Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #7848 üzenetére
Miui 12-n volt. (legalábbis eu romon).
Miui10 eu romon nem találom.
-
nullpoint
őstag
#troller
Milyen járgány?
Rom verzió, gallery app verzió is kéne. Elvileg ez egy 2-3 évvel ezelőtti probléma.
-
nullpoint
őstag
Nem akarom elkiabálni, eddig úgy néz ki hogy elég a viber_messages-journal és a viber_messages nevű fájlokat bemásolni a com.viber.voip\databases mappába.
(Tudom ez már nem miui téma, csak gondoltam jelzem hogy áll a mérkőzés.)
-
nullpoint
őstag
Következő van:
Xiaomi eu, Miui 12.6 21.11.10 (Android11) beta rom-ról dirty flash módszerrel updateltem Miui 13 (Android12) stable-re.
Miután a 291 oldalból 180 odalt végiglapoztam a xiaomieu forumán, találtam 3 olyat aki miui12 bétáról jött 13 stable-re, ezen felbuzdulva nekiálltam.
A módszer, amit ismertetek, nem ajánlat. Az, hogy nekem az úr 2023. évének augusztusi 18. napján sikerült, nem jelenti azt hogy másnak is fog, senki ne csinálja. Alapvetően béta romró stabilra váltani csak teljes törlés után lehet.
Szóval:
Telefonról a számítógépre mindent tartalmat, amit a gép látott, átmásoltam.
Utána Orangefoxból csináltam backupot.
Utána felraktam a xiaomi.eu oldalán linkelt unofficial twrp-t, mert az én telefonomra nincs A12-t támogató orange recovery.
Utána Twrpből is csináltam egy backupot.
Utána kikapcsoltam a magiskban kikapcsoltam a modulokat, zygisket.
Utána twrp-ből flasheltem a korábban letöltött romot.
Közben eszembe jutott hogy install előtt nem vettem ki a simet és a memkártyát (biztos ami biztos alapon így szoktam, windowsos beidegződés hogy csak az legyen install közben ami feltétlenül kell) de akkor már úgyis mindegy volt.
Az első indítás majd 10 percig tartott, utána már normálisan ment minden restart.
Eddig amiket próbáltam, minden megfelelően működik.
Viber szokás szerint szopat, amikor elindítottam, új userként telefonszámot kért és minden nullára állt.
Nem baj mondom, az android/data/com.viber.voip mappába bemásoltam az elmúlt majd két év cuccait, aztán a twrp backupból kinyertem a root/data/data/com.viber.voip mappát és root explorerrel bemásoltam a helyére, és lőn világosság!
Örültem is magamnak, minden ott volt a helyén, aztán egyszercsak kiírta a kis rohadt hogy oopssomethingwentwrong. Nyád@t'...
Újraindult a program, megint kezdhettem előlről a telefonszámmegadást, nullázta a felmásolt mappa tartalmát. Ezt ötször eljátszottam, most már unom, majd valami megoldás lesz, emlékszem ezzel szívtam már egyszer amikor a korábbi telefonról költöztem erre.
Majd jelzem később hogy alakul.
-
nullpoint
őstag
Mi10tlite, a stable rom hozzá Miui13: 2022-12-24 Miui14: 2023-03-25
Android 11-ről menne 12-re (10-zel érkezett a járgány, 13-at már nem fog kapni.)
Ezt írják hogy:
"If you are going from MIUI 13 (or later) Weekly ROM to MIUI 13 Stable ROM, you are doing a downgrade, so format data is mandatory!"
Viszont én 12-ról jönnék:
Közben a fórumban írtak olyat hogy:
" If your Android security patch is with MIUI 13 stable newer than with MIUI 12.6 weekly, then a dirty flash should work."
Tudom shouldawouldacoulda.
Többen kérdezték ott ezt, de azt senki nem írja hogy megcsinálta-e.
291 oldalnyi fúrumból már 32-t átnéztem, még folytatom hátha lesz olyan aki bevállalta és sikerült.
Nonmiui azonnal lesz akkor ha találok olyan dialert ami ugyanúgy tudja a végtelen call-log funkciót mint a miui.
( vagy ha miui dialer telepíthető lesz custom romra)Egyelőre akkor marad így minden.
Vagy nem.Ha sírás lesz akkor vigasztaljatok úgyis hogy a saját hibám oké?
-
nullpoint
őstag
Xiaomi eu, Miui 12.6 21.11.10 beta romon vagyok (android 11).
Miui 13 és 14 már android 12, és csak stable van (13ból még akad egy két béta az elején, de már nem releváns)
Ilyen régi bétáról mehetek stablere gyalulás nélkül?
Illetve akarom egyáltalán újabb miuit? A mostani jól be van lakva, ha nincs semmi előnye az újnak akkor hagyom így. Telefonálás, gps, ritkán böngészés a használat, mobilbankolás, online fizetés nincs.
Mi a véleményetek?
Ha crok itt van az nem ártana.
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #7379 üzenetére
Témázáshoz root. Nem tudom hogy sírjak-e, vagy nevessek.
-
nullpoint
őstag
Xiaomi.eu romon van opció arra hogy bizonyos alkalmazások ne nyüszögjenek hogy netet akarnak?
(Olyan alkalmazások amiknek egyáltalán nincs szükség netre, például számológép)
Hiába van beállítva hogy nem kaphat netet, némelyiknél minden induláskor lejön fentről az ablak hogy nincs nethozzáférése.
-
nullpoint
őstag
Persze, leírtottam, és ami app lehet az opensource, vagy ha nincs akkor apkmirror.
Meg valami csávó szokott írogatni logoutra ilyen "android alkalmazások amiket használok / ajánlok", meg "android ActivityManager és memóriahasználat javítása" meg ilyesmiket ír, szoktam belőlük is táplálkozni, nem tudom ki csinálja.
-
nullpoint
őstag
Ez az activitylauncheres megoldás tökéletes. Köszönöm Főnök!
Mondtam én hogy te vagy a varázslatok tudója.
-
nullpoint
őstag
Viktor:
Ilyen lehetőség nem jelenik meg. Talán kikapcsolt miui optimizációnál volt ilyen, azt most nem szeretném kikapcsolni emiatt.Landsmann:
Az említett lehetőségek nincsenek.
*miui 12.6 xiaomi.eu android11
-
nullpoint
őstag
Tudja valaki hol lehet kikapcsolni Xiaominál a rég használt applikációk engedélyeinek visszavonását?
Egyrészt totál felesleges, másrészt néha olyan applikációtol is megvonja a kapott engedélyeket amiket épp használok.
Köszönöm ha valaki tudja a megoldást.
-
nullpoint
őstag
Úgy emlékszem volt valami bypass hogy eurom kerüljön a telefonra bl nyitás és twrp nélkül. Csak álmodtam, vagy más is emlékszik?
-
nullpoint
őstag
-
nullpoint
őstag
válasz
zsoltip #6324 üzenetére
Mivel az újabb androidokon már szinte semmit nem csinálhatsz , hiába van root jogod, a root előnye kb. arra redukálódott hogy host fájlból blokkolhatod a reklámokat, meg ha akad még olyan program amivel tudsz tiltani a telefonon levő szükségtelen/kémprogramok közül, és root jogot kér, akkor arra jó.
Például gps.conf fájl módosítása a jobb gps vétel érdekében már nem lehetséges.
Ugyanakkor ha bankolsz akkor óriási tortúrával is szembenézhetsz ha rootolt a telefonod, mert sokaknál nem mennek a banki appok, hiába vannak rá megoldások, hol megy hol nem. (Én nem bankolok, ezt a fórumokon levők visszajelzéseiből tudom.)
-
nullpoint
őstag
válasz
janakbacsi #6303 üzenetére
Kockázatos.
-
nullpoint
őstag
A gond a fejemben volt, nem tudom fastboot módban minek akartam az adb parancsokat adni.
Dexoptot csak azért akartam megnézni, mert telefonon a bg-dexopt-job az lefut a megfelelő sebesééggel, de utána az md package compile -m speed -f -a az 1 másodperc alatt végigmegy, pedig korábban az is lassú volt. Adb ből is az van, azt még nem tudom miért.
Azt sem tudom miért emlékeztem úgy hogy fastboot módban futtattam korábban a dexoptot.
-
nullpoint
őstag
Fastboot módban fastboot parancsok mennek.
Fastboot devices parancs megy, listázza a kütyüt, és fastboot reboot-ra bebotol a rendszerbe.
Faxságot csinálok azzal hogy fastboot módban akarok adb parancsokat adni?
Dexoptjobot például nem tudok indítani fastboot módban csatlakozva?
-
nullpoint
őstag
"android segédeszközök bejegyzésből is párat" azért írtam mert oda mentem elsőnek hibaelhárításra
Elnézést kérek, windows rendszer, elfelejtettem írni, az egyik w7 ott évek óta problémamentes volt, windows 10 a másik, ott most raktam fel a legújabbakat, és ott sem megy. Az meg lehetetlen hogy két telefon egyszerre hülyüljön meg, úgy hogy a másikat meg nem is használom már egy éve, csak tartalékban várakozik.
Tiny adb-vel is probléma van, most másik számítógéppel is próbáltam.
C:\adb_fastboot>adb devices
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
List of devices attachedMinimal adb:
C:\minimal_adb>adb devices
List of devices attachedC:\minimal_adb>
De persze nincs csatlakoztatott eszköz.
Mi a tök történhetett? Pár hónapja a dexoptjobra használtam, utána már terminálból a telefonról ezért nem is abd-ztem gépről, akkor még minden működött.
Nem értem az egészet, mindegy most rápihenek, majd holnap folytatom a küzdelmet.
Köszönöm addig is.
-
nullpoint
őstag
Próbáltam fastboot módban adb-n csatlakozni 10t lite-hoz:
"adb server version (32) doesn't match this client (41); killing..."
Ezt kapom. Kiváncsiságból másik xiaomi telefont felraktam, az is ezt dobja, nem tudok csacsogni a készülékekkel.
Próbáltam újabb verziókat, android segédeszközök bejegyzésből is párat, mindenhol hiba. Az tudom hogy nem készülék hiba, de akkor mi hiányzik ami eddig nem? Korábban működött, bár hónapok óta nem használtam adb-t. Természetesen a devmode és usbdebugok aktívak.
Telefon normál módban csatlakozva működik a felismerés.
Menjek az android szakmai topikba?
-
nullpoint
őstag
válasz
body007 #5801 üzenetére
Újabb romoknál a kikapcsolást csak adb-ből, vagy ha van root akkor Termuxból lehet paranccsal aktiválni:
- adb shell -> enter
- setprop persist.sys.miui_optimization false -> enterKikapcsolást pedig a Viktor által említett módszerrel.
Azt mindenképp figyelembe kell venni hogy optimalizáció kikapcsolása után elvesz néhány engedélyt alkalmazásoktól, ezeket újra meg kell adni. (gondolom a fájlcsatolás is azért nem megy némely romnál, mert olyantól vesz el engedélyt ami kéne ehhez, csak nem tudni mi az az alkalmazás sajnos, mert akkor az is megoldódna
)
-
nullpoint
őstag
válasz
ReSeTer #5794 üzenetére
Nem feltétlen van sok gond vele, az tény hogy egy Samsunghoz, vagy pláne egy IOS-hez képest nagyon hátrányban van szoftver szinten.
Ez részint köszönhető annak hogy nem nagyon értenek a szoftverhez, másrészt meg annak hogy tonnaszám fossák a telefonokat magukból évente, és nincs idejük sem kitesztelni azt.
Alapvetően a jó ár/érték arány miatt vettük ezeket a telefonokat, mint anno a Huaweit, ugye ahogy ők is, most a Xiaomi is kezd elszállni az árral, plusz az android rendszer kezd egyre nehezebben moddolhatóvá válni, ez szintén nehezíti a rendszert hatékonyabbá tevő modderek dolgát.
Ezzel együtt még talán érdemes lehet venni, persze az alapokat be kell tartani, tehát első használatba vételkor minden telemetriát kikapcsolni amit lehet, automata frissítéseket tiltani, és frissítések előtt utánaolvasni, milyen galibát okozhat az aktuális frissítés, és mérlegelni hogy érdemes-e feltenni, vagy várni újabbat.
Eu romot érdemes feltenni, bár ezzel nem mindenkinek van kedve küzdeni, miui optimizációt érdemes kikapcsolni, ezzel jobb üzemidőt kaphatsz, pörgősebb rendszert, viszont a fájlok csatolása bizonyos alkalmazásoknál, bizonyos rendszerverzióknál lehetetlenné válhat. Ez a visszakapcsolással orvosolható. Nálam állandóan ki van kapcsolva, és időszakosan tesztelem a rendszert bekapcsolt optimizációval is, eddig a kipapcsolt állapot a nyerő, bár most én is beleszaladtam abba hogy frissítettem a rendszert, és nem megy a csatolás, emiatt most épp miuioptimizáció/on teszt van.
-
nullpoint
őstag
Frissítettem eudev 21.9.8-ról 21.11.10-re, és eddig működött a fájlcsatolás kikapcsolt optimizáció mellett, most nem megy, csak vibernél meg discordnál.
Ez random lehet hogy mikor állítják szivatósra és mikor nem a romot?
-
nullpoint
őstag
Miui 13-on majd ugyanúgy lehet Termuxból kikapcsolni az optimizációt, mint eddig, vagy azt az opciót is elvették az eu romból?
-
nullpoint
őstag
válasz
Wovbagger #5588 üzenetére
Ez érdekes, bl nyitás után nálam is mindegyik xiaominál ez volt, gépről microsd kártyára másolva ment fel a rom, telepítés után már látta rendesen a belső tárhelyet.
Mondjuk azt nem értem mi van akkor ha nincs sd hely benne, akkor csak az otg, vagy kuka a telefon, vagy fastboot rom?
Azt én is imádom hogy az első boot rohadt sokáig tart, közben imádkozás.
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #5580 üzenetére
Itt viberen, protonmailben tudok filet csatolni (gmail appom nincs) kikapcsol optimalizáció mellett. Eu rom, nem tudom hogy van-e összefüggés.
Volt ahol azt mondták hogy fejlődött annyit hogy ma már egész vállalható, ugyanakkor, ha igaz, kikapcsolt optimalizációval közelebb kerülsz egy nyers android rendszermenedzsmenthez. Érdemes kipróbálni egy ideig, aztán ha válik be, vissza lehet kapcsolni.
-
-
nullpoint
őstag
-
nullpoint
őstag
Ezt a telefont semmiféleképp ne vedd meg, ha jót akarsz magadnak. Redmi note 5 ről váltottam, papíron mindenben jobbnak kéne lennie. Gyakorlatilag a note 5öm kamerája, üzemideje, térerő nagyságrendekkel jobb ennél. Ez a harmadik xiaomi telefonom, de ezt nagyon megbántam. Ne vedd meg semmikép.
-
nullpoint
őstag
-
nullpoint
őstag
válasz
kanyi51 #4668 üzenetére
Próbáltam úgy is, nem akarja az igazat. Developer résznél érdekes módon az animációk sebessége változtatható, látszik is a különbség, de offon nem történik meg.
#4669 egykori
Xiaomieu oldalán sokszor írják hogy külső launcherrel problémás a rendszer, emiatt azt nem próbáltam. -
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #4666 üzenetére
Szomorú vagyok.
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610 #4664 üzenetére
Alap téma, developer optionsban mindegyik animations off, Vision-nél animation off. Egyéb beállítások nincsenek erre vonatkozóan. Ennek ellenére képernyőkapcsolásnál animálva érkeznek meg az ikonok meg a háttérkép is ,főmenübe kilépve szintén animálódik .
A rom eudev, ugyanakkor eu stable és global stable is ugyanezt csinálta.
Esetleg bantu termékenyítőtáncot járhatnék, vagy verset szavalhatnék neki, mert azt még nem próbáltam.
(redmiN5-nél devben kikapcsolva az animációkat minden jól működött)
-
nullpoint
őstag
Van lehetőség a menü animációk tényleges kikapcsolására?
Minden létező helyen, meg developer résznél is kikapcsoltam, mégis vannak.
-
-
nullpoint
őstag
Van a Miuiban olyan beállítás, amitől a Waze nem beszél bele a bluetooth headsetbe hívás közben?
Wazeban nincs olyan beállítás-konstelláció ahol ez teljesülne.
-
nullpoint
őstag
Van valami magisk modul az animációk kikapcsolására? Vagy bármi egyéb varázslat.
Minden létező helye,n developer résznél is kikapcsoltam, mégis vannak.
-
nullpoint
őstag
(OFF)Valami más lesz a gond. Csak read módban tudok mountolni system és vendor particiót.(/OFF)
(OFF)Próbáltam ezt: [link](/OFF)
(OFF)-Ezt: [link](/OFF)
(OFF)-Meg ezt: [link](/OFF)
(OFF)Ezt még nem, ez lesz a következő: [link](/OFF)
(OFF)Ez már nem miui probléma, nem szemetelem a topikot, majd beszámolok röviden amikor megvan a megoldás.(/OFF)
Röviden annyi van hogy a rom mindenképp encryptel, teljesen mindegy mit csinálok, gondolom ez android 11 miatt van, azt meg majd később megoldják a hozzáértők.
-
nullpoint
őstag
Valaki aki tud segíteni az encrypt problémámban legyen kedves írjon privátban. Köszönöm.
-
nullpoint
őstag
Ahogy írtam, az xda megoldásokat csináltam végig, köztük azt is amit linkeltél. Próbáltam DecScript-Universal-v2.zippel is. Ezek a megoldások mind régiek, az android 11 meg ugye egész új.
A telepítések eddig így csináltam folyamata:
Wipe minden többször, + format data.
reboot recovery
Install rom.
install valamelyik decryipt zip
install magisk
reboot system.Emellett próbáltam ezek variációit. Próbáltam stable és beta verziókat egyaránt, egyelőre csak miuit.
Úgy tűnik a miui nagyon agresszívan veszi át az irányítást, mert több alkalommal sikerült a decyrpt de nem marad meg.
Június 4-én nyitottam a bootloadert, azóta próbálkozom, keresek a neten, rengeteg installon voltam túl. Installok száma > 30.
Nem azért írok ide mert unatkozom és kell a társaság. Mikor én írok valahova hogy segítség kell akkor már a fellelhető megoldások próbáin túl vagyok......
-
nullpoint
őstag
Sziasztok!
Mi 10T Lite, Miui 12 eubeta rom (Android11) nem sikerül a force encryptiont letiltanom. Túrom a netet jó ideje, többféle megoldást próbáltam amit találtam Xda-n.
Az encrypt mindig megérkezik előbb vagy utóbb.
Volt olyan hogy rom telepítés után még tudtam vendorban módosítani a gps.conf filet, két nappal később már nem, még recoveryből sem. (Sem orangefox, sem twrp alatt)
Van valami megoldás ami elkerülte a figyelmemet, vagy android 11-en ez még nem lehetséges?Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest