-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KraX
őstag
Udv Mindenkinek!
Komplett gepcseren torom a fejemet egy ideje es az osregi CM Stacker 830-as hazamat is nyugdijaznam ezzel a lendulettel. ATX formatum helyett Mini-ITX formatumra valtanek es fel szeretnem tenni az asztalra, mert a kislanyom most tanul jarni es a szamitogepet nagyon szereti.
Egy ilyesmi konfigot neztem ki magamnak:Alaplap:
ASUS Z97I-PLUSCPU:
INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOXVGA:
Maradna egyelore a regi SAPPHIRE HD 7850 OCRAM:
Ez is maradna a regi egyelore 2x4 GBHDD/SSD:
Ez is marad egyelore ami a jelenlegi gepemben van (Buffalo 120GB SSD)
A tobbi HDD SYNOLOGY nas-ban tanyazik mar.Hazat pedig ezt neztem ki:
BITFENIX Prodigy. Olvastam, hogy elegge inog a konnyen hajlo fogantyuk miatt, viszont aranylag jo hutessel es relative nagy belsovel rendelkezik. Ha egy kemenyebb hutot akarok a cpu-ra tenni azt is kepes elnyelni es mindezek mellett VGA-bol is belefer egy 320mm-es is.Tobb kerdesem is lenne a fenti configgal kapcsolatban:
- Egyre kevesebbet van idom jatszani mar jo par eve, de a kiskaput meghagynam magamnak ha esetleg megis elborulna az agyam egyszer. Egy minosegi leggel szeretnem majd meghuteni a procit ezert olyan hazat keresek amiben egy nagy torony huto is elferne adott esetben.- Nem tulzas-e a fenti alaplap? Nem vagyok mar tisztaban a jelenlegi INTEL chipsetek tudasaval kapcsolatban. Lehet, hogy egy olcsobb varians is tokeletesen eleg lenne es valojaban nincs szukseg z97-es chipsetre.
- A cpu-bol nem engednek, mert a kozeljovot is figyelembe veve mindenkeppen erdemes mar fizikai 4 szalat hasznalni es dolozok is neha itthon a geppel. (PS, Ai).
For the God Emperor!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON! Alkuképes!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest