Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
-
duni84
aktív tag
válasz
gabor128 #103000 üzenetére
nem gyakran, de igen
előre félre szoktam húzódni, ha tudok, esetleg villantok is a reflektorral vagy integetek, hogy "jöhetsz, elférünk". ha nem tudok lehúzódni, akkor vagy látványosan úgy pozicionálom magam, hogy a vak is lássa "nem fogunk elférni" vagy gyorsítok/elveszem a gázt, hogy ne egyszerre érjünk oda. ilyen szituációban eddig egy tükröt hajtottam be. sajnos puhatestűként neked kell figyelned arra, hogy megoldd ezeket a szituációkat.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Ilyenen meg se kell lepődni. Nekem tök természetes, h lehúzódok ha a szembejövőnek akadály van.
Ezt jogsinál elvileg nem tanítják, de tréningeken már igen.
Nem egy váratlan szituáció, az ilyen akadályokat már messziről látni.
Autósként én se szoktam ügyet csinálni ha látom, h mindketten elférünk: kimegyek.
Motorosként meg bemegyek a szembejövő mellé simán.
Ez itt nálam hétköznapi dolog, egyhangúan 60-as pulzussal.(#103005) runner 125
Kresz még beszél vmi kölcsönösség elvéről, az hogy is van? -
runner 125
nagyúr
válasz
Próbálom objektíven nézni a helyzetet, nem mondom h velem nem fordult már ez elő, de alapvetően úgy gondolom h nem kell ezt ennyire felfújni.
Nyilvánvalóan látta h motor jön szembe, nem bringa, itt szimplán némi előzékenységet várt el az emberünk..
Noh meg ha a KRESZ-ből indulunk ki, az továbbra is kötelező jobbratartást ír elő a motorkerékpárok számára, nem sávközepet, vagy felező és és sávközép közepet, mint ahogy a motorosok 99%-a közlekedik...
Szóval azt gondolom, h egy ilyen szituációban illik a motorosnak is rugalmasnak lennie és lehúzódással jelezni h nyugodtan kerülje ki az álló autót, hisz bőven elfér.
Sokszor autó - autónál is ugyanez a szitu van. Némi lehúzódással ott sem kell megállásra késztetni a szemből érkezőt.
-
Chris0321
veterán
válasz
Én tegnap mentem karcagon, sávomban biciklis de látom, hogy szemben motoros jön de az sávelválasztó közelében. Azt hiszed lehúzódott? Á dehogy. Pedig teljesen jó volt az aszfalt, jók a látási viszonyok de egy milimétert nem húzódott lejebb. Én kocsival járok, csak jövőre lesz a motoron műszaki mégis ha látom, hogy elférünk hárman elég széles az út lakott területen belül simán húzom az út szélére.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Óra topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest