-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70070 üzenetére
Nem sokat számít ez sem, mert a másolási sebesség, amit ott megadnak, kb. csak tájékoztató jellegű, mert nagyban függ a file rendszer állapotától, töredezettségétől, mennyire van tele a HDD, stb.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70064 üzenetére
Nem haragudj, de mi a kérdés?
Megállapításokat tettél, ez ok, Neked kell eldönteni, hogy mit akarsz, menyi pénzt szánsz rá.A WD Red Plus nem csak az akció miatt ajánlottam, (a 14TB igen, mivel írtad), hanem mert ajánlott HDD. Ha nem kell akkora méret, akkor az is OK, szintén Neked kell eldönteni.
A WD Gold, mint írtam is, egy Enterprise szintű, nem igazán otthoni használat során fellépő terhelésre méretezett HDD. Ezt adatközpontok használják, és ez a HDD a nagy írástűrést is elviseli. Itt most megint Neked kell eldönteni, hogy kell-e a Gold tudása a hangosságával együtt, vagy maradsz a WD Red Plus-nál, ami olcsóbb, kevesebb gar, nem olyan bitang írástűrő (de otthonra bőven elég), viszont halkabb.
A WD Red Pro előnye annyi, hogy 5 év gart kapsz rá, illetve 300TB/év az írástűrése, ez így a Red Plus és a Gold közé esik.
A hangosság különbségek abból adódnak, hogy több tányér/fej van a hangosabb modellben, ezt támasztja alá, ha megnézed a súlya is, a hangosabb modellek a nehezebbek.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70057 üzenetére
Otthoni használatra bőven túlméretezett egy 550TB/év írástűrésű HDD, ez szerver cucc. Az, hogy mennyit írsz rá, azt Te tudod, de ha eltekintünk a számoktól is látszik, hogy a Gold közel 3x annyit bír mint egy mezei HDD.
Az árat szintén Te döntsd el, amit Neked megér. Az 5 év gar itt inkább a mérvadó, az szól a Gold és Red Pro mellett.
A Gold kifejezetten hangos HDD-k közé tartozik, a Red széria nem: [link]
Én a tárhelyet választanám, vagyis a 14TB-os Red Plus-t, a több az sose baj, majd megtelik
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70050 üzenetére
SMR: [link]
CMR/PMR: [link]
Amúgy ott van az ÖsszefoglalóbanAz SMR-es HDD-k a fent leírtak miatt nagyon be tudnak lassulni íráskor, ez akár pár 10MB/sec-re is beeshet. Persze sok mindentől függ, de ott van a lehetőség.
Egy kolléga ki is tesztelte, ha megtalálom a leírását belinkelem.A GOLD is jó, enerprise szintű HDD, nagy írástűréssel (550TB/év míg a Red PLUS tud 180TB/év, ezek gyártói adatok az Adatlapokról, szóval van különbség ) és 5 év garral, de elég drága és hangos. Az is simán jó, sőt, ha az ár és a hangosság nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz andromedae #70048 üzenetére
Azt, hogy nem hibásodik meg egy tároló nem fogja garantálni senki! Erre az offline mentés a megoldás, mert 2 esetleg 3 HDD sokkal kisebb eséllyel megy egyszerre tönkre.
A WD Red PLUS az ami ajánlott, mert a "sima" Red SMR-es rögzítésű lett pár éve (WDxxEFAX jelzésű változatok 2-6TB-ig), így nagyon be tud lassulni íráskor!
WD Red Plus vegyél (WDxxEFRX), 3 év gar, CMR, nem hangos, viszont nem olyan olcsó.
-
titán
válasz andromedae #57531 üzenetére
Valószínű nagyobb adatsűrűséggel dolgozik.
-
ló úr
őstag
válasz andromedae #57519 üzenetére
Szia, ha menne a nap nagy részében akkor egy ilyen is lehet alternatíva [WD Purple 6TB]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- HDD vásár - 4TB 2TB 1TB 500GB, WD Hitachi Samsung HGST
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB!
- Toshiba 4TB 3.5" HDD (HDWD240UZSVA) 100/100-as belső merevlemez
- Pendrive (8Gb, 3db)
- 2.5-inch SATA External Hard Drive Enclosure (külső HDD/SSD ház)
- 2TB SSD Micron 5300 PRO 1.92TB, SATA,2.5",3D TLC,1.5DWPD - MTFDDAK1T9TDS DELLEMC szerver keretben
- Segate barracuda 2tb Gree+ Toshiba 1tb hdd egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest