-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Idő közben rájöttem, hogy azért nem találok ilyen lapokat, mert már nem divat kivezetni RCA csatlakozóra, rosszul kerestem. Header formájában egészen sok alaplapon van, csak manuálisan kell kurkászni az adatlapokon.
Csak 2 példa: [link] [link]
Így már válogathatok is... köszönöm mindenkinek a segítséget.:)
-
Az-X
őstag
Ez sajnos nem megoldás. A jelenlegi PC-mben 2db SSD pihen dual boot-tal egy Volumio, és egy Libreelec rendszerrel. Ezeket szeretném megtartani.
A korábban linkelt táppal szerintem jó lesz az az alaplap amiről tettem fel képet. Természetesen nem azzal az igénytelen kivitelezéssel De ha idő közben sikerülne találni egy DC in-es alaplapot valószínűleg azt még kipróbálnám.:)
-
Az-X
őstag
Senki nem mondta, hogy igényes. Nem is használom... Csak szereztem egy ilyet az alaplapi SPDIF próba miatt. Optikai kimenet nem érdekel, gyengébb, kisebb mintavételi frekvenciára képes mint a coax. De ebbe a vitába tényleg ne menjünk bele! Ha ez a vonal lesz a nyerő akkor egy ESI Maya vagy Juli@ lesz a nyertes.
:)
-
Az-X
őstag
Úgy gondolom, ha a lineáris tápról érkező DC 2 lépcsőnyi inverteren (pico PSU + az alaplap invertere) akkor több zajt vesz fel mintha csak az alaplapon lévő invertereken megy át.
Amúgy egy ilyet már sikerült szereznem, ha nem sikerül a korábban említett kritériumoknak megfelelőt szerezni akkor ez marad. Sajnos ezen se passzív hűtés, se DC input.
Semmi esetre sem szeretnék hifis vitát elindítani. Egy alaplapot szeretnék találni ami a lentieknek megfelel.
-
Az-X
őstag
Ez az adapter sajnos minőségre nem tudja amit én szeretnék. Illetve pont az lenne a cél, hogy minden egyéb mütyür közbeiktatása nélkül legyen spdif kimenetem.
USB bemenet is vana DAC-omon, de pont az motoszkál a fejemben, hogy azt az USB - SPDIF konverziót szeretném kihagyni.[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Sziasztok!
Keresnék egy alaplapot a következő kritériumokkal:
- MiniITX méret
- DC betáp (Pico PSU nem megoldás most)
- Hátlapi, vagy tüskéről kivezethető koaxiális SPDIF (192kHz/24bit-et tudja)
- Gyárilag passzív, vagy cserélhető hűtés
- 1db PCI Express slot
Proci nem lényeges, lehet integrált is... FullHD mozizáshoz lenne, ha én teszek bele akkor a lehető legkisebb fogyasztásút fogom.:)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest