-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
HookR
addikt
válasz gianni85 #27689 üzenetére
"Egyedüli negatívum h a cpu foglalat elég béna helyen van, így komolyabb hűtéshez AIO vagy épített víz kell."
Ezt a kérdéskört már többször érintettük a topikban. Bár valóban nem nagy a választék, azért akad elegendő. Az MSI Z87I AC-n például elférnek az alábbi nagyobb léghűtők (a teljesség igénye nélkül):
- Thermalright True Spirit 120i
- Thermalright HR-02 *
- Thermalright HR-22 *
- Zalman FX70 ** Ezek csak úgy, hogy a hosszabbik oldaluk párhuzamos a VGA-val.
======================================
(#27696) tthom: A második linken nem írnak felületkezelésről. Érdemes rákérdezni.
======================================
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
válasz saturn27 #27695 üzenetére
Én csak az alaplappal közvetlenül összefüggő dolgokat írtam, és csak példaként, a ház, táp, hűtő magasság trió már a következő fejezet
Szerintem jó az ha felvetődnek ilyen dolgok, ez is előre viszi a topicot.
Van amúgy külön mATX (és talán mITX is) házas topic, abból, hogy mennyire pörög talán kiderűl mennyire rétegcucc még mindig, persze ez a gyenge marketing miatt is lehet, pedig a legtöbb hétköznapi PC ha mITX -szel nem is, de mATX -szel simán kiváltható lenne.
szerk: A nagyobb hányad az igényei és/vagy lehetőségeivel nem teljesen van tisztában, de aztán lehet tévedek
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz shteer #27692 üzenetére
Ha elhagynád a porszűrőt mert: fölűről sokkal több por kerül bele mint alulról és megemelnéd a házat akkor számítana
A kompakt vizet javasoltam volna a CPU-ra, + megfordítani a tápot. Lenne lehetősége kijutni a levegőnek a PSU és az MB között.Spec szerint: min rpm@pwm 800 +/-20% (21,3%...27%...32%)
[ Szerkesztve ]
-
saturn27
tag
válasz Mercutio_ #27693 üzenetére
Szerintem aki tisztában van a jelenlegi és a várható igényeivel, az simán össze tudja legózni az ITX konfigot is némi utánajárással, ahogy például én is tettem eddig. Az általad felsoroltakon túl azért még van mire figyelni (például: nem csak a hűtő szélessége, de a magassága is, milyen tápot érdemes bele venni figyelembe véve a lehetőségeket, a ház szellőzése, egyéb hűtési lehetőségek, stb).
Én mondjuk megtanultam, hogy az újdonságok megjelenése után várok még egy picit, mert kb 2 és fél éve Goose-T-hoz hasonlóan én is belefutottam például az asrock fm2a75m-itx vrm túlmelegedéses történetbe (hát igen, jó pár éve olvasom a topic-ot ). Ahogy megjelent, nagy lendülettel meg is vettem egy a10-5700 társaságában, és bár nekem nem égett le a lap, de a nagy nyári melegben volt, hogy újraindult a gép néhányszor, hiába raktam rá "erős" hűtést.Na de visszatérve az eredeti problémára. Esetleg ennek a topic-nak az összefoglalójába lehetne írni néhány ajánlott, vagy best buy kategóriás dolgot. Ahogy elnézem például a "milyen számítógép házat vegyek" topicban sem ajánlgatnak ITX házakat. Pedig szerintem sok embert érdekelne, hogy az egyes árkategóriákban mik a legjobb ár/érték arányú dolgok (ház, hűtés, alaplap, stb).
Bár lehet, hogy ez az ötlet is csak egy "utópia", hiszen kinek van ideje/lehetősége tesztelgetni a cuccokat, vagy legalábbis mindegyiknek utánaolvasni, majd frissíteni az összefoglalót.
No mindegy, nem okoskodom többet...
-
HookR
addikt
Ha zavar a Prodigy hajlékony fogantyúja, ugyanaz a belső szerkezet kapható Colossus- és Phenom mini-ITX néven, más burkolattal. Illetve hasonló behemót még a...
- Corsair Obsidian 250D
- Jonsbo W1 (alias Cooltek)
- Lian Li PC-Q36
- Phanteks Enthoo Evolv ITX
...is.A Thermaltake Core V1 egy jól átszellőztethető köztes méret a két csoport között.
Ezeket is érdemes meglesni (a táp nem az alaplap fölött van, így nagyobb léghűtő is elfér bennük):
- Antec ISK-600
- Enermax Minimo.Q / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans
- Fractal Design Node 304
- Silverstone SG08-Lite
- Spire PowerCube 712Itt találsz közvetlen linkeket hozzájuk: (Thin) Mini-ITX házak listája
=========================================
(#27675) tthom: Ezeket találtam hirtelen: [link_1], [link_2]
=========================================
-
Mercutio_
félisten
válasz saturn27 #27691 üzenetére
Szvsz praktikusabb lenne ezt a topicot linkelni az összefoglalóba, hisz itt naprakész az információ, valamint komplex rendszerként kell kezelni, hisz itt sok olyan dolog felmerül(het) ami nagyobb lapoknál nem. Pl. ramok magassága, CPU hűtők szélessége, CPU foglalat távolsága a PCI -express slottól, stb.
Saccra 30 fölött járok, és még csak ugatom a témát.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
shteer
titán
válasz #16939776 #27684 üzenetére
oké, jó ötlet a levezetés. a gyárikat meg akarom tartani, így ha sikerül beszerezni egy plusz szettet, megcsinál(tat)om
alapjáraton nem zajos, ha meg felpörög akkor nem azon lemezfülön múlik kivágni nem akarom, mert még bekerülhet egy kompakt víz - akár cpu, akár vga hűtésre
első indításnál meglepődtem kicsit, mert a Z87E-ITX silent módban nem indította el, manual módban 38%-on indul az iPPC
szerintem jónak tűnik..
-
saturn27
tag
válasz Mercutio_ #27688 üzenetére
Nos az mITX amúgy is rétegcucc...
Mondjuk az igaz, hogy nem vagyok nagy szaki ITX-ben, de van némi tapasztalatom, mivel a jelenlegi már a harmadik ITX konfig, amit építettem.
Az alaplap ajánlós topic-ot pedig azért veszem irányadónak, mert mivel én nem vagyok alaplap kocka, így megbízok más szakikban, akik összerakták a listát.
Ha már úgy is értetek a témához, szerintem javasolhatnátok az alaplap ajánló összefoglalójának a szerkesztését, és beleírhatnák a még ajánlott ITX lapokat. Így a hozzám hasonló tudatlan, ámde lelkes egyedek is kellő információt kaphatnak. -
törölt tag
válasz imibogyo #27656 üzenetére
Csak a szememet zavarta
~2x-es névleges teljesítményű, minőségi tápegységet szoktam választani új gép összerakásánál. Így a fut a legjobb hatásfokkal terhelés alatt, legkisebb a zaj, és a működési hőmérséklet. Esetleges kevésbé ésszerű bővítésnél is van tartalék.
Mióta itx-en vagyok, adott feladatra lettek a gépek optimalizálva. Így nincs vágy házat/hűtést/vga-t/tápot cserélgetni, vagy a zajjal harcolni. Nekem így a legkevésbé erőforrás igényes, hosszú távra...
[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz xigris #27668 üzenetére
1-2 hete hirtelen leárazták az MSI Z87i AC-t én azt vettem 20ezerért. Itt még mindig olcsó. Egyedüli negatívum h a cpu foglalat elég béna helyen van, így komolyabb hűtéshez AIO vagy épített víz kell.
-
Mercutio_
félisten
válasz saturn27 #27687 üzenetére
Alaplap ajánló topicban szvsz a mITX túl rétegcucc, nem hiszem, hogy kellően részletes ismereteik vannak ezen a téren...
szerk :Szaktopicban én úgy adnék tanácsot, ha van rálátásom a témára, nem egy kevésbé specifikus topic alapján.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz saturn27 #27669 üzenetére
Ne írjunk zöldséget, ha használt is játszik van garis Gigabyte GA-B85N is az aprón...
-
flashpointer
őstag
SHARKOON SHARK ZONE C10 - SHARKOON QB ONE - XIGMATEK Eris -t használ valaki?
Érdekelne hogy nem problémás / zavaró-e (pl hangosabb) hogy a táp előlre tolja a meleget nem épp a legegyszerűbb úton. -
törölt tag
válasz shteer #27667 üzenetére
A sata tápkábelt te is meg tudod oldani, de a többiből csináltatnék a helyedben egyedi méretűt, és amelyiket csak lehet a VGA-val ellentétes oldalon kellene levezetni.
Ezen a képen: [link] a két kiálló lemezfül miatt zajos lehet a ventillátor.
Az alsó sarkába is behajthatod a hiányzó csavarokat valamivel stabilabb lesz a szerkezet. -
KraX
őstag
Udv Mindenkinek!
Komplett gepcseren torom a fejemet egy ideje es az osregi CM Stacker 830-as hazamat is nyugdijaznam ezzel a lendulettel. ATX formatum helyett Mini-ITX formatumra valtanek es fel szeretnem tenni az asztalra, mert a kislanyom most tanul jarni es a szamitogepet nagyon szereti.
Egy ilyesmi konfigot neztem ki magamnak:Alaplap:
ASUS Z97I-PLUSCPU:
INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOXVGA:
Maradna egyelore a regi SAPPHIRE HD 7850 OCRAM:
Ez is maradna a regi egyelore 2x4 GBHDD/SSD:
Ez is marad egyelore ami a jelenlegi gepemben van (Buffalo 120GB SSD)
A tobbi HDD SYNOLOGY nas-ban tanyazik mar.Hazat pedig ezt neztem ki:
BITFENIX Prodigy. Olvastam, hogy elegge inog a konnyen hajlo fogantyuk miatt, viszont aranylag jo hutessel es relative nagy belsovel rendelkezik. Ha egy kemenyebb hutot akarok a cpu-ra tenni azt is kepes elnyelni es mindezek mellett VGA-bol is belefer egy 320mm-es is.Tobb kerdesem is lenne a fenti configgal kapcsolatban:
- Egyre kevesebbet van idom jatszani mar jo par eve, de a kiskaput meghagynam magamnak ha esetleg megis elborulna az agyam egyszer. Egy minosegi leggel szeretnem majd meghuteni a procit ezert olyan hazat keresek amiben egy nagy torony huto is elferne adott esetben.- Nem tulzas-e a fenti alaplap? Nem vagyok mar tisztaban a jelenlegi INTEL chipsetek tudasaval kapcsolatban. Lehet, hogy egy olcsobb varians is tokeletesen eleg lenne es valojaban nincs szukseg z97-es chipsetre.
- A cpu-bol nem engednek, mert a kozeljovot is figyelembe veve mindenkeppen erdemes mar fizikai 4 szalat hasznalni es dolozok is neha itthon a geppel. (PS, Ai).
For the God Emperor!
-
tomic
addikt
válasz flashpointer #27673 üzenetére
Megnéztem azt amit mondasz.Tényleg nem egyszerű rá hűtőt találni.
Azon gondolkodtam talán a legjobb megoldás egy hűtőt rárakni passzívban. A szellőzést rábízni így a ház ventilátoraira. Kérdés egy I5 pl mennyire melegszik. Bár engem nem zavar ha akár 10 fokkal is melegebb.Más. A hűtők hőcsövében mi van? Arra gondoltam,hogy van egy True 120-om ami ugye elég magas. Mi van ha levágok belőle?
-
tthom
senior tag
Nem tudja valaki, hogy totál lapos fejű fekete M3-as csavart honnan tudnék szerezni? Rövid is elég, akár 3-5mm is..
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Sziasztok, nem tudom jó helyen keresgélek-e, de ITX gépemet feltuningoltam egy i7-es cpu-val és vízhűtéssel, viszont a jelenlegi FSP300-60GHS(85) úgy érzem kicsi lesz a 95W-os CPU nak plusz a belsőségeknek.
Ezt abból szűrtem le, hogy váratlanul dobott egy rebootot a proci tesztelés során. Igaz utána 3 órán keresztül semmi gond, de na mégis ne járassuk maxon azt a tápot.Kérdésem, hogy FSP400 vagy 450-60GHS(85)-R vagy ezzel egyenértékű tápegység kapható-e itthon, vagy csak én vagyok a béna és nem találok, esetleg ebay országban kell kutakodnom?
Köszi. -
flashpointer
őstag
válasz shteer #27672 üzenetére
Jó lenne de ahová csak az fér el általában mint itt is körbe van bástyázva: alulról videókari oldalról tápegység+memória. A hátsó venti által keltett áramlással párhuzamosan állítva a bordák meg blokkolják a felső ventiket.
Szerencsétlen levegő csak ott torlódik meg mire talál kiutat bejárja kétszer a házat.
Esetleg valami ilyen jellegű hőcsöves hűtőbordával jöhetne gyárilag ha már ilyen béna lett a kialakítás.Egy szó mint száz lehetne jobb is!
-
shteer
titán
-
flashpointer
őstag
A cougarba csak 105 mm magas procihűtőnek van hely ami a léghűtést eléggé lekorlátozza, ha egy 140-es beleférne már olyanom lenne de így hogy normális hűtéshez muszáj víz, de oda is csak egy vékony radi fér, nem túl nyerő.
a core v1 az óriási 22 liter, összehasonlításképp ez az aerocool 20 -
saturn27
tag
válasz xigris #27668 üzenetére
Szia!
Sok variáció nincs, mondhatni csak egy van: asrock b85m-itx, de ennél is számít, hogy milyen procit akarsz belerakni, mert a refresh-ekhez friss bios kell!
Olcsóbban van az asrock h81m-itx (ami úgy látom neked is van), de amit először írtam az jobb. H97-esek meg mind bőven 30 fölött vannak.[ Szerkesztve ]
-
xigris
őstag
Sziasztok!
max 25k-ig milyen itx lapot ajánlotok s1150 platformon lehet használt is -
shteer
titán
Ma bekerült a Silverstone SX500-LG és a Noctua NF-A14 industrialPPC-2000 PWM a gépbe
Egy rövid kábelszettre még benevezek
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
tomic
addikt
válasz viperabácsi #27665 üzenetére
Sok volt a hülyeségből. A gépet eladtam mindenestől. -
tomic
addikt
válasz jim bcs #27662 üzenetére
Néztem a te általad ajánlottat is. De kicsit szélesnek találom. Bár nem láttam még.
A két ház amúgy majdnem egy árban van.Német ebay-t nézem. Kb 15-max 20e amit kiadok érte.shteerNekem is nagyon tetszik.Kár,hogy csak Angliából tudnám megrendelni.
A config egy lap,egy I5 proci egy vga(gtx960,280x vagy valami ehhez hasonló)és egy darab ssd lenne.[ Szerkesztve ]
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Egy mini-itx gépet szeretnék össze rakni és ehhez keresek először is valami házikót.
Amit néztem az egy Cougar QBX Black ITX Gaming Case - USB 3.0. Érdeklődnék,hogy ez ajánlott ház-e vagy esetleg tudtok nekem ajánlani hasonló alakú házat,
A config össsze rakóban van mivel most kelt el az "óriás" gépezet,de a terv megvan.
Szóval egy mini-itx lap,valószínűleg egy intel i5 4440 proci vagy e környéke lenne,1db videó kátyával,1db ssd-vel,és ugye 1db táppal. Se hdd,se író nem lenne benne. -
imibogyo
veterán
válasz Gaben01 #27657 üzenetére
Mondjuk nekem ez most egy kicsit változik a következő tervezett géppel. Mivel két gép lesz majd összeépítve egy házba és nem egy darab univerzális géppel kell mindent megoldanom. Ez már valamelyest felülírja amit az előző hsz.-ben írtam mivel itt már lehet(ne) pontosabban tápegységet méretezni. De nem fogok.....
Mivel lesz egy "izom gép" és egy teljesen passzív ITX is, így mondjuk az ITX-et nem kell arra terveznem, hogy "mi van ha veszek dVGA-t?", mert nem fogok, hiszen pont azért lesz mellette a "nagy" gép, hogy ha játszok, kódolok, tömörítek, 3D-zem, akkor arra azt használom majd. Az ITX gép pedig majd egy sima J1900-as, vagy valami hasonló lesz majd egy darab SSD-vel (lehetőleg M2-es, mSata-s ha addigra lesz ilyen). Mondjuk a mostani tápomat megtartom, mert nagyon elégedett vagyok vele eddig, de mondjuk ha akarnám, akkor lehetne sokkal pontosabban méretezni így már a tápot.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Gaben01
őstag
válasz imibogyo #27656 üzenetére
Az utolsó bekezdéssel maximálisan tudok azonosulni én is.
Nekem már egy jó ideje overkill a tápom (BeQuiet! Straight Power 400 E9) a konfigomhoz (H87I+i3 4330+2x4GB 1600 ram + 1 ssd+ 2x 3,5 HDD+ODD, a ház elején 1db Coolink swif2), de nem igazán zavar a dolog. Az előző konfigomból megmaradt, szinte új volt még és ki tudja mikor kattanok be és veszek valami combosabb vga-t. Nem hajkurászom a wattokat, ha a táp miatt 5-10W-tal többet eszik a gép, mint egy paneltáppal, az nem igazán zavar, így se egy áramtemető a gép.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
imibogyo
veterán
válasz #16939776 #27655 üzenetére
Persze igaz.
De úgy gondoltam, hogy irreleváns az adott témával kapcsolatban. Mondjuk nekem amúgy is mindegy ez a része a dolognak ilyen mélységben, csak a sok hatásfokon és kihasználtságon siránkozónak szoktam berakni ezt a táblázatot (ami viszonyításnak jó, másra nem). De itt van egy részletesebb teszt is Jonnyguru-tól. Az tisztán látszik ebből is, hogy a minőségi tápok szinte minden terheltségi tartományon belül képesek egy nagyon szűk hatásfoktartományban dolgozni, és nekem ennyi a lényeg.
Meg amúgy is baromi nehéz sweet spot-ra venni tápot. Gondolj bele, hogy most 30-60W között eszik a gépem, ehhez mondjuk egy 100W-os táp ideálisnak tekinthető ~50%-os ideális terhelést feltételezve. Na most ha én holnap úgy döntök, hogy belerakok még egy 750Ti-t is a rendszerbe máris kicsúsztam nem hogy az 50%-os ideális tartományból, hanem konkrétan a táp terhelhetőségéből. Vagy ha veszek egy 200-250W-os tápot erre felkészülve, akkor meg mi van ha eladom a vga-t (ahogy történt is az én esetemben), akkor meg már a 10-20%-os tartományba estem vissza hatékonyság tekintetében.
És én meg tuti, hogy nem fogok minden egyes gépmódosításkor új tápot venni. Ezért szoktam úgy dönteni, hogy veszek egy jóval nagyobb tápot mint ami kell, lenyelem azt a pár %-os veszteséget, de legalább "bármilyen" módosítást tudok úgy eszközölni, hogy nem kell tápot cserélnem (persze ésszerű keretek között).
-
imibogyo
veterán
Már a többiek is válaszoltak, de megerősítenélek én is.
A 12V adott, az "A" érték a lényeges. Itt ésszerű keretek között a "minél több"-et ajánlom. Tehát ha mondjuk maximális terhelésen elég a gépednek 12V x 3A =36W, akkor én egy minimum 4A-es tápot adnék neki (48W), vagy még egy kicsivel többet. Ez a táp áramköreinek a terheltségét és ezzel együtt a hőtermelését is nagy mértékben csökkenti (valamint vélhetőleg az élettartamra is jó hatással van).
Egy tápegység, aminek a hűtését a bordáit stb.-t, 4A-es folyamatos maximális terhelésre terveztek és hogy ezen terhelés mellett még normálisan működjön, az fele, 2/3-a terhelésen logikusan sokkal hűvösebb lesz. Esetleg buksz valamennyit a hatásfokon, ha ez érdekel, de szerintem olyan minimális a különbség, hogy én ezzel soha nem szoktam foglalkozni.
A modern tápoknál ez amúgy sem túl lényeges dolog, mondjuk az alsó 10%-os terheltségi szinttől kezdve. 20%-ot szoktak mondani itt a fórumon, de ha feltételezzük, hogy a különböző minősítések megállják a helyüket, akkor 20%-nál még tudni kellene a tápnak a saját hatékonysági rátájának majdnem a maximumát.
Az én gépem G1820-al például olyan 50W-60W-ot vehet fel maximum terhelésen (nem mértem pontosan, hasra sacc a net tesztek alapján valamint inkább fölé-, mint alábecsülve). Ez 12V-al számolva olyan 4-5A-es terhelés. Na én erre kötöttem rá egy 20A-es (!!!) tápot. Ne félj olyan fémhideg a tápegység háza és csak maximum langyos levegő szállingózik ki belőle, hogy öröm nézni és érezni. Na nem is kerültek át bele a ventik ebből a házból.
-
canniball
nagyúr
Értem. Ahogy AxBattler kolléga említette: 5.5/2.5-ös csati kell, valamint 12V. Ehhez pedig annyi A, hogy elég legyen. Utóbbi kettő általában fel van tüntetve az adapterek alján; a csatlakotót viszont szerintem csak próbával tudod kideríteni.
Ja és valóban, ahogy sysrq írja a polaritás sem mindegy.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Vesa
veterán
válasz canniball #27648 üzenetére
canniball
Igen ez világos, de nekem van itthon vagy 15 különböző adapterem, első körben megpróbálkoznék ezekkel, hátha valamelyik elviszi (van közöttük laptop töltő is). Csak nem tudom, mit kell néznem az adaptereken, amiből kiderül, hogy megfelelnek-e...?
lajos75
Nincs hely a házban. Ez egy apró mItx ház, egyetlen HDD férne bele, de annak meg nem látom értelmét, mivel 5db USB-s van jelenleg rajta. Egyébként mi a baj az USB-s hdd-vel?A tudomány a valóság költészete!
-
canniball
nagyúr
Ezek közül (csatlakozóban pont a kinézett paneltáphoz passzolnak) szerintem a 36W-os is elég lenne neked (de a helyedben én a 60W-osat választanám, akkor marad tartalékod ha pl. esetleg később belső HDD-re váltanál).
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Vesa
veterán
válasz canniball #27645 üzenetére
Akkor jól gondoltam. Az atom TDP-je 13watt, az alaplap+ramokkal együtt nem lehet több 20wattnál. Az USB-s HDD gondolom nem számítanak, mivel azoknak van külön tápja.
Már csak az a kérdés, pontosan mit nézzek meg az adapteren? Tudnál segíteni?A tudomány a valóság költészete!
-
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Van egy ilyen házam, de rettenet hangos a táp ventilátor.
Atom D510 laphoz kellene valami olyan megoldás, ami csendben teszi a dolgát. A házban lévő táp sajnos nem TFX szabvány, vagyis cserélni nem tudom. Valami paneltáp, esetleg picoPSU elég lenne? A gép egy NAS, nincs benne HDD és semmi más, csak az alaplap a procival + 2GB ram. Az adattárak USB-n lógnak, de azoknak külön tápos külső házuk van, tehát elvileg onnan sem szív több áramot...Van valami javaslat esetleg, hogyan csendesíthetném el -lehetőleg nem túl drágán- a házat?
A tudomány a valóság költészete!
-
HookR
addikt
Cryorig C7 - cryorig.com
- 47 mm magas (és vélhetően nem nagyobb 95 x 95 mm-nél)▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
shteer
titán
szerintem jónak tűnik..
-
Goose-T
veterán
válasz radi8tor #27628 üzenetére
Leginkább a mini-ITX házakban van slim optikai meghajtónak kialakított hely, és itt egy ötlet a hasznosításukra, ha már úgysem használja ki senki rendeltetésszerűen.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
Ilyen kis érdekességre akadtam ma, hátha érdekel valakit.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
-
Mentát
csendes tag
Köszi a tippeket, a 3,5-es vinyó kell, inkább a méretben adom lejjebb az igényeket.
Chieftec FI-01B-U3 lesz, használtan, táp nélkül.
Abban kényelmesen elfér a vinyó, át tudom szellőztetni, nem akarom én megfőzni
És azért elég kicsi ház ez is, 265mm x 90mm x 270mm.
A kisebbik Chieftec-nek meg nincs előlapi USB-je, az azért jól jöhet néha.Viszont a táp helye ott lesz benne kihasználatlanul, micsoda pazarlás!
Clint Eastwood bekaphatja...
-
tthom
senior tag
válasz Mercutio_ #27620 üzenetére
Modecom 302: ilyenem van, valóban felfűti a winchit, de egyébként nincs vele gond. Az oldalán a szellőzőrács kb. a procihűtéshez esik, így nem extrém a hőmérséklet belül. A ViaLan-al is az a gond, hogy ha jól láttam, ő aktív hűtést tenne bele, azzal esélytelen a 3.5.
A chieftecről írtam korábban, ment nálam pár óráig, felejtős az aktív hűtés + 3.5 HDD.
Támogatom a kiswinchi ötletet, ha elég a kapacitás. Ha nem, akkor vagy DIY, vagy nagyobb ház sajnos.
Szerk.: 202-esem van, elnézést. Egyébként olcsón beszerezhető, paneltáppal, külső kockával együtt.. Használtan meg ezek nélkül fillérekért.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #27620 üzenetére
Igen, azért is írtam, hogy csak legközelebb áll az elképzeléshez. Egyébként 1TB-ig minimális az árkülönbség a nagy és a kisvinyók között, szóval ha annyi elég, simán lehet notivinyót is használni, és akkor már sokkal több a lehetőség.
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Mentát #27616 üzenetére
tthom leírta mi ezzel a gond
ModeCom Feel 302 elvileg jó lenne, de a gyakorlatban 45-50 fokra fűti a 3,5"-os HDD-t, helyette noti HDD-t használnék, és ha kell a nagy tárhely külső rack-ben, vagy NAS-ben 2-3TB-s 3,5"-osat külön.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
tthom
senior tag
válasz Mentát #27616 üzenetére
Röviden:
igen, extrém igény.
Bővebben:
- ITX lap ugye 17x17cm.
- 3.5 HDD 15x10x2.5cmNamost, ha a lap kitölti az általad megadott 20x20-at szinte, valamint hűteni is kellene a belerakott procit, akkor fölé nem mehet a drive. Mellé állítva meg azért nem, mert csak 7cm-t adtál meg magasságnak, valamint a 17+2.5-el szűkösen még beleférne a 20x20-ba, de necces. Valamint olyan szinten befűti magát ez a kis doboz, hogy nem érdemes vele próbálkozni. Én most építek egy házat, de mivel hűtést is akarok bele, mármint ami átszellőzteti, a 21x21x12 alá nem sikerült vinnem..
Ilyen viszont nincs a piacon, legalábbis én nem találtam. Ugyanilyet kerestem hetekig, kicsi, 3.5 belefér. De sajnos akkor nem volt. Vagy 20x20x7, vagy jóval nagyobbak.
-
Mentát
csendes tag
A drágábbik AsRock AM1-es alaplaphoz keresek ITX házat.
Olyasmit, ami
- olcsó (<10k)
- kicsi (kb. 20x20x7 cm)
- lehetőleg előlapi USB van rajta
- Táp nem kell (paneltáp sem), mivel az alaplap megy 19V DC-ről is.
- 1 db 3,5-es HDD fér el benne
- kaphatóNagyon extrém az igény? Van ilyen?
Clint Eastwood bekaphatja...
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #27612 üzenetére
Az másik lap + proci, az enyém a diszkófényes Phoenix, ez meg a letisztult fekete "sima" B85N.
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #27610 üzenetére
HDSentinel, de kézrátétellel is elég forrónak tűnt amikor korábban néztem.
-
félisten
válasz Mercutio_ #27608 üzenetére
Teljesen jó. A házventi szvsz elég silent-en azzal a konfiggal, bár én csak sima 3pin-eseket használok 12V-on (SWIF2-1200).
Egyébként nem lehet, hogy rosszul mért a program?
Működés közben nem tapogattad meg kézzel?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
válasz AxBattler #27601 üzenetére
Sakkozom a ház és cpu venti sebességgel, most normal-ra raktam mindkettőt, így lement 48-ra, de asszem cpu-t emelem, házat vissza silent-re, mert utóbbi hangosabb a lamellákon átáramló levegő miatt.
Aztán, ha ez se elég megy egy 25-ös a big shurikenreEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Egy DeepCool htpc-200 hűtő elég lenne egy i3-4330-hoz vagy van értelme cserélni a gyárit?[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Scythe Kodati Rev. B hivatalos oldal - [link]
- Socket AM1 kompatibilis===============================================
DeepCool HTPC-200 hivatalos oldal - [link]
===============================================
(#27605) Pista0001: Ebay-en még akad Ninja Mini.
Az olyan behemótok mellet, mint:
- Silverstone Heligon HE02
- Thermalright HR-22
- Deepcool Lucifer v2érdemes megemlékezni a kifejezetten passzív hűtésre termett modellekről is:
- NoFan CR-95
- Zalman FX100
- Zalman FX70===============================================
-
Pista0001
addikt
válasz Andrew.f79 #27598 üzenetére
Azt felejtsd el szerintem. A kéményhatáshoz elég nagy ΔT kell, ehhez magas proci- és házhőmérséklet kell, utóbbi nem túl jó egyik hardvernek sem.
A Ninja Mini alatt nekem 95 watt TDP-s proci volt, a 2 darab 8 centis venti kényelmesen kiszellőztette a házat, a szellőzés legalább 70-80%-a a hűtő lamelláin ment át. Alapjáraton semmi hangja nem volt, nagy terhelésen meg -kicsit nagyobb zaj mellett- 65 °C fölé nem nagyon ment a processzor.
Tény hogy nagyon ritka, ezért sem vagyok hajlandó eladni. Szinte lehetetlen lenne újra szerezni egyet
-
HookR
addikt
válasz Andrew.f79 #27602 üzenetére
Hogy szélesedjen a látóköröd: #18991
-
félisten
válasz Andrew.f79 #27602 üzenetére
Mire kell az i7 passzívan, ITX-ben?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Andrew.f79 #27598 üzenetére
Legalább nem a 84W-os.
Limitation of CPU cooler: 61mm + ehhez jön az ATX tápok magassága, ami 86mm, összesen 147mm, amit én inkább 145-nek vennék a biztonság kedvéért (mert mi van, ha valami nehéz kerül a ház tetejére, és benyomódik a lemez?). Macho Zero 162mm...
(#27597) Mercutio_
Nincs ötletem, x@rd le, vagy próbálj rá egy jobb 25mm vastag ventit.(#27599) HookR
Beelőztél.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest