Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
milan26
senior tag
válasz
FBLLMAG #12196 üzenetére
Meg hát ha az asszony igazán szeret, akkor az én örömömnél nincs is nagyobb boldogsága...
Én mondjuk nem veszek drága dolgokat, de van pár bakancslistás. VIC,Leatherman multitool pl. Morakniv balta, Hultafors balta, Condor Terrasaur, Hultafors OK4, stb...
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
gyapo11 #12195 üzenetére
Leatherman -tól, Victorinox -tól, több is van. Meg van Gerber is pár, meg Boker, meg ... .
Így nem tűnik soknak.
"Ki lát el 1 hétig?" - Természetesen apránként összejött.
Egyébként nagyon hasznos dolgok. Pláne ha segíteni tudok az üzletes leányzónak valamit megjavítani.
-
busman
veterán
Megjött a Szálkai.
-
Face8814
őstag
válasz
BloodRay #12183 üzenetére
A Shaman szintén listámon van. Olyan majd valamikor nekem is kell
Egyébként nézegettem Stridereket is, de ami most kapható azok olyan picit snassz változatok. Ettől függetlenül jöhetne majd valamikor egy olyan is, de annyi kívánatos darab van, hogy nem győzök válogatni.
Pl a Microtech Matrix vagy a Socom Bravo Mini, meg hát egy Combat trodon gen 3
És ez csak a Microtech vonal.... -
BloodRay
veterán
válasz
Face8814 #12182 üzenetére
Nyugi, Hinderer nekem is csak nagyon sokadik lenne a listámon, nekem kicsit túlzottan toolkés már. Mármint árához képest.
Spyderco-ból ami beszerzhető még, a Shaman-ból akarok majd még egy pimpelt verziót valamikor.
Kíváncsi leszek akkor, hogy mi lesz a jövevény.[ Szerkesztve ]
-
Face8814
őstag
válasz
BloodRay #12178 üzenetére
Ha minden jól megy nekem jövő héten jön az új drágaság. Sokat agyaltam, hogy mi legyen, de végül a CR-t elengedtem (Inkosit akartam tanto pengével de a small nagyon pici a large meg nem nagyon van) és valami teljesen más lesz.
A MagnaCutból viszont nem engedtem és lesz titán nyél is meg lync clip, meg titán backspacer.Egyébként ami még nagyon tetszik az ez, de elvetemült ára van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
csibe1 #12174 üzenetére
Van ott olyan is, amely készletben ott a hosszú csontozó is, csak éppen 14 eFt-al drágábban
-
FBLLMAG
senior tag
Hétfő. Leatherman nap.
-
stuka20
senior tag
Cold steel-ről mi a véleményetek?
-
csibe1
addikt
válasz
roseben #12158 üzenetére
Nemrég volt 60%-os akció a Kizernél, linkelték is a topikban.
Akkor ezt a kést rendeltem: [link]
A rendeléskor 32,8 dollár volt.
Április 24-én rendeltem, lassan már ideér. A tracking szerint már az országban van.Köszönet a tippért z123456z-nek.
Most nézem, hogy még mindig van náluk akció pl. damaszkusz pengés konyhakésre is, a posta nekem 5 dollár volt. [link]
-
csibe1
addikt
válasz
gyapo11 #12154 üzenetére
Inkább penge nélküli zsebkés, már ha nevezhető zsebkésnek az az akármi aminek nincs pengéje.
Nem értem, hogy ebben mi a pláne?
Valaki túl sok zöldet vagy fehéret szívott a gyárban?Gondolom a penge nélküli változat ettől nem lesz olcsóbb.
"Persze az új terméket második bicskának fogják ajánlani az eredeti, kést is tartalmazó svájci bicska mellé."
A kis rafináltak, a végén még lesz kettő együtt olcsóbb akció is.
-
válasz
roseben #12158 üzenetére
Volt bemutatótermük? Akkor egy ideje azért nincs szinte semmi készleten amit nézek a weblapjukon. (Jópár esetet megjártam mikor rendeltem valamit különböző webshopokból ami nem volt raktáron, volt amit 2 hónap várakozás után mondtam le, így raktáron nem lévő terméket nem nagyon szeretek rendelni.)
Nem is rendeltem a bladeshoptól jó ideje, pedig régen rendszeres vásárlójuk voltam. -
roseben
junior tag
Amióta bezárt a Bladeshop bemutatóterme egész jó áraik vannak. Bár sajnálom, hogy az offtopic kupon megszűnt.
Civivi Qubit BladeshopnálCivivi Qubit Knifestocknál
Utóbbinál vannak 10-20%-os kuponok. Érdemes figyelemmel kísérni.Kizer 154CM pengével elég jó ár érték arányban. Ez alatt nem vennék már kést. A Civivit csak az ár miatt linkeltem. Évente kétszer kell tisztítanom a bicskát és akkor már meg is élezem. NitroV meg hasonló pengéket kéthetente éleznem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
stuka20
senior tag
Üdv!
Milyen hazai weboldalról szoktatok rendelni?
Melyik kés márkák az ajánlottak? (tudom ez elég tág)Van egy Benchmade 908BK - Stryker II-m, de szeretnék emellé egy fixpengéset is.
A mire kellene kérdésre, nem tudom a válasz, csak kell, mert tetszik. Taktikai vagy túlélő kés, ezek tetszenek.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi #12127 üzenetére
Nem bírtam magammal, megvettem!
... végülis a késtartót is akartam, aztán ne legyen már üres (így is maradt még egy szabad hely, de amit terveztem oda - hámozó kés - állítólag sehol nincs már, mert a kutas öreg magának sem tudott már szerezni, állítása szerint).
Mindenesetre a kés egy borotva(!!)Durván éles... majd meglátjuk meddig, illetve mennyire jól élezhető.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
Kés nélküli svájci bicska.
-
válasz
gyapo11 #12148 üzenetére
Igen, 7 sebességes (12 - 24 V-os) tápot adtak hozzá, ráadásul irányváltós a rendszer, mindkét irányban tud futni a szalag és a korong. Szerintem 12 V-on is elég a sebesség, de majd kiderül...
A szalag alatt kb. 1-1.5 mm-el van egy elég széles fém lap, arra szorítja rá a kés éle a csiszolószalagot, ha nagyon nyomod, szóval nem lehet nagyon lenyomni a szalagot, az élszög nagyon nem tud elmászni.
Persze ez a fémlapos alátámasztás valamennyire fékezi a szalag mozgását, tehát óvatosan kell nyomni a kés élét.
-
LamaCube
addikt
válasz
gyapo11 #12151 üzenetére
Igen, ezért írtam, hogy az élen ne menjen át vele, mert sokan azt gondolják ez a végső fázisa az élezésnek.
Polírozás végső fázisa a rongykorong, előtte én gyémántporos pasztát használok filckorongon, majd utána jön egy keményebb rongykorong gyémántporos pasztával és azután egy puha rongykorong rózsaszín pasztával. Majd kétszer háromszor az ember zsebreteszi vagy tokba és a tükörpolírnak annyiDe ez ilyen
-
LamaCube
addikt
válasz
Donki Hóte #12146 üzenetére
Fordulatszám szabályzós? 1200-as fordulat felett hűtsd az élt, mert kilágyul!
Egy filckorong pasztával többet érne, hogy a sorját levigye, majd utána egy bőrön lefinomítani. A rongykorong rosszabb esetben kicsapja az élét. Szerintem lehet ekkora méretben kapni filcet. Valamihez mindenképpen rögzítsd le a gépet, hogy fix legyen. Kíváncsi leszek a végeredményre! -
gyapo11
Topikgazda
válasz
Jól néz ki. Ez is 7 sebsséges táppal megy, a tokmányos képből kiindulva nem éllel szembe megy a szalag, és kis adapterekkel lehet az élszöget a fix 15-ről emelni. Nem tudom hogy megy majd a lapra rászorítani a pengét hogy ne emelkedjen föl, és közben gyengéden a szalaghoz érinteni, biztos gyakorolni kell. Szélesebbnek látom a szalagot mint az enyém, az jó.
-
válasz
Egy ugyanilyen polírkorongot használok újabban csak fúrógéppel.
-
Megjött az aliexpressről rendelt szalagos késélezőm
Nagyon pöpec, de sajna hétvégén nem leszünk itthon, csak a jövő héten tudom letesztelni
-
milan26
senior tag
válasz
FBLLMAG #12142 üzenetére
G201: itt vettem nagyon olcsón
Árukereső
Knifestock
Vaszilij tesztjeiEzt nem lehet lockolni, de nekem nem is volt fontos. A pengét meg kell fenni. (Nem élezni, az kész). Fogó, dugók, olló, tok nagyon rendben. Teljesen vállalható, persze az életem inkább a Leathermanre, vagy a Victorinoxra bíznám. (Inkább az utóbbira.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
busman #12139 üzenetére
A nagyobbak tok felfogatása klipszes. Így nyáron is hordható mind. A FREE P4 -est sem hordom zsebben, pedig az klipszes. Inkább a FREE K4, FREE T4, C33 -as, Wingman kerül a Leatherman -től zsebre akasztva a zsebbe. Ugyanígy hordom a SOG PowerPint, PowerLitre, Flash MT multikat. A Power Assist, PowerLock tokjai klipszesek (a PowerAccess Deluxe és a PowerAccess Assist is belefér), így a madzagos rövidnadrágra is felcsíptethetők ezek a tokok. Valamikor a Juice -nek volt klipszes tokja a Leatherman -tól.
Jó a Leatherman, VIC, de a SOG sem rossz. A SOG olcsón jó. A SOG reszelője kevésbé harap, de a fafűrész jobban. A fogak hosszabbak. A fogó feje 2x -es erőt ad, de a fogó szára gyorsabban nyílik. Hosszabb a vágóéle a fogónak, így 1 vágásra átvágja a vezetéket. Semmi hűha, de használható. A PowerLock szerszámai cserélhetők, megvásárolható minden hozzá. A PowerAccess Deluxe tokkal, bitkészlettel együtt 80€. A Leatherman, VIC esetében, 160€ nem biztos, hogy elég ugyanerre. És a pengenyitás pár SOG multin, bal kézzel a jobb oldalon is kipattan. Nem szükséges felcserélnem a pengéket.
Szép fixek.
-
FBLLMAG
senior tag
Pár SOG multifogó beszerzése után, nagyon megkedveltem ezt a gyártót. A jó ára mellett egészen jól használhatók. Mindegyik fogója nyomatékáttétellel rendelkezik. Pár pengéjé nyitásrásegítéssel bír. A Flash MT pengéje D2 acélból, cryo eljárással készül. A PowerLitre / PowerPint 5 cm -es, a Flash MT 6 cm -es, a többi 7 cm hosszú pengével rendelkezik. Úgy néz ki, hogy a félig fogazott pengéket sem fogom lecserélni (pedig 10€ -ért lehetne sima pengét rendelni hozzájuk).
Míg a Leatherman Skeletool CX 110 €, addig a SOG Flash MT multimat sikerült 55 € -ért beszereznem. A SOG pengenyitást segítő mechanikával rendelkezik. 4 mm -es bit foglattal rendelkezik (és 1 db, kereszt + lapos, kétoldalas csavarhúzó bittel is). A sörnyitó megvan a SOG -on és a Leatherman -on is. Nekem valahogy jobban tetszik a SOG. A Leatherman -t eladtam.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
lugosi #12132 üzenetére
Köszi, de az egy sokkal nagyobb tok, azt sejtem, hogy belemenne. Még lötyögne is.
Rögtön mellé pedig tennék semmit, a régi tokomban vannak kialakított, szeparált zsebek, de simán a bicska mellé nem dobnám be sem a fenőkövet, sem a lámpát, biztosan megsínylené mindegyik a közeli társaságot. -
Lacerta
aktív tag
válasz
gyapo11 #12131 üzenetére
A csináltatás is felmerült, mert akkor megkaphatnám azokat a funkciókat, amik a régi tokban benne voltak ( lámpa és fenőkő zseb ) de azzal a megoldással az a gond, hogy fizikailag el kell menni, és nem akkor, amikor én ráérek ( értsd: hétköznap éjszaka, hétvége délután, stb. ).
Meg egyébként is vannak nagyon rossz tapasztalataim; az "olyan lesz, mint a gyári" nagyon gyakran teljesen mást jelent nekem, mint a "mester"nek, illetve az előre rögzített paramétereket is rugalmasan szokták kezelni "hát azt nem lehetett megcsinálni, csak így" jelleggel.A minta utáni készítéshez minta kell, akkor meg ha az van, meg is van oldva.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Lacerta #12126 üzenetére
Valamelyik késes fórumon olvastam bőrösről, aki vállal késekhez tok készítést. Az pont olyan amilyennek megálmodod, az ár az kérdés, gondolom nem olcsó. Meg mostanában magyaros rendezvényeken látni sok tarsolyt, azt is valószínűleg itthon készítik, föl kell kutatni a forrást.
De igazából ha megvan a bőr, akkor biztos meg lehet csinálni minta után bármit, kell egy kés meg egy ár meg a megfelelő bőrvarró cérna/zsineg. -
Lacerta
aktív tag
@FBLLMAG :
Ebből a 4.0521.3-ból nincs véletlenül meg a keskenyebb változat is? -
axlfsi
veterán
Főleg, hogy mint utóbb kiderült (legalábbis egy tapasztalt szakács szerint, akinél már sok kovácsolt és damaszkuszi is megfordult) nem 67 rétegű, nem is kovácsolt, csak lézegravírozott
... már majdnem vettem pedig.
Azért ez így elég kemény, megérdemelne egy fogyvédes vizsgálatot, büntetést! -
gyapo11
Topikgazda
válasz
Lacerta #12118 üzenetére
Ötlet kettő van, tolltartó és telefon övtok. A tolltartó szrintem csak vékonyabb bicskához jó meg egy kicsit az aljáról kell kiborítani, mert a tollak azért hosszabbak mint egy markolat. Az övtok az egy Motorola pocket windowsos cuccé az ősidőkből, de csíptem, mert mágnes a zárja, könnyen nyitható és feküdt benne a teló, ahogy kivettem már lehetett is fölnyitni. Ez elég széles, viszont nem túl hosszú, de esetleg lehet találni más méretben is hasonlót.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
FBLLMAG #12120 üzenetére
Volt mellette egy kis lámpa, úgy nem kotyogott annyira, de a közel 30 év már sok volt a szövetbetéteknek. Meg pont frankón belement az élező lap az iránytű helyére.
Nyilván nem 200 euróért vettem, régen ezt a fajta tokot árulták külön is, és nem is volt nagyon vészes az ára.
Btw az az iránytű egy f*stalicska, van otthon vagy 3-4, egy idő után mind eleresztette a folyadékot, utána meg használhatatlan. -
Lacerta
aktív tag
Lenne egy victorinoxos kérdésem.
Van egy Handyman bicskám, van annak egy vintage bőrtokja. Ugyanez a változat, csak még a régebbi kivitel a fülön elhelyezett fém feltét nélkül.
Na ez a tok mostanra eléggé lerobbant, a belsejében az elválasztó szövet betétek teljesen tönkrementek. Elvittem szakemberhez, azt mondta, nem javítható szakszerűen, szét még csak-csak bontja, de összevarrni nem fogja tudni.Szóval kellene helyette valami. Mivel nem gyártják, és 200 dollárért nyilván nem fogok venni, adódna a 4.0520.32 tok, de már sajnos gyakorlatilag ez sem létezik.
Van valami ötletetek, hogy mit használhatnék még, ami hasonló kompakt, de zsebes bőr tok? Egy Lumintop Tool AAA menne bele, meg egy élező gyémánt/kerámia lap.
Ha elengedem a lámpa tartó opciót, akkor adódik a gyári tok, pl. ez.
Szép is, jó is, annyi a gondom vele, hogy két méret van, a kisebbik kb. akkora mint a mostani tokom, de leírás szerint 2-4 rétegű bicskákhoz való, az enyém meg 6 réteg. A nagyobbik, ami 5-8 réteghez van, indokolatlanul nagynak tűnik nekem, főleg az 54mm szélesség, ami odab*sz, mert a bicska maga csak 28mm széles.Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a kisebbik méretű tokban mekkora bicska fér el kényelmesen?
-
FBLLMAG
senior tag
Hollandiában, Angoloknál tilos a kés hordása, Németeknél 1 kézzel nem nyílhat a penge + nem zárolható a penge. Ahol hordható, a penge nem lehet hosszabb 7 - 7,5 cm -nél. Stb, stb. Hova tart ez a világ?
Nekem még a multik között is van pár pengenyitás rásegítéssel nyíló, vagy pengekatapult mechanizmussal rendelkező bicskám. 1 kézzel nyitható meg még több. A nem zárható pengéjű késeket könnyebb megszámolnom. Gondolom, TI is így vagytok ezzel.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
roseben #12110 üzenetére
Nem tudom hol lehet kapni csiszolóporokat, távcsőkészítő vonalon indulnék el, azzal pl. lehet úgy csiszolni, hogy semmi kötőanyag nem kell. Vízzel kel keverni iszap állagot, rákenni bármire és mehet a móka. Mivel a szemcsék nem gömbök, hanem őrléssel készült szabálytalan alakúak mindenféle csúcsokkal és élekkel, ezért kapaszkodnak az alapon is meg a pengén is, mindkettő kopik, és nem barázdás felületet ad, hanem egyenletes mattot, mert véletlenszerűen érnek hozzá a pengéhez. Csak többet koszol, főleg ha gép forog, nagyobb hely kell, nem olyan kényelmes mint a helyhez kötött szemcsés kő vagy lap.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
eddie1978 #12108 üzenetére
Nem látok különbséget a szabad kézi és a pálcás élező között szemcseméret szempontból, tehát durva hiba vagy élszög változtatás első lépés 120-200, második 400-600, harmadik 1000-1200, rendszeres karbantartásra az 1000-es elég. Ennél finomabbra csak borotvát vagy bicskát érdemes, de utóbbit is csak a villogás kedvéért (ráejted a fátyolkendőt és kettévágja
), használat közben hamar visszakopik normál élesre. A tükrös élszalag is szép, de nehéz megcsinálni síkra, ha puha a bőr akkor még pálcással is, mert ahogy belesüpped már gömbölyödik is. Tehát finom kövön, ami le van síkolva, vezetett mozgatással kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
eddie1978 #12108 üzenetére
Én is ezeket nézegettem és végülis egy kínai szallagos élezöt vettem , nagy meg vagyok vele elégedve + ugyanonnan egy szett 180-320-600-1000 szalagot , mindegyikből 10 darabot , egy álom vele az élezés , és pillanatok alatt éles a kés , és az ára ugyananyiba került , mind amit te vettél plusz kövekkel !!
-
eddie1978
senior tag
Sziasztok!
Rendeltem Aliexpress-ről egy ilyet: [link]
Gyémánt követ tervezek hozzá venni. Milyet? Két opció között vagyok most.
Alis szett 6-8k HUF (120-240-600-1000-2000-3000-bőr-paszta): [link]
DMT Dia-Sharp 6 inch kétoldalas (extra coarse-coarse és fine-extra fine (220-325 és 600-1200), darabja 67€: [link] . Az egyoldalas 45€.Alis atom olcsó a DMT-hez képest. Egyiket sem ismerem. Sosem éleztem. Ezért vettem eszközt, mert nincs benne a kezemben a mozdulat. Feladat konyhakések, ollók és zsebkés hadra fogható állapotban tartása. Eddig megnéztem vagy 50 Youtube videót a témában, de még emésztem az infókat.
Esetleg még más gyártótól valami hasonló?
-
Nem tudjátok, hogy a buckknives.com szállít-e Magyarországra? Csak a megrendelés folyamán engedi beírni a szállítási adatokat.
-
User_2
tag
lidlis fenőkövel kapcsolatban lenne kérdésem, hogyha majd lesz újra, tudjam, hogy még mindig érdekel-e:
a lidlis 400/800-as fenőkő
- most már talán van róla elegendő tapasztalat -
400/800-as szemcseméretű? ha ez a szemcsemérete, mi lehet a keménysége?
keményebb késacélt lehet rajta fenni? -
Köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Ingatlanos topic!
- Macska topik
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- További aktív témák...
- 2 x Nanoleaf Shapes Triangles Expansion Pack 3 Pack + töltő eladó!
- BASETBL Office Chair eladó Győr-ben! 200 kg teherbirás!
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W
- Új digitális forrólevegős hőlégfúvó műanyag hegesztő Hotair 959D BGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest