-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JonssoN
csendes tag
válasz Dorien #75655 üzenetére
Asszem azért mert az a 6 tb-s lehet CMR volt, nem SMR mint az enyémek.
#75660 tibaimp
Ne is mond, én hülye csesztem utánna nézni mikor vettem, mert mondom blue, és a régi 10 éves EZEX blue-m is hibátlanul működik akkor, mért ne ezt venném. Aztán meg jött a fekete leves.
A Red Plus-okal kapcsolatban annyi fejlemény lett, hogy WD fórumon utánanézve ezért dob VSC sendkey errort a wdidle3(idle3ctl) több vinyón is. Idézet egy idei márciusi kommentből:"WDIDLE3 uses Vendor Specific Commands (VSCs) to set a parameter within a particular WD firmware module (module #2). WD120EFBX is a rebadged HGST model, so it uses a different firmware architecture with different VSCs.
In short, the answer is no, WDIDLE3 will not work with your model."Fantasztikus.
[ Szerkesztve ]
-
JonssoN
csendes tag
idle3tools ennyit dob bármelyik parancsra:
sg16(VSC_SENDKEY) failed: Invalid exchange
Nem ezt kellene neki, mert egy tavalyi WD Blue EZEX-en, meg két szintén Blue 2,5 vinyón ezzel tiltottam a parkolást és ott nem ezeket dobta vissza. Van 2db 2tb-s Blue EZAZ-om is amivel befürödtem, 8 másodpercenként parkolnak. Próbáltam rajtuk is tiltani idle3-al, hdparm-al, nem jött össze egyikkel sem. A Red Plusokon mindjárt megnézem a hdparm-ot. -
JonssoN
csendes tag
válasz tibaimp #75645 üzenetére
Tudom, de linuxot használok. HDS-ben meg asszem ez úgy működik, hogy ír egy fájlt időközönként a lemezre amit azonnal töröl is, nézegettem ezt a megoldást is de nagyon nem volt szimpi. Remélem azért a kedves mama jó egészségnek örvend így karácsony előtt a WD vezetőknél. Vicc, hogy a kifizetett termékemet nem állítgathatom saját felelősségre.
-
JonssoN
csendes tag
Üdv!
Parkolás témához. Pénteken vettem 2db 6TB WD Red Plus-t (Június végi gyártás) és 1db 4TB-st (Márciusi gyártás). Mind parkol, de csak 5 percenként. Megnéztem mit kezd vele az idle3ctl (aka wdidle3 Windowson), vsc sendkey error-t dobott. Így unortodox megoldáshoz kellett fordulni. -
JonssoN
csendes tag
válasz szkutyi #73146 üzenetére
Üdv!
Én is hasonló cipőben voltam mint te. Úgy oldottam meg (igaz linuxon), hogy csináltam egy rendszer scriptet ami 2mp-ként lekéri a smart adatokat és így nem hagyja pihenni a fejet, mert olyankor nem lehet pihenőben. Win alatt passzolom, hogy van a script írás de első körben ezt ajánlanám megnézésre. Volt a HDS-es megoldás, hogy mindíg ír egy picit fájlt a lemezre, de az nem volt nekem se szimpatikus. A wdidle vagy linuxon idle3ctl pedig WD EZEX lemezken működik most is. 2 hete csináltam egy tavaly decemberben vett darabon. Az EZAZ vonalasokon fixen nem működnek.
#73150iszoke
Sajnos az APM kikapcsolás se működik már jó pár vinyón. Hiába raktam 255-re az APM szintet, lekérve másik programmal visszaugrott 128-ra, mert nem támogatja az FW a tiltást és olyankor visszaugrik az alpara (128). 254 volt a max amit megengedtek.[ Szerkesztve ]
-
JonssoN
csendes tag
-
JonssoN
csendes tag
válasz gaben22 #71470 üzenetére
Igen, a -please-destroy-my-drive parancsal csináltam. Az ilyesztett meg, hogy az egyik 2TB-os vinyón ami februárban lesz két éves a parkolás 65300-nál jár és 300k-ig bírja a gyártó szerint. Szerintem ez baromi sok. Szóval emiatt kapcsoltam ki. A -B 255 kapcsoló szerintem azért nem játszik, mert csak a kicsi (2,5) vinyóm támogatja az APM-et.
#71743 Rowon: Köszi, lehet akkor kicsit magasabbra állítom az alvó értékeket, mint 5 perc. -
JonssoN
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van 1db 2,5 WD10JPVT 1TB, 1db 3,5 WD10EZEX 1TB és 2 db 3,5 WD20EZAZ 2TB vinyóm a gépemben. Az egyik 2TB-os van úgymond backup-ra használva, a többiek átlagos torrentezésre (nem seedszerver ) , vagy hálózaton keresztül osztják az iso-kat a PS2-3nak. Mindez Arch Linux alatt fut, és mivel nincsennek agyonhasználva hd-idle-ben be van állítva, hogy 5 perc tétlenség után küldje alvóba őket. Olvastam erről a fejparkolós dologról, és mivel szeretem a dolgaimból a maximumot kihozni, így a topik összefoglalóban írt linuxos módszerrel kikapcsoltam. Szóval a kérdésem az lenne, hogy ezekkel a beállításokkal minden rendben van-e, és nem vittem-e túlzásba őket amivel esetleg ártanék?
A választ előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital