Új hozzászólás Aktív témák
-
Fiery
veterán
válasz Switch333 #2494 üzenetére
Nem szivesen ajanljuk az AIDA64-et ilyen esetben. Ugyanis, ha a notebookkal barmi gond van, pl. kicsit gyengebb minosegu memoria modul van benne, es az AIDA64 Stabilitasteszttol elfustol a memoria modul, akkor nehez eldonteni, hogy ki tette tonkre, es ki allja a javitas koltseget. Mas lenne a helyzet, ha uj notebookrol lenne szo, vagy mondjuk me'g lenne ra garancia.
Az AIDA64 Stabilitastesztjetol nem szabadna elszallnia, elfustolnie egyik jo minosegu hardver elemnek sem, de ugyebar vannak kevesbe jo minosegu alkatreszek is. Ha valamelyik alkatresz tonkremegy a teszt soran, az az alkatresz jo esellyel tonkremenne mas esetben is, amikor nagy terheles ala kerul a rendszer.
Magat a tesztet egyebkent legalabb 1-2 oran at erdemes futtatni, meghozza ketszer is. Elso korben csak az "FPU" altesztet engedelyezd, ezzel a rendszer huteset tudod ellenorizni, ugyanis az FPU alteszt futtatasa kozben melegszik fel legjobban a processzor. Majd, ha ezt jol viseli a gep, akkor erdemes futtatni egy uj tesztet, aminel minden altesztet engedelyezel. Ezzel a gep altalanos mukodeset lehet ellenorizni, pl. hogy nem hibazik-e a gep valamelyik eleme.
-
Fiery
veterán
válasz kasza blanka #2493 üzenetére
Ilyennek nem szabadna elofordulnia termeszetesen Nezd meg kerlek nehany mas benchmarkkal is, pl. WinRAR, Sandra, PCMark, Super PI. Ha azokkal jol mukodik, akkor egy olyat probalj meg kerlek, hogy a legujabb AIDA64 betaval a Queen benchmark futtatasa utan keszits az AIDA64 ablakarol screen shot-ot, alaporajelen es valamelyik problemas overclock beallitassal is, es kuldd el emailben nekem kerlek (uusi KUKAC freemail.hu).
A legujabb AIDA64 betat itt talalod --> [link]
-
Switch333
tag
Hello Mindenkinek!
Egy elég egyszerű kérdésekkel fordulnék hozzátok. Venni akarom egy használt laptopot és az AIDA programot ajánlották tesztelésre. Mennyi idő alatt teszteli le a stress test? Valamilyen kárt tehet-e a laptopban?
A választ előre is köszönöm!Az első ütést még az arcommal védtem .....
-
kasza blanka
aktív tag
üdv fiery!
az miért lehet, hogy FSB-t/ref Clock-ot növelve, de szorzót csökkentve, hogy a CPU freki maradjon, a benchmark score-ok csökkennek. drasztikusan.
asus m4a785td-m evo + phenom2 x2@x3 b50 3100mhz.
cpu queen pl 16000+ pont alap 200x15.5-n, HASH meg 1550. (dramSB 4 1600 cl10 memread 8400)
233x13.5-n már csak 14e körül hash meg 1400 (dramSB 4 1866 cl10 mem read 9e felett)
280x11-n már 11e a queen és 1200 a hash. (DRAMSB 3.33 1866 cl10 mem read 10500)
FPU juliában is 6000 felettről indulva, a 280as refclocknál már csak 4000.HT és NB is bírja a tempót, x10-es szorzó marad, azaz 2000,2330 és 2800mhz volt rendre.
ha már nem növekszik az eredmény a sávszél drasztikus emelkedésére, miért nem marad u.annyi, ha a proci sebessége marad? mérési hiba ez? más benchmarkkal még nem néztem.
-
törölt tag
Helló, elkezdtem végérvényesen bekonfigurálni a Windows 7 beépített kétirányú tűzfalát. A kérdésem az lenne, hogy az Aida64-nek melyik állományát kell rajta átengedni, hogy tudjon frissíteni?
-
Fiery
veterán
válasz schwartz #2489 üzenetére
Az AIDA64 memoria savszelesseg (olvasas, iras, masolas) benchmarkjai egy szalon mukodnek, azaz single-threaded tipusuak. Egy szalon ennyire kepes a Sandy Bridge-E-fele 4 csatornas memoria vezerlo. Igyekszunk me'g az idei ev folyaman bemutatni multi-threaded, azaz tobbszalu memoria savszelesseg benchmarkokat.
-
schwartz
addikt
SB-E procik eseten a memoria benchmark rendben mukodik? Eleg sovanyak az ertekek...
If he dies, he dies.
-
Fiery
veterán
válasz Fr@nkieWilde #2482 üzenetére
A CPU hofokot elkepzelheto, hogy rosszul cimkezi az AIDA64 az alaplapod eseteben, es pl. "Alaplap" vagy "Aux" hofok neven talalod meg az Erzekelo oldalon.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy az EVEREST +12V helyett 0,96-1,22V-ot mutat?
Alaplap neve Gigabyte GA-G31M-ES2C v1ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Azért nem jó, mert az alaplapok a processzort hűtő venti szabályzását, illetve az egyéb figyelmeztetéseket, amik a proci hőmérsékletből adódnak (túl magas hőfok pl.), azt nem a magok alapján végzi az alaplap, hanem a CPU hőmérséklete alapján. Amúgy nekem eddig mindig is a CPU hőmérséklete volt a magasabb, nem a magoké, minden alaplapomban így volt eddig.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Lenry
félisten
válasz Fr@nkieWilde #2483 üzenetére
mert a magok hőmérséklete miért nem jó?
az úgyis magasabb, mint amit az alaplap külső szenzora procihőmérsékletként mérGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #2482 üzenetére
HW monitor sem mutatja a processzor hőfokát, csak a magokét?
Mi lehet a baj?
Volt egy olyan kis balesetem, hogy egy nagyon kicsit megferdült a proci két lába, ezt akkor vettem észre, amikor bele akartam tenni a lapba, de óvatosan visszaegyenesítettem és simán beugrott a helyére. Hiba nélkül üzemel.
Ötlet, hogy mivel tudnám ellenőrizni a hőmérsékletet, mert kellene nekem p95 proci stabilitás tesztelés miatt.
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Ezt az AIDA64-et (AIDA64.Extreme.Edition.v2.20.1800) használom, de a processzor hőfokot nem mutatja csak a magokét. Mi lehet a baj?
Ez az alaplapom: Asus M4A88T-M, processzor Phenom 955 BE.
Valaki tudna nekem segíteni?
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
szoki007
aktív tag
Hali
Ide tanácsoltak, aida64 ügyben mert nem mutatja az északi híd feszültségét .
Tud valaki nekem segíteni ebben ?2.2 verzió
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Új videokártya került a gépembe, de az Everest hőmérsékletérzékelőkben nem látom a GPU-t, ill. a többi vga-s dolgot. Hogy tudom beállítani?
Védd a fákat, egyél hódot!
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Még régebben telepítettem az Aida64 EE 2.00-a verzióját.
Most megint kell, de lejárt a próbaidőszak Újratelepítettem, de semmi.
Megoldás?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Fiery
veterán
válasz spyduck #2465 üzenetére
Az AIDA64 Extreme Edition-t toltsd le, az AIDA64 Business Edition-ben nincsenek benchmarkok.
Az AIDA64 Extreme Edition-t elinditva, a baloldali faszerkezetes menuben legalul van egy Sebesseg csoport, azt bontsd ki, majd azon belul megtalalod az egyes benchmarkokat. Kivalasztod valamelyiket (pl. FPU Julia), majd az eszkoztaron a zold Frissites gombot kell megnyomni a benchmark futtatasahoz. A Frissites gomb helyett hasznalhatod az F5 billentyut is.
-
spyduck
nagyúr
Szia!
Az itt található AIDA teszteket hogy tudom megcsinálni, 1 órája nézegetem már az AIDA-t de nem találom [link]
-
baralaca
csendes tag
válasz szacsee #2462 üzenetére
Köszi a gyors segítséget a HD sentinellel leellenőrzöm a vinyót, amikor a win meghalt live cd segítségével mentettem le az adatokat.
AIDA 64-ben a próbaverzióban elérhető ez a stabilitás teszt?
Ha tényleg kihagyható a dual channel már ki is néztem egy kingmax 2gb-s memoriát.
Az még érdekel hogy az alaplap n-forceos, nagy különbség lenne ha azon az áron amiért radeon HD 5670-est vennék inkább egy nvidiat szerzek be? -
szacsee
nagyúr
válasz baralaca #2461 üzenetére
Felesleges mindent cserélned, ha eddig futott jól minden a gépen.
XP-nél néha megesik, hogy update után lehal a windows. Próbálj ki egy Ubuntu vagy más disztrótól kiadott live linux cd-t ha azzal megy, akkor nem kell aggódni.
Memória sebesség nem érezhető és lehet az asrock deszkában más beállításokkal mentek.
Sandy Bridge egycsatornás és kétcsatornás módja közt ~6Gb/sec különbség van és alkalmazásokban észre sem veszed.
Merevlemezt ellenőrizd le HD Sentinellel (bocs Fiery nem reklámnak szántam)
Aida 64-el pedig egy rendszer stabilitás tesztet futtass pár percig. Ha minden okés, akkor veszel ramot és max VGA-t.
Mivel már van egy 1Gb-os ramod, így érdemes kihagyni a dual channelt és venni mellé egy 2Gb-os modult, ha olcsón akarsz kijönni belőle. VGA-nak pedig valami belépő középkategóriás kártya tökéletesen kiszolgálhat (pl HD5670) több nem is kell, mert a proci lesz a limitáló tényező erősebb kártyánál. Ha pedig beadná idővel a kulcsot az alaplap választassz egy AM2+-os AMD chipsettel szerelt deszkát és még jó pár évig elhúzod vele. -
baralaca
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok ebben a témában, előre is bocs a hosszú posztért.
Az alábbi gépet tervezem kicsit megerősíteni 1-2gb rammal.
Asus M2N alaplap, AMD Athlon X2 4000+ (Brisbane) proci, Kingmax DDR2-800-as 1gb ram, Radeon x1550 video kártya, Samsung (HD082GJ) 7200rpm 80 gb merevlemez.
Abban nem vagyok biztos hogy csak ramot bővítsek, vagy cseréljem az alaplap+proci+vga-t is.
A játékok amikkel játszottam szépen futottak(HL2, Team Fortress 2, BSGO), videókat is tudtam vele vágni. Továbbra is csak hasonló feladatokat kéne teljesíteni.
Azonban már 2X újra kellett raknom a windowst amikor kitisztítottam/kiporoltam a gépet(nem akart a windows töltőképernyőn túllépni), továbbá van amikor nem akarja érzékelni a sata vinyót.
Az igazi félelmem amiatt van hogy mialatt ez a gép már üzemelt 2db ASUS alaplap elfüstölt más-más gépben idehaza (System failed CPU test szöveget dumálva a hangszórókon), mindkettő kb 4 évvel a vásárlást követően. Lassacskán ez is 4 éves lesz, gondoltam hátha valamilyen programmal megtudom nézni hogy károsodtak-e benne az alkatrészek(hátha a teszt eredményekből kiderül valami).
Az Everest Ultimate 5.50.2100 a következőket írja ki:Memória olvasás: 5274 MB/s; írás: 5334 MB/s; másolás: 4748 MB/s; késleltetés: 65,2 ns
Ezeket az eredményeket 5-6-6-18 CR2-vel írja.
Az adatbázisában szereplő hasonló cpu eredménye (ASUS helyett ASrock alaplappal) minden területen jobb.
A cache teszt:
L1 cache: olvasás 33566 MB/s; írás: 16770 MB/s;másolás:28834 MB/s;késleltetés:1,4 ns
L2: 6327MB/s; 6902 MB/s; 6571 MB/s; 6,7 ns.
CPU queen: 7281; photoworxx: 6141; zlib: 23840; aes: 5434.
FPU julia: 1774; mandel: 1002; sinjulia: 935.
Az értékeket én is látom, csak nem tudom hogy a gép állapotához képest milyennek számítanak. Tehát a kérdésem hogy szükség van-e teljes felújításra, vagy kellene még 1-2 info, vagy elég a tervezett ram vásárlás?[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Üdv!
Volna egy gondom:
Beállítottam, hogyha leáll a tápventi, akkor shutdown. Igenám, de az új gépen a tápventi nem mérhető Szal most ha elindítom az aidat, akkor lekapcsolja a gépet...
Ezt valahogy meg tudnám oldani reinstall nélkül?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
szacsee
nagyúr
-
apatyas
Korrektor
Hello,
kipróbáltam volna az imént, de bétából és stabilból is kicsomagolás után futtatáskor azt írja hogy a próbaidőszak véget ért és ki is lép. Ez normális? pl ezt: 1751 béta ami dec 16-i. Rendszeridőm jónak látszik. win7 64 prof. Mi lehet a baj? Korábban egy régebbi trial jól üzemelt.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
rizso
addikt
szacsee, Fiery: köszönöm az infót/felvilágosítást! Közben "megoldódott a probléma", az érdeklődő asztali mellett döntött.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Fiery
veterán
válasz szacsee #2453 üzenetére
Korrekt amit irtal, de annyit me'g hozzatennek, hogy:
1) Ha egy szamitogep (legyen az mobil gep, desktop vagy szerver) korrektul van megepitve, akkor barmilyen eros terhelest el kell hogy tudjon viselni. Sajnos mobil gepeknel ez nem mindig van igy, ergo en inkabb nem forsziroznam a stressz tesztet, hanem megvarnam a kovetkezo vevojeloltet. Aztan ha kifizette, es lejart az 1 het "penzvissza gar" (ha ad ilyet az elado), utana a vevo mar futtathat rajta akarmit.
2) Regebben (jo par evvel ezelott) elofordult, hogy az akkori Everest memoria benchmarkoktol lehalt nehany notebook memoria modul. Ha jol emlekszem, Toshiba gyartmanyu notebookoknal volt ilyen gubanc. Termeszetesen egy egyszeru benchmarktol -- elvileg -- nem dogolhet meg egyik hardver komponens sem A memoria modulok ebben az esetben egyszeruen "gyengek" (ertsd: ocskak) voltak, es a cserejukkel megoldodott a problema, azaz az uj modulokkal mar ment szepen a benchmark, es nem fustolt el tobbszor a memoria.
-
szacsee
nagyúr
Fiery a megmondhatója ennek, viszont a lehalt laptopok vagy azért haltak meg teszt közben, mert pl NV kártyáknál nem volt régebbi GPU-knál védelem, ha jól tudom + a régebbi NV GPU-k el szoktak válni az alaplaptól.
A másik ok, hogy általános használat mellett is a laptopokat nem éri akkora terhelés, mint Aida + furmark közben. A megnövekedett hőterhelést, amit a proci és a GPU ilyenkor produkál nem bírja a laptop hűtése leadni.
Egyrészt meg lehet érteni a vevő kérését, hogy lássa nem hibás a laptop, másrészt viszont ha nem teszteled le, mert hétköznapi használatban nincs hibája átvétel után lehet azzal kezdi, hogy ráereszt ész nélkül Aida+ furmark tesztet nem kevés időre amitől akár le is halhat a gép.
Kis ideig nem okoz elvileg terhelést, de semmiképp ne együtt futtasd, mert a megemelkedett hőterhelést, amit a GPU és a CPU egyszerre disszipálna el már nem biztos, hogy bírni fogja a laptop hűtése.
Remélem nem baj Fiery, hogy válaszoltam, remélem nem írtam balgaságokat. -
rizso
addikt
Sziasztok!
AIDA Stress test és Furmark mennyire lehetnek károsak a gépre? Van egy 2 éves laptopunk, amit eladunk, és van olyan vevőjelölt, aki ezeket a teszteket szeretné futtatni. Csak tudok olyan esetről, hogy hasonló tesztektől (nem tudom már mik voltak) meghalt a gép - aminek nem örülnék, mivel a miénkre már nincs garancia.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
szacsee
nagyúr
Oké, köszönöm!
4Gb ramnál 10 percig bírtam, addig ment hiba nélkül, utána ráeresztettem egy LinX-et és 20 körnél is jó volt, nyomtam még egy startot és 3. körben elszállt. Lehet az Aida is bedobta volna a törölközőt ennyi idő után, de 2gb rammal nagy eséllyel előbb jelezte a hibát mint a LinX. -
Fiery
veterán
válasz szacsee #2447 üzenetére
Sajnos letezik CPU hiba is, mi is talalkoztunk mar ilyesmivel egy alkalommal. Mas stress tesztet mi nem hasznalunk, igy nem igazan tudok otletet adni arra, hogy milyen mas program lenne alkalmas az ilyesfajta hibak kimutatasara. A cache teszt kifejezetten a cache-be befero mennyisegu adaton vegez muveleteket, nincs semmi extra trukk benne
-
StSanya
senior tag
Fiery, a Cleverbridge-nél milyen gyorsan mennek a dolgok?
Módosítani szerettem volna banki átutalásról (kiderült, hogy k...a drága) PayPal-ra a fizetési módot, ám nem engedi a rendszerük... Írtam nekik pár órája, eddig semmi.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
szacsee
nagyúr
Üdv Fiery!
A múltkor írtam, hogy Aida 64 Stress test alatt ha a Cache teszt van kipipálva egyből jelzi majdnem, hogy ha valami miatt rossz az ominózus gép.
H61M-HVS, i3 2105, 2x2Gb 1333Mhz init VGA.
Garból a ramot cserélték mondván az a rossz és Sandy Bridge alatt nem minden induláskor jelentkezik a hiba. Kicseréltettem Kingstonra a Kingmaxot, mivel benne van a QVL-ben.
Mivel megint fagyogat random a gép visszakerült hozzám, hogy utánajárjak mi is a hiba okozója. Memóriatesztek megint semmi hibát nem mutatnak. LinX is ment 20 kört, Aida viszont egyből jelzi, hogy valami nem kóser.
A Cache teszt van csak bepipálva és elindítom, akkor a teljes terhelés elérése után 1-2 mp-re kiírja, hogy hardveres hibát érzékel, majd leáll. Ha megint rányomok a startra, akkor kicsit később, harmadszorra pedig akár 10 percig is bírja hiba nélkül. Mindenesetre Prime Blend mellett futtatom és ha bedob egy hibát, akkor tudom, hogy valami nem kóser.
A proci igp-vel van használva, a procihoz közelebbi memóriaslotba ( "A" memória csatorna) ha ramot rakok a 2105-ös procival akkor hibázik egyből, procitól távolabbi foglalatba ( "B" memória csatorna) pedig egyik rammal sem hibázik, csak kétcsatornál módban, mivel ilyenkor az A csatorna foglalatában is van ram.
Átraktam a gépemből a 2500K-t szintén IGP-vel használva, eddig okés, magyarul nem a memóriafoglalattal van gond. Minden ugyanaz, csak a proci más.
Valami a procival lesz, csak nem tudok rájönni, hogy micsoda. Esetleg nem tudod megmondani, hogy a Cache teszt mit terhel, vagy milyen progival lehetne még a hibát detektálni, hogy a garanciális ügyintézés során ne tudják Aida bug-ként kezelni pl az esetet. Több szoftverrel bizonyítva nyilván nem söprik félre a procicsere kérelmemet.
Köszönöm előre is válaszod! -
törölt tag
-
Fiery
veterán
válasz #41133696 #2441 üzenetére
Nem mindegyik memoriamodul SPD blokkjaba kodolnak a gyartok sorozatszamot, me'g a "legnagyobb" gyartok sem. Ha azt gyanitod, hogy az AIDA64 a hibas, es a memoriamodul SPD-je valojaban tartalmaz sorozatszamot, akkor le tudod ellenorizni ezt pl. a CPU-Z segitsegevel. De en biztos vagyok benne, hogy az AIDA64 jol mutatja a sorozatszam hianyat
-
törölt tag
Helló, a gépben két darab 4 GB-os Geil kit van (Geil Black Dragon 4 x 2GB 1066MHz GB24GB8500C5DC 5-5-5-15 DDR2)
Az első párosnál a program felismeri sorozatszámot, a másodiknál viszont nem.
Sorozatszám van.
A 2008 -as párosnál ismeri fel, ezeket vettem első körben a géphez az Edigitalból.
Sorozatszám nincs.
A második páros másik üzletből származik a mobilx-ből. No és ezeket már 2009-ben gyártották, viszont a program azt írja, hogy nincs sorozat számuk a program által felismerve. Mi lehet az oka? Esetleg a Geil ezeknél már csak a dobozon jelzi azokat? Most meg még a doboz nincs is előttem, de majd ha kell előkeresem - természetesen megvannak, hiszen élettartam garosak ezek a RAM-ok.
-
addikt
Hello a felhasznált videó memória értékét szeretném kiiratni de nem akarja.
Gigabyte HD4850 512MB (az alap referencia verzió ami először megjelent), a drivere 2011.09.08. catalyst nélkül ati tray tools-al, Windows 7 x86 SP1, alaplap GA-M61PME-S2.Everest Ultimate 5.50 2100: benne van a listában felhasznált és a szabad videó memória is, ha az osd menübe rakom ki akkor mindkettőre -1et ír értéknek, ha registry-be iratom (ezt szeretném) akkor ott pedig egyáltalán nem jelenik meg. A többi értéket mindenhol jól jelzi, gpu kihasználtsága, órajele, a kártya 3 hőmérséklet szenzora, ventillátorának sebessége.
AIDA64.Extreme.2.00 1700: itt nincsenek is benne a videó memória opciók egyik menüben sem (osd, oldalsáv, registry)
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
M_o_g_y_i
őstag
Akkor épp szerencsém volt.
Régóta nyúzom a progit, igaz semmi extrém elvárásom nincs, de nagyon meg vagyok elégedve.
MBM volt régebben a "kedvenc", de nem fejlesztették régóta.[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Köszönöm mindannyiunk nevében a lehetőséget, le is csaptam egy licenszre.
Máskor is volt már ilyen akció, esetleg a jövőben ismét el tudom csípni az ilyen vásárlási lehetőséget?4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
szacsee
nagyúr
Hupsz azt elfeledtem írni, hogy 1,5xx-es Aida trial volt.
Most látom, hogy megvettem akciósan, hogy elérhető a 2.00-ás is.
Max letöltöm és a trial verzióval leteszteli az újdonsült tulajdonos.
Tegnap előtt óta nem fagyott ... kopp-kopp (bár azt tudjuk, hogy nem jelent semmit) -
törölt tag
Helló, az imént eltévedtem, és a topc-ot az OS-Alkalmazások között kerestem
Szóval: Az eredeti postomat másolom akkor
"Helló,
Szóval, a történet a következő: Fiery volt olyan kedves, és a nagy program promós topicban jelezte, hogy most 10 $ -ért lehet megvásásrolni eme nagyszerű szoftvert. Kicsit hezitáltam és bár pár hónappal korábban a Trial verzióját próbáltam annak - a próbaváltozatiságából adódó fogyatékosságai miatt - voltak olyan részek amelyek egész egyszerűen nem működtek, így végül az alapján vásároltam meg a programot, hogy majd így nyilván többet fogok belőle látni - pl a trail verzióban nincs G15 support sem - , meg ugye 10 $ nem nagy összeg, ráadásul 3 gépes licenc és ez meg nagy nevű cucc egyébként is.
Be is konfiguráltam - a G15 LCD kijelzését is testre szabtam - eldöntöttem, hogy a merevlemez és az SSD hőmérséklet kijelzését a tárca értesítési területén továbbra is a Hard Disk Sentinnelel fogom figyelni - a G15 kijelzőjére a háttértárolók hőmérsékletét is az AIDA-val íratom ki - , a GPU és a CPU hőmérsékletét valamint a ventilátoraik sebességét már az AIDA-ra bízom.
Az eddig használt Core Temp-et pedig nyugdíjaztam.
Aztán jött az az effekt, amire már telepítés előtt is kíváncsi voltam. Nevezetesen az, hogy Windows 7 illetve Windows Vista rendszeren elindul a szoftver rendszergazdai jogosultság nélküli azaz általános jogú fiókon is, de nem fogja tudni lekérni a hőmérsékleti adatokat. Ez nem lepett meg, mert ez volt a helyzet, a Speedfannal, a Core Temp-el, a Hard Disk Sentinnellel stb...
Gondoltam, hogy majd rendszergazdai jogosultsággal kell futtatnom , normál fiókon is, így hát kikapcsoltam a programban, hogy töltődjön be a Windows-al együtt az AIDA64...
Ráadásul duplán vettem ki, egyszer normál felhasználói fiók alól indítva - a program nem dob fel UAC ablakot - egyszer pedig rendszergazdaként indítva.
Tehát sehogy sincs bepipálva mégis elindul. Ami azért zavaró, mert ha elindítom normál felhasználói fiók alól a gépet, az AIDA elindul, majd nekem ki kell lépnem belőle, aztán a start menüben az ikonján jobb klikk és Futtatás rendszergazdaként.
Már néztem, az indítópultban nincs benne, megnéztem AVG Startup Manager-el, msconfiggal... még csak említés szintjén sincs. Hogyan lehetne megoldani a dolgot?"
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Asrock H61M-HVS és i3 2105-ös proci.
A megpusztult kit-et is visszaküldték a csere rammal és azt írták a kísérő papírra, hogy SB rendszer alatt nem minden indulásnál hibázik. Ki érti ezt?
Mellesleg a csere ramkit Kingston Hyper X Blue 1333Mhz-en 1,5V-on van használva és eddig befagyott random 2-3x is. Procira azt mondták, hogy nincs baja tesztelték hosszabb ideig is.
Ami aggaszt, hogy P67-es és Z68-as lapban, amibe jó eséllyel volt a teszt alatt VGA.
Integrált VGA-t használva viszont ha nem próbálták, akkor megint csak esélyes, hogy hibás.
OS: Win7 64-bitRemélem holnap lesz elég időm és dobok a számlámra pénzt, hogy rácsapjak a progira.
Ennyiért ajándék!
Ha lehalna az alaplapom, vagy kicserélem, az újjal is tudom futtatni a programot a vásárolt kulccsal?[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
AIDA64 Extreme Edition, csak ma es holnap USD $10!
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Lenne egy kérdésem, hibakeresés miatt.
Összeraktam egy konfigot, amiben kiderült, hogy a ram volt rossz. Én gyanakodtam a proci IMC-jére is, de a garból visszaadták azt mondva, hogy nincs vele gond.
Legelőször win telepítés után updatek nem mentek fel, vagy lefagyott telepítés közben.
Aida Stress testet használva Cache teszt van csak kipipálva hibát jelzett 1-2 mp után.
PLL csökkentéssel, ram időzítés kitolással elértem, hogy 10 percig bírja. Ezután ment vissza a konfig fele garba. Most visszaadták illetve kicserélték a hibás alkatrészeket és az Aida megint Cache tesztnél hibát ír.
Azt szeretném kérdezni, hogy pontosan mit is tesztel ez a teszt, illetve nem lehet, hogy fals eredményt mutat?
Közben LinX-el tesztelek all memory bepipálva és eddig ok (11 körnél tart).
Aida 64-ben ha hibát ír leáll és ha rányomok megint a start gombra, akkor elindul a teszt és amíg néztem (1-2 perc) nem dobott hibát. Ez mitől lehet? Szoftverbug, hardver, vagy tegyem újra winnel együtt és kiderül? -
Laraxior
titán
Kiíratom a CPU hőmérsékleteket, és frekvenciát játék közben, hála az új terméknek
Csak annyi kérdésem van, hogy meg lesz majd oldva, hogy a számok elé lehessen írni, hogy mi micsoda? Mint Afterburnernél kiírja, hogy GPU: X MHz..stbstb
Remélem érthető a kérdésem, mert így visszaolvasva nem annyira. De akkor teszek screent, hogy mire gondolokszerk.: erre gondolok:
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
Fiery
veterán
Nincs igazan ertelme azt nezni, hogy "meddig" jutott el a teszt, hiszen ha barmilyen hiba (hibajelzes, kekhalal, ujraindulas, lefagyas, kikapcsolas) tortenik a teszt kozben, az azt jelenti, hogy instabil a geped. Annak boncolgatasa, hogy "mennyire instabil", "hany percig stabil", nincs igazan ertelme
-
Szia
Ha stability tesztet csinálok az menetközben loggol? Szóval ha összehányja magát közben a gép akkor valahogy meg tudom nézni, hogy meddig jutott el?
Üdv: sonar
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Fiery
veterán
-
szacsee
nagyúr
Üdv Fiery!
Régebben privátban totóztuk ki a P45 Extreme hőszenzorainak adatait.
Akkor a Super I/O chip hőmérséklete volt az AUX / alaplap hőmérsékletként feltüntetve.
Jelenleg egy Asrock Z68-as alaplapom van. A topikban felmerült, hogy az everest/Aida64 alaplapi hőmérséklet gyanánt mit is monitorozhat. Ezen a deszkán Nuvoton érzékelő van. Itt is ennek a hőmérséklet érzékelőjét mutatja alaplapi érzékelő gyanánt az Aida?
Köszönöm válaszod! -
Nashorn
csendes tag
1.70.1400-s Aidát használtam. De Barátom javaslatára ki próbáltam az 1.85.1600-at és ez most nem csinálja mind ezt o.O úgyhogy elnézést az időhúzással
Mindenesetre köszönöm a gyors reakciót! -
Fiery
veterán
válasz Nashorn #2409 üzenetére
Szia!
Szivesen segitek, de ahhoz elobb tisztazni kellene a helyzetet Az AIDA64-tol fuggetlenul problema van a notebookod kulso kijelzo kezelesevel? Vagy a problema csak akkor jelentkezik, ha az AIDA64 fut, es kozben dugod ra a kulso monitort? Vagy akkor van gond, ha a kulso monitor ra van csatlakoztatva, es elinditod az AIDA64-et?
Milyen videovezerlo van a notebookodban, es ahhoz milyen verzioju drivert hasznalsz? AIDA64-bol melyik verziot hasznalod?
Udv,
Fiery -
Nashorn
csendes tag
Üdv!
Nekem olyan problémám lenne, hogy Laptopon szeretném használni az Aida-t viszont mikor bekapcsolom a rácsatlakoztatott monitort egyszerűen elveszti és nem képes felismerni (Ha én állítom be hogy csak a külön monitort kezelje nem képes az eredeti 1920x1080as felbontásra sem)
Everestnél is ugyan ez volt.
Mi lehet az oka?ui.: oprendszer: Windows 7 home premium(64bit)
Hp pavilion DV6 3060eh
http://www.olcso.hu/szamitogep/notebook_laptop/HP_Pavilion_dv6-3060eh_XB511EA_notebook-arak_135240691.htmlElőre is köszi!
-
jozsi252
veterán
sziasztok
Megszeretném kérdezni hogy az Aida-ba meglehet-e nézni hogy a sata vezérlő ide vagy AHCI-n van?
iPhone 16 Pro Max
-
Badman 4ever
őstag
Egy kis érdekesség, aránylag jól fut a program Wine-al is, Ubuntu 11.04 x64 alatt:
(Épp egy frissen újított Sempron 145@Athlon II X2 4450e eredményeit nézegettem. )[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Fiery
veterán
válasz Oliverda #2402 üzenetére
Sejtem, hogy mi okozhatja. Beraktunk nehany specialis feszultseget (vDIMM, vHT, vNB), es valoszinuleg az akad ossze vagy a BIOS-szal, vagy az F-Stream-mel. Privatban kuldok majd egy teszt buildre linket, hogy ki tudd probalni, lefagy-e ugy is, hogy kivesszuk ezeket a speci feszultsegeket.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest