Új hozzászólás Aktív témák

  • _adaml21_

    őstag

    Sziasztok!

    Régóta használok fejhallgatót, régebben leginkább játékra, de manapság már áthelyeződött a hangsúly a zenehallgatásra.
    Zenei stílusban inkább az elektronikus zene a preferált, így mindenképpen szeretem a mély basszust, de kifejezetten utálom, ha annyira túltolt, hogy fájdalom egy filmet megnézni vele (vagyis Logitech 2.1-es borzadály hangrendszerek).

    Éveken kersztül egy low-end Phillips fejhallgatót használtam, aminek meglepő módon imádtam a hangszínét, és baromi kényelmes is volt: Phillips SHP 805. Évek alatt nagy megelégedéssel használtam, de a műanyag szerkezet nem túl tartós, nem nagyon marad már a beállított méreten, illetve amit nem szerettem benne, az a baromi hosszú kábel.

    Aztán idén tavasszal tettem egy kitérőt egy Kingston HyperX Cloud 2 fülessel. Nagyon sokat vártam tőle a 30ezer forintért, de:
    - Nem tetszett a hangszíne, szinte semmi mély nincs benne még bőr szivaccsal se, szövettel még az a kevés is teljesen eltűnt
    - Baromi nehéz fejhallgató volt, 2-3 óra után fájdalmat okozott a fejem tetején
    - Megjött, és rögtön feltűnt, hogy nincs meg a balance... Bal oldalra "húzott". Visszaküldtem gariba, küldtek egy újat, és annál is pontosan ugyanazt éreztem, hogy a balance eltolódott kicsit balra. Minden lehetséges forrással próbáltam, laptopok, telefonok, PC, a hozzáadott hangkártyával - egyszerűen nem volt kiegyenlített, még az is megfordult a fejemben, hogy süket vagyok az egyik fülemre....

    Tegnap jártam a Media Marktban, és megakadt a szemem a Maxell Retro DJ-n, mondom 2500 Ft, ennél nagyobb hülyeségre is költöttem már 10x ennyit is.
    Hazahoztam, belehallgattam, és ledöbbentem: Újra megtaláltam a régóta keresett hangszínt! Persze lehetne erőteljesebb minden téren, de maga a hangkép az, amiről tudom, hogy kell: kicsivel a mély fele orientálva, de nem túlzóan. Ja, és a balance is jó, nem vagyok süket sem (ha nem lett volna ez a probléma a HyperX-nél mindkettőnél, talán még mai napig is meglenne, a többi hátránya ellenére).
    Viszont! Ez a fejhallgató annyira összenyomja a fejemet a fülem alatt, hogy érzem, így nem lesz hosszú a barátság :(

    Kérdés 1: Lehet-e valahogy mókolni a fejhallgatóval, hogy ne szorítsa össze a fejemet ennyire alul? Ha ezt a kényelmi kérdést ki lehetne küszöbölni, már meg is van a fejhallgatóm a következő évekre.

    Kérdés 2: Tudtok-e olyan fejest ajánlani, ami esetleg megfelel mindezen szempontoknak:
    - Phillipshez/Maxellhez hasonlító hangszín (mélyorientált)
    - Ne legyen fél kiló, mint a HyperX
    - Ne szorítsa így szét a fejemet, mint a Maxell (legyenek az earcup-ok forgathatóak fel-le irányba; oldalirányba nem szükséges, nem leszek DJ :) )
    - Legyen rendben a balance!! :D
    - és mondjuk úgy max. ~20ezer környékén

    Köszi előre is, hogy elolvassátok a regényt, és esetleg válaszoltok is! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák