobja, majd fekete lesz a monitor és semmit nem látni a játékból!
Válaszokat előre is köszönöm.[FOTÓK] https://500px.com/domass & [GRAFIKÁK] https://www.behance.net/galambdominik
-
BogyóBP
addikt
Szerintem igen.
-
Monolith
tag
Sziasztok!
Felállás kettő dell u2312 monitor kiterjesztve.
Hibajelenség: kb egy hónapja jelentkezik hol igen hol nem, de most egy widows frissítés óta minden indításnál előjön, hogy ugyan boot közben van kép az elsődlegesen, windows töltésnél mindkettőn, addig az elsődleges mikor bejelentkezési képernyő következik lemegy stand by módba.
Mindkettő DVI kábellel megy próbáltam már cserélgetni, nem változik a felállás.Valami ötlet? Még van egy hét gari a monitorra, de most adjam be ilyen random hibával, hogy esetleg visszakapjam azzal, hogy nekik nem sikerült reprodukálni?
-
Mikisys
őstag
válasz Spicli #18569 üzenetére
Olyan kábellel kell használni, amivel jól működik.
Mit írnak, javasolnak hozzá a kezelési útmutatójában?
Ha nincs megfelelő csatlakozókábel, akkor felléphetnek az adapterezés/átalakítás következtében működésbeli hibák, amik csak megfelelő kábelre való váltás esetén szűnnek meg.Üdv!
-
Spicli
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne ,még mindig hogy a Samsung SyncMaster 2243-as monitorom D-subal tökéletesen működik, viszont Dvi-d kábellel nem hajlandó képet adni! Illetve csak a szokásos mászkáló kocka van!
NEM KÁBELHIBA AZ BIZTOS !
Esetleg valakinek volt, vagy van-e hasonló probléma és tudja-e mi a hiba illetve a megoldás?
Előre is köszönöm! -
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lcd monitorom, és olyan hibajelensége van hogy hófehér a kép.
Mi lehet a gond?
-
SirKero
őstag
válasz snake1977 #18564 üzenetére
SirKero: próbáltad másik hdmi kábellel is? Én első körben szereznék egyet kölcsön és kipróbálnám azzal is.
Azt nem írtam le,hogy amikor DVI-n keresztül próbáltam akkor is HDMI kábelen volt a VGA kártyával összekötve a monitor csak tettem rá egy átalakítót,hogy a DVI csatlakozóra rá tudjam kötni. Plusz tegnap előtt úgy nézett ki megjavult erre tegnap jött egy frissítés a windowsra és újra visszajött a hibajelenség
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
gabor7th
addikt
Úgy tűnik meg van mi volt a probléma... A hozzá kapott CD-n volt egy olyan program is, hogy HP Display Assistant. Ezt letörölve már nincs ilyen probléma. Ezt a monitort még nincs egy éve, hogy gyártották, ezért úgy tűnik baja van a Win7-tel. Benne van a nevében, hogy Elite és elvileg sokkal jobbnak kellene lennie, mint az elöző monitorom, de egyenlőre rosszabbnak tűnik. Pl. mozgatom előtte a fejem akkor úgy érzékelem, hogy látom az ezernyi kis fekete pontot, szóval nincs meg az a természetes érzes.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
snake1977
őstag
válasz gabor7th #18563 üzenetére
Nem áll alaphelyzetbe az adapter (vga) ? Nem küld ilyen hibaüzenetet? Ez nekem nem monitor problémának tünik, mivel ha a moncsi vacakolna az egér attól nem fog elmozdulni semerre sem.
SirKero: próbáltad másik hdmi kábellel is? Én első körben szereznék egyet kölcsön és kipróbálnám azzal is.
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
gabor7th
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám. Kaptam egy új HP monitort és azóta az van, hogy amikor bekapcsolom a gépet és betöltődik a Windows már megyek is mondjuk netezni, de akkor jön egy pillanatnyi elsötétülés és az egér visszakerül középre. Mi lehet a probléma és a megoldás?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
snake1977
őstag
válasz pit stop #18559 üzenetére
Szivesen. Az a lényeges ha azt látod aminek a kijelzőn lennie kéne, pl. a windowst ha betöltött, csak a fényben kissé haloványan. Szerintem érdemes keresni az aprón valakit aki megjavitja kéz alatt, mert egy hivatalos szervízelés árából (3-4ezer huf kb.) már kapnál egy 17"-os másik müködő monitort, gyorsabb válaszidővel, de ha kifogod akár 19"-est is meg lehet csipni 4ezer körül ezekből a 4:3 / 5:4-es képarányu készülékekből.
...BRSZK...10...2025.Június 7-8... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
pit stop
addikt
válasz snake1977 #18556 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Hiába világítottam rá, nem látszódik semmi, csak aminek kijelzőn kell lennie
A másikat pedig viszont nem tudom megtenni, mert nem is értek hozzá annyira, és olyan kicsi kulcsom sincs amivel szét lehetne szedni házát.
Használjuk azt hiszem így amíg lehet, aztán utána szervíz.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
BogyóBP
addikt
Ja hogy tükrözödö bevonatú kijelzővel szerelt laptopot vettél??
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz pit stop #18553 üzenetére
Csak amatőrként tippelek, de érdemes lenne átnézni a kondikat benne nincs e puposodó esetleg kifolyt kondi, hasonlóval volt dolgom, ott legalábbis ezzel megoldódott a történet. Persze simán lehet hogy más baja, de egy próbát megér, ha kondi problémás fillérekért javítható ha tudsz forrasztani.
-
pit stop
addikt
Van egy Fujitsu Siemens S17-1 típusú LCD monitorom.
Ha gépet bekapcsolom kezdőképernyő még felvillan, aztán átvált feketébe mint ha töltene de nem jön vissza többet magától. Zölden világít power lámpa, tehát érzékeli gépet, de annyira nem zavarja, hogy rendeltetésszerűen működjön. Ha kikapcsolom monitort, majd vissza, akkor 1-2 másodpercig van kép, aztán újra fekete lesz (power gomb marad zöld).
Mindeközben hiába van bekapcsolva, és gépet is érzékeli, magát a monitor menüjét sem tudom elérni.
Várok kb. 10 percet, és akkor kapcsolom ki be monitort, akkor bejön a kép, és gond nélkül működik...Erre van valami tippetek esetleg? Annak az előjele, hogy döglődik monitor?
/Próbáltam, hogy áramtalanítom és úgy indítom el, nem változott. Áram alatt hagytam monitort, másnak kapcsoltam gépet, ugyanez/
Köszönöm ha van ötlet!Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
saco
csendes tag
válasz BogyóBP #18551 üzenetére
Upscaling-t 150%-ra állítottam, akkor sem javult a dolog. Az lett a vége, hogy ma elálltam a vásárlástól, keresek egy WXGA-s matt monitoros notit. Mivel 14"-t szeretnék, így a felbontás megfelelő. Csak furcsa, hogy másik készüléknél ezt eddig nem tapasztaltam, se mobilnál, se tabletnél.
-
BogyóBP
addikt
Nekem is van/volt hasonlo érzésem, szerintem csak szokatlan még neked. A nagy kontrasztot nem tudod elválasztani egymástól nem a fényerőt (fekete betü és fehér háttér pl). Ha a fényerőt leveszed csak annyit érsz el vele hogy nem égeti a szemedet de attól még ugyanúgy piszkálni fogja a szemedet. Valószinüleg túl aprók a betűk is a pici kijelzőre (tekintettel arra hogy a windows 10 nek kisebbek a betüi mint pl a 8 asnak). Stb. Sokmindent nem tudsz vele kezdeni, valószinüleg a túllátásod van és attól van ilyen, mivel írtad hogy volt szemműtéted azóta élesebben látsz és ez szokatlan az agynak, megkell szoknia, illetve a korrekciós műtét következtében a fénytörés és a képalkotás nem a sárga foltra hanem kicsivel mögé koncentrálódik. Azért meséld el szemorvosodnak is hátha tud javasolni valamit még. Nekem pont emiatt nincs mozgatva sose a monitor mertha akár egy mm-t is megmozditom napokba telik mig újra megszokom hogy úgy van. Ugyanez van akkor is ha letakaritom a kijelzőt a portól.
-
BogyóBP
addikt
válasz Ricsizmse #18549 üzenetére
Nemtudod falra szerelni nincsenek rajta a felfogatáshoz kellő VESA szabványos lukak a kijelző hátulján. Talán létezik olyan adapter amit a monitorállványba csúsztatva felteheted a falra is.
[ Szerkesztve ]
-
Ricsizmse
újonc
Sziasztok!
Van egy DELL S2817Q- típusú monitorom. Szeretném valahogy falra szerelni, de lehet(nem vagyok benne biztos), h ez "nem falra szerelhető" fajta. Esetleg ha így van, tud e valaki valamilyen egyéb trükkös, házi, speckó megoldást erre?http://4k.com/monitor/dell-s2817q-review-28-inch-4k-ultra-hd-monitor-with-subwoofer/
-
snake1977
őstag
Sziasztok, a monitorommal lenne gond, azaz az alábbi történt [link] szóval a kis fenevad teteme azóta is ott diszeleg, nem tudnátok mondani egy szakit aki olcsón ki tudná tisztítani úgy hogy meg is várhatom? Budapest és környéke jöhetne szóba. A monitor típusa LG E2342 ledes. Székesfehérvári LG szervízben relative olcsón megjavitanák de nem lehet megvárni, 2x utazni meg nem kevés pénz és idő.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
saco
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom megfelelő helyre írok, de nem találtam jobbat. Nemrég vettem új laptopot, egy ASUS K401-t, aminek a kijelző paneljával van gondom. A kijelző fényes, FullHD-s, az alábbi típusú.
A képernyő nézésekor olyan érzésem van, mintha túl éles lenne, kicsit viszi a fejem. Ezt már pár napja tapasztaltam, visszavettem a fényerősségből, kb 60%-ra. Tegnap tudtam először huzamosabb ideig használni és olyan tapasztalatom van, hogy egy idő után fáj a fejem, rosszul vagyok, kicsit szédülök, hányingerem van.
Volt már fényes kijelzőjű laptopom, egy ilyen panellal, de ezzel sosem volt gondom, ahogyan más kijelzőkkel sem eddig, amikkel találkoztam. A céges laptopom matt WXGA, azzal sem volt gond eddig soha.
Olvastam arról neten, hogy bizonyos embereknek gondja van a LED háttérvilágítású kijelzőkkel, mivel az előző is az volt, ezt kizárnám első körben. Kb. 1 éve volt látásjavító műtétem, nem tudom annak lehet-e köze hozzá. Tud valaki valamit mondani erre?
Köszi!
-
SirKero
őstag
Üdv.
Adott egy LG IPS234 monitor. VGA driver frissítés után olyan probléma jött elő,hogy a kép "kilóg a monitorból" és csak ha 1842x1036 -ra állítom akkor fér bele. Viszont ha nem HDMI-n keresztül próbálom hanem DVI-n akkor tökéletes Gondolom a monitoron kell valamit állítani mert próbáltam másik gépre is csatlakozni és ugyan ezt a hibát produkálja. A monotor automata kalibrálása sem segít
Esetleg valakinek ötlete? ( a konfigom a adatlapomon megtalálható )[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy ASUS VS229HR tipusu monitorom és valamiért nem veszi a jelet sem HDMI sem DVI sem analog vonalon. Ha nagy nehezen be is jön akkor csak 640x480 as felbontással megy és nem is lehet átállitani, a windows nem engedi. Mi lehet a hiba? Esetleg egy jó szerelőt tudtok ajánlani?
-
funk648
aktív tag
válasz Kernel #18541 üzenetére
Először megpróbálkozom majd egy kábel cserével, hátha.
Egyébként ez már 1-2 éve kezdődött, és akkor mindig egy kicsit lejjebb vettem a fényerőből is jó lett, nem bántotta a szemem. Most viszont már a fényerő a 100-ból (kb. 40-50-től indultam) 15-ön van, viszont ha 0-ra veszem akkor is eléggé bántja a szemem.Egyébként most a fényerő 15 (100-ból), kontraszt 50 (100-ból) az élesség 3 (5-ből), a gamma pedig 2.2-őn van.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz funk648 #18540 üzenetére
Előfordulhat a háttérvilágítás vibrálása, például amikor egy tápegységben a primer oldali pufferkapacitás csökken, 100 Hz pulzálás modulálhatja végeredményben a fényt.
Vagy létezik ilyen LED-betegség is. Elég egy LED hibája, öregedése, hatással van a többire is, a soros kötés miatt. De ez inkább időszakos szokott lenni, változó, illetve idővel rosszabbodó.
-
funk648
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy BenQ GL2240M monitor, ami a géppel DVI (24 tűs DVI-D) kábellel van összekötve. Pár napja kezdtem el nagyon fáradnak érezni a szemeim, de nem jöttem rá hogy miért. Tegnap kezdtem el a monitorral gondolni, át is néztem benne egy csomó beállítást, próbáltam sok mindent, de sehogyan se lett jó. Ma pedig azt figyeltem meg, ha nagyon koncentrálok, akkor látom ahogy a kép folyamatosan vibrál, de csak nagyon kis mértékben, és főleg a világosabb színeknél veszem észre. Egy HD6850 vga-m van, átnéztem annak is a beállításait, és ott a képfrissítés 60Hz-re van beállítva, ennél többet ezen a felbontáson nem is lehet állítani. Igazából olyan mintha a képfrissítéssel lenne a baj. Lehet hogy kábelhiba? Vagy a monitor elektronikája kezdi magát megadni? Előre is köszi a segítséget!
-
Sinisi
senior tag
Sziasztok!
Flatron w2261vp. A fényerő 95%-tól lefelé zúgó hangot produkál. Most tehát fényerő 100%, kontraszt 20%, gamma 0%. A szemnek (ha van ilyen) milyen beállítás a legkímélőbb? Mert eddig 50% fényerő és a többit vettem feljebb...
Itthoni környezetben lehet rajta (szétszedve) állítni valamit? Vagy szervíz? Kb. mennyi az annyi amennyiért ilyet szoktak vállalni? Egyáltalán megéri vele foglalkozni? Meddig szokta húzni ilyen hibajelenséggel?
(kb. kettő éve kezdte el ezt produkálni, és az idő múlásával ez egyre hangosabbnak tűnik, de eddig volt háttér zaj és nem volt ennyire zavaró)
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
Üdv olyan problémám van hogy vettem kb 1 hónapja egy Asus Vx229 monitort és bizonyos játékok menüjében és cutsceneknél a monitor full feketére vált.
Ilyenkor kell neki egy 10-20 alt+tab-olás hogy vissza jöjjön a kép ideig óráig.
Volt pár driver csere azóta de semmi nem változott próbáljam gariztatni hátha náluk is elő jö na hiba? -
joergie
őstag
Üdvözlet!
problémám adódott, itt küzdök egy ideje, gondoltam nem szégyen segítséget kérni.
Szóval a készülék egy Samsung B2230HD, fullhd tv képességekkel, ennek köszönhetően van hangszórója, jack audio kimenete, és 2 darab HDMI.
Van egy tablet, amiről menne a kép és hangjel HDMI-vel a monitorba, onnan a hang tovább egy minihifibe.
Másik készülék egy Telekomos cisco isb2001.
Nagy nehezen sikerült az egyik HDMI-n pixelhelyes, el nem csuszott képet varázsolni a tabletről, de mit ad isten, sehogy se adja tovább a hangot. windows nem érzékel hibát, a jel is úgy látom ugrál, tehát a jel elhagyja a tabletet, valszeg ott is van a kábel végén, viszont a tv nem ad ki hangot(a minihifi se, ha rákötöm). Ugyanerre a kimenetre kötve az IPTV jele se ad hangot. Könnyen meglehet ez az 1 hónapja monitoron elkövetett firmware update miatt van, akkor ez nem tűnt fel.
A másik HDMI-re kötve mindkettőnek van hangja, viszont a tablet képét nem tudom pixelhelyesen átküldeni, hiába mókolok(ugyanazokkal a képarány beállításokkal, elvileg ugyanazt a képet kéne adnia).
Azt már meg se említem, hogy van egy pc is D-Sub-al és jack audio in csatlakoztava a monitorra, szóval jó lenne ha menne legalább az egyik hdmi bemeneten a pixelhelyes tablet kép, és a hang is.Kérdés. Elromolhatott ilyen módon hardveresen, vagy firmware update által az 1-es HDMI hangkezelése?(Nyilván ezekkel a tapasztalatokkal nem feltételezem egyik kábel hibáját se.)
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
Poiro7
senior tag
Ha a fehér semleges kép nem homogén hanem egy kis sárgás elszíneződés tapasztalható a bal szélén a jobb rikító fehér színéhez képest , az IPS glow vagy más hiba?
-
Spicli
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne a Samsung SyncMaster 2243-as monitorommal, hogy D-sub tökéletes működés, viszont Dvi-d kábellel nem hajlandó képet adni!
NEM KÁBELHIBA AZ BIZTOS !
Esetleg valakinek volt, vagy van-e hasonló probléma és tudja-e mi a hiba illetve a megoldás?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy vélhetően panelhibás LCD monitor tud-e olyan hatással lenni a PC-re. Aminek az a jelensége, hogy bekapcsolás után nem indul a rendszer. Felpörög minden venti, de semmi visszacsippanás a B.I.O.S felől, ami alapvető hibát jelezne. A monitoron semmi reakció, csak hogy dugjam be a kábelt.
Memória nélkül indítva pl. jön az általános csipogás a modul nélküli indításra. Egy B.I.O.S resettel sikerült egy fél napra úgymond megoldottnak tekinteni a problémát, de előjött megint.A monitor villog a fehér és sárga tartományban, ez a B.I.O.S képernyőn és a futó rendszeren is tapasztalható, már amikor működik.
Most két napja itt van nálam a gép és másik monitorral használva. Semmi hiba, működik rendesen.
A tulaj elmondása szerint jó fél éve villog a monitorjuk. Szóval ez a jelenség tud visszafelé hatni a gép stabil működését illetően?Egy 19"-os LG a renitens.( pontos típust most nem tudok mondani)
Köszi előre is Mindenkinek.
-
Tin
veterán
sziasztok!
a szóban forgó monitor: LG 27MU67-B (4K)
tesztgépek:
1. ThinkPad W530 i7-3820QM + NVIDIA K2000M 2GB, Win7, miniDP-DP csatlakozás
2. ThinkPad T540p i7-4800MQ + NVIDIA GT730M, Win10, miniDP-DP csatlakozás
3. asztali ASROCK Z77 Ext4 + Core i7-3770K + HD4000, Win7, HDMI-HDMI csatlakozásprobléma:
az 1&2 tesztgépen FullHD felbontásban a monitor jobb oldalán (csak ott) vízszíntes, 1-1 pixel magas, 100-500 pixel széles csíkozódások vannak, kb másodpercenként 2-3 ilyen random felvillanó vonal van, küönböző magasságokban és hosszúságban.a probléma nem jelentkezik 4K felbontásnál (1-es 30Hz, 2-es 60Hz-en tudja), és nem jelentkezik FHD 30Hz-nél sem, csak FHD és az alatti 59Hz és 60Hz felbontásoknál, de ott mindkét laptopon, ami azért érdekes, mert más generáció, más videokari, és a 2-es elvileg tudja a 60Hz-et 4K-n is (gyakorlatban is), mégis tök ugyanaz a probléma FHD-n.
ez független attól, hogy extended desktopot használok, vagy csak külsőt, és hogy nyitva vagy csukva van a notebook fedele. ja, és ha nincs töltőn, csak akkuról mennek, akkor is csinálják. két különböző miniDP-DP kábelt próbáltam, amiből az egyik a monitor sajátja. mindkettővel ugyanez a helyzet.
a 3-as asztalival sem produkálja a problémát FHD 60Hz-en sem, pedig az a leggyengébb videó a három közül.
most FHD 30Hz custom felbontásban megy a laptop, így nincs a jelenség, de azért szívesebben használnám 60Hz-en. a 4K az 1-es gépen sajnos nem játszik, mert a Win7 skálázása és a gép hordozása miatt folyamatosan állítgatnom kéne.
van ötletetek, mitől lehet ez?
előre is köszi!
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Jelen esetben a "hiba" nem tudom, hogy a monitorban vagy bennem van e
Na szóval vettem egy ilyen LG monitort: [link] nincs pixelhiba, elsőre működött, pici bleed alul - de még tűrhető - egyszóval azt hittem sikerült egy jó monitort vennem. Ez volt hétfőn. Azóta használtam minden nap, majd tegnap estére elkezdett tőle fájni a szemem - először azt hittem csak én gépeztem sokat, majd kipihenem magam és jó lesz - nem lett, ma is egész nap rá sem bírok nézni. Próbáltam állítani mindent (kontraszt, fényerő, színhőmérséklet), driverét is felraktam, most jelenleg 0 azaz nulla fényerőn van és - szép magyarosan megmondva - így is b*ssza a szemem...
Az igaz, hogy a Color temperature Customra állítva - ami olyan mint a Warm - picivel jobb, de még mindig olyan mintha állandóan csillogna a panel és ez irritálja a szemem főleg ha homogén képet nézek mint a ph jobb és bal széle.
Nem értem mi a gond egy Samsung PLS-ről váltottam soha nem volt gondom se azzal se TN panellel. A tabletet, notit, telefont simán tudom használni, ettől meg azonnal fáj a szemem - de akkor miért csak most 5+ nap után ?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Asus PG278Q ROG Swift monitorom nem ad képet. Most került hozzám, ezért nem tudom, hogyan kellene működnie. A monitoron csak Dispalyport csatlakozó van, nekem meg jelenleg Display-HDMI kábelem van. Videókártyám jelenleg nincs. Tehát az alaplapi csatlakozóba dugtam a HDMI-t és a monitorba a displayt, de nem ad képet.
Létezhet, hogy egyirányú kábel? A displayes dolgok eddig kimaradtak az életemből, tehát nem tudom.
Bekapcsoláskor beadja az Asus logót utánna a NoSignal felíratot, de ennyi. Menüt se tudom behozni, annak meg aztán végképp nem tudom mi köze a kábelhez... -
Babamancs
újonc
Sziasztok,
Elhoztam nagyszülőktől egy pár éve nem használt asztali gépet és monitort. Összedugtam mindent ahogy a nagykönyvben meg van írva, a gép zúg, a monitor bekapcsoló gomba világít kéken, felvillan a Fujitsu Siemens logo, de aztán kiírja, hogy " No signal - check the signal cable", ez felvillan, aztán eltűnik és a monitor bekapcs gomb átvált sárgára. Mi lehet a gond????? Már minden kábelt átcseréltem és kipróbáltam máshol, de ugyan ez a szitu.
Köszi előre is. -
Z10N
veterán
válasz kriszwells #18524 üzenetére
Szerintem tipikus dsub szellemkep. Csereld ki vagy hasznld az emlitett digitalis kimenteket.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
kriszwells
aktív tag
Üdv! A képen pirossal karikázott részen, ha meg van nyitva egy ablak, vagy program, akkor annak árnyéka halványan végigfut az asztalon a háttérképen, ez mitől van? Direkt ilyen, vagy esetleg beállítás, kábel hiba?
A proci gpu-ja van csak, d-sub kábellal a monitorra kötve (leírásomban a típusok). Van hdmi és display port kábelem, csak ugye egyiken csak ilyen csatlakozó a másikon a másikKöszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van 2 gép a házban, mindekettőnél egy LG 22MP55 FHD IPS Led monitor dolgozik.
Mind kettőnek ugyan olyanok a beállításai (energia takarékosság, és ilyesmi terén)
Mégis a lenti gépnél ha kikapcsolom a gépet, akkor a monitor úgymond ilyen készenléti állapotba kerül, (ki van kapcsolva, de ha bekapcsolom a gépet, automatikusan bekapcsol).
A fenti gépnél, viszont ha kikapcsolom a gépet, akkor először el kezd nyivákolni a monitor, hogy nincs jel, majd kb8-10 másodperc múlva kikapcsol, úgy hogy a gép újbóli bekapcsolása esetén a monitort is be kell kapcsoljam.Ez miért van?
A lenti gépben egy Ati Radeon HD7970 Ghz van, és egy Mini Displayport-HDMI kábellel van a monitor rá kötve, a fenti gépnél viszont egy GTX1060 6gb van, és egy sima Displayport-HDMI kábellel van rá kötve a monitor.
Mindkét gép esetén Win 10 Pro 64bit van a gépen.A segítséget előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Z10N
veterán
válasz Mikisys #18515 üzenetére
"Lehet videokártya hiba"
Nem, mert akkor maskor is csinalna."vagy szoftverhiba"
Detto, mint az elozo. Szoval nem."csatlakozó probléma"
Ekkor kep sem lenne. Szoval ez se.Egyertelmuen a panel csinalja es csak hidegen inditva.
Ui: Jobban megneztem es egy fuggoleges savtol terjed. Lehet valamelyik ablak miatt.
-
varillo
csendes tag
Sziasztok, segítsetek legyetek szívesek ha tudtok nekem, mert már kétségbe vagyok esve majdnem annyira h lerugom az új monitorom az asztalról. Zsír új Acer monitor, olyat csinál néha h elsötétül egy pillanatra a kép majd visszajön. Van h napokig nem csinálja, van h csak egyszer kétszer egy nap, van h 10 percig meg folyamatosan. Windowsba, játékba, filmezés közben, vàltozó. Hdmi kábelt is kicserélték de megis ezt csinálja. Mád tényleg nem tudom mit tegyek.
-
fuxal
csendes tag
Üdv!!
Mitől lehet,hogy fehér a kép a monitoron állitani nem lehet rajta!
Samsung SyncMaster P2270HD Monitorról lenne szó! Mi lehet a probléma? -
Z10N
veterán
Hello,
Az mitol lehet, hogy egy 5 eves monitornal (TN panel). Bekapcsolas utan a fekete haterkepen, ha egy feher ablakot bezarok akkor piros utanahzasa van, ami eltunik 1mp alatt. A monitornak csak egy bizonyos reszen.
Lehetseges, hogy beegett? Miutan bemelegedett semmi sem latszik, ellentetben mas beegett monitoroknal, ahol szellemkepet hagy. Probalom kitalalni, hogy mi hagy nyomot azon a reszen. Csinalok majd tesztet is.
Udv, Z.
-
mezis
félisten
válasz terencehIII #18511 üzenetére
"...usb-ről nézek filmet..."
Az elég kényelmetlen lehet. Én fotelből szoktam filmet nézni....[ Szerkesztve ]
mezis
-
terencehIII
tag
üdv,
Valaki feltudna világosítani, hogy ha usb-ről nézek filmet, akkor mitől függ az, hogy egy adott ponton leáll a film vagy nem. (T22B300 típusról van szó). Arra rájöttem, hogy a mérettől nem függ, mert simán 10 gigás filmet is lejátszik egybe de kisebbnél meg megáll.Szóval mit figyeljek a film adatánál, hogy tuti lejátsza?
köszönöm a választ. -
Mooka-Miki
senior tag
válasz Mooka-Miki #18509 üzenetére
Közben találtam egy reddit topikot, ahol van aki azt mondja megoldódott a flicker/strobing az új driverrel, van akinek meg nem. Úgy látszik akkor még is csak az eszközillesztő lesz a ludas nem a monitor.
-
Mooka-Miki
senior tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Acer XB240H monitort játszogatni. Amikor megvettem be is állítottam a 144hz-et rajta de a kép ilyen furán vibrál. Olyan mintha a fényerő növekedne és csökkenne gyorsan, de nem periodikus a dolog, hanem ilyen "mikor hogy" jellegű.
A VGA-m egy AMD 380X és néztem annak a topikját meg külföldi oldalakon a driver-es fórumokat és írták, hogy akinek "flickering" gondja van az driver probléma, vegye le 120hz-re amíg nincs javítás. Ezt meg is tettem 120hz-en tényleg nincs gond.
Viszont azóta a legújabb meghajtóban ott van megoldott problémaként ez a jelenség, de hiába tettem fel nálam nem szűnt meg. Mondjuk kérdés ők ugyan erre a flickering-re gondolnak-e vagy ez teljesen más... (A user-ek youtube videói ugye nem sokat mutatnak a nem profi kamerák miatt.)Szerintetek mivel tudnám ellenőrizni, hogy a monitor rossz-e vagy ebbe a driveres vacakságba futottam-e bele mert mondjuk még az AMD-nek nem sikerült megoldani a gondot?
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Mooka-Miki -
-
sondor88
csendes tag
Volt egy aramszunet a koliban, es azota ilyen LSD effektes a monitorom
Mas kabellal volt tesztelve, ugyanaz a helyzet.http://i68.tinypic.com/33lz1o1.jpg
Ez kuka vagy legalabb szerelheto?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS ROG Ally
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés