Új hozzászólás Aktív témák

  • AndrewTdi

    addikt

    na írok pár sort, unatkozom.

    Mióta közel egy éve megvettem a Tourant, imádom, szeretem, főleg mert halk, nem zötyög, nem zörög, nem rezonál benne semmi. Olyannyira hozzászoktam, hogy már a motoron is idegesítenek a zörgő, rezonáló dolgok, amik orvoslásával néha igencsak megszopatom magam.

    Először a kormányt takaró műanyag elemek felöl jött rezonancia, ami elmúlt, ha ott mindent összeszorítottam.
    A szürke színű, Gilera feilratos műanyag lekap, a fekete fogadó műanyag peremére ragasztgattam szivacsos 2oldalast, majd visszapattint. A rezonancia halkabb lett, de még mindig fennált. Szintén a kormány közepén lévő, 3 (a képen 4 van, de abból a jobbszélső egy vaklámpa) kis ellenőrző lámpácskát magában foglaló műszert megkocogtatva megint hallottam zörgést. Komplett kormány lebont, lámpaegység kiszed, a fogadó műanyagot fekete bandázsszalaggal körbetekertem, pont annyit, hogy kívülről ne lehessen látni, de pont a 2 műanyag felület között legyen.
    Következő motorra szállásnál ismét rezonált az akcióm ellenére. 8jajdejó, megint szedhetem szét). Majd megjelent még egy hang. A szélterelő plexit tartó konzoloknál lévő fekete front burkolat felöl jött. hurrá. mi a pic(ca)sa...
    hazaért, szétbont. bandázsolgatás, összerak, teszt. csillapodott, de még mindig nem az igazi. Újra szétszed, megint egy kis bandázs, össze. még mindig nem tökéletes, újra szét. de mondanom sem kell, egyre nehezebb szétszedni, mviel az illesztéseket "tömítve" nehezebben csúsznak egymáson az anyagok, illetve a karmok jobban beakadnak a helyükre, nehezebben jönnek szét. Végre sikerült, mehet minden össze.
    Következő projekt a rendszámtábla. kiszed, a komplett keretet bebandázsol, rendszám vissza, minden fasza.
    utoljára megintcsak nekileselkedek a kormány közepétől jövő rezonancia megszűntetésének, immár ötletek nélkül. mondhatni atomjaira szedtem a kormányt (fék és karok maradtak). kezembe vettem a 3 kislámpás egységet, majd sajnálattal döbbentem rá, hogy maga az egység zörög. nos a történet úgy néz ki, hogy áll az aljából, ami fogadja a kis lámpácskákat, a közepében a fekete műaynag alapon a színes foncsorok, majd a tetején az átlátszó plexi. Nos, ez mind ragasztva, sé nem lehet szétszedni (annak ellenére, hogy a fekete foncsoros műanyagot 3 csavar rögzíti az aljzathoz, de nyilván nem lehet hozzáférni, mert gyárilag ragasztva van).
    Vak lámpa helyre benyúltam csavarhúzóval, kitámasztottam a foncsorsort, így nem zörög. gondolkodás... Egyre sufnibb és sufnibb ötletek jöttek. boros parafadugó elővesz, megfarag arra az átmérőre, ami belemegy de szorul. Sikerült, benyom, kitámaszt, nem zörög, fasza. Na igenám, de ezt majd egyszer ki kéne venni, így hagytam neki egy kis kiálló részt (hogy mégcigányabb legyen :D ). helyére visszatesz, de így meg nem fér el, ráadásul le is tört a kiálló rész. Dugómaradék nagynehezen kiszed, újabb fejtörés. heuréka!
    8-as bordás tipli, kellő hosszra megfarag, betol amig elkezd kitámasztani, a tetejére egy kis takonyágyú (műanyagpisztoly). helyén marad, kivehető. Ezt mind fehér szigszalaggal eltakartam, így olyan mintha gyári lenne. :DDD. rezonancia megszűnt.
    Ezzel szoptam pár napot...

    És mi lesz ha megjön a hangosabb, nagyobb rezonanciát keltő leo vince kipuff...

    Azt már el sem mesélem, hogy elmebeteg ötlettől vezérleve úgy mostam le előszőr és utoljára a motort, hogy műanyag elemjeire szedtem és külön külön minden elemet megmostam. most szép tiszták az élek is, de egy délutánom ment csak rá. sose többet ilyet. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák