-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Levedlett Ryzen 1700-ból gondolkodom hogy építeni szeretnék egy kisebb home server-t.Ehhez nézelődők lap és ház után. Tetszene ha kompakt méretű lenne és elférne akár egy polcon.
Ami cél lenne:
- bele tudjon férni egy egy slot-os GPU (pl. Quadro P400) az nvenc részét tervezném használni.
- bele tudjak tenni még legalább egy 4 portos LAN kártyát
- legyen benne legalább 3-4 drive-nak hely, nem gond ha csak 2,5"-os, sőt azon is gondolkodtam hogy már száműzöm a HDD-ket és csak SSD lesz, abból akár M.2-es is jöhet, amiből vannak PCIe kártyás megoldások a rögzítésre
- 24/7 üzemet tűrő alkatrészekMi jöhet számításba? Mini ITX lapokon eleve gyakran csak egy 1 darab PCIe van, szóval riser megoldással lehetne csak többet csinálni.
Esetleg valaki próbálkozik itt IOMMU-val (AMD-Vi jelen esetben) és tudja az itthon kapható lapok közül mi az ami működne ilyen virtualizációval?
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz kzoltann #48898 üzenetére
Az, hogy a fene esne bele. A 70 cm hosszú usb 3 alaplapi kábelből kéne fele olyan hosszút "vágnom"...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
hszilard666
veterán
válasz hegegabi80 #48896 üzenetére
Köszönöm!
Imádom az U2 est! egy bajom van vele, hogy nagyon szedi az újlenyomatokat. Valamint lehet örülnék egy ventirácsnak előre hogy lehessen bele valami jóféle vízhűtést rittyenteni.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
hegegabi80
addikt
válasz hszilard666 #48895 üzenetére
Ez nagyon jó írás lett. Igen apróról nagyon jó kis konfigokat lehet összedobni, csak ki kell fogni jó áron, mert néha el tudnak szállni.
Az U2-ért pedig irigyellek, mert én is vadásztam egyre, de sikertelenül ezért már korábban fel is adtam. -
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Már hónapok óta stalkolom a topikot, és mindig letettem a hajamat a szuper kis konfigjaitok láttán!
Most viszont sikerült nekem is pöttömmasinát építenem! [link]
Hazudtam Első épített gépem egy ITX konfig volt egy bitfenix prodigy ben. De mondjuk azt nem nevezném ITX nek, akkora mint egy jól megtermett matx ház.
[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
tlac
nagyúr
köszönöm a sok tippet
SFX-L-es vagy 8 centis ventivel rendelkező tápot nem vennék, így sok kiesek
a Silverstonte-ok sajnos nem igazán beszerezhetőek
a Corsair SF600 korábban kiesett a körből, mert nem tetszett, hogy totál kínai a belseje (Great Wall)
van belőle Gold és Platinum verzió is, utóbbiról elég jók a tesztelők véleménye
viszont ennek meg a kábelei nagyon rövidek, nem fogom tudni elvezetni az alaplap mögöttegy Cubitek Mini Cube házam van, amiben korábban ATX tápot használtam és elégedett is voltam vele
de a mostani modern kártyák nagy része több helyet foglal el, mint 2 slot, és ebben az esetben kb. semmi hely nem marad a kártya és a táp között és ezt a problémát egy SFX formátummal jól lehet kezelni -
kzoltann
aktív tag
Nekem Corsair SF600 platinummal van szenelyes tapasztalatom. Ryzen 3600/x570 es GTX1070 mellett alig porog fel a venti, az esetek tobbsegeben nem is megy.
Evga es Silverstonerol olvastam meg jokat.
-
félisten
Jonsbo HP-400
Gazdaságosabb alternatíva HTPC hűtőnek, alapból szerelhető AMD és Intel rendszerekre! Remélhetőleg a Caseking-es forgalmazással EU-ban is elérhető lesz!Szerk.: mótvá'!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dugo_
veterán
És mi a helyzet az SF450 Gold ventilátorával mostanában? Régebben volt egy (pár?) batch, aminek elég érdekesen működött a félpasszív hűtése.
-
tlac
nagyúr
Tudtok SFX tápot ajánlani olyan 600W környékén?
A tápos topikban is kérdezgettem, de ott nincs túl sok tapasztalat róluk.
Vettem egy FSP Dagger Pro 650W-ot, de nem annyira jött be: [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
SFF Network olvasóknak:
Corsair acquires Minutiae Media for $1.77 million; SFF.Network to be rebranded RGB.Network[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Patice
nagyúr
válasz potyka2 #48877 üzenetére
Intel oldalon a J-szérián kívül nem nagyon fogsz találni alacsony fogyasztású (10W TDP) desktop integrált procis lapot.
Gemini Lake még épp aktuális (J5005, J4105), Gemini Lake Refresh meg év eleje óta várat magára.J5005 kb. egy Core2Duo procierőben, J4105 nem sokkal marad le, mindkettő kb. 2,5-szer gyorsabb/erősebb ezen a téren AMD A4-5000-hez képest.
IGP-jük viszi a 4K-t, de a HDR-t az Intel szoftveres korlátozásai miatt nem.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
potyka2
csendes tag
válasz Shin Chen #48876 üzenetére
Helló. Tudom hogy a DDR4-re váltást nem úszom meg
A 4K lejátszás,böngészés,torrent egyszere a kicsikének nem megy.
RYZEN alapút nem találok sehol(integrált) foglalatosokon meg nincs megfelelő kimenetek.
INTEL-nek meg nem tudom mi a felhozatala a J szérián kívül
30-35 ezer a rászánt és max.:35watt fogyi -
Shin Chen
tag
válasz potyka2 #48857 üzenetére
Mire használod a mostanit?
Csak filmezés, csak böngészés vagy is is? Elég a full hd vagy kell a 4k?
Keret amiben gondolkozol? Ez a lap anno akciósan 15k volt újonnan, most nem látok hasonlót 20k alatt.
+ Ha jól rémlik ebbe még DDR3as ramok mennek, akkor azt is cserélni kéne mivel az újabb lapok már többnyire ddr4esek."A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Speed® #48854 üzenetére
Közben átköltöztem a Hi-Grade házba, tettem még egy 14cm-es Noctua ventit a Kozuti-ra felülről, még a fordulatszámot is letekertem a hozzá kapott adapterrel, így konkrétan az egész alaplapot tudom hűteni
A hőfokok lementek, stabil és halk lett a motyó, talán a Gold tápnak van egy enyhe hangja.2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
tippm86
tag
válasz Mclovin #48867 üzenetére
Ez a táblázat nem jelent semmit, nekem egy Asrock A320M-HDV R4.0 alaplapom van egy 3200G-s procival simán megy, pedig előtte azt mondták nem lesz jó vele. Azóta ami megjelent minden proci jó bele, csak bios-t kell frissíteni:
Van amikor még a legújabb bios se kell:
Az általad linkelt táblázat szerint az A320-as lapok nem tudják a 3000 szériát, de ha megnézed az alaplap CPU support listáját benne van pl az R3 3300X vagy az R9 3950X....
Akkor hogy is van ez? Pedig csak egy olcsó A320-as lap...
A gyártok megoldják... -
félisten
Jó hír, bocs ha mótvá': az eddigi bizonytalan ellátást felváltva a Caseking saját kezébe veszi a Jonsbo házak európai terjesztését, és webshop-ukban immár elérhetőek idehaza ezidáig nem kapható kuckók!
Indulhatnak hát a csoportos T8 és U1 Plus rendelések!
Remélhetőleg a hazai kiskerszegmens is "magához tér" a közeljövőben..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mclovin
senior tag
-
kzoltann
aktív tag
Most olvastam, hogy B450 es X470 mar nem fogja tamogatni a Zen 3 procikat.
Örülök, hogy rászántam magam anno az X570 gigabyte lapra.[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
-
|AP|
veterán
válasz Graphics #48860 üzenetére
igen, ez egy adapter a Silvestontól. És az alaplapi USB3-ba megy bele. De akkor el kellene veszteni az előlapi USB-A-t. Aztán mutatja azt a másik átalakítót, amibe meg az előlapi USB-A-t lehetne dugni, csak azt nem vágom annak mi van a másik végén És kicsit később a videóban látszik, hogy dug az előlapi A-ba egy dongle-t, szóval olyan, mintha mindkettő használva lenne
-
Graphics
Jómunkásember
Az én okfejtésem szerint ez csak egy plusz adapter az előlaphoz, nem?
Simán az USB3-as alaplapiba megy bele. A másik csak szerintem szemléltetés, hogy mibe megy bele.
A kis adapter sem az NZXT-hez készült, mert rajta van a SilverStone logó
[ Szerkesztve ]
2024: https://cdn.rios.hu/dl/cnt/2015-12/124496/torvalds.jpg
-
|AP|
veterán
Ezt a videót nem igazán értem. Addig megvan, hogy van egy átalakítója az előlapi USB-C csatihoz, de mi az a másik? Hogy tudja működésre bírni mindkét előlapi USB csatlakozót? Nem igazán jó a japánom (vagy koreaim, vagy mi ez )
Vannak még érdekes videói, próbálgatja a léghűtést a H1-ben. Amennyit én levettem ezekből az az, hogy a gyári hűtő hangos és egy jó 20 fokkal magasabb a CPU hőmérséklet, de még a Noctua NH L12S-sel sem lehet olyan jó CPU hőmérsékleteket elérni, mint a gyári NZXT AIO-val. A Noctua viszont csendesebb.
-
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Adott lenne egy Silverstone RVZ03 házban egy r5 2600x + Noctua NH-L9a-AM4 (ez korábbról volt meg még). Jelenleg játék alatt 73 celsius körül van a max CPU temp, viszont így a slim noctua ventinek már szép hangja van. Érdemes lehet valamilyen 25mm vastag, de halkabb ventire? Vagy szerintetek jobb megoldás lenne egy cooler csere? Most még jön 2 venti a vga alá, de az nem fogja ezt befolyásolni szerintem. Igazából csak hanggal van bajom, szerintem ez 70 feletti hőfok bőven élhető.
-
potyka2
csendes tag
Üdv mindenkinek.Adott egy asrock QC5000-ITX/PH-ás alapú gép.
Kérdés tudtok ajánlani hasonló kiépítésű (videó csatik, digitális hang,integrált CPU/APU stb.)lapot a újabb generációkból ami nagyobb előre lépés lenne.
Előre is nagy köszi. -
Graphics
Jómunkásember
Amúgy közben rájöttem, hogy a Hyundai ezen házában szerintem egy ilyen EKL? hőcsöves lehetett, képet még nem találtam.de az nem járt hozzá, ezzel pont oda vezették el, hogy kapjon friss levegőt
Anno pár ilyen volt Hardveraprón, mármint ilyen hűtő, de most nem találok, lehet nem is EKL volt.
Szerencsémre van itthon Hi-Grade ilyen lapos ház, ami rendesen ki van vágva[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Igen, gyanúsan az a baj, hogy felette nem perforált a házikó
Így nincs friss luft, marad a moddingolás Passzívan sajna nem fog menni, a TFX Gold táp ma került be, de enyhe hangja ennek is lett.
Rádobtam a Swif2-est ,de szerencsétlennek nincs honnan levegőt szívnia.
Megnézem majd a másik házikót itthon annak hátha jobb a levegőáramlása.
Még a B150-es lapot kéne valami alulfeszelésre rávenni, de még azt se tudom hogy a Long Power limitet mire állítsam AUTO helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Graphics #48853 üzenetére
Volt hasonló SFF FuSi házam, abban a Big Shuriken 2 elfért normál 25mm ventivel is,felette a fedlap perforált volt, így maxicsendben hűvösen tartotta az akkori i5-750@4G procimat. Mérned kellene kupaktól fedlap síkjáig, de tippre nálad is ellenne, aprón találsz is. Vagy ID IS-50/50X/60 pl. és hasonlók. Ha a fedlap nem rácsos felette, ajánlott egy kis modding (flex+rács), aztán megszűnnek a gondok. Mondjuk ha belejössz a vágásba, rakhatsz rá baszó bordát is, ami kilóg a házból, láttam már erre is példát Ninjával közelről Persze a passzív üzem a VRM miatt nem annyira jó, szóval officialabb a topflow friss ájerrel
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Van egy vékony gépházam, kb 10 cm-es vékonysággal.
Egy Hyundai Pentino ház, FSP TFX Gold táppal.
Van egy i5-ös konfig, i5-7400-as procival, videóvágásra használom, és a Schyte Kozuti nincs a hűtés magaslatán, kevés a vékony venti. Újrapasztáztam Noctua HT-1-essel is.
Vagy dobjak rá egy Swif-2est?
Erre kéne valami combos megoldás.
Mi az ami ITX vonalon kellően jól hűt?
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Érdekesség: az Asus honlap tartalomkezelő motorjának megvan az a jó tulajdonsága, hogy a képek hivatkozásának paraméterezésével tetszőleges méretű változatot lehet generáltatni. Úgyhogy ha valaki nagyobb képekre vágyik, mint az szimpla kattintással elérhető, akkor csupán a link végén leledző számot kell átírni (1 és 3200 közötti értéket fogad el).
És mivel e két példánynak még nincs kirakva a galériája, kis spoiler a türelmetlenebbeknek:
- Asus ROG Strix H470-I Gaming: 2560x2560
- Asus ROG Strix B460-I Gaming: 2560x2560[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
TomiLi
addikt
Ja igen, mindenki magából indul ki. Én torony hűtőket használok, amik java részt szimmetrikusak így nekem gond lenne.
A többségnek viszont akkor jó lesz.MSI: figyelmetlen voltam, csak a képeket néztem, nem vettem észre az általad linelt MSI-t.
És még venti is van rajta... nagy kár... Lesz hőtermelés szépen a következő generáció felső házában.Bogyorisz
-
HookR
addikt
MSI Z490I MEG Unify nagyobb képek több szögből - blog.livedoor.jp
-
HookR
addikt
válasz TomiLi #48844 üzenetére
"Nagyon a lap "teteje" felé tolták a cpu foglalatot."
Az elmúlt évek aszimmetrikus top-flow hűtő trendje ennek az eltolt kialakításnak kedvez és épp a középre igazított foglalatokhoz szűkebb a választék. Persze toronyhűtőknél lehet, hogy fordítva van."Lesz MSI -is."
Linkeltem a Biostar alatt (kép nélkül, mert a hivatalos oldal még nem elérhető).
"Remélem (én nem látom a kép alapján) azon nem lesz kis ventilátor."
Gyanús, hogy van. A hátlap (ami ráadásul még rá is van csavarozva) közepén szellőzésnek kialakított perforáció látható és az egész nagyon be van burkolva, mintha a légáram irányítása lenne a szerepe. [kép]
(#48845) |AP| j: "...remélem jönnek alájuk olyan ITX lapok is, amiken már lesz végre előlapi USB-C csatlakozás"
A jó hír az, hogy a fenti Z490-es lapok közül hármon is ott figyel (Asus, Gigabyte, MSI). A rossz az, hogy az alacsonyabb árfekvésűekre ebben a körben még nem szivárogtak le.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
vegyes erzelmeket kelt bennem ez a keret. egyreszt jol van kitalalva h viszonylag olcson lehessen gyartani es ne kelljen hajtogatni, masreszt viszont egyszeruen nem szep. lehet azert nem tetszik, mert az eddigi tularazott montument es koppintasai jobban esnek a szememnek enyni aluminiummal raadasul mar nem is annyira olcso.
amit el tudok kepzelni, az ugyanez bakelitlapokbol na aaaaaz olcso lenne. es szep az sem.
-
HookR
addikt
Open Frame Mini ITX PC by Honus - instructables.com
-
HookR
addikt
Gigabyte Z490I Aorus Ultra hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
====================================================
Biostar Racing Z490GTN hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
MSI Z490I MEG Unify - respawnfirst.com
====================================================▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
Asus ROG Strix Z490-I Gaming hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
Asus ROG Strix H470-I Gaming hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
Asus ROG Strix B460-I Gaming hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
====================================================▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
ASRock Z490 Phantom Gaming-ITX/TB3 hivatalos oldal - [link]
- LGA1200====================================================
ASRock Z490M-ITX/AC hivatalos oldal - [link]
ASRock H470M-ITX/AC hivatalos oldal - [link]
ASRock B460M-ITX/AC hivatalos oldal - [link]
- LGA1200
====================================================ASRock H410M-ITX/AC hivatalos oldal - [link]
[ Szerkesztve ]
-
kzoltann
aktív tag
válasz Qkackca #48832 üzenetére
Nekem K39 volt, K55 van uton (mar valszeg csak eladasra mert vettem Dan Case A4-t). Vekonyabb/hajlos lap, de osszesegeben teljes oke az arkategoriaban. A tervezes is teljes jo. Nem volt nagy gondom a K39 szerelessel pedig picike az is. A nagyobb lyukak miatt a szellozese is nagyon jo volt. (Jobb mint az A4-nek)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kapható a Fractal Design Era ITX... hát, ennyiért inkább Metis Evo-t, márkás ventikkel.
(#48826) Duracellm...
Akkor jó, hogy nem csaptam rá.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Most mindenfele nyers adatoktol eltekintve a Noctua L12 hatekonyabb es halkabb cooler volt mint most a Black Ridge 2db ventivel. Hiaba a hat heatpipe, a vaskosabb borda es gondosabb tervezes/teszteles erezteti a hatasat.
Termeszetesen nem savazni akarom, mert egy olyan remek ar/ertek aranyu hutesrol van szo amit az L12-vel ellentetben szukosebb helyeken is kivaloan alkalmazhatunk.Ha igaz amit az L12 Ghost edition-rol irtak Twitteren a sracok, - miszerint hatekonyabb lesz egy ventivel mint az AXP-100 copper - akkor reszemrol nem kerdes melyik kerul majd a gepbe.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
válasz #16939776 #48824 üzenetére
Köszi, ezek szerint külön nem megvásárolható!
Hmm... hát ára, az van!Pár hónapja aprón árultak valami csájníz, univerzális, réz GPU bordát, 92mm-es ventivel, de sajna lemaradtam róla...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Archttila #48822 üzenetére
Egyébként a VGA hűtő milyen gyártmány?
Mert oké, hogy a CPU-é AXP Copper, de GPU-n még nem láttam hasonlót... a ventiken EVGA logót látok, de a bordát nem találom.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz radi8tor #48819 üzenetére
Vagy marad az eredeti terv
csak közben pár napja találtam egy képet a neten amin tökéleten be volt kötegelve az összes kábel a PSU alá úgy, hogy nem látszott a felfogatás mikéntje. (persze most az istenért nem lelem)
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
válasz Grave_444 #48815 üzenetére
Abban a kettőben amiben nincs dugó ott biztos elfér egy általános. Ahol van dugó, oda vagy már a dugó becsattintott állapotban felette maradt helyre, vagy a kallantyú melletti helyre egy keskenyebb kivitelűt* lehetséges oda bejátszani.
*kábelköteg bandázsosához használok hasonlókat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #48808 üzenetére
A csatlakozók felett lévő kivágásokon át, át lehet dugni megfelelő szélességű gyors-kötözőt egyik nyíláson be, a másikon kibújtatva, és abba már be tudod fűzni a tépőzáras kötözőt/kötözőket.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Köszönöm a hasznos tanácsokat, még átgondolom melyik legyen.
Ő egy kis zajkeltő a CPU-n lévő két Noctua együtt nincs olyan hangos mint ez a kis csúfság viszont a rá szabott szerepet szépen ellátja képet ad
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Kábelek: 3M kétoldalas rakasztó a táp külső falára és valami tépőzáras megoldás?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
"Szerintetek hogyan lehetne a kábeleket a szorosan a PSU-hoz kötegelni? :)"
Mondjuk gyorskötözővel/dróttal a táp ventirácsához, ügyelve rá, hogy ne érjen hozzá a lapátokhoz. Éppen ezért lehet nem is annyira a nyílás aljánál kellene átfűzni a ventirácson, hanem ~1cm-rel feljebb, a rács kör alakú merevítése fölött.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Archttila
veterán
-
kzoltann
aktív tag
válasz shteer #48780 üzenetére
Sikerult bekoltoztetnem az alaplap ala egy noctuat, gondolkodok még hogy a tap ala berakjam a black ridgerol leszedett ventit.
Mennyit hozott hogy az ott van? Mivel a tapban a venti nem nagyon kapcsol be (nem eszik annyit a gép igy undervolt mellett ) ezert gondolkodtam, hogy kellene ala venti ami azert kifujja a meleget.[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest