- BIOS frissítés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
Gabesz87 #29370 üzenetére
Én is azt gondoltam, hogy a menhelyi cicákkal minden baj van, betegek, ideggyengék stb. Így lett egy brit rövidszőrű tenyésztőtől. Aztán egyre jobban "beolvadtam" az itteni közösségbe, és egyre inkább láttam, hogy ez butaság. Szerettünk volna egy második cicát, és már készültünk a menhelyre, amikor az utcán megtaláltuk a kis bicebócát. Azóta többször jártunk egy menhelyen (tápot vittünk), és nagyon cuki cicáik vannak.
A feltételek, amiket szabnak, nem több, mint amit egy gondos gazda amúgy is betart.
Emellett a túltenyésztés nagy gond, egy ismerősnek van brit rövidszőrűje, négy éves, de már másfél millió körül van az állatorvosi számla, a sok veleszületett - elsősorban emésztőszervi - nyavalya miatt.
Szóval díjnyertes és ellenőrzött tenyésztőtől hozott brit rövidszőrű gazdájaként plusz egy voks a menhelyre.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szevam #29375 üzenetére
Sokváltozós az egyenlet. Még a gazdik rátermettsége is hatással van ezekre.
Anno ajánlottam párszor az angol Cats Protection leírásait. Nekik nagy tapasztalatuk van örökbeadáskan, összeszoktatásban. Olvasd át ezeket. -
Gabesz87
veterán
Igazából nem is lenne gondom a menhelyivel sem, de komolyan mondom, első olvasatra még több megkötés, szabály van, mint akár egy tenyésztőtől származóra. Na mindegy, ha mégsem sikerül ez a brit rövidszőrű, akkor nézelődünk tovább, nincs azért teljesen kizárva a menhelyi.
-
csp01
tag
+1 a menhelyi cicára. Minden menhely zsúfolásig van cicával, mindenki jól jár.
-
válasz
Gabesz87 #29370 üzenetére
Hidd el gyakran egy menhelyről mentett Cica életerősebb és hálásabb, sőt tanulékonyabb mint egy esetenként túltenyésztett fajtacica. Persze ez nem kötelező érvényű, csak gyakran előfordul.
Inkább mentett cicát javaslunk mindig, vannak szegények elegen, őket kell menteni a haláltól, egy tenyésztőnek nem kell elaltatni egészséges macskát csak azért, mert nincs helye, eladja őket -
Gabesz87
veterán
válasz
Freddy76 #29367 üzenetére
Így lesz, köszi.
Az volt a terv korábban, hogy egy brit rövidszőrűt veszünk, de az ára láttán a feleségem azt mondta, jó lesz egy házi cica is, ezért elkezdett FB csoportban, ingyenesen elvihető cicák hirdetései alatt érdeklődni, de egyelőre nem írtak vissza. Én valamiért idegenkedem ettől, mert ki tudja, milyen macska, nem beteges-e stb stb. Csak aztán mutattam neki ma egy pár hetes brit rövidszőrűt, és úgy megtetszett neki is, hogy írtunk is
-
Szevam
senior tag
válasz
Soderes #29365 üzenetére
Nincs kutya. Az a baj, és szerintem amiatt ment el NegróMici is, mert nem tudtam a tálkába tenni kaját minden nap. Volt hogy heteket hagytam ki.
Az elején mikor heti 2-3 alkalommal raktam, akkor 8 macskát számoltam össze akik keringtek jobbra-balra. Mostanra van 2 süket és egy fiatal (pár hónapos) cica akik jönnek. A kiscica már nem szalad el ha 3 méteres körzetében vagyok. A telek sarkából figyel, hogy van-e valami mozgás.
-
Freddy76
addikt
válasz
Gabesz87 #29357 üzenetére
Szerintem menj el egy nagyobb Fressnapf-ba, és szólj, hogy cica jön a házhoz. Általában olyan lelkesek lesznek, mintha hozzájuk jönne cica, és segítenek összeállítani a kezdőpakkot. Ráadásul ott folyamatosan van olyan akció, hogy ha veszel egy "szettet" (játék, pihenés, egészség stb.), akkor van 10 % kedvezmény.
-
Soderes
senior tag
válasz
Szevam #29364 üzenetére
Nagyon nagy türelem és nyugodtság kell ahhoz, hogy egy kóbor macskát megsimizz.
Na, és persze kitartás.
Ha a simizzés meg van, onnantól kedzve már nem sok ahhoz, hogy engedje magát megfogni.
Ki kell alakuljon benne egy kölcsönös bizalom.Ha minden nap látja, hogy a tálkájában van étel és mellette valami ibrikben víz, akkor elkezd kialakulni benne, hogy számíthat rád és ez egy biztos menedék.
És sok múlik a ember hanghordozásán. Csak kontrolláltan, kedvesen kommunikálni velük.
Kutya van a háznál?
-
Szevam
senior tag
válasz
Soderes #29360 üzenetére
Csak B gazdi vagyok, és "gyűjtöm őket." Talán jövőre hozok valahonnan, ha nem marad meg nálam egyik sem (a környéken lévők picit vadabbak, jó egérfogók, de nem is engedik magukat, hogy megfogjam/simizzem őket). NegróMici volt egy anya cica aki engedte, hogy simizzem 2 hónap után. Sajnos még nem voltak jók akkor körülményenk, így nem maradt nálam. Szerintem elpusztulhatott, mert 2 éve nem láttam. -
Gabesz87
veterán
Még egy kérdés. A lakásban a riasztó hogy viszonyul a macskához? Ez ügyben majd konzultálok a telepítővel, de gondoltam, megkérdezem.
-
Szevam
senior tag
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok! Nemsoká mi is macskagazdik leszünk, 2 kisgyerek mellett (7 és 4 évesek). Most olvasgatok a tudnivalókról, mit kell beszerezni stb. Igazából a kérdésem is ez volna, hogy minden szükséges cuccot, ami kellhet hol érdemes beszerezni? Tudtok ajánlani helyet, webshopot, ahol nagy a választék, és az árak is barátiak?
-
válasz
Freddy76 #29354 üzenetére
Akkor nekem most nem sikerült olvasni a jelekből, és tuti a fekete tépett volna apró darabokra
Keresek majd Malacról egy csúnya nézéses képet.
Csodájára járok annak is, hogy a nózijuk milyen eltérő színű lehet, fekete, a fenti már-már téglaszínű, Pöpié világos rózsaszín. -
válasz
Freddy76 #29352 üzenetére
Háh ez nem jó, Malac ennél sokkal szúrósabban tud nézni, vannak igazi "Szét tudnálak tépni apró darabokra, de most egyelőre nem teszem, mert még szükségem van rád" pillanatai. Amiket feltettél mindegyik rendben van. A fölsőről talán el tudom képzelni, de az alsó fekete az inkább kíváncsinak hat, mint Alattvalósnak
-
-
Soderes
senior tag
Na, ez a másik befogadott kandúr. Folti a neve. Ez úgy került hozzám egy jó ideje már láttam, hogy arra kólbászol, eszi a macska kajáját. Aztán egyik nap mikor jött a mannáért sikerült vele jó kapcsolatba kerülnöm. Attól fogva nem is akart elmenni. Kibérelte a emeleti apartmant. Volt egy kis összezördülés mikor a másik kandurom jött. De alapjába véve egy nagyon jó fej macska, barátságos, szereti az embereket. Olyan mint egy vadmacska, 3 kiló. Sose volt még ekkora termetű macskám.
-
Soderes
senior tag
Húú, de baromi rég írtam ide.
Azóta nagyon sokat fordult velem a világ macska fronton.
Tavaly ilyenkor még csak egy befogadott macskuszom volt.Azóta befogadtam tavaly nyáron még egy kóbor kandúrt és érkezett júliusban cuki, szürke cicus is.
Igazából ezt a blogbejegyzésben kellene megírnom, de úgy döntöttem, hogy inkább itt csinálom majd több posztban.
Képek lesznek és sztorik is.Csak gondoltam már írok, hogy még megvagyok.
-
-
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
A kis ördögfióka
-
btraven
őstag
Mi történik itt?
[link]
-
public NMY
csendes tag
illetve ha van javaslat ilyen öntisztítós wc-re, szívesen meghallgatom és olvasok
-
válasz
public NMY #29325 üzenetére
Az enyémek nagyrészt kintiek, az ilyen mászós dolgokra lakáson belül nem voltak annyira kíváncsiak, kint elintézik maguknak. Ha benti, van esély rá, hogy érdeklődik iránta, de mint mondtam, ezt kijelenteni nem lehet, macskája válogatja
-
válasz
public NMY #29322 üzenetére
Én rettegek az öntisztítós wc-ktől mióta volt az a hír, hogy egy termék pár cicát a másvilágra vitt.
A kaparófa meg... Az én kintieim megoldják kint, fán vagy néha a lábtörlőn, szerencsére bent minimális, főleg figyelemfelkeltésre használják, azt is alig, mert rögtön rájuk van szólva. De ahogy radi írja, ahány macska annyi szokás... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
public NMY #29322 üzenetére
Utóbbira: macskája válogatja. Ha neki a kanapé lesz közelebb ébredés után úgyis a kanapén fog nyújtani
De ha a kaparófa tetején alszik, akkor valószínű a kaparófán.
-
public NMY
csendes tag
sziasztok.
- mennyire opció öntisztító "okos" wc-t venni a leendő cicának :-)
- a kaparófát és annak részeit mennyire használják általában a cicák? érdemes beruházni rá? -
skroy
senior tag
Meg tud fertőzni. Kerülném az együtt alvást míg fertőzött. Az alvással kapcsolatos dolgokat alaposan mosni, fertőtleníteni.
A tablettát, amit mi adunk, az is negyedévente ajánlott, de én adnám neki sűrűbben is. De nem én döntök, hanem ő nagysága. Kb. negyedévente hajlandó bevenni. -
csp01
tag
Kicsit kínos, de megkérdezem. Ha férgesek a cicák és velem alszanak, mekkora az esélye, hogy elkapom? Negyedévente kapnak tablettát, gyakrabban kéne?
-
btraven
őstag
-
Hauptmann
veterán
Automata macskawc-vel mi a taopasztalat? Idősebb, 9-9 éves macska meg tudja tanulni a használatát? Illetve, hány nap termését tudja tárolni? Speciális alom kell bele, vagy mehet a zeolit alapú?
-
-
-
Ma vittem őket éves kombinált oltás + az esedékes féreghajtót is a doki adta be. Kleopátra behúzta a fejét mint a teknős, azt hittem eddig hogy ilyet macska nem tud
-
btraven
őstag
Űrhajós macska
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Tesla topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Társasjáték topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest