-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Tomek979 #73522 üzenetére
Mivel egy HDD (sőt, bármelyik számtech alkatrész) meghalhat "holnap", a HDS nagyon javasolt, hogy állandóan fusson, mert azon van riasztás opció, ha egy HDD elkezdene haldokolni, vagyis a 100% elkezd csökkenni. Nekem állandóan fut a Win meg sem érzi, és megéri azt a kis erőforrást. A HDD-k esetében én 5% kondíció csökkenés jelezésére állítottam, SSD-k esetében még a hőfok van beállítva riasztásra.
Ha fontos adatok is vannak a HDD-n, legyen offline mentésed egy másik HDD-n, vagy legalább a felhőben!!Helyette pedig javasolt a WD Purple, WD Red Plus, ezek igen halk HDD-k, ill. nagyon halkabb nincs is. Ezek CMR, 3 év gar, olcsóbb főleg a Purple.
Pár itteni vélemény a hangjáról: [Purple] , [Red Plus] , [Purple] , [Purple]A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
addikt
válasz Tomek979 #73522 üzenetére
Szerintem neked is a WD purple lenne jó választás, azt tuti alig hallanád
Azt, hogy meddig lesz jó a toshiba hdd-d azt nehéz megmondani, mindenesetre az már egy jó dolog, hogy figyeled a hds-el. Az van, hogy tudja jelezni, hogy gond lesz és akkor még tudsz menteni. Nekem volt pont egy időszak amikor nem használtam HDS-t és pont elromlott a seagate-em és pont buktam is az adatokat.⏺︎ Szeretnél akár 45-90.000 Ft-ot is egyszerűen zsebre tenni bankváltással? ⏺︎ Küldök neked meghívót a Gránit, Unicredit, K&H vagy Raiffeisen Bankok egyikéhez! ⏺︎ További részletekért írj privát üzenetet! ⏺︎ ️
-
félisten
válasz Tomek979 #61477 üzenetére
En mindig szoktam egy teljes felulet tesztet nyomni HDSentinellel, mert nalam tobb alkalommal volt olyan, hogy lett egy csomo bad sector, vagy gyenge szektor, es a felulet teszt utan eltunt az osszes.
Bizonyos helyzetben elofordulhat logikai bad sector is, ami nem lemez hiba, hanem csak a file rendszerben van valami gond.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
King Unique
titán
válasz Tomek979 #60938 üzenetére
Telepíteni gondolom pendrive-ról akarod és ilyenkor hardvertől, illetve az adott BIOS/UEFI opcióktól függően az annak megfelelőt (pl. USB HDD) kell beállítani a boot menüben alapértelmezettként, vagy simán csak pl. F9/F12 funkcióbillentyűvel boot eszközt választani. Ennek a célmeghajtóhoz (HDD) nem sok köze van, nyilván nem az lesz az USB HDD... De Windows To Go megoldással már az utóbbi is lehet a célmeghajtó, viszont gondolom inkább normál telepítésről lenne szó.
Egyébként meg inkább SSD való operációs rendszer, pláne egy Windows alá.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Robogó, kismotor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...