-
GAMEPOD.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz solfilo #86673 üzenetére
És hogyan fut? Simán, mint NV kártyán vagy mintha fogas kereken gördülne? Csak mert utóbbi jelenség engem annyira zavart, hogy R8 380X kártyán abbahagytam (mondjuk sajnálatos módon nem csak ennél tapasztaltam ilyet). És ott sem az FSP érték volt kevés, de mind1 ha 40 ha 60 amikor nem sima, folyékony a játék. 1060-on olyan ebben biztos lehetsz.
-
dashed
senior tag
válasz solfilo #86677 üzenetére
Sziasztok
71 ezer korul erdemes most megvenni az msi rx 470-est?
"Nagyobb" kartya nekem nem kell 480pl, (fogyasztas miatt) 1060 pedig draga.
Varhato, hogy esik a 470-esek ara mostanaban? ( jo kerdes mi ? )
Igazabol ha par heten belul lemenne picit akkor tudnek varni de mar elegge koltekezhetnekem van mert jelenleg egy intel 4600-assal kuzdok
upsz, nem valasz akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
Satra74
tag
válasz solfilo #86665 üzenetére
Bocs, természetesen FULL HD-re gondoltam.
A kártyavásárlásnál figyelembe szeretném venni azt is, hogy egy későbbi monitorcsere után magasabb felbontáson is bírja.
i5-4670K, GA-Z87-HD3, Asus 1060 GB, COOLERMASTER Silencio 550, CM Elite Power 500W, CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL8 KIT, THERMALRIGHT Macho 120, Crucial MX500 1TB SSD, Seagate 2TB 7200RPM SATA-III 64MB
-
Hobbbyt
őstag
válasz solfilo #86401 üzenetére
Én nem tartom ezt bajnak. Inkább előre mutatásnak mondanám... Mindenki számára világosnak kell lennie, hogy idővel DX12 lesz a standard. Jobban szét kéne választani és kommunikálni azt, hogy Jelenleg az RX460 a GTX950 szintjét hozza.. de idővel, a DX12-es elterjedésével a GTX960 lehet az ellenfele. Az AMD tervezte az Xbox és a PS rendszereit, a DX12 meg ezt az irányt követi. Ezt az előnyt nem lehet figyelmen kívül hagyni.. Én pl. erősen hiszek benne, hogy az RX480 később lelépi az GTX1060-ast.
(#86404) mutter61: Ez csak attól függ, hogy mivel játszol.. és mennyire jó a CF profil. Van ahol simán megvan a 80-90%-os gyursulás.. de ellenpélda is akad bőven. A tápod pedig pont elég lesz.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
giornalista
senior tag
na de az újabb címek meg inkább DX12-esek lesznek, ebből a szempontból ez érthető.
én is azt gondolom, hogy egészen az RX 480 - GTX 1060 párosításig talán jobb vételek, ár/érték arányok vannak AMD oldalon, felette viszont egyszerűen nincs riválisa a GTX 1070-nek és a 1080-nak.
tegyük azt is hozzá, hogy az AMD támogatja a Freesync-et, míg az nVidia csak a lényegesen drágább G-Syncet, tehát az FPS játékosoknak fontos monitor + VGA kombóban kiütéssel győz ez az oldal. nálam ezért sem jön igazából szóba a GTX 1060, csak az RX 480 és a 470.
-
deja vu
addikt
Amikor 7870 volt a fő gépemben már akkor sem tetszett mekkora amd fanboy oldal a prohardver.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
TŁ
tag
válasz solfilo #85985 üzenetére
Igazad van, kicsit frusztrál, hogy 100 ezret ki kéne adnom, de hosszútávon 3-5 éves távlatokban lehet jobban járnék egy 1060-al. Nem nagyon van más játék amivel jelenleg játszom, de ki tudja mit hoz a jövő, mire vesznek rá barátok. Lehet most kéne beletolnom azt a különbséget egy 1060-ba az talán jobban kiszolgál az évek múlásával.
Fizuig még úgy is várok picit, túl hiányosak a boltok készletei, ha kicsit felfogják tudni tölteni, akkor biztos beindul a verseny és esni fognak az árak.Esküszöm hogy tudom mit csinálok.....
-
titán
válasz solfilo #85992 üzenetére
Félek, hogy a 470 abszolút értékben ugyanakkora buktával adható majd el egy év múlva, mint a 480 vagy a 1060, és akkor ugyanakkora "bérleti díjért" szarabb terméket használtam egy egész évig.
Hmm, most látok egy 470-et szállítva 73-ért: [link] Ez létezhet, vagy ezt is leH&Mezik?
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
Hunork
veterán
válasz solfilo #85008 üzenetére
Igen, utána olvastam én is, de a lényeg ettől még az, hogy a Vulkan, ami a Driver-be épül, az dobja meg a teljesítményt a konzoloktól "lopott" eljárásokkal. Meg majd a DX12 is. DE ebben azt hiszem, a Khronos jobban fog muzsikálni.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
Hunork
veterán
válasz solfilo #84984 üzenetére
Csak mint példát említettem. No para.
Én meg már 750Ti alatt nem vennék semmit. De ez saját vélemény. Mert aztán később meg egy CPU csere esetén megint dupla kiadás lesz. Ismerős régről, ezért említettem csak."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz solfilo #84979 üzenetére
Gyengébb és többet fogyasztó VGA-t meg nem lenne ildomos ajánlani. Itt a fogyasztás volt a fő szempont, meg hogy a lurkónak kell, tehát játékra. Így viszont értelmetlen pl. egy kuka GTS450-t vásárolni. (szerintem) A GTX950 meg jól jöhet egy későbbi CPU csere esetén.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
M5Norbi
őstag
válasz solfilo #84660 üzenetére
Akkor már csak várni kell hogy megjelenjen. És imádkozni hogy semmi szériahibája ne legyen és hogy se a teljesítményéről se a fogyasztásáról ne hamis adatok legyenek az eddigiek
Köszönöm a segítséget!
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
koxminator
senior tag
válasz solfilo #84594 üzenetére
Köszi a választ. Igazából a Freesyncet nem mindenáron dobnám el, mert direkt azért vettem ilyen monitort tavaly novemberben, főleg hogy pár éve AMD-t használok (előtte volt minden vegyesen, mikor melyik a legjobb ár/érték arányú kártya). Azért a 480 és a 1070 között nem csak teljesítménybeli, hanem pár forint különbség is van meg ugye mindig van egy összeg, amelynél többet nem óhajtok fizetni egy cuccért sem, fogyasztói társadalom ide vagy oda (még ha megtehetném is, akkor sem). Na még kitalálom akkor mi legyen.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
Romvr
őstag
válasz solfilo #83729 üzenetére
Engem a Ref kártyáktól ez rettentett el:
"(...)gaming noise levels are bad. The reference card is noisier than every single card released in recent times, and it runs at well above 80°C too."
Szóval hátradőltem és várok a Custom megoldásokra. Ez már fix. AMD ebben most mellé lőtt
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
-
johnywalker
őstag
válasz solfilo #83462 üzenetére
UHD felbontású videók dekódolása, renderelésének képessége nem ugyanaz mint a hardveres gyorsítás.Amit félreértesz a cikkben az az UVD 3.0-ról szóló rész :"3D-s Blu-ray filmek hardveresen történő lejátszása is megoldhatóvá vált".Ez még mindig FullHd.
(én az r9 380-as karimon nem tudom az Uhd hardveres gyorsítást aktiválnilni, mert csak alatta gyorsít).
De mintha én is a 950-est említettem volna valamelyik előző hsz-emben...[ Szerkesztve ]
-
Zen7
tag
válasz solfilo #83245 üzenetére
Jöhetett volna előbb, Júni végén lett volna egy kis időm míg nem kezdek új munkahelyen 0-24ben hajtani az új masinát
[ Szerkesztve ]
To Bullitz: "úgy hallom te se vagy a scoreboard magaslatán. A fenti kolléga írta hogy te se fényes stattal ücsörögsz a toplistán pedig aztán a leg op-b kasztot játszod a játékban." GOLD
-
core i7
addikt
válasz solfilo #83240 üzenetére
(#83240) solfilo Ezt nem így tudtam mivel elég kicsi a sávszélessége azthittem nem használná ki habár ennyi erőből GTX 970/80 ra is pakolhattak volna 6 Gigát
(#83241) Zen7 mentségemre szolgáljon nem vettem észre hogy ott monitor is van (lehet szerkesztve volt nem tudom)
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz solfilo #83087 üzenetére
Aha köszi, hát elég nagy csalódás most így elsőre,de nyilván van akinek megérheti, annyira nem voltam otthon a témában mert nem volt alternatíva nálam soha egy ilyen apu-s rendszer. Haver gondolkodott el rajta és kérte a segítségemet megéri e neki, mivel bedöglött a HD6850-ese a gépében(G3220 proci hajtotta). Szerintem marad akkor a használt vga, nem tudom ezzel a procival meddig érdemes elmenni.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Peace
nagyúr
válasz solfilo #83064 üzenetére
70.250-re jönne ki 25% adóval, de még jön rá vám és haszon meg a többi. Ha tényleg sikerül hozni a 390-es teljesítményét jóval alacsonyabb fogyasztással, akkor már megéri. Ez esetben vagy rövid úton ki kell pucolniuk a készletet, vagy csökkenteni kell rendesen a 380X és 390 árait. Valószínűleg tényleg várok és kihúzom a HD7870-el.
-
KAMELOT
titán
válasz solfilo #82933 üzenetére
Mit kínlódtok az árakkal. Majd meglesz az egész paletta árakkal együtt utána lehet választani melyik a jobb és olcsóbb változat!
Ha meg valami akkor tessék...szomszédból írok itt vannak az árak![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
makoss
veterán
válasz solfilo #82534 üzenetére
Köszi!
Akkor ha eljön az idő lehet érdekelni fog az 1070 vagy az 1080.
Lenne azért még pár kérdésem:
1. Egyenlőre még referenciakártyákként jönnek ezek ki igaz?
2. Az AMD-nél a Sapphire volt nállam a favorit, ennél melyik változatút érdemes majd figyelni?
3. Milyen hosszú ez a kártya? (ház miatt kérdem)
4. Ezeknél a referencia és a többi gyártó variációinál is a kártya hossza egyforma lesz?
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz solfilo #82526 üzenetére
Azért kérdezem, mert valamelyik új GTX (már nem tudom melyik) kártya jobb 2× a Titántól is, ami ilyen árazás mellett, igencsak meglepő, mivel a Titán x is 350.000Ft környékén jár
A másik dolog ami miatt is kérdezem, hogy én konfigurációt frissíteni ritkán szoktam (3-4 év) de amikor videókártyát frissítek akkor jellemzően AMD Radeont, (azon belül is a Sapphire) mert eddig megbíztam bennük 100%
De ha ennyire jó a 1070 vagy a 1080, szivesen áldoznék rá, de még nem a nyáron, inkább október tájékán, addigra hátha olcsóbb lesz...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Csupingo
veterán
válasz solfilo #82502 üzenetére
Én csak erre pillantottam rá gyorsan. Itt elég messze van.
(#82503) pc360: kb. a gtx 650 ti és a 660 között van.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz solfilo #82495 üzenetére
Itt több kártyánál oda írták. Érdekes, hogy a gddr3-nál írnak 128 bitet, a gddr5-nél 64-et. Bár úgy tudom, hogy a gddr5-ös így is "jóval" gyorsabb. Nem vennék rá mérget, hogy az r7 240 gyorsabb. Meg az amd driverei picit problémásabbak.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mmarta
senior tag
válasz solfilo #82415 üzenetére
Köszi a választ.
Természetesen nem sürgős, a nyárra tervezem a cserét, s ha jól láttam a Polaris jun. 1-én startol.
Jelen pillanatban ezekre esett a választás:
Asus STRIX-R7370-DC2OC-4GD5-GAMING 4GB
Asus GTX950 2GB DDR5 STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING
MSI GeForce GTX 950 GAMING 2G
A teszteket bögyörészve a gtx 950 jobbnak tűnik, persze mélységekbe nem mentem bele, mégis "csak" egy nőnemű vagyok - szóval ránézésre.Speed(R)
Átlestem az apróra is, ott még szemezgetnem kell, jó az ötleted, köszi -
Dendytv
senior tag
válasz solfilo #82376 üzenetére
Akkor a 750Ti valamivel jobb ?
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz solfilo #82148 üzenetére
Tegnap hoztam haza egy GIGA GTX770 2GB-ot nagy örömmel még garisan amit döntéseim szerint a holnapi napon már adok is tovább,rohamosan mennek le az árak az új széria miatt,van azért hangja terhelés alatt és nem kicsit fogyaszt is az öreg harcos.
GTA 5-el szoktam szórakozni amit vinne is minden akadály nélkül ultrán is érzéseim szerint,csak hát a sima High beállítás MSAA nélkül is túl haladja a 2gb vram-ot.
Szóval vlhogy összekell kapnom magam és 4gb-os karit kell vennem legalább amibe egy pici erő is. 60k-ért már kapnék R9 380 vagy 4gb -os 960-t is,de hát az még + 15k legalább.Am a Gigabyte kártyákról való élményeim most sem változtak,nem vlmi jó minőségűek sehogyan sem vlhogy,nem vennék többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Óra topik
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- Wuthering Waves
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- További aktív témák...