-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuruc2
senior tag
válasz szacsee #41277 üzenetére
Na most jött meg a 3T WD RED. nekem bezzeg nem pufizták iway.hu-ról, valami rettentő kemény és vékony félpitába csomagolták gányul, persze ha nem lett baja, akkor nem gáz. Szerintem jelenleg kb -5 fokos, szóval még pihentetem:
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
Eduardo89
aktív tag
válasz szacsee #41255 üzenetére
" Másik topikban olvasom, hogy szerencsésebb lett volna telepítő lemezzel formázni, viszont nem akartam DVD meghajtót bűvölni a gépbe, mert per pill nincs rákötve. "
Mi a különbség a formázásban ha OS telepítővel van végezve vagy pl Easeus Partiton Master-el ( Server Editiont használok ) ?
Csak mert én a RED-emet EASEUS-al formáztam és a BLACK-emet is. Semmit nem vettem észre azon kívül, hogy annak az időnek a törtrésze alatt formáz mint pl egy XP telepítő.http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
El Kebir
őstag
Milyen alaplappal? (hdd vezérlővel?)
...mert annyira nem lenyűgöző... itt egy green:
Milyen a seek hangja? Mennyire hangos a hdtune "random access" tesztje alatt, nincs valami green-ed összehasonlításnak? (három fajta green-em van, a 640-es AACS és a 2GB-s EARS csendes, de ez az EZRX kb háromszor hangosabb náluk)
...én is tervezek 3TB-s red vásárlást...
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
C. s.
addikt
Szia!
Az enyém is pont ilyen! 3 óra alatt 4-szer? Én meg alig kaptam levegőt, hogy még 5 órát se bír ki két parkolás között! Később persze utánaolvastam, de megvolt az első sokk.
Ezekről az adatokról az jutott eszembe, hogy talán hagynom kellene ott a rendszert, ahol van, a Red egyik partícióján, mert így hol ezt a partíciót használja, hol azt, ami gyakorlatilag összeadódik, a fejnek mindegy, melyik partíció, csak az számít, melyik fizikai meghajtó. Ha elég munkát kap, nem parkol olyan gyakran. Tehát, ha másik vinyóról menne a rendszer, a Red kevesebb munkát kapna, és talán többet parkolna. Ugyanez volna érvényes a rendszervinyóra is. És a két HDD együttvéve nemcsak többet parkolgatna, mint ez az egy egyedül, de még ráadásul többe is kerülne!
Javítson ki valaki, ha tévedek! Mert mostmár tényleg nem tudom, mit tegyek.
-
-
Geri Bátyó
addikt
válasz szacsee #41250 üzenetére
Az OS SSD-n lesz, úgyhogy ez nem lenne gond, de úgy értelmezem, hogy otthoni környezetben nem feltétlenül előnyösúgyhogy marad a RED.
Köszönöm a segítséget!
A fejparkolásról még írhatnál, ha van időd.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Sordoran
addikt
válasz szacsee #41204 üzenetére
Köszi a választ! Most csak olyan probléma van, hogy ahogy nézem 2 év telephelyen érvényesíthető garancia van (gyári is 2 év erre, de pl. a WD Black gyári 5 év lenne, de itt arra is 2 év telephelyi garanciát adnak), így kissé visszakozom. Lehet inkább rendelnem kéne ipon-tól, ott gyári garanciát adnak, és van garanciafutár (be se kell vinnem, kijönnek érte), viszont ugye elég borsos a házhoz szállítási díj (2450 Ft, amit ismerőssel felezünk mivel neki is kell egy vinyó), hiába olcsóbb maga a vinyó 100 Ft-al, így is drágább és még várnom is kell rá pár napot.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
NFree
addikt
válasz szacsee #40948 üzenetére
Nekem nem csak 1-2 fals beállítás volt , szegény vinyó kapott rendesen volt hogy olyan szépen beált az egész , hogy bios reset után is csak nagynehezen ált helyre minden.
Akkor szedtem össze én is a sok hibát rá , na mind1 remélem összejön az adatmentésed. és miattam ne fáradj még messze az 1300 nap ha addig elmegy én már boldog leszekÉn már lehet nem bírnám elviselni a black hangját, és valószinű ezek a vinyók amik most lejönnek a gyárból már nem bírnak annyit mint a régiek
És kiestél a mundérból mára Tuning? mert amióta ti halgattok azóta nincs normális ember aki összeirjon 1.2 tuning guidét bármihez mostanság. Nagyon sokat olvastam anno a p45 höz elkéészített munkát.
Most jöna haswell, és nincs egy ember aki elmondaná magyarul mit miért katasztrófa.[ Szerkesztve ]
vga
-
Kuruc2
senior tag
válasz szacsee #40948 üzenetére
Nos. nekem meg van egy olyan megrögzöttségem, hogy elvileg a technológiák fejlődnek, így ha valami tönkremegy, és újat kell vennem, akkor már legyen az új jobb is. (mobiltelefonnal is így voltam, csak nehéz megszokni hogy egy napot bír az akksi egy hét helyett. Azt valahogy lespórolták a fejlesztésnél.)
Az eddigi háttértár egy 500 napot bírt szígét volt, ami lézerpisztoly (nem tudom pontosabban megfogalmazni ) hangokat meg végefelé már nyöszörgéseket produkált, ami nem éppen az álmom éjszaka. Legalábbis egy merevlemeztől.
Úgyhogy na gondoltam már 2014-et írunk, nosza akkor akkor olcsón ide egy sokterás halk megbízható, esetleg még főzni is tudó merevet. Ebből úgy néz ki a soktera, a viszonylag megfizethető ár, és a viszonylagos halkság megvan(red). Már csak a gyakorlatban lennék kíváncsi, ha így egy hét után már végre rászánná magát az oldal, hogy elküldi, ahonnan rendelve lett.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/sajat_sztori_tapasztalat_kuruc2.html --------------------- http://logout.hu/cikk/ii_desktop_modding_verseny/a_vegeredmeny.html ----------------------------------------------------
-
NFree
addikt
válasz szacsee #40928 üzenetére
Szia mien idős a samu mennyit ment , nekem is van 1 db , kb 5 éves, még jól bírja a sarat, csak irkál rá egy csomó adatkapcsolat hibát, vagy 54xxx et gondolom régen egy sata kábel lehetett a ludas, egyébként 100%os 640 nap van benne. csak hogy mikor kezdjek emiatt is agódni?
Én wd green vagy red-et ajánlanék inkább red-et, de mindkét verziónál meg kell buherálni a frimware-t , hogy ne legyen annyi fejparkolás , nehogy amiatt rövidüljön az élettartama.
Eddig csak samu kat vettem , mondom veszek 1 wd-t mert samu már nincs erre tessék itt ez a probléma , remélem hamar megoldódik s ez is bírni fogja a sarat rendesen.Más
Egyébként a seagete-el mi a helyzet? azok nagyon kakik? Hallotam hogy van belőlle jó széria vagy mégsem?[ Szerkesztve ]
vga
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27163 üzenetére
Na megérkezett a 4. halál. Szétkaptam a tápot, csináltam róla gányul sikerült fotókat, íme:
Kép1, Kép2, Kép3, Kép4.Ennél jobbakat sajna nem tudok csinálni, ezekkel is megszenvedtem a halálrossz fényképezőroncsommal. Még a legélesebbek azok, amiknél vakuztam, de ott meg nem látszik semmi a fénytől. Mindenesetre én úgy láttam semmi baja a tápnak. 1 púpos kondit se láttam, bármi beégéshez hasonlót sem találtam a nyákon. Szerintem kutya baja.
Terheléses bevizsgálás, ilyet hol, hogyan?
Újabban azt csináltam, hogy kicseréltem a SATA kábeleket újakra, valamint a táp Satáiból úgy rendeztem, ahogy eddig is voltak, azaz a régebben használaton kívüli csatlakozót most elhanyagoltam. Szóval most azok vannak használatban, amik régen. Nem tudom számít e valamit, próbálkozok.
Ha még egy kékhalál jönne, mit tegyek? Számítana, ha esetleg a húzott procit visszavenném eredeti órajelre? Eh, ezek a próbálkozások számomra annyira összefüggéstelennek tűnnek a winyóval. Komolyan nem értek hozzá, de egyre erősebb a gyanúm, hogy a hita 2 terással van valami probléma, nem kompatibilis a géppel, vagy nem tudom. Ha minden lehetőséget kipróbáltam, és úgy is jön bluescreen, akkor leválasztom a Hitachi-t, s meglátom utána mi lesz. Ha nem jön halál, akkor tényleg vmi bibi van a lemezzel, ha meg jön, akkor a régi vinyóm lehet haldoklóban, vagy valami más, felfedezetlen ok.
Hogy ez milyen problémás....
(#27180) fenergie84: Ezt most megtettem, kíváncsi vagyok használ-e.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27163 üzenetére
Na megnéztem, az egész rendszer 19 hónapos. Ergo a tápra már lejárt a gari, vinyón még van 17 hó.
Tehát szerinted semmiképp sem az új 2 terással van a probléma?
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Zlin50
senior tag
válasz szacsee #27155 üzenetére
Ha IDE alatt akarod telepiteni a rendszer vagy inkább úgy mondom ha nincs módodban éppen máshogy (kell az AHCI driver) akkor muszály az IDE. Nálam az AHCI a HD204UI miatt van mert IDE alatt rendkivül lassú (ki tudja miért lehet az alaplap nem szereti pedig P45+ICH10). Ha fel akarom rakni a rendszert, akkor már eleve AHCI módban teszem úgy hogy csináltam egy külön indítólemezt az AHCI vezérlőt beleintegrálva. Enélkül egyetlen vinyót sem lát a boot lemez AHCI módban és jön a hibaüzenet.
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27155 üzenetére
Hmm, ezt észben tartom. Leg"közelebbi" alaplap cserénél ezeket a szempontokat is figyelembe kell vennem majd.
Viszont... másik topicban már feltettem a kérdést, de megpróbálkozom itt is, hátha:
[link] és [link]. Kicsit meg vagyok ijedve, remélem nem ment semmi tönkre a gépben, és valami könnyen megoldható problémával állok szemben.Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
szacsee
nagyúr
válasz szacsee #27029 üzenetére
Megjött a Hitachi 5K3000.
Első blikkre leformázom, de közben nyomtam egy Sentinel véletlen elérési idő tesztet.
Lehet a teszt közben futtatott formázás nem tett jót az eredménynek, de úgy néz ki, hogy kb egálban van a Samsung F1-el, ami 7200-as fordulatú. Simán megnézem majd rendszervinyóként.
Teszt eredményét lehet hasonlítani azzal a hsz-al amire válaszoltam (27029):Egy ventilátort dobtam mellé, mert megijedtem, hogy 40°C-os, de kiderült a mellette levő AAKS üresben annyi légáram nélkül (ekkor Hitachi 300Gb formázása körül kb 37°C-os volt)
Ventilátorral most az 5K3000 31°C-os, a mellette levő WD AAKS pedig üresjáratban 32°C. Jó vétel volt.smiti: Coolink USB-s cuccban van még a vinyó, vagy abban használtad eddig?
Szerintem azonnal vedd ki és tedd a gépbe, vagy sata kábellel kösd közvetlen az alaplaphoz és egy minimális légáramot adj neki. Nálam pl a Coolink egy 80Gb-os HDD-t visz, eddig 3x-4x eljátszotta, mintha rádugtam volna, de közben másolt. A másolást természetesen megszakította magától és mint egy újonan rádugott pendrive a win dobálja az ablakokat, hogy milyen műveleteket csináljon.... Lehet a HDD rögzítette valamilyen módon a véletlen leállásokat és üresben nem vetted őket észre, a Smart viszont jegyezte ezt. Mindenesetre még Urban Legend az a külső rack számomra, így nálam marad a gépben a HDD.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz szacsee #27074 üzenetére
Teljesen jó választás. Brazos alapú htpc-t szereltem össze ilyen házba. Még a hd204ui hdd-vel. Terhelés alatt 40-43°C között ingadozik 1 db 92mm-s kopterrel.
ssamf: Hdd-t? Teljesen mindegy.
smiti: Adatokat átpakoltad? Én idén március vége óta nyúzok egy 2TB-s 7k3000-t. Eddig semmi baja...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
zolynet
veterán
válasz szacsee #27074 üzenetére
itt egy 40gigás régi pata vinyó, ha esetleg a sebességet akarjátok összehasonlítani
Life is too short to stay stock!
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27031 üzenetére
Hát úgy 80-90%-ban tele van jelenleg, és állandóan majdnem eléri a 100%-ot. Igencsak szűkében vagyok. Arról nem is beszélve, hogy amióta megvettem, nem volt töredezettségmentesítve [nagy hiba], gondolom ez is rendesen bekavar.
Hogy pontosak legyünk, nekem ez a modell van (sorozatszám megegyezik). Egy ilyesmit találtam rendes tesztnek, sokkal jobbak az eredmények (piros csík). Talán megbízható. Ehhez képest:
Hitachi 5K3000 Bench: [link]
Samu HD204UI Becnh: [link]
WD20EARS Bench: [link] - 4 tányér; a 3 tányéroshoz nem találtam.Ezek alapján vajon mi lenne a legcélszerűbb választás? (minél kevesebb a macera vele, annál jobb nekem) Vagy ahogy fentebb említettem, tényleg hagyjam, s később vegyek gyorsabbat?
(#27021) mpierre: Pontosan hogy értetted, hogy green vinyót nem vennél videóvágáshoz, 3d szerkesztéshez? Egyéb 5400as 2 tb-os jó lenne? Vagy azok sem?
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
válasz szacsee #27028 üzenetére
THX tesztért Már tényleg nem tudom a kettő WD között árban nincs nagy különbség csak az hogy kell-e nekem az 1TB . Én lényegében 1HDD használok de max amit a gépen tárolok adat 150 -200 GB . Melyik bírja hosszabb távon a Blu vagy Black vagy ez egyforma ? jó lenne bírna vagy 3évet.
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27026 üzenetére
Feltelepítettem a HDTune-t, elindítottam, s natúr beállításokkal [kell egyáltalán változtatni?] elindítottam egy benchmrkot. Ezek milyen eredmények?
Egyébként holnap megyek be Vácra, ekkor szeretném már megejteni a tranzakciót. Esetleg még +1 napot tudnék várni, de más dolgom is van ott, de 1-nél többször nem szeretnék beutazni.
-
Archanon
őstag
válasz szacsee #27020 üzenetére
16k-nál többet nem igazán szeretnék költeni, így is 15k volt a max limit, szal már bőven átléptem. Valamint szeretném megúszni a rendszer újratelepítést is, ez a vinyó is tökéletesen van particionálva, s minél kevesebb szöszmötölés, annál jobb [lévén, hogy nem sokat értek hozzá]. Látom ezzel a WD20EARS-el sem minden oké. A legjobb volna, ha annyi lenne a dolgom, hogy megveszem, beteszem a gépbe, formázom, csókolom, mehet rá az adat. Vagy ez semmi esetben sem így megy? (Egyébként olvastam, hogy manapság már eleve formázva adják a vinyókat, így otthon már nem szükséges leformázni őket. Ebből mennyi igaz?)
Egy tartós, nagy kapacitású vinyó kell nekem, amivel nyugodtan tudok majd dolgozni. Ez a "legyorsulás" ez mi? Úgy értitek, hogy a 3 terás dacára annak, hogy 5400 rpm-es, gyorsabb volna a 7200-as seagate-emnél? 2tb-os volna a legjobb, de abból csak 5400rpm-esre futja, de ha valóban volna olyan gyors, mint a mostani 320-asom bőven jó lenne (szerintem!, de mondom, nem értek hozzá).
Szemezgetek még ezzel a kettővel:
2TB Hitachi 5400rpm 5K3000
2TB Samsung 5400rpm HD204UIMindkettő ~15k körül van. Szerintetek érdemes bármelyiket is megvenni, vagy inkább vegyek kisebb tárhelyű, de gyorsabb merevlemezt, esetleg várjak még míg olcsósodnak a nagy és gyorsak?
mod.: Annyit még hozzátennék, hogy szeretnék egy XP partíciót is létrehozni majd. Nem sok program futna ott, többnyire régi játékok, amik nem kompatibilisek a 64bit-es win7-tel. No és a gép igencsak sokat megy, szóval az se gond, ha tartós merevlemezről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz szacsee #27022 üzenetére
A 7k3000 és az 5k3000 1,5TB-nál 3 tányér, 5 fej felállás van (667GB/tányér).
Szerk: De bármilyen vinyónak itt tudsz utána nézni.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz szacsee #27002 üzenetére
Szerk.: Szerintem igen. Hosszú évek óta megrögzött hitachi használó vagyok. Sose volt gondom. A különböző bencsekben produkált eredmények pedig sose érdekeltek.
[ Szerkesztve ]
-
ent
őstag
válasz szacsee #1929 üzenetére
Van elméletileg egy 500Gb os seagate vionyom már. Előtte meg volt már raid0 rendszerem és gyorsabb volt szemmel láthatólag is. Sokat használom vinyót használat közben (feltöltés) és szeretném a rendszert (cskais azt) egy másik vinyóra átteni. Ezért gondolkozom egy kicsi vinyóban. Szentem egy rendszerhez elég 80 Gb, sok is. A hang nem lenne gond, veszek zaj/hő csökkentő set-et. De ezek után is úgy gondolod, gondoljátok, hogy ne vegyek raid0 rendszerhez két picit mint egy nagyot?
Ennyivel többet fogyaszt, hogy felhoztad negatívként?
Tehát only rendszerhez (vista) 2 db kis kapac. vinyó lassabb mint 1 nagy?
- hang kilőve
- sebesség?
- fogyasztás?WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital