-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Már a többiek is válaszoltak, de megerősítenélek én is.
A 12V adott, az "A" érték a lényeges. Itt ésszerű keretek között a "minél több"-et ajánlom. Tehát ha mondjuk maximális terhelésen elég a gépednek 12V x 3A =36W, akkor én egy minimum 4A-es tápot adnék neki (48W), vagy még egy kicsivel többet. Ez a táp áramköreinek a terheltségét és ezzel együtt a hőtermelését is nagy mértékben csökkenti (valamint vélhetőleg az élettartamra is jó hatással van).
Egy tápegység, aminek a hűtését a bordáit stb.-t, 4A-es folyamatos maximális terhelésre terveztek és hogy ezen terhelés mellett még normálisan működjön, az fele, 2/3-a terhelésen logikusan sokkal hűvösebb lesz. Esetleg buksz valamennyit a hatásfokon, ha ez érdekel, de szerintem olyan minimális a különbség, hogy én ezzel soha nem szoktam foglalkozni.
A modern tápoknál ez amúgy sem túl lényeges dolog, mondjuk az alsó 10%-os terheltségi szinttől kezdve. 20%-ot szoktak mondani itt a fórumon, de ha feltételezzük, hogy a különböző minősítések megállják a helyüket, akkor 20%-nál még tudni kellene a tápnak a saját hatékonysági rátájának majdnem a maximumát.
Az én gépem G1820-al például olyan 50W-60W-ot vehet fel maximum terhelésen (nem mértem pontosan, hasra sacc a net tesztek alapján valamint inkább fölé-, mint alábecsülve). Ez 12V-al számolva olyan 4-5A-es terhelés. Na én erre kötöttem rá egy 20A-es (!!!) tápot. Ne félj olyan fémhideg a tápegység háza és csak maximum langyos levegő szállingózik ki belőle, hogy öröm nézni és érezni. Na nem is kerültek át bele a ventik ebből a házból.
-
canniball
nagyúr
Értem. Ahogy AxBattler kolléga említette: 5.5/2.5-ös csati kell, valamint 12V. Ehhez pedig annyi A, hogy elég legyen. Utóbbi kettő általában fel van tüntetve az adapterek alján; a csatlakotót viszont szerintem csak próbával tudod kideríteni.
Ja és valóban, ahogy sysrq írja a polaritás sem mindegy.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest