Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
Tehát a 100mm helyett 88,5mm tolt ki. 100/88,5x93=105,08, tehát a stepper értékét 105,08-ra kell módosítanod és elmentened. Persze utána ellenőrizd, hogy 10-nál 100-at tol-e ki.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
Már annyian írtátok ezt a Klipper-t és nem tudom, hogy micsoda, de azért se nézem meg...
-
LamaCube
addikt
válasz
menyhartlevi #30221 üzenetére
A hozzáadott memóriakártya miatt csinálta sok felhasználónál. Próbáld ki egy jó minőségűvel.
-
LamaCube
addikt
válasz
Krisz26 #30173 üzenetére
Szerintem a 220 kicsit kevés... Minimum 230, de inkább 235. A creality slicert nem ismerem, de Cura koppintás. A sebesség az első rétegnél ne legyen 20MM/s-nál több és a nyomtatási sebességet sem engedem 40 fölé. Én hűtést egyáltalán nem használok petg-nél vagy ha igen, akkor max. 20%.
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Ender 3 V2-őt csendesítem. A táp és az alaplap megkapta a Noctua ventiket. A hotend és tárgyhűtő gyári ventik helyére kellene valami csendes megoldás. Azt tudom, hogy a noctua kevés neki. Valaki tud ajánlani csendesebb ventiket és kinyomtatandó tartót hozzá? PLA és PETG, amivel nyomtatok. -
LamaCube
addikt
Van helyben egy eladó gyárilag Creality Cr10-v2 bltouch szett. Ender3 V2-höz jó lehet? Értem ez alatt, hogy a kábelezése, csatlakozása kompatibilis a 4.2.2-es alaplapommal?
-
LamaCube
addikt
Vót má?
[link] -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29366 üzenetére
Lefogatással gondoltam hidegen. Vagy először csak simán az üveget nézd meg a vízmértékkel, hogy görbe-e? Utána ráteszed az asztalra csipeszekkel hidegen és úgy is ráteszed a vízmértéket, hogy van-e rés valahol. Ezek után felmelegíted és úgy is megnézed. Még mindig lehetetlennek tartom, hogy az üveg hozzágörbül az asztalhoz.
Én Filanorás pla filát 210-el nyomom . Kezdőrétegnek 104% flow 100%-os tárgyhűtés. Volt olyan, hogy a spaklival kellett leütnöm kihűlt állapotban.
Még egy kérdés. Amikor auto home-ba megy, akkor a Z végálláskapcsolót hallod kattanni? És még egy tipp. Én nyomtatás előtt mindig nyomok egy autohome-ot még ha úgy is álljtottam le akkor is.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29359 üzenetére
Azt a gcode-ot használom én is. Lehet én linkeltem azt is
Ha ráteszed az üveget és felfűtöd az üveg is görbe? Ahol nem ér hozzá az üveg ott nincs megfelelő hőátadás, ezért lehet a tapadás hiányos. Tudom jó hővezető az üveg, de pár fok már tud galibát okozni. Nálam 60C°-os asztalnál 10-12 ponton mérve hőpisztollyal /a Lidlibe most akciós és jófajta/ 1C°-os különbség van. És inkább a széleken jelentkezik. Tehát, ha nem tudod kiegyengetni, akkor az alufólia a hőátadást és az alátámasztást is segíti. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy mindkettő üveged görbe az asztallal együtt. Amint látom azok a gyenge rugók sincsenek még kicserélve, pedig az lenne az első, mert a gyáriak olyan gyengék, hogy már attól elmozdul minden szint, ha hozzáér az ember véletlenül. -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29354 üzenetére
Hagyd már a pi...ba azt a bed level tesztet.
A legtöbb nyomtatásod tök jó volt. Én nem tudom miért reagálod túl ezt a szintezés témát, meg hogy görbe az asztal. 4 hete szinteztem utoljára az asztalt sima papírlappal, azóta ment vagy 60 órát azt meg se várom, hogy kihűljön tépem le az asztalról a nyomatot. Vagy én nem értem ezt a szint problémát
Nálam a 4 saroknál kicsit akad a papír középen meg annyira nem. Sose foglalkoztam vele nyomtatok azt jó napot. Ha nyomtatás alatt látom, hogy valami gikszer van tekerek a szintezőn, de ez nagyon ritkán van.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29345 üzenetére
Saját súlyodat kihasználva is sok az az erő. Persze nekem könnyű, mert lakatos vagyok így tudom, hogy hol mit kell nyomni, mekkora erővel, hogy jó legyen. Annyira egyszerű pedig. Ha van egy nyújtófád, akkor már fél siker, mert az kis felületen érintkezik és nem is okoz bajt a fűtőfólián sem. Itt egy rajz, hogy mit is kellene csinálnod a saját súlyod is bőven elég hozzá sőt még sok is ez biztos.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29331 üzenetére
Égesd már el azt a favonalzót
Az üveg egyenes? Mert az tuti, hogy az üveg nem görbül oda az asztalhoz. DE! Mivel már van 2 db alud, akkor egyengesd ki, de ne a fa vonalzó legyen az etalon. Simán ki lehet nyomni belőle azt a görbeséget. Ha felmelegíted, akkor is pont ennyire görbe? -
LamaCube
addikt
Ilyeneket szoktak fölé tenni: [link]
-
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29263 üzenetére
Ez csak szárazon tartja, addig amíg a szilikagél meg nem telik. Utána azt is szárítani kell vagy cserélni. Nem tudom mennyiért vetted a polyboxot, de 5000-nél többet nem ér, mert amennyiért árulják annyiért kaptál volna kimondott szárítót. [link]
Mondjuk nekem aszalóm van, de ha van légkeveréses sütőd, akkor teljesen feleslegesek ezek.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29161 üzenetére
Szerintem ott valami nem kerek, ha az extrudered milliméter pontosan jó nem szabadna ekkora eltérésnek lennie a flow-al, de hátha valaki aki jobban vágja ezeket tud segíteni.. Én csak azért adok a kezdő rétegnek több flowt, hogy jobban tapadjon. De tegyél egy próbát úgy, lehet jó lesz. A 100mm-ert nozzlen keresztül nyomod? Vagy ki van véve a cső az extruderből és csak simán jön ki a fila? Mondjuk nekem mindkét esetben jól jön ki a 100mm-er.
Ha meleg nozzlenél nem annyi, akkor lehet dugulásod van, de ez tényleg csak találgatás. -
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #29153 üzenetére
Értem
Nálam filanora, hertz meg mitsubishi chemical pla-nál van ez a retract. Én simán megemelné 40-re. PETG-né szoktam 25mm/s-ot használni. Szálazás lehet magas nozzle érték miatt is. Én a filanorát 210C°-on nyomtatom, persze ez nem mérvadó, mert két azonos típusú gépnél is lehetséges +-10C° -
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz
Gergosz2 #29029 üzenetére
Értem.
Esetleg nedves lenne a fila? Egy ismerősöm 2 hétig szívatta magát a nedves filával.
Míg megkérdeztem, hogy a filát hol tárolja, amikor nem nyomtat. A válasz fenn van a gépen folyamatosan 55%-os helyiségben.Bontott egy új tekercset és tökéletes lett neki. Mondjuk ez PLA volt nem tudom a Petg, hogy viseli a nedvességet.
-
LamaCube
addikt
Feltöltöttem thingire, de mivel most regeltem, így 24 órának el kell telnie, mire megjelenik, ha fent lesz belinkelem. A süti receptjét piramis süti néven keresd van nagyon sokféle kinek mi az ízlése. Az asszony is hagyott ki tett bele mást, ezért külön nem írom le, de ő is a netes receptek alapján gyúrta össze.
-
LamaCube
addikt
válasz
Szabikaa20 #28822 üzenetére
Már nyomtattam fogsort, így nem volt gond vele
cross56
Minden nyomtatás hasznos, mert tanulhatsz belőle. -
-
LamaCube
addikt
válasz
Szabikaa20 #28819 üzenetére
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28814 üzenetére
Én ezt rendeltem: [link]
De igazából szerintem felesleges megrendelned, ha már rendeltél alut az is jó. A lényeg, hogy nem törik le a kar, mint a gyárinál. Én a helyedben lecserélném, amikor megjön az alu, mert ha pont egy nyomtatás közben törik el a gyári, akkor nem fogsz örülni, főleg egy 10 órás nyomtatás 9 órájábanKalibrálni is kell, de azt már tudod hogyan kell
Szabikaa20
HamiKisütött állapotban is megnézném, persze nem a petg-re gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
Szabikaa20 #28809 üzenetére
Lehet veszek, de még van 1méter ptfe csövem és még a gyári is benne van, amivel semmi gondom közel 100 óra nyomtatás után.
-
LamaCube
addikt
válasz
Szabikaa20 #28792 üzenetére
Jobb a nyomtatás minősége vagy miben nyílvánul meg a haszna?
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28787 üzenetére
Ja, hogy te amit kaptál hozzá azt használtad?
Eszembe se volt, hogy azt használod. Én mire megjött a nyomtató már beszereztem egy 8gb-os Class10-es kártyát. Most nem emlékszem, hogy melyik youtuber tesztelő mondta, hogy a hozzáadott kártyával nyomtatási problémája volt. A lényeg, hogy rájöttél
[ Szerkesztve ]
-
-
LamaCube
addikt
válasz
fboldog #28747 üzenetére
Sajnos nem működik a e3v2-őn vagy én vagyok a bal..sz.
Addig eljut, hogy pl. a 10 rétegnél szépen megáll kiáll arra a helyre, amit beállítok szépen retractol annyit, amennyit beírtam, de kb. 20 másodperc múlva elindul és folytatja a nyomtatást. Persze annyi időm nincs kicserélni a filát
4.7-es Curat használok.
-
LamaCube
addikt
Cura-ban gondolom nincs g-kód szerkesztésre lehetőség vagy csak én nem találom?
Kipróbálnám a kétszínű nyomtatást e3v2-őn. Mivel szoktátok a modell gkódját szerkeszteni, ha szükséges? Gkód "lexikon", hogy melyik kód mit csinál található valahol? Természetesen elsőre csak tanulmányoznám és utána próbálkoznék. -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28721 üzenetére
Nem tudom a nozzleval kapcsolatosan, hogy melyik a jobb minőségű, nekem még az van benne, amivel kaptam. Kb. 90 óra van benne , de nem érzem a cserének a szükségességét.
Minden egyes módosításnál mentesz vagy beállítod az összeset és úgy mented el az egészet? Lehet egyesével kell menteni mindegyik beállítást. -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28704 üzenetére
Igen 25mm-es.
Nálam is 60C°-os esetleg próbáld csökkenteni 5 fokonként és nézd meg, hogy van-e változás.
Mk8-as nozzle kell bele.
#28717 cross56
Miket állítasz a menüben?
Én csak az extrudert kalibráltam és simán elmentette a kártyára!
Új kártyát tettél bele vagy a gyárit? Ha újat tettél bele az EEPROM mappát átmásoltad az új kártyára? -
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28701 üzenetére
Erősebb rugóra mindenképpen cseréld ki. 0,05???
Az tökéletes, ez egy hobbi gép 0,0-át ne várj tőle. Az elefántláb lehet a magas asztal hőmérséklettől is. PLA-nál 100%-ra teheted a kezdő réteg hűtését is. Egy pici nálam is jelentkezik, de mivel a legtöbb modell alá teszek brim-et így amikor körbevágom, akkor az elefántlábat is lefaragom óvatosan. Vagy adjál neki -0,4mm-ert hogy változik-e.
-
LamaCube
addikt
válasz
cross56 #28694 üzenetére
Azért, mert menüben 20 másodperc beállítani nem kell driverokkal szenvedni, hogy a pc-vel összekösd.
Automatikusan beolvassa.
Ha nem ez történt, akkor valamit rosszul csináltál!
Berakod az sd kártyát. Bekapcsolod a nyomtatót átállítod az értékeket megnyomod a mentést csippan egyet és elmenti. -
LamaCube
addikt
válasz
Szabikaa20 #28678 üzenetére
Az avatarom saját készítés, de nem állok neki lemodellezni[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz
---gabika--- #28632 üzenetére
Köszönöm!
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
Hol lehet állítani Cura-ban azt, hogy a top layernél ne szántson bele a nozzle? Nagyon pici karcot tesz rá, de zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- EA Sports WRC '23
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Synology NAS
- Video digitalizálás
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Új 4K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3080 10Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)