-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, noti hdd esetén mit ajánlotok az új 7200/16 szériából?
Samsung, Seagate, WD?
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
audi100td
nagyúr
válasz Core2duo6600 #8044 üzenetére
Hála a gazdasági helyzetnek nagyon felmentek a hw-árak.
-
Core2duo6600
veterán
válasz keszegduda #8006 üzenetére
Elég bénán tettem fel a kérdést ezekszerint.
Mert azt hittem, hogy 7200 ason belül van 2 féle, eleve 7200 ast feltételeztem.(#8015) Snake28
Jumperek et nézd meg.
Install alatt a win nek add be a hdd vezérlő drivert.
Sokat segít néha.
Ellenörizd, hogy a lapod tudja - e a 48 bites cimzést a hdd re vonatkoztatva, ha nem, akkor nincs mit tenni, lap / gépcsere.(#8029) FefeeX
Ha tört verziód van, akkor azért.(#8032) kem
A gép egészéhez képest elenyésző a hdd fogyasztása, táp birja, no para.(#8039) audi100td
Merőben fura, nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára, az számítástechnikában zuhanni szoktak az árak a nagy sorozatgyártású hw eket tekintve.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #8041 üzenetére
Akkor a 250-es változat, de ha neked úgy sem olyan fontos a sebesség, nem számít.
-
FefeeX
veterán
válasz keszegduda #8041 üzenetére
Hát akkor majd tesztelgesd, kíváncsi vagyok az eredményekre...
-
keszegduda
őstag
Becseréltem egy 750-es F1-re eddig semmi gond nincs vele, gyorsabb mint a félig halott volt 640-es és halk. Majd nyomatok tesztet, de szerintem ez a 250gb-os tányérokkal van szerelve.
HD tach AVG. read 74 Mb/s...nekem elég bőségesen. -
Riverflow
csendes tag
SAMSUNG 640GB F1 tényleg ennyibe kerül?? (35k)
[link]Ilyen vinyóból van többféle típusszámú is? Vagy ha találok egy 640est rá lesz írva, hogy "F1"?
Ez pl jó? HD642JJ[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz Snake28 #8035 üzenetére
Gondban vagyok, mert nem tudom hogy holnap disznóhúst vagy csirkehúst szeretnék majd enni... Tudtok ebben segíteni?
Amúgy szerintem azért a jumperelgetést, meg a kevesebb vinyóval indítást is játszd el, máshová dugdosás stb.
Valaki válaszoljon már a pár sorral korábban feltett kérdésemre!
[ Szerkesztve ]
-
Snake28
tag
Valaki 8015 re ?
-
kem
addikt
Sziasztok!
Melyik a legkevesebbet fogyasztó vinyó mostanában?
320Gb körül kellene valami... nem kell gyorsnak lennie, mert P3 mellé menne
Csak gyen keveset, vagy még annál is kevesebbet.[ Szerkesztve ]
Köszi!
-
FefeeX
veterán
Megnéztem tegnap az öntesztet, és szerencsére nem jelzett problémát, viszont érdekesmód a Sentinel nem jegyzi meg a dolgokat (pl utolsó teszt futtatva - soha, előző napi adatok, stb)
Ez vajon azért mert nem vettem meg a teljeset, és ez direkt nem jegyzi a dolgokat? -
SG3rg0
őstag
Köszönöm a segítséget!
-
SG3rg0
őstag
Milyen vinyót érdemes venni ami asztali configba kell?
-
audi100td
nagyúr
válasz Sziszifeca #8019 üzenetére
A Windows alapból dolgoztatja főleg a Vista, ha esetleg azt használsz, de ha sokat javult a grafikon, nincs probléma.
-
Snake28
tag
Heló!
Bajban vagyok, mindent megpróbáltam és nemtudok beüzemelni egy 320 IDE WD vinyót.
Ez merevlemez a másik gépemben működik gond nélkül (Asus P5K-e), de igazából a régi gépembe vettem ami egy Asus a7n8x. Rajta van a legújabb bios, egyszer látja a vinyót egyszer nem. HA látja éppen akkor se megy rá fel a windows, azt mondja hogy a rendszerben nincs merevlemez. Kábelecsere volt nem segített, volt cable select és master módban is, úgy sem volt jó. Jelenleg is egy 80 as és egy 250 es vinyó megy a gépben gond nélkül. Egyszerűen ezt a 320 ast nem akarja megenni... létezik hogy szimplán csak nagy vagy túl új neki és nem tudja már lekezelni ? Nem 1 új alaplap már.. korábban is volt efféle gondom de akkor még pentium 1 esben cseréltem 1,3 gigás vinyóról 8,4 esre... ott alaplap csere történt.bármi ötletnek örülnék. köszi szépen, jó hétvégét!
-
audi100td
nagyúr
válasz Sziszifeca #8011 üzenetére
Hát ez nem néz ki valami jól, nem ment valami progi a háttérben ami dolgoztathatta a vinyót?
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #8012 üzenetére
Mind2 változat 3 tányéros.
-
Sziszifeca
őstag
Most csináltam egy tesztet, nem tudom ez a görbe egészséges e????
Read>>Youtube/Sziszifeca<<
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #8009 üzenetére
Azért a samu topikban hallottam már egy két problémáról a 250-es tányérral szerelt 750-esekkel kapcsolatban, de ha úgy vesszük nem többel mint a 640-es változatnál.
-
audi100td
nagyúr
válasz keszegduda #8007 üzenetére
Kb. 20MB/s a különbség a 2 közt, szóval nem kis eltérés, de még így is kb. 15-20MB/s-el gyorsabb mint a T166, ha neked nem számít annyira a sebesség akkor be vállalhatod.
-
keszegduda
őstag
Ha úgy adódna akkor érdemes 1K +ért a 750-es F1-re pályázni vagy várjak a 640-esre egy darabig?
Egyáltalán mekkora sebességbeli különbségekre lehet számolni? 250 vs. 334Gb-os tányérok
Csak azért kérdem mert a T166-ossal is meg vagyok dosztig elégedve és ha netán 250gb-os tányérokkal szerelt változatot kapnám ha belemennék, már az is nagy előrelépés lenne nem? -
keszegduda
őstag
válasz Core2duo6600 #8000 üzenetére
Leírták már, de egyébként 2 féle van. A legelterjedtebb a gyorsabbik HD642JJ, ami 7200-as fordulatú és van az 5400-as asszem ecogreen ami a fordulatából megítélve eleve lassabb lehet csak (viszont ez nagyon ritka), cserébe eszméletlen halk lehet gondolom én.
Nekem momentán bedöglött a 640-esem tök újan és furcsa mód nem vettem észre hogy lassabb lenne mint a T166-os 500-as samu még így rosszan is.
Ha nem kattogott volna és nem eresztem rá a HD sentinel és tune-t akkor szerintem észre sem veszem...
Nekem így rosszan is meggyőző volt. -
FefeeX
veterán
5400rpm (ecogreen) vs 7200rpm
-
ronaldo
őstag
Valaki meg tudná mondani, hogy az első 320gb-s vinyók mikor jelentek meg? Köszönöm!
-
audi100td
nagyúr
2 féle van: a sima, meg van 5400rpm-es EcoGreen változat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os