Új hozzászólás Aktív témák

  • Ba cy lus

    őstag

    A HE400i mélyének erősítésére, magasának finomítására még egy tipp.

    Már régóta nem PC-ről hallgatok zenét (a HE400i-t meg sem hallgattam úgy), hanem mobilra kötve az X-USB-t, lejátszónak Neutron Playert használva. Jóval kifinomultabb, kisebb torzítású hang, mint ami a PC-ből usb-n kijön.
    Most kaptam kölcsönbe egy Raspberry Pi 4-et: Volumio ment fel rá, és a médiaszerverről játszottam le zenét, ahol hdd-n vannak tárolva a dolgok. Kíváncsi voltam, hogy simán csak oda kötve az X-USB-t (elvileg a legideálisabb nem ez, hanem egy spdif kimenetes modult hozzácsatlakoztatni, és ahhoz a DAC-ot, az X-USB usb-spdif átalakítót kiküszöbölve) tudok-e még előrelépni. Egyértelműen, jól hallhatóan igen! Engem meg is győzött, hogy kell nekem is egy ilyen.

    Ezzel a tapasztalattal együtt én úgy gondolom, hogy mikor valaki megítéli egy fejhallgató hangját, illik hozzátenni azt is, hogy pl. PC-t használ-e digitális forrásként, mert sokat nyom a latba, és sajnos általában negatívan, alapból egy agresszívabb, torzabb (ami idegesítő többletmagassal jár) hanggal szolgálva a láncunknak, egy őszinte hangú fejesnek pedig ezt vissza kell adnia, míg egy visszafogottabb cucc esetén előfordulhat, hogy épp úgy lesz jó, viszont rendes digitális forrásról már halálosan unalmas lenne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák