Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacerta
aktív tag
Egy ideje nam látok Victorinox cuccokat a Knifestockon. Egyszer teljesen eltűntek, aztán pár tétel visszajött, de elég gyér a választék. Gondoltam, biztos nem akarják forgalmazni vagy ilyesmi.
Ma jött két árfigyelős levél, hogy két cucc amit még régebben állítottam be olcsóbb lett. Rákattintok, szlovák linkre visz. Átállítom a nyelvet magyarra, eltűnik a termék.
Nézem magyarul a Victorinoxot, valami 20 termék. Nézem szlovákul, 40 oldal.
Kísérletképp bejelentkeztem, raktam a kosaramba Vic cuccokat, ott az ár euróban, megvehetem. Átállítom a nyelvet magyarra, üres a kosaram. Visszaállítom szlovákra, ott a cucc.
Szerintetek?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
lugosi #13193 üzenetére
Nekem már az ezredforduló környékén tele volt a t*köm azzal, hogy hónapokig kell bármely tetszőleges szaküzletbe járkálnom, ha olyasvalamit akartam, ami nem volt épp a polcon. És még csak nem is arról volt szó, hogy a kereskedő lesz*rja, vagy hogy valami nagyon spéci dolgot akartam.
Az egyik helyen ( outdoor bolt volt ) egyszer megsúgta az egyik srác, hogy ez azért van így, mert a nagykerek év elején berendelik kb. az éves készletet, és ami nincs benne, azt nem fogod megkapni, hiába lobogtatod a pénzed.
Nade miért nincs ilyesmi az éves rendelésben? kérdem én. Mert nincs rá kereslet.
Aha. És tényleg csak én keresem ezt a cuccot? Ma te vagy a harmadik aki konkrétan ilyet szeretett volna venni.És akkor sírnak a kereskedők, hogy nem megy be a vevő, inkább megrendeli külföldről.
Hát ja, nem csak, hogy olcsóbb, de nem kerül több heti-havi utánajárásba hogy a végén mégse kelljen a pénzem. -
törölt tag
Itt a "Robicska" klón. Videó
-
FBLLMAG
senior tag
Most kaptam a SOG -tól fekete péntek ajánlatot, 75% (100 tétel).
-
válasz
#06090630 #13192 üzenetére
Több esetben jártam úgy, hogy a hazai kereskedő hozzáállása miatt rendeltem meg inkább külföldről. Pedig nagyon próbálok hazait venni, itthon vásárolni, sőt még ezen belül is a közvetlen környezetemben lévő boltokból vásárolni - amennyiben tehetem. Ha nem tehetem, akkor nem. Amikor életem első urh rádióját vettem (amatőr rádió) bementem a városba, volt egy híres rádiós üzlet. Az eladó (tulaj?) olyan szinten flegma és lekezelő volt, hogy elhatároztam, hogy akkor is netről rendelem, ha drágább. Ez elég régen volt, azóta a netes rendelés sokkal elterjedtebb lett, és ennek ellenére egyre többször járok így. Volt már olyan, hogy egy eladó (nem is kis üzlet) szó szerint azt mondta, hogy "ha nagyon szépen megkérem őt, akkor" tud segíteni. Na mondtam magamban, addig álljál fél lábon. Vasárnap üzlet az árkádban (oké, vasárnap elhiszem hogy nem szeret dolgozni, de ha egyszer nyitva vannak), menjek már vissza kedden, addig előkeresi. Hát jó. Én hülye visszamentem kedden, nem kereste elő, bement a raktárba, és 3 perc "keresés" után kihozta.
Volt a városban extrametál, többször vásároltam náluk még akkor is, ha 20-30%-kal drágábbak voltak mintha netről rendelem. Victorinox bicskákról van szó, oké 28 ezer Ft volt valami 24 helyett, úgy voltam vele azonnal megkapom, nem kell várni, nem kell érte mászkálni, megveszem ott - az eladó ritka jó fej volt, lehetett vele beszélgetni, ajánlott kiegészítőket, ha megígérte hogy jövő hétre ott lesz valami akkor ott volt, igazi kereskedő volt (pedig "csak" alkalmazott). Az ilyeneknél szívesen vásároltam személyesen még akkor is, ha alapvetően nem érte meg.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #13189 üzenetére
Ez nem infláció hanem adó pontosabb vám. Karbon kibocsájtás csökkentése, hazai cégek védelme sajnos még akkor is ha nincs ilyen hazai termék. Múlt héten válaszoltam egy tagnak itt, hogy a Tescoban van olcsón kés. Mivel a környékükön nincs Tesco inkább rendel kínából mert vagy a postáig vagy csak a postaládáig kell elmenni. És ezt abszolút megértem. Nem tudom ilyen messze van a Tesco, de az útiköltség lehet több ezer forint is. De ezt meddig lehet csinálni az a kérdés, mert a végtelenségig szerintem nem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
eldoble #13190 üzenetére
Köszi
Akkor már inkább ezt veszem, szélesebb a felső része.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Donki Hóte #13189 üzenetére
-
-
l@ja2
csendes újonc
válasz
Donki Hóte #13187 üzenetére
én találtam neked ott 1et:
[link] -
Ilyen kés fokára tehető kis sapkát (ami lehetővé teszi, hogy tenyérrel rácsaphassunk a késre) hol lehetne venni?
Korábban vettem ilyet 300 ft-ért az aliexpressről, de sajna elajándékoztam és mostanra eltűnt az aliról
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Donki Hóte #13179 üzenetére
Én szerencséseɓb voltam. Az itteni Nemzeti Bankba hívtak be. (Nem tudtam, hogy ide szól a meghívás.) Akkoriban 2, 3 bicska volt nálam mindig. Lejöttek értem, és az ellenőrző kapukat nem kellett igénybe vennem, és nem is kérdeztek a plexi mögül.
-
válasz
Donki Hóte #13179 üzenetére
Ehhez képest én lightosabb helyen voltam azért. Ott simán el tudom képzelni, hogy szigorúan veszik, igazuk van.
-
Snoop-y
veterán
Nalunk szerencsere nincs ilyen megkotes( svajc)
Akar egy Katana-val is maszkalhatsz. Par kesfajta tilos:
pillango kes, barmi aminek szimmetrikus es ketelu pengelye van illetve ha automatikusan nyilik es a penge lockolhato. -
válasz
lugosi #13177 üzenetére
Engem egyszer tanúként beidéztek a rendőrségre. A Gyorskocsi utcába kellett menni, ahol vannak előzetesben lévők is, szóval elggé szigorú a beléptetés. Délután 2-re kellett menni, szóval melóból mentem a megszokott táskámmal.
Belépés előtt kérdezték, hogy van-e nálam szúró-vágóeszköz, mert azt le kell adni. Mondom, hogy van nálam egy kajálós bicska. Szépen leltárba is vették (bár megjegyezték, hogy 10 cm-es pengéjű késsel biztosan élő marhát vágok
) aztán mehettem a beléptetőkapuhoz.
A kapu persze éktelen csipogásba kezdett, mire kipakoltatták a táskámat. Elő is került egy 12 cm hosszúságú fáziscseruza
Ekkor már elég csúnyán néztek rám, mert már vagy 20 perc volt az adminisztráció.
Ehhez képest a tanúvallomás 2 percig tartott, mert olyat kérdeztek, hogy milyen kapcsolatban vagyok XY-al, akiről még életemben sem hallottam, így a többi kérdés okafogyottá vált
-
Pont a múltkor néztem egy kékfény adást a youtube-on, ott mondta a bíró, hogy egy legál méret alatti (talán 6 cm-es?) késsel szúrtak meg úgy egy ügyben egy embert, hogy a szívburkot elérte.
Tőlem egyszer koboztak el kést, a kulcstartómon lévő kb. 5-6 centi pengehosszúságú szablyámat vették el
Mondjuk hozzáteszem, hogy ez olyan intézményben volt, ahol átvilágításon kell átmenni, hogy bemehess, így derült ki a kulcstartómon lévő fegyvernek látszó tárgy. Adtak róla papírt is, hogy elvették, a kijövetelnél természetesen visszaadták.
A magam részéről egyébként helyesnek tartom a korlátozást. De egyébként ismerve az embereket, ha 9 centi lenne a korlát, akkor miért nem 10, ha 10 lenne miért nem 11 stb. Valahol nyilván meg kellett húzni egy határt, és a hétköznapi életben (ugye a hordásnál jópár kivétel van, pl. ha foglalkozás gyakorlásához vagy sporttevékenységhez szükséges, vadászathoz való használat, tehát a korlátozás valóban csak a mindennapi viseletre vonatkozik) a közvetlen kezünk ügyében lévő 8 cm-es késnek azért elégnek kell lennie.
-
Apophis
őstag
Egyébként is a világ baromsága ez a 8cm (van, ahol 6), meg a kínlódás a nyitási módokkal. A késelések 99%-át konyhakésekkel, vagy ócska, nem legál méretű bicskákkal követik el a társadalom legaljába tartozó elemek. Sokszor nincs is épp náluk, hanem előbb hazamennek érte.
Eközben a szabálykövető polgárt vegzálják, mert a neki tetsző kés mondjuk 92mm-es - kit érdekel? Normális embert egyébként vagy 20 éve nem igazoltatnak, pláne nem motozzák meg. -
gyapo11
Topikgazda
Na de hányan haltak meg autóbalesetben, mert nem volt ott rendőr és nem tartotta be a szabályt, pl. gyorshajtás, alkohol, drog, övet nem kötötte be, jogosítvány nélkül vezetett stb. Szóval nem csak akkor kell a szabályokat betartani ha igazoltatnak vagy 10 m-enként áll egy rendőr, hanem mindig.
-
gyapo11
Topikgazda
Ezen a japanesechefsknife.com oldalon szerepel, japán írásjelek vannak belegravírozva, amikor a neveket gyűjtöttem, akkor is egy japán késekkel foglalkozó oldalon találtam, ezért beletettem.
A név persze eléggé angolos, de ha van is japán neve, azt gondolom senki nem ismeri, az írásjeleket meg főleg nem. Google translate szerint Kawa muki | 皮むき.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most, hogy már elfogyott az összes jól kinéző verziójú bicskájuk azért még megosztom mert van itt egy két tag aki kifizet ennyit egy bicskáért ráadásul black friday akció van:
Machinewise SonoraEzt meg csak úgy érdekességképpen. Jens Anso tervező saját terméke a Toko. Náluk is van most kedzvezmény. Az acél ennyi pénzért elég gyengusz.
Én nem adnék ennyi pénzt bicskáért pláne, hogy nem legál méret.
-
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #13151 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy régebben összegyűjtöttem a japán kések neveit, most begyűjtök képeket is, és ebből is összedobok egy weboldalt.
Itt a lista:
ayguti
bunka
deba
garasuki
gyuto
hankotsu
higonokami
honesuki
kaiken
kakimuki
kiritsuke
kozuka
menkiri
nakiri
paring
petty
santoku
sashimi
sujihiki
tanto
unagisaki
usuba
yanagiba yanagi
yeroy dosiÉrdemes lenne egyet az európai késekről is? Nem is tudom hogy nevezzük az itthon használatos késeket. Van japán, skandináv, van tradícionális magyar meg még ki tudja milyenek.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Snoop-y #13152 üzenetére
Igazából a felkérés mindenkinek szól, aki hajlandó együttműködni az összefoglaló összeállításában, és persze aki tud hozzátenni. És a szakácsmunka eléggé késhasználó, idővel kialakulnak a gyors, pontos mozdulatok, késtartások, késfajták használata, esetleg még tanulta is képzett szakemberektől.
-
törölt tag
válasz
Tsebacsi #13158 üzenetére
Polír pasztával. Egy darab rongyra teszel egy borsónyit és körbe-körbe dörzsölöd. Párától, savas és főleg sós dolgoktól tud korrodálni, meg persze a króm és egyéb ötvözetel alacsony tartalmától. Szárazra kell törölni esetleg vékonyan megolajozni és gőzmentes helyen tárolni.
-
Felületi rozsdát késről hogy szedjek le? Egyáltalán miért lesz rozsdás?
A mutatott Zwilling is be tud pl. rozsdásodni?
Vagy egy damaszkuszi jellegű konyhakés? -
Snoop-y
veterán
válasz
Digitalpimp #13151 üzenetére
Valoban nem normal. Ezt ugy hivjak, hogy rocking santoku
-
Snoop-y
veterán
válasz
gyapo11 #13148 üzenetére
Megtisztelo felkeres
A decemberi szunetben megprobalok valamit osszeutni.
Nem akarok hitvitat sem inditani (ha esetleg van aktiv szakacs a topicban) de sajat tapasztalataimat le tudom irni aztan mindenki eldontheti , hogy mit tesz magaeva belole.
Egy 4 csillagos etteremben voltam amugy pastry chef szoval en foleg kaja elokeszitessel foglalkoztam illetve desszertekhez fileztem gyumolcsoket[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Snoop-y #13146 üzenetére
Ez a kés megfordítás olyan mint a spórolás, attitüd. Nem az számít, hogy csak 1000 Ft-ot tudok félretenni, hanem hogy következetesen tartsam magamat az elhatározásomhoz. A késnél ki tudja mennyit koptat egy éllel kaparás, de ha kímélni akarom a kést, akkor mindegy is, a lényeg a hozáállás.
Ha már séfeskedtél, nem akarsz egy ismertetőt írni a különböző kések használatáról? Szerintem beleférne a topic témájába. -
Ahhhh, vanax pengével, titán markolattal...
-
Snoop-y
veterán
válasz
Tsebacsi #13144 üzenetére
Ez kimaradt:
Rovid pengevel azon kivul, hogy jobban kontrollalhato nem jo dolgozni. A hosszu penge dolgozik helyetted szepen. Peldaul ha a szep magyar lilahagymat vagod ami akkora mint egy almaMondjuk vagni meg kell tanulni vele es az sem utolso szempont, hogy eles legyen. A legtobb ember (99%) abban a pillanatban, hogy kesz a darabolas fogja es a kes ellel lefele vegigsurolja deszkat ahogy osszehuzza a hozzavalokat. Nekem mar beidegzodes, ahogy atvagtam az utolso reszt a kes mar meg is van forditva a kezemben es a gerincevel takaritok. Penget annyira erdemes hasznalni, hogy fellapatolod ra az osszevagott cuccot. Igy sokaig eles marad es nem gombolyited az elet.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Tsebacsi #13144 üzenetére
Hat pedig ez a KES ami a viccben is szerepel:
Hat te meg mire vagsz fel?
Apro darabokra
Viccet felreteve zoldseget, hagymat isteni jo vele vagni. En angliaban szoktam ra erre mikor sefkent dolgoztam (reg volt tan igaz se volt) mivel vekony a penge es eleg kemeny is elvileg honolni is eleg csak nagyon sokaig mert nagyon jol tartja az elet. Hust is ezzel szoktam tisztazni mindig ugy erzem mintha valami orult tudos lennek nagyon szepen precizen vag -
válasz
Snoop-y #13142 üzenetére
Akartam kérdezni, hogy ezt mire érdemes használni?
Asszony döntően kicsi, rövid pengéjű késekkel dolgozik, én vagyok kicsit a nagyobb késekre rábuzulva, de pl. egy hártyázásra ez nem alkalmas, meg a hagyma felkockázása is problémás lenne vele. Arra a legkényelmesebb nekem is egy hosszú és vékony pengéjű kés, esetünkben egy régi fiskars (hámozó talán?). -
válasz
gyapo11 #13140 üzenetére
Én a keményebb dolgokat itthon a jól bevált decathlonos vadászkéssel szoktam darabolni. Bár vastagabb a penge, és egy kicsit feszíti is szét azt amit vágni akarok, de megszoktam már azt a kést és ismerem a megbízhatóságát, így azzal szívesebben dolgozok (elég keveset tevékenykedek a konyhában, csak esetileg). Szóval nem ideális a feladatra, de legalább megbízható.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
xcvbxcvb #13135 üzenetére
Hát ja, lehet még az is túlvállalás. A tüske hosszán kívül számít még a markolat anyaga, mert nem a tüske törik, hanem a markolat. Nekem van olyan evőkésem, amelyiken a penge tört el kb. a markolat és a penge találkozásánál, pár mm-rel bentebb a markolatban. Annak fa a markolata, és tudott akkorát feszíteni, hogy inkább a penge tört el. Evőkés, nyilván vékonyabb a penge. A körtét, birset stb. egy 16 cm-es Fiskars séfkéssel darabolom, habár idén áttértem a Qingre, abban sem tudom mekkora tüske van és milyen masszív a markolat.
-
Snoop-y
veterán
-
Egyetértek nagyon is azzal amit írsz, néhány új termék egyszerűen annyira hitvány, annyira gyenge, hogy az ember szinte fél használni. Most érzem ezen a késen amit legutóbb vettem kíváncsiságból, ez a Buck egy régi korszak terméke, dög nehéz, masszív, nem spórolták ki belőle az anyagot. És csomó mindenem olyan volt régen, hogy ez volt az alap. Most megveszek egy cipőt, van olyan, amit ha kézbe veszek, érzem, hogy jaj csak a szél ne fújjon túl erősen mert tuti szétesik tőle, régen más anyagból ugyanaz a gyártó olyat csinált, hogy tartott.
-
H-Zol
senior tag
válasz
lugosi #13136 üzenetére
Mindenütt ez az anyag spórolás , és ezek veszélyesek is lehetnek ( ismerős Réz , bronz menetes idomot vett tavasszal a kerti locsoláshoz , a szivattyúra , kint locsol.a kertbe , egyszercsak nem jön tovább a víz , bement megnézni , hogy mi a gond , hát olyan a szivattyú, mint egy szökő kút , anyira vékony falat hagytak az idomnak , hogy a ment vágó szinte át vágta , 2,3 tized mm fal maradt , és a rezgéstől letört
, de ha ez egy benti konyha , fürdőszoba stb történik , úszik a lakás !! ) .
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
xcvbxcvb #13128 üzenetére
Nekem Fiskars Functional Form késeim vannak, készlet 5 kés + fa tartó, semennyire nem málik a gumírozás (10-15 éve vettem). A markolatban rögzítés nekem is kérdéses, ezért nem használom durva dolgokra, de azért görögdinnye, kemény birsalma földarabolás még belefér.
A durvákhoz meg kell egy full tang 2-3 mm vastag penge és nincs gond. Arra ráállhatok ha beszorult a káposztába, semmi baja.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Na megjött a Yonder. Minden patent, nagyon jól össze van rakva, csak ez a crossbar lock olyan fura nekem. Konkrétan ha benyomom a rugót egy laza csuklómozdulattal ki tudom pattintani a pengét a helyére. Legális ilyet magánál hordania az embernek Magyarországon?
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Tsebacsi #13112 üzenetére
Esetleg ikea 365+ kések [link] [link] .
Kis késeknek meg Victorinox zöldségkéseket vettem [link] 10 meg 8 centiseket.
Élezőnek meg a Work sharp guided field sharpener mehet a fiókba.Nekünk is fiskars volt előtte de a gumírozott rész a nyélről lemállott, meg két késnek ki is tört a pengéje a markolatból. Én többet fiskarst nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
Én már lassan egy éve , ebből [link] a storeból rendeltem egy hat darabos szettet , első osztályú ( még van amit nem kellett élezni , pedig mind használatban van , kivéve a kenyér vágó, az nagy fogazattal rendelkezik , és elég sok mozsát csinál , tépi a kenyeret , de ezekkel az ágyon finomított , felfújt kenyerekkel is baj van ) !!
De merem ajánlani , ezzel nem nyúlsz mellé !
Utóirat , és ez jóval 100 euró alatt van ![ Szerkesztve ]
-
válasz
Donki Hóte #13113 üzenetére
Igazad van bele gondolhattam volna hogy a bevonatos penge tuti kopni fog.
Esetleg van más ajánlott készlet 100 euró környékén? -
Lacerta
aktív tag
Én is sokat gondolkodtam rajuk, mint lugosi, mert tetszett hogy van dió és oliva nyél 10 centi pengehosszig, de aztán mégis az Opinelnél maradtam, mert:
- Megnéztem sok review-t, és elég látványosan látszik, hogy az Opinel acélja messze jobb, mint az Old Bearé. Az Opinel törik. Az Old Bear hajlik.
- Az Old Bear zárszerkezete kifinomultabbnak látszik, de jobban belegondolva, az Opinelé baromi egyszerűen kipucolható, vagy utánállítható, ha szükséges, az Old Bearé meg kb. sehogy.Szvsz használati eszköznek az Opinel fényévekkel jobb, megkapod dió, oliva vagy tölgy nyéllel is ( olcsóbban ), de a bükkfa sem néz ki rosszul.
-
válasz
Ez a nindzsa készlet messze nem a késmesterség csúcsa, de a Fiskars Edge szériához képest mégis egy világító fáklya a sötét késalvilágban
Nem azt mondom, hogy minden Fiskars kés vacak, de az Edge sorozat a dizájnra megy, viszont sajnos olyan bevonat van a pengéken, ami a használat során megkopik és előbb-utóbb olyan csúnya lesz a kés, hogy nem lesz kedved elővenni
-
Sziasztok!
Rendelnem kell cuccokat német amazonról, és szembejött egy akció a Ninja Foodi K32006EU késkészletre.
Van itthon egy régi Fiskars készlet, még a fekete-narancs műanyag fogantyúsok, párnak a hegye már letörött, illetve a műanyag is kezdi megadni magát.Érdemes a fenti készletben gondolkodni 100 euróért, vagy esetleg van jobb ajánlat, amiben van 5 féle kés, blokk nem fontos, bár ennél jól hangzik az élezés funkció, kérdés hasznos-e vagy csak vakítás?! Esetleg a Fiskars Edge sorozat? Kinézetre tetszik.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Snoop-y #13100 üzenetére
A QuadSharp az alap. Nem kell rányomni erre sem a pengét. Volfrám karbid. Jobban marja az acélt, szinte vési. Alap él készíthető vele csupán. Ha jó a penge anyaga, nem kell javítani, nem kell profilozni, a QuadSharp kihagyható. A D-Sharp való fenése. Ez gyémánt bevonatú rudakból áll. Finomabban marja az acélt. És befejezésre a C-Sharp. A hosszabb kerámia csíkkal még párszor átmész a kés élén a végén, és kész. Én a Blade medic kerámia csíkját dzoktam használni. Gyors, "pontos" megoldás. A szőrt már ezek használata után is viszi a penge.
-
törölt tag
Sajnos mostanában nem sok időm lesz az összefoglalót írni mert kolléga hiányban lettünk a munkahelyemen és a sok munka után inkább pihennék meg a magánélettel foglalkoznék de a vázlatot addig feltöltöttem írjatok ti is hozzá hátha eszetekbe jut valami okosság. Én majd talán az ünnepek alatt foglalkozom még vele. Itt a link.
Új hozzászólás Aktív témák
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Riasztó topik
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- 2 x Nanoleaf Shapes Triangles Expansion Pack 3 Pack + töltő eladó!
- BASETBL Office Chair eladó Győr-ben! 200 kg teherbirás!
- Új hangfalkábel OFC 2x4 mm2 réz hifi hangszórókábel hangfal vezeték
- Új digitális forrasztó állomás PTC hőfokszabályzós trafó 24V 110W
- Új digitális forrólevegős hőlégfúvó műanyag hegesztő Hotair 959D BGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest