Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
peugeotmate
őstag
Solidworks nagyon nem volt ingyen sohasem és most sem, ráadásul a fizetős szoftverek közül is az egyik legdrágább. Én ugyan ezt kezdtem el tanulni anno, de ma már Fusion360-al indulnék el, ha hasonló szintig el szeretnék jutni. Egyébként a Shapr3D is ajánlott CAD-re szerintem, főleg ha valaki iPaden is szokott/szeret dolgozni és rajzolni.
-
peugeotmate
őstag
válasz
TomMusic #48165 üzenetére
Csavarozd le a kart és nézd meg, hogy ott is repedt-e. Pont hasonló kálváriám volt egy Ender 3 V2-vel mostanában: [link]
Alin rendeltem fém extrudert, nem nagy tétel: [link] Szettben is lehet rendelni, minden van hozzá és 1,5-2 hét alatt meg is jött. Nemrég cseréltem és újrakalibráltam a nyomtatót is. Azóta nagyon szépen nyomtat.[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
Steve_Brown #48077 üzenetére
Enyém is meleg, de a kezem rajta tudom tartani simán. Mindig ilyen volt (elmúlt 3 évben), semmi baja.
-
peugeotmate
őstag
válasz
azbest #48054 üzenetére
Pont ezen gondolkoztam ma én is, hogy tök jó szupergyors sebesség ha nagy tételben kéne nyomtatnom egyszerre. De jelenleg ha több minden is vár a sorára, akkor is kijövök idővel kényelmesen az Ender sebessége mellett. Illetve ezzel egyetértek, hogy bármennyire is primitív némely szempontból az Ender, elég jól lehet debuggolni a hibáit és mechanikus hiba esetén is olcsó javítani.
Közben vonzz a Bambu tech-y tudása, de amíg berreg az Ender addig nem kell új. Ha csak emiatt lecserélném, akkor meg a túlfogyasztásban veszek részt, ami nagyobb lelki gátakat jelentene nekem.(Nyilván a Bambu A1 és A1 minihez képest írom ezeket és nem a P1s géphez viszonyítva. Nem gondolom egy percig sem, hogy az Ender a legjobb 3D nyomtató evör.)
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
bigrob #48050 üzenetére
Én most visszahoztam a halálból az Ender 3 v2-t egy év után. Tényleg tanulságos volt a folyamat, azt érzem hogy már szakértője vagyok, haha. Ez a része jó érzés és elégtétellel tölt el, de rengeteg idő is elmegy vele.
Újonnan biztos hogy Bambu fele nyitnék. Az A1 mini felett így is meg-megremeg a kezem, hogy van egy nyomtatóm és valószínűleg felesleges lenne kettő egyszerre. -
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #47992 üzenetére
Köszi mindenkinek a korábbi segítséget! Megjött a fém extruder, kicseréltem, újra kalibráltam az egész nyomtatót és azóta nagyon szépen nyomtat!
Elég brutál az extruder erőfeszítése az új rugóval, remélem bírni fogja hosszabb ideig.
-
peugeotmate
őstag
Hahó! Srácok, jelenleg mi a belépő szint SLA vonalon, ami már jól használható gép? Mi a legolcsóbb, ami nem adja meg magát rövid távon belül? Külföldi (lehetőleg EU-s raktárból) rendeléssel is jöhet!
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #47948 üzenetére
Sziasztok,
Jelentkezem az Ender 3 V2 kálváriám újabb szeletével és úgy tűnik megvan a ludas, amire többen is gondoltunk legutóbb (még egyszer nagyon köszi az együtt gondolkozást!): az extruder karja van eltörve.
Próbálkoztam egy Cura retract és heat tower testtel is, de halottnak a csók, meg sem mutatom, látszik hogy nem jó. Szóval én úgy gondolom fixen ez a probléma. Nem tartom magam teljesen zöld fülünek, több száz órát nyomtattam az Enderrel anno. Ennyire nem állítodhatott el szoftveresen, hogy ne tudjam visszahozni. Én nagyon hardveres okra gyanakszom, pláne most.
Ugyanitt kérdem: milyen extrudert szerezzek be a helyére?
Jelenleg mi a legjobb ár/érték arányú jelenleg? Minden gyári a gépen, nincsenek extra igényeim. Ha pár ezer forintos beruházás után újra normálisan fog nyomtatni, akkor nagyon fogok örülni neki.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #47957 üzenetére
Ilyesmi Dual extruderrel van tapasztalata itt valakinek?
-
peugeotmate
őstag
válasz
mumtaz #47953 üzenetére
Köszi a tippeket!
Szerintem első körben megnézem a vatta új filamentemmel, hogy azzal jobb-e a nyomtatás. Utána a Cura profilt ajánlanád?Joshi
Ezt mondjuk lehet berendlhetném így is-úgyis... Ennyi befeketetést bőven megér, ha ettől az extruder hatékonysága ugrik egy szintet legalább. -
peugeotmate
őstag
válasz
mumtaz #47951 üzenetére
Köszi szépen a hosszú leírást!
- A PTFE cső megolvadós dolgot ismertem, anno már volt ilyen problémám. A legutóbb két nyomtatással ezelőtt konkrétan új csövet vágtam már bele, illetve minden nozzle cserénél ellenőrzöm a csövet is azóta. Szóval én most nem gyanakszom PTFE-re, ennyi idő alatt nem szokta megadni magát.- Az extruder kar már simány esélyes szerintem. Megbontom és küldök fotót majd róla.
- A fűtő és hűtőblokk közötti részt a csőben érted, ahova érkezik a PTFE? Mert az a rész is ki lett tisztítva legutóbb.
Köszi a reddit thread-et, csekkolom!
-
peugeotmate
őstag
válasz
Emunem #47937 üzenetére
Oksi, dokumentálom az extruder fogakat!
Hővezető pasztát van értelme házilag cserélni? Lehet egyáltalán? Bevallom, amióta a Bambu A1 Mini ára bezuhant 90k körnéykére, azóta minimális szívást szeretnék bevállalni az Enderen. Bár gondolom egy új extruder és esetleg a fűtéshez cuccok nem olyan drágák...vagy? -
peugeotmate
őstag
Köszi a választ!
A max térfogati sebességem 15 mm3/s jelenleg. 10-re visszavéve várható jelentősebb javulás?
A rétegvastagság 0.16 jelenleg nálam, feljebb veszem.
A hőmérséklet szenzort hogy lehetne a legjobban debuggolni, hogy biztosan jó-e?
Az extruder dolgozik, illetve a 100mm-es tesztet is hozza (nem szélsőséges értékek mellett). De én is gyanakszom rá.ParadoxH
Köszi a tippet.
Pont egy Colorfabb elefántfüves bontatlan PLA-m van csak itthon nem régről, nem tudom ez mennyire vinné félre a tesztet. -
peugeotmate
őstag
Köszi a gyors választ!
Csatolom a beállításokat sceenshoton (PLA-hoz, PETG-nél 240 a nozzle hőmérséklete):
Az extruder teszt megvolt (minden anyagnál megcsinálom fűtött nózival), 100 mm-t tol ki magából.Gondwana
Vatta új Creality 0.6 nózival próbálkozom, most cseréltem. 0.4-el is ez volt a helyzet, sőt általában előbb eldugult.
A cold pull pontosan micsoda?Emunem
Köszi a tippet! A filamentek amikkel próbálkozom nem ropik, rugalmasak. Némelyik PETG nedves, mert amikor átmennek a nózin, akkor hallani kis pattogó-sistergő hangot.
Extruder fogaknál melyik részt nézzem? Mit fotózzak le hogy egyértelmű legyen, kopott-e? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
még mindig szívok az Ender 3 v2-vel. Hosszú ideje nem nyomtattam vele, és mióta újra használnám, egyszerűen kaka az egész.
Ami általánosan a probléma minden esetben: sosem sikerült végigérnem a nyomtatással, mindig valamelyik szintnél abbahagyja a nyomtatást és a pályát ugyan bejárja a fej, de anyag nem jön többet. Mintha eldugulna a nozzle. Utána az extruderre kézzel rásegítve újra jön az anyag. PETG és PLA-val vegyesen ugyanez a helyzet. Van olyan tekercsem amivel jobb az eredmény, van amivel rosszabb. 0.6mm-es nózival próbálkozom.
Amit még hozzá szeretnék tenni, hogy a filamentjeim is már másfél-két évesek átlagosan. És egész nyáron egy tetőtéri szobában voltak tárolva, ahol némelyiket közvetlen nap is érhette. Plusz baromi meleg lehetett ott (volt bnőmék házában...), szóval lehet tönkre ment mind.Mi a következő lépés a debuggingban?
Próbáljam meg egy telejesen új filament tekerccsel a nyomtatást? Esetleg az extruder szart be? Hőprobléma?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
köszönöm mindkettőtöknek! azért lóg ki ennyire a nózi, mert különben nem tudnám rögzíteni a heating blockot sem. a menet jónak érződik, könnyű volt ki és be ketekerni, de igen, lehet nem ez a heating block a legideálisabb neki.
visszaállok a gyári CHT nózira és onnan építkezem!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
rég jártam erre és kéne egy kis hátszél!
Ender 3 V2 nyomtatóm van, lényegében gyári spec (ami más: szilikon hengerek alul rugók helyet, PEI lap, CHT Nozzle 0.4mm). Kb 1 évig nem használtam (sajnos) a nyomtatót, most próbálom újrakalibrálni. PETG-t nyomtattam vele utoljára tavaly és rendkívül lusta voltam, emiatt benne maradt majd egy évig a filament.
Amit azóta csináltam a nyomatóval:
- PETG-t eltávolítottam, PLA-t fűztem be a helyére
- lecseréltem a heating blockot (volt gyári új, tartalék), mert sikerült a nozzle-nek a mentetet tönkreteni, amit kiszedtem, új nozzle-t is tekertem a blockba
- flow calibrationt is próbáltam ezután újra beállítani, a new e-step érték 145.9 lett (előtte 109.4 volt), ami szerintem kicsit extrém, de 100mm-t beállítva valóban 100mm anyagot "szív le" a tekercsből
- és íme pár kép ez eredményről, ami hulladékilletve el is dugult (?) a végére a nozzle, nem jött már ki anyag a végén belőle
Mivel debuggolnátok tovább? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van olyan ismerősötök vagy kontaktotok aki nagyjából 40x40x40 cm-ben tud FDM nyomtatni ABS vagy PETG anyagból (elsősorban Budapest, de máshol is jó)? Netán 60x60x60 cm?
Jöhet privátban is, nagyon köszi!
-
peugeotmate
őstag
válasz
icemad #41971 üzenetére
Többször jól jött már nekem is: spool wiki
-
peugeotmate
őstag
válasz
Reggie0 #41230 üzenetére
Köszi megint mindenkinek a segítséget!
Mostanában szoktam aliról rendelni apróbb dolgokat és átlag 2-3 hét alatt ideérnek, ami tök jó szerintem.
Tudtok linket adni, hogy mire lenne érdemes upgradelni minimum Ender 3 V2 esetén? Van magyar bolt, ahol tök hamar hozzájuthatok egy (bármilyen) hotendhez?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
Koszi mindenkinek!
megprobalom! Az viszont biztos, hogy kicsit ra van szorulva mar, remelem azert igy is kijohet meg.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
valahogy sikerült beletörnöm a hotendbe a nozzle-t az Ender 3 V2 nyomtatómban amikor cseréltem.
[kép1] [kép2] [kép3]
Van ötletetek arra, hogy ezt még hogyan lehetne kiszedni? (Szerintem sehogy.) Mi lenne az a minimális alkatrész, amit szerintetek rendeljek hozzá és cseréljek ki, hogy újra minden jól működjön? Komplett hotend kellene? Szeretném viszonylag költséghatékonyan megoldani, ha lehet.
Köszi! -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van valami nagyon tuti vétel fekete PLA-ból most valahol? Lehet fényes is, azzal valószínűleg könnyebb dolgozni mint a matt társaikkal. Sunlu a Variometrumtól?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
Keef_Lee #39903 üzenetére
Nem fog szólni, totál manuális a cucc, nincs benne semmi ilyesmi érzékelő.
Én kiválasztom hogy szüneteltetem a nyomtatást ilyenkor, cserélem a filát majd kiválasztom hogy folytatom a nyomtatást. Cseréld ki addig, amíg ott vagy helyben, néha nehéz 100%-osan felhasználni ilyen módon a filamentet. -
peugeotmate
őstag
válasz
Mr.Csizmás #39874 üzenetére
wow, csak nem látszik a képeken. köszi az infót!
-
peugeotmate
őstag
válasz
Mr.Csizmás #39871 üzenetére
Kicsit lehet megfáradtam estére, de hogy érted, hogy USB-s végű?
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajanlani slurry-t es fillert PETG-hez? Hogy lenne erdemes keresnem ilyet hozza?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
Mr.Csizmás #38946 üzenetére
Hmm, vahj' mennyiben tér el színben a Sunlu fehér PETG a Fiberlogy fehér PETG-től?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok, ha van olyan aki Budapestről rendelne valamit 3djake-ről a közeljövőben, az szóljon!
-
peugeotmate
őstag
Mostanában kicsit ad hocnak tűnhetnek a kérdéseim, de belefutottam abba, hogy rendeltem egy csomó 0.4-es nozzlet aliexpressről, és sokkal kevesebb anyag jön ki belőlük, mint az eredeti Creality 0.4-es nozzle-n keresztül. (nyomtató: Ender 3 V2) Az E3D MK8 fúvóka megéri az 5 ezer forint körüli árát? Ad annyi pluszt? Nyilván a jelenlegi hibásak mellett igen, de érdemes-e ennél olcsóbbal is próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #38712 üzenetére
A [https://www.creality3dofficial.eu/] oldal egyébként valódi, nem fake?
-
peugeotmate
őstag
Ez a lap jó Ender 3 v2-höz is, jól gondolom?
[link]
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #38659 üzenetére
UP, mindig olyan jó ajánlásokat kapok itt:
Mit ajánlanátok Ender 3 V2 üveglapja helyett, mire cseréljem? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
szárnybontogatok PETG-vel és nekem is sikerült a gyári Ender 3 V2 üvegének legfelső rétegéből leválasztanom minimális anyagot, úgy odatapadt a modellhez. (Majd levésem szerintem a modellről, mert a nyomat elég jó lett.) Pedig hűtöttem ezerrel a háztetőn is mielőtt nekiestem volna.
Kérdés: mit ajánlanátok, mit szerezzek be helyette PETG/PLA nyomtatáshoz? Fordítsam csak meg és használjam a síküveget? Vagy szerezzek be egy ilyen műanyag fóliát a helyére? [link] Mi a top ajánlás? -
peugeotmate
őstag
Lehet tudni meddig lesz ilyen áron az Elegoo Mars 2? Igazából se sok időm, se sok energiám (nyilván), de 100 dollárért még a polcon szétszerelve is megéri tartani egy ilyet.
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #38512 üzenetére
Mondjuk a visszaküldés költsége is engem terhelne...
-
peugeotmate
őstag
válasz
MrAlex #38429 üzenetére
+ q765
Nagyon szuperek vagytok, köszi mindekettőtöknek hogy foglalkoztatok vele!Sajnos nagyobb pontosság kell majd!
MÁS
Van tapasztalatotok arról, hogy 3djake-ről rendelek mondjuk 4 darab ugyanolyan PLA-t a biztonság kedvéért, akkor mondjuk vissza tudok küldeni csak 1 darabot, ha arra nincs szükségem? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
lehetőségem van egy Formlabs géppel SLA resinnel kinyomtatni egy fogaskereket, viszont a kis mérete miatt gondolkodóba estem az alátámasztást illetően. A képeken látható alátámasztással az a gond, hogy csak sérüléssel lehetne eltávolítani nyomtatás után. (A fogaskerék átmérője 19 mm, a fogazatok ennek megfelelően még jóval kisebbek, kb 0.5 mm mélyek.) Van itt olyan, akinek beugrik valami megoldás erre?
[kép2] [kép3] -
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Van olyan PLA filament, amit kültéri használatra javasolnátok? Hajó készülne, ami időközönként lehet természetes eredetű (tavi) vizet is érne.
Köszi! -
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van egy Ender 3 V2-m aminek már egy ideje eltört a ventit takaró burkolata és most lehet lenne időm nyomtatni helyette egyet. Valamelyikőtök már csinált ilyet? Thingiverse-n láttam kettőt [link1] [link2] Egyértelműen nem tudom eldönteni, hogy milyenek lennének. Lényegében full gyári minden a nyomtatómon, így a ventik is.
Ti mit javasolnátok? PLA-ból van értelme kísérletezni pl. ezzel a két példával? -
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Valamelyikőtök kísérletezett már a fórumon 3D-s öntőformával és pl. gipszvagy beton öntéssel? Szekrény fogantyú szerű tárgyat készítenék és pl. nem tudom hogy a PLA öntőforma melyik anyaggal hogy reagálna.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
kriszpontaz #37187 üzenetére
Az Ender 3 v2-nek is elerheto valyon valahol?
-
peugeotmate
őstag
válasz
Tomika75 #37118 üzenetére
Nagyon szép a matt fekete (PLA NX2) anyaguk, ha jól van kalibrálva a gép! Kicsit érzékeny anyag, például nagyobb nozzle temperature mellett tapadt le jól nekem. Az elején küzdöttem egy kicsit a beállításokkal, de végeredményben sikerült egy 12 darabos sorozatot nyomtatnom jó minőségben ebből az előlapból.
-
peugeotmate
őstag
Akár 40-50% kedvezmény az Extrudr filamentjeiből a CYBER2022 kóddal, ha valaki kipróbálná őket.
-
peugeotmate
őstag
Colorfabb oldaláról rendelne valaki Budapestről? Van 20% kedvezményem náluk plusz a postát oszthatnánk.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van aki rendelne a napokban 3djake.hu-rol es Budapesten lakik. Ha igen irjon privatot, lehet tarsulnek.
-
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #36195 üzenetére
Mai nap is jelentkezem, íme a reggeli eredmény drive-on: [link]
Ami pedig tegnap óta történt.Szétszedtem a hotendet, kiszedtem a nozzle-t és láss csodát, alaposan el volt dugulva. A PTFE cső is megolvadt kicsit és alaposan bele volt már szorulva némi anyag.
Mivel nem volt időm nagyon sokat vacakolni, ezért vissavágtam csak a csövet és a nozzle-t sem takarítottam ki teljesen, hanem beletettem a nyomtatóhoz kapott vadiúj tartalékot. Ugyanitt szeretném azt is megkérdezni, hogy milyen 0.4-es nozzle-t ajánlotok ár/érték arányban az Ender 3 v2-höz. Illetve capricorn és ptfe-csövet is vennék a megfelelő méretben hozzá!
Az eredmény amit ma reggel kaptam az már megfelelően rugalmas darab. Nem törik az oldalfala mint a ropinak a rétegek mentén hanem bátrabban lehet szorítani a kézben. Az oldalfal is nagyon homogén lett, nem is tudom mikor volt utoljára ennyire homogén oldalfaú nyomtatásom.Még egy picit az előlapi részen érzek némi kitöltés beli hiányosságot, de ha jól gondolom a flow kalibrációt újra kéne csinálnom most is, hogy nincs részleges dugulás a csőben.
Nagyon köszönöm a mindenkinek a sok segítséget!
Örülök, hogy napról napra sikerült jobb eredmény elérni és kiküszöbölni az előző napi hibákat.
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #36175 üzenetére
Újabb eredménnyel jelentkezem, most már egyben maradt nyomtatás után a cucc!
Itt vannak a képek drive-on: [link]
Legnagyobb gondom az, hogy sokkal rugalmasabb és törhető(nek tűnik) a rétegek mentén nagyobb erőkifejtés hatására, mint amit a fehér Filanora PLA-val nyomtattam. Nyilván tök más az Extrudr PLA NX2-es anyaga, de a falvastagság növelése nélkül hogyan lehetne szerintetek a rétegeket még inkább "összegyógyítani", masszívabb eredményt kapni? Nekem az a tippem (amit még Te is javasoltál az elején daninet ), hogy vegyek vissza a tárgyhűtésből. Szerintem túl gyorsan kihűl most az anyag az egyes vertikális rétegek létrehozásakor. Az alátámasztás az tök szálas lett (kéepken látszik), az mitől lehet?Ti mit próbálnátok még ki? Ha a tárgyhűtésből vennétek vissza, akkor teljesen kikapcsolnátok? Gyári Ender 3 v2-nél milyen beállításokat javasolnátok Superslicerben/Prusaslicerben a hűtés visszavételéhez?
Demo07
Köszi! Egyelőre overkillnek gondolom magamhoz mérten, de megnézem majd a dolgot!FrankieNTDO
Neked köszi még egyszer a tegnapi flow kalibrációs segítséget![ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #36183 üzenetére
Megvan!
-
peugeotmate
őstag
válasz
#54597376 #36176 üzenetére
E-step kalibráció volt tegnap és ki is derült hogy nem is volt jó korábban. Flow kalibrációt még nem csináltam meg, azt megnézem akkor. Mit lenne még érdemes megnéznem, hogy ne legyen alulextrudált az eredmény?
A gyári extruder van rajta, én nem láttam még töröttnek. Hol szokott eltörni?
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #36157 üzenetére
Íme az eredmény tegnap óta daninet hathatós segítségével, szerintem már nem hiányzik sok. Drive linkre tettem most fel a képeket: [link]
Ami látható, hogy a felső rész és az oldalfalak találkozásánál valamivel lejjebb nem került kitöltésre az anyag, elválltak egymástól. Mivel éjszaka nyomtattam, így nem láttam pontosan a folyamatot, de gyanítom hogy már eleve nem tapadt le elég anyag azon a részen. Viszont később tudta folytatni és jól be is lett fejezve a modell. (Számomra érdekes hogy nem az ívelt rész okozott neki kihívást.)
Valamivel törékenyebbnek tűnik a cucc mint pl. a Filanora PLA-jából nyomtatva. Lehet az infillt kéne növelnem? Az elvállást okozhatta vajon a filament anyaghibája, vagy még valamilyen beállítást érdemes lenne kipróbálnom? Viszonylag könnyen szét tudom törni a rétegek mentén. Vagy egyszerűbb ha növelem a falvastagságot?
Jelenleg a Prusa szeletelőjében 225 fokra állítva a nozzle temperature-t nyomtatok. És találtam Extrudr PLA NX2-es profilt benne, amit szintén használok. -
peugeotmate
őstag
válasz
daninet #36158 üzenetére
Kolosszális javulást értem el a leírásod mentén, nagyon köszönöm!
Az e-step kalibráció során kiderült, hogy 100mm helyett csak 86 mm anyagot tekercselt le a gép ezidáig.Elkészült a temptower is, 215 és 220 fokon már elég ígéretes a dolog, egyedül a vékony részek felhajlása aggaszt a sarkoknál. [kép1] [kép2] Ezt a tárgyhűtés befolyásolja valyon? Szerintem én 225 fokon nyomtatnám majd az anyagot.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
nagyon elkezdett "szálazni" az Ender3 v2 nyomtatóm az Extrudr PLA NX2-vel. Ez alatt azt értem hogy a rétegek nem tapadtak össze semennyire, kb szálanként szét tudom szedni, tök rugalmasak az oldalfalak. Két kép róla: [kép1] [kép2]
A beállítások hasonlóak voltak mint korábban bármelyik PLA-val. Mit néznétek meg először, mit állítsak be/át? -
peugeotmate
őstag
válasz
daninet #36056 üzenetére
Köszi, akkor szerintem megoldom két külön 1kg-os kiszereléssel. Nekem is ezek a fenntartásaim amiket leírtál!
Bambuszpro
Köszi! Akkor ha jól értem, az áramellátást Te is úgy oldottad meg, hogy egy elosztó (?) kapcsolójával szüntetted meg az áramellátást. Lehet bevállalok majd egy ilyen wifis kapcsolót akkor.kzkz
Hosszabb idő a nyomtatás, de közel sem annyival, mintha kétszer ki kéne nyomtatnom ugyanazt!Ezt a két értéket módosítottam csak.
Trükkös! Nála sajnos most költözni fog a nyomtató rövid távon, úgyhogy nagy barkácsolásra még nem vállalkozom. Ruhafogas jutott eddig eszembe, amire akaszthatnám a filamentet.
Kösz az áramtalanítós tippet is![ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz
peugeotmate #36031 üzenetére
Sikerült egyébként fintomítanom a nyomtatásomon, valamelyest kiküszöbölni a z wobble-t Ender 3 v2-n: [kép1] [kép2]
Az alábbiak szerint jártam el a Prusa slicer beállításainál:
0,1 mm layer height
45-50 mm/s retraction speed
Más:
Ha veszek esetleg egy Xiaomi WiFi-s plugot amibe bedugnám a nyomtatót, akkor nagy kárt okoznék vele ha távolról direktben áramtalanítanám a nyomtatót miután végzett a nyomtatással?
Illetve 2.5 kg-os filament tekercset elbír a váz szerintetek?Eddig csak 1kg-osakat pakolásztam fel rá.
-
peugeotmate
őstag
A menetes szárra gondolsz? Ha feszül, akkor mit érdemes csinálni vele?
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
mivel lehetne javítani azon, hogy az oldalfalak az alábbi képeken látható modellen még homogénebbek legyenek és ne látszódjanak ennyire a rétegek? Valami csavart meg kéne húznom fizikailag a gépen?
Esetleg szeletelőben beállítás kérdése?
[kép] [kép2] [kép3]
Filanora PLA-val nyomtatok, 210 fokon, aztallap 50-60 fok között, nyomtatóm: Ender 3 V2 -
peugeotmate
őstag
válasz
fabula #35342 üzenetére
Tegyük hozzá hogy cseh raktárból már 420 dollár az ára kuponkóddal, ha valaki Magyarországra szeretne rendelni.
Én decemberi árfolyamon vettem 190 dollárért az Ender 3 v2-t és teljesen jól működik. Szerintem a legtöbb embernél hibátlan a gép, csak nyilván azok írnak akiknek gondjuk akad vele. És mivel kb egyik legnagyobb számban eladott nyomtató, ezért a nagy számok alapján nyilván sok hsz is érkezik róla és nem azért mert annyival/egyáltalán rosszabb lenne mint a többi.
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
maradék PLA támaszanyaggal szerintetek mit lehet kezdeni? Elég sok van már és nincs kedvem kidobni. Tudtok valakiről aki ezt begyűjti és újrahasználja esetleg (Budapesten)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- PHILIPS Series 5500 LatteGo EP5549/70 - ÚJ, BONTATLAN!
- TP-Link TL-SG1024D Hálózati Switch
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Latitude 5520 27% ÁFA 15.6" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar