- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maddoc14
csendes tag
Sziasztok! Nagyon hálás vagyok az itteni írásokért, ezért ide összefoglaltam a Philips 55 pml 9008 tévés tapasztalataimat. Még van 9 napom, hogy visszaküldjem, de szerintem maradni fog.
Nem vagyok egy tv-hopper, úgyhogy yt plusz itteni és av fórumok mellett csak egy 50 pml 7009 testközeli tapasztalatai alapján írom ezeket.
Pár kiemelés abból, amit a Philips 55 pml 9008 papíron tud:
IPS panel + miniLED (80 zóna),
HDR + DV módok, HGL, HGiG,
2x2.1 HDMI (1eARC), 2x2.0 HDMI, 2xUSB(1db 3.0),
TitanOS, P5 gen7 chipset, 2 magos proc, 120Hz Gaming mód,
4x10W hang,
AmbilightHogyan használjuk:
- közepesen fényes nappali
- 2,5-3 méterről nézve, minden irányból egyszerre is, persze ambi miatt szemből is
- stream app, yt app, ps4, USB hdd, tv főleg csak sportra, DVD, külön chromecast wifi streamre (tv is tudna wifit, de a kábellel a beépített appok jobb képet adnak)
- alzaergo nagyobb talp állványon van, mert forgatni szoktuk a geometria miatt , ezzel +/-30° egy ujjal forgatható55 pml 9008 verdiktem: Jó.
Tetszik a kép és hang, filmeken és sport műsorban egyaránt, az ambilight jó, ez a tv alapvetően mindenben megfelel a célra. Néhány gombot lecserélnék beállítható funkcióra, és a beállítások profilozása hiányzik, ha hiszen "okos" tv, de ezeket máshol sem láttam. Az van, hogy általában "okos" kezeléssel mindent meg lehet vele oldani, kár, hogy még nem találja ki magától ezeket.
Vagy csak én vagyok maximalista, és sokszor csak én látok javítani valót, amit el is tudok végezni, de bezzeg a 15 éves tv-n 4 prefix közül SD alatti felbontásnál egyetlen választást mindenre is elfogadtam.
Mindez kuponokkal kb. 205e +15e talp árban szerintem megérte.Amivel szembeállítottam, alapvetően IPS versenytársak előnyei/hátrányai:
- az 55 pml 7009 kb. 60e-rel olcsóbb lett volna, és 2024-es modell, de az jóval lassabb tv (kipróbáltam, annak a menüje is darabos volt), kevesebb porttal, hanggal, sima IPSsel, VRR max 60Hz, és ambilight nélkül, így könnyen kiesett
- az 55 pus 8919 kb.20e-rel drágább lett volna, 2024-es modell, 4 magos procival, VRR max 144Hz, és sima IPSsel (ami miatt a VRR előnyt és a HDR/DV ígéreteket nehéz komolyan venni), HGiG nélkül, +/-15° középső talppal, szoros versenyben alul maradt
- sony va/ips-miniledek, amiket boltban láttam kiemelkedően gyönyörűek, még a VA is jó betekintéssel, gyorsak és hangra is megfelelők, de nagyon drágán, ezért kihúzvaAmi tetszik az 55 pml 9008 -on :
- betekintési terjedelem nagyon jó, egészen szélről is szép a kép színe és kontrasztja, csak a geometriai torzulás szab határt
- többnyire jól beállítható az adott tartalomhoz, eddig mindenre találtam megoldást, ha az alap beállítással nem voltam elégedett
- jó a fekete, bemosást/elmosást/szellemeket nem tapasztaltam, fekete csíkos filmek feketéje is jól néz ki, nyilván nem oled fekete, de megfelelő
- sötét jelenetek fényerővel kezelhetők, van elég kontraszt is hozzá, elhiszem hogy sötét, de szeretem látni a cselekményt is, és ez megoldható
- úgy tapasztalom, hogy alapvetően bemenetenként és tv app szerint tárolja el a képi beállításokat, persze a beépített böngészőn ha pl.videát nézel, akkor értelemszerűen ahhoz mindig hozzá kell nyúlni
- az alapmenü szerintem kellően gyors, könnyen megtalálok mindent, ami elérhető rajta, kb logikus is, van magyar nyelven is, bár 1-2 magyar fordítás félre mehetett, de nem vészes
- beüzemelni sem volt halál, nem kellett regisztrálni fiókot, 4-5 ablak volt az egész, TitanOS-t frissíteni kellett, vezetékről 2 lépésben sikerült is idén februárira, ebben már csak skyshowtime nincs, de netflix, Disney, prime, max, rakuten, deezer is van, meg 4-5 oldal vegyes hulladék is, amit sose használsz stb, szóval minden lényeg van, és a korai készlethez képest bővült a frissítéssel.
- gyerekzár van a felnőtt tartalmú appokhoz. Bár ezek nem is jöttek szembe, és nem is tudom mik ezek az appok, azért valami gyerekzár jó, ha van.
- az Ambilight nagyon mutatós és nekem hozzátesz a jelenetekhez, a videó követése szuper
- az Ambilight ezen már erősségre is változtatható 10-es skálán, többnyire 3-7 között használjuk, néző, napszak és tartalom szerint, de pl.sportra 0, játék 7-10, este eleve keveset
- jól szól, jellemzően az alsó 25%-ban használjuk, és nekünk elég ez a hang
- hdd-ről eddig mindent vitt, mpeg, divx, mp4, vob, mkv, nyelv és feliratozás is beállítható, ahol van opció rá, és működik is, azon belül is állítható pl a felirat mérete, színe, háttere, átlátszóságok, stb.
- a távirányító jól kézre áll, vékony, de könnyen fogható, jó elrendezésű, jó nyomáspontokkal, nem recseg, van dedikált számbillentyű tábla rajta, nem valami elrejtett, külön bekapcsolandó hókusz-pókusz, összességében nem egy vacak műanyag izé, hanem rendben vanAmi nem tetszik:
Odaírom, ami szerintem "buta okosság" velejárója lehet, és kevésbé a tv, inkább generációs probléma, hogy többet vártam egy 2023-as modelltől- "buta okosság": Ugyan változtatható sok minden, de mivel egyébként nincsenek profilok, minden egyetlen beállításban létezik, legyen az tv menü, képmód, hangmód, ambilight mód, stb. Ha valami valamikor nem tetszik, akkor átállítod, de az úgy is marad a következő nézőnek, tartalomnak, stb. Triviálisnak hangzik, de szembeötlő pl. DVD csere után, vagy Netflix/Disney+/YouTube váltásokkor, HDD-n, stb. Ha átállítod a film módot, akkor azt megőrzi nyilván, dehát azon belül már nem tudsz új alternatívát megtartani, és csak egy db egyéni mód van, ezt kell beosztani. Erről ritkán esik szó, szerintem nem egyedi hiba.
- "buta okosság": Még nem találtam gyors gombot a kép/hang/ambilight léptetős változtatására. Persze, van egy beállítás gomb, és logikus az elrendezés, de mégiscsak 10+ nyomogatásra érem el a kívánt változtatást, ami legtöbbször simán fényerő kontraszt, vagy a fekete szint(=világosság), és az ambi erőssége hármasból valamelyik
- "buta okosság"/TV: a fény kontraszt és a videó kontraszt alattomos, magasan hagyva gyönyörű, de egyszercsak azt veszem észre, hogy megfájdult a szemem, bár nem is mindig. Szóval egyelőre tartalom szerint ellenőrizgetem, és ha lehet lejjebb veszem. Ez úgy is felfogható, hogy alapból gyönyörűt akar és tud a tv, én meg rontok rajta a szemem érdekében.
- "buta okosság": a beállításokhoz valamennyit érteni kell, nincs papíron leírás, útmutató, csak a menüpont egysoros tippje, aki tök laikus, annak ez zavaros, kevés és sok egyszerre. Van mindig elérhető "gyors" képbeállítás (szín,fényerő,kontraszt,élesség), de az eredménye nem az igazi, és még nem tiszta, hogy a többi beállítással ilyenkor mi történik. Ez talán nem a tv hibája, hanem az "okosvilág", nagyfelbontás átka. Egyféle kis felbontásnál nem volt ilyen probléma régen, ma a 10féle HDR/DV/egyéb szabvány miatt van, és együtt kell vele élni, miközben az igény "csak annyi", hogy legyen jó...
- "buta okosság"/TV: nagyon könnyen lesz tűéles a kép, és ezzel szappanopera hatás is megvan, ha minden okosság be van kapcsolva. Elég kiábrándító. Lehetne anti-szappan kapcsoló, de kézileg is megoldható a zavarszűrők meg simítások kikapcsolásával és az élességet legalább 2-re levéve. Csak akkor minek a sok okosság.
- "buta okosság"/TV: régi videókon dolgozni kell, mert a világos részek (égbolt, fehér felületek) vibrálhatnak, egyes HD-ra skálázott filmek színei felemásak, a Végső Visszaszámlálás HD-ban az egyenruhák khaki színe kameránként eltérnek egymás mellett. Ezeket kompromisszummal lehet/eddig tudtam kezelni a képi beállításokban. Ez van, faja tévére faja tartalom való.
- "buta okosság"/TV: internetre vagy WiFi, vagy kábel lehetséges, a kettő csak kézileg váltva, pedig stream appokra átválthatna magától is kábelre. Nem szórakozunk ezzel, mert WiFire ott a chromecast.
- TV: avforum szerint ennek üveg előlapja van, aminek van egy optikai mélység hatása. Nagyon nem kocogtattam, szépnek szépek a színek, meg a kép, de tükröződés is van rendesen, és ha a fényerőt megtolom, az kompenzál valamennyire, de a retinámat kiégeti. Ez nekem az összes miniLED-re probléma lehet.
- TV: a fényérzekelő többnyire árt, mint használ, levesz a fényből és a világosságból is, inkább ki szoktam kapcsolni. Talán magasabb árkategóriában hasznosabb, jobb panellel.
- TV: a beépített stream appok dög lassúak, mármint a menü nagggyon akad, lassan reagál, viszont maga a stream megy rendben. A chromecastos appok pörögnek rendben, a tv egyéb funkcióra reagál rendben (pl gyors menü) ezért ez Titanos netflix/disney app szoftver verzió/Titan fw kompatibilitási probléma lehet.
- TV: a chromecastos megosztás 10 percenként kikapcsol/folytatódik, tehát elsötétül, majd visszajön a kép, beáll a DV formátumra, és megy tovább. Ez nem tudom miért van, könnyen lehet hogy nem a tv baja, de a 15 éves régi tv-n, 1.0 HDMI-n nem volt gondja, igaz, ott nem is akarta DV-ben nyomni a chromecast.
- TV: ps4 alvó üzemmódja alatt bármikor, azzal, hogy a tv-t kikapcsolom a ps bekapcsol. Akkor nem, ha BE-kapcsolom a tv-t, csak ha KI-kapcsolom azt. Furcsa. Talán a kábel, talán a tv, vagy a ps is lehet a ludas. Hanyagoljuk a ps alvó módját.
- DVD: Nem a tévé baja, régebbi és patent pana DVD lejátszónk még a SCART korból való, és ezen egy HDMI konverter sem tudott segíteni, a filmek nézhetetlenül rosszak innen lejátszva. Se fény, se szín, ellenben túl kontrasztos zagy az egész. Ugyanezeket a DVD-ket a PS4-ről HDMI-n átküldve minden jó, már amennyire a DVD lemez tartalma OK. Szóval kinéz egy új DVD lejátszó vásárlása is.
-
zsolt734
tag
válasz
Quadgame94 #98167 üzenetére
Ez a TCL szimpatikus, de előfordulhat, hogy nem VESA 200x200 lenne a hátsó rögzítése?
-
zsolt734
tag
válasz
zsolt734 #98164 üzenetére
Ezt a két TV-t néztem eddig, de nyitott vagyok másra is:
Samsung QE43Q60DAUXXH
LG 43QNED80T3A -
zsolt734
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbiak szerint:
150eFt körül.
Konzol, filmnézés. Jó, ha van a távirányítón dedikált Netflix gomb.
kb. 3m-es távolságról nézzük, de max. 43" jöhet szóba, elhelyezési lehetőségek miatt.
Többnyire nappal, világos szobában.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen nézzük nagyjából szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Disney+. Ami fontos lenne, hogy soundbar-t is vennék hozzá (Samsung TV esetén erre gondoltam, LG esetén pedig erre), fontos lenne, hogy a TV távirányítójával vezérelhető legyen a soundbar is.
Semmi extra, 2db HDMI, USB, WIFI/LAN
Mindegy, fali konzolon lesz.
Nincs preferencia. Van egy 14 éves Samsung TV-nk, ami még teljesen jó, szóval a bizalom megvan a Samsung felé.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Mindenképpen VESA 200x200mm-es felfogatása legyen.
Csak új, lehetőleg MedaiMarkt-ban kapható legyen.Ha azt mondjátok, toljuk kicsit feljebb a keretet, lehet róla szó, de jó lenne ha 150eFt körül megállna.
Előre is köszönöm, hogy időt szántok rám!
-
Sziasztok!
Van az a bizonyos DV Level7 + FEL szabvány, amit egyes médialejátszók támogatnak.
Az a kérdésem, hogy ezt a DV verziót minden DV kompatibilis TV támogatja?
Akár HDMI-n keresztül, akár az OS-en belüli appokkal.Köszi!
-
freeland0806
tag
válasz
szabolcs1975 #98159 üzenetére
" Tehát ellentétben veled, szerintem van létjogosultsága a topiknak az ai mellett is"
Ellentétben velem???
ezek szerint eléggé mellé ment a mondanivalóm. De mindegy, én elfogadom az álláspontodat, amit utoljára leírtál azzal egyetértek, amit fentebb azzal nem igazán.
Részemről ez a végszó így is kellemetlenül érzem magam az offértjó kis topic ez, én szeretem. Bár van tévém követem, hogy képben maradjak
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
freeland0806 #98158 üzenetére
szerinted az legitimálja a topikot, hogy ugyanazt a kimenetet adta mint az ai ? Na szerintem meg az legitimálja, ha pl az olyan mindennapos bosszantó dolgokra is felkészíti a kérdezőt, amire az ai nem. Tehát ellentétben veled, szerintem van létjogosultsága a topiknak az ai mellett is, sőt, csak pont hogy nem arról kellene szólnia, hogy nyers táblázatokat hasonlít össze.
-
freeland0806
tag
válasz
szabolcs1975 #98157 üzenetére
Felesleges, arra rátudok keresni Google-n keresztül mesterséges intelligencia nélkül. Én mint tapasztalatlan kérdező feltettem neki két kérdést. Nem említette a bugokat, ellenben a tv rendszerét ponthogy pozitívumként emelte ki.
Már nem offolok, csak ennyit szerettem volna
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
freeland0806 #98156 üzenetére
Írd le neki a mostanában bugos tcl firmwaret is
-
freeland0806
tag
válasz
szabolcs1975 #98155 üzenetére
"Amikor bejöttem, és 230e forintos Hisense 65u7kq mellett is a tcl a 310e forintos 65c805ös lett itt ajánlva, én is igencsak felhúztam a szemöldököm."
Kíváncsiságból megnéztem ezt a chatgpt-t(nyugi nem akarom offolni a topicot rainman72). Így tettem fel a kérdést: Melyik a jobb tv? TCL 65C805 vagy HISENSE 65U7KQ?
Erre felsorolta, hogy a TCL nagyobb fényerő, több local dimming zóna, stb blabla.
Utána megkérdeztem, hogy megéri e a 80K forintos felárat. Változtatás nélkül itt a válasza: "Ha fontos számodra a kiváló képminőség, a jobb HDR élmény, a fejlettebb játékfunkciók és a sokoldalúbb okosplatform, akkor a TCL 65C805 megéri a körülbelül 80 000 Ft-os felárat. Ha azonban szűkebb a költségvetésed, és megelégszel egy jó minőségű, de kevésbé fejlett televízióval, akkor a Hisense 65U7KQ is megfelelő választás lehet. "
Ez alapján itt a legjobbat ajánlották
Itt a full "beszélgetés": [link] -
szabolcs1975
aktív tag
Pontosan ez a gond. Nem tudod ki, milyen okból, szempontok alapján választotta ki az adatbázist és milyen szűrőt alkalmaz. Jelenleg még csak "ideológiailag" meghatározott irányú chatgpt-k vannak, később majd gazdasági(Céges(nagy) szintűek) is lesznek. S mindegyik azt fogja magáról állítani, hogy az az "igazság" amit "Ő" mond. S persze lesznek sokan, akik el is hiszik.
az állításom sem az volt, hogy a chatgpt univerzális igazmondó, hanem azt, hogy megfelelően kell neki feltenni a kérdést, de ez ha jól tudom még itt a topikon is elvárás (összefoglaló elolvasása), és ez egy konkrét esetben nem történt meg. Ettől még nem lesz kevésbé igaz a topik szakijainak az állítása, de csak azoknak. -
szabolcs1975
aktív tag
először is chatgpt nélkül. Amikor bejöttem, és 230e forintos Hisense 65u7kq mellett is a tcl a 310e forintos 65c805ös lett itt ajánlva, én is igencsak felhúztam a szemöldököm. Amikor kb koheresen tette itt mindenki még akkor is, amikor sorba jöttek a tcl bugok (akadozás), akkor azt mondtam, hogy ez az egész kuka ... innen szeretnéd, hogy folyassuk mennyire buta a chatgpt vagy maradjon ez a vonal ?
megj: tisztelet a kivételnek, akik között Vhiktor szerepel.
-
rainman72
Topikgazda
A 32" és a 40" között nincs méret.
A 40" TCL olyan 88-89cm széles,ha ez sok akkor marad a kisebb méret mondjuk Lg 32LQ63006.
A hangszóron milyen kimenet van jack?
Mert az szinte már mindenhonnan eltünik.
Az Lg mellett még ez a Hisense is jó lehet,Auchan van jó ára és lehet ki van téve is. [link] -
xcds
őstag
Sziasztok!
Idős anyumnak keresek tv-t. Egy pr telekomos boxra lenne rákötve uh nem kell bele semmi extra. Ami fontos, hogy egy 88cm széles helyre kell beférjen és minél jobban ki legyen használva a hely. A 82 cm-es tv-k ahogy néztem 73 cm szélesek kb, szóval annál lehetne nagyobb, de a 102 cm-esek már nem férnek be. Ami még fontos, hogy nincs hangrendszer, tehát egy számítógép hangfalat legalább rá lehessen kötni, ha nem lesz elég a saját hangja, illetve ne vmi nagyon gagyi panel legyen benne. Árat nem írok, a minimum, ami ezt teljesíti. Ha van ilyen újban, akkor inkább az,de használt is szóba jöhet. Köszi előre is!
-
Van olyan tv rendszer, amin van twitch alkalmazás?
-
brumm
csendes tag
válasz
szabolcs1975 #98130 üzenetére
Tudom teljesen off. De felhúztam a szemöldököm ezen a chatgpt valláson.
hanem többszörösen előszűrt minőségi adaton, amiből következik, hogy sokkal relevánsabbak mint a neten megtalálható szemét nagy része
Pontosan ez a gond. Nem tudod ki, milyen okból, szempontok alapján választotta ki az adatbázist és milyen szűrőt alkalmaz. Jelenleg még csak "ideológiailag" meghatározott irányú chatgpt-k vannak, később majd gazdasági(Céges(nagy) szintűek) is lesznek. S mindegyik azt fogja magáról állítani, hogy az az "igazság" amit "Ő" mond. S persze lesznek sokan, akik el is hiszik.
Olyan ez mint a Google kereső. Először azt hiszed milyen jó, hogy megtalálta helyetted, aztán rájössz, hogy azt mutatja ami neki jó(neki fizet), csak folyamatosan javítja az optimális összetételt, hogy azért olyat is mutasson, ami neked is releváns, mert akkor idővel nem hiszel neki. Ezt a KÖZÉRDEK-et meg nem is értem hogy jött ide. -
deadbody
tag
válasz
Quadgame94 #98141 üzenetére
Köszi, és árban kicsit feljebb menve, menyik lenne jobb?
TCL 50C655
LG 50QNED80T3A
LG NanoCell 50NANO81T3A
50" ami befér maximum -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Végül a TCL 55C805 lett.
197k és kaptam egy 20%-os levásárolható kupont...
Köszönöm mindenkinek a segítséget -
kenicsab
tag
Szia!
Én 55 ös LG-t váltottam le 65 TCL-re és sztem nem nagy, kb 2,6m ről,
igaz elsősorban mozizáshoz alakalmas, meg pl. a 21:9 szélesvásznú filmek rögtön veszítenek 5-10" -t.
Szövegolvasáshoz pl. PC , lehet hogy nagy lenne, nincs tapasztalatom, monitoron nézem.Sok sikert a válsztáshoz!
-
Wlac1
csendes tag
válasz
rainman72 #98108 üzenetére
Köszi a választ, megnéztem az általad ajánlott Hisenset, tetszett, de talán ez még jobban: LG 50QNED80T3A
Csak kicsit belegondolva ezek ugye mindegyik smart tv, és utálnám ha 4-5 év múlva azért kéne kidobnom őket mert szoftveresen lassúak. Érdemes használt "buta" tv-ket nézni, van valami "holy grail" típus? Bár írtam hogy plazma nem, de ha használhatóak apple tv 4k-val + tv boxxal nekem az is tökéletes lenne, 720p sem hinném hogy zavarna - inkább a mozdíthatóság a gáz, de azt csak megoldom... -
gab1ka
senior tag
válasz
rainman72 #98135 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, szerintem nyelj egyet és engedd ezt most el. Én magam is elkezdtem pontokba szedni a tényszerűen téves dolgokat amik be lettek másolva, de egyrészt megelőztek, másrészt meg szerencsére ki is lett törölve, teljesen helyesen és jogosan. Pont hogy azért kellenek a hozzád hasonló userek, hogy az ilyen táblázatokba szedett nyers semmin túl amik még hibásak is, igazi tanácsokat adjanak.
-
deadbody
tag
Üdv, kérnék egy kis segítséget tv kiválasztásához.
120-130 maximum
Édesanyámnak tv-nézés, esetleg netflix
2,5-3m
Világosban is sötétben is, egész nap bármikor
Szemből
Netflix
-
Mindegy, csak stabil legyen
Samsung vagy LG elsősorban, de bármit meghallgatok ha jó
-
Új, garanciávalAmiket néztem:
LG 50UR78003LK
LG 50UT80003LA
Samsung UE50DU7172
Samsung UE50CU7092 -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
rainman72 #98131 üzenetére
<off>
Minőség hagyjuk már mit tud az AI jobban mint az ember??Itt tartunk tényleg??
értelmetlen ez az állítás, hogy 'az ember'. Amit te most kultúraként értelmezel, az több 10e év, és több milliárd ember munkájának összege, aminek része az AI is, és amihez egy konkrét ember tudása kb nulla.</off>
-
Darren82
tag
válasz
rainman72 #98131 üzenetére
Szerintem a fórumra mindig szükség lesz, mert a cégek, az MM emberei, és így a chatgpt inkább marketing szempotból ad segítséget, és úgy olvasom, az itt jelenlévő hozzáértők viszont reálisabb, előnyösebb, valós igényeket próbálnak kiszolgálni, önzetlenül is. Ráadásul valós tesztek,tapasztalatok alapján.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
szabolcs1975 #98130 üzenetére
Semmi gond szólj a modiknak hogy nevezzük át topikot én meg lépek innen ennyi
Minőség hagyjuk már mit tud az AI jobban mint az ember??Itt tartunk tényleg?? -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
rainman72 #98114 üzenetére
a chatgpt-vel kapcsolatos fals információk tisztázása, amelyek egyértelműen a kérdező/kérdezési hibáknak voltak betudhatóak, KÖZÉRDEK, és nem, a chatgpt-t nem a szemét bárhol fellelhető internetes szeméttel tanítják, hanem többszörösen előszűrt minőségi adaton, amiből következik, hogy sokkal relevánsabbak mint a neten megtalálható szemét nagy része. Nyilván ebből semmi olyan sem következik, hogy ennek a topiknak ne lenne létjogosultsága, vagy egy Vhiktor féle szakember véleménye ne élvezzen előnyt a chatgpt-vel szemben, viszont arra a durva hazugságra, hogy a chatgpt megfelelően promptolva is össze-vissza beszél, nem tudtam nem reagálni. Volt a nyelvi modellnek a legelején néhány hónapja, ahol tényleg sokat hibázott de ma már nagyon messze vagyunk ettől.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #98126 üzenetére
Avsforum tesztelojenek jó van, az 2 nm-es. De másik piac és ki tudja mennyire tesztre előkesztet tvk amiket kapnak.
Arrol nem is beszelve, hogy hiaba van valakinek jo ha nem hitelesíti evente, 2 evente, siman felre merhetnek nelkule.
Rtingsnek nincs megfelelő műszere (legutóbb amikor néztem legalábbis nem volt) pl rgb lezer projektorokhoz és qd oled tvkhez sem és a legtobb reviewer oldanak sem. A legtöbben csak egy olcsó colorimetert használnak, xrite vagy c5/c6 hdr, amik onmagukban nem használhatóak szin kalibralasra. Rtongs ebbol a szempontbol jobb sokkal. Szóval a legtöbben abszolút nem értenek hozzá.
Kiemelek párat akik igen: hdtvetest, mindoprojos, avsforum, hdtvtestpolska, kb ennyi.
Orsuagbanncsak én rendelkezem ilyen muszerrel, EU-ban is sajnos ritka.
Nalam nincsenek megvett tesztek, kizárólag a valóságot mutatm be, arról nem is beszélve hogy nem csak teszt alatt hanem megrendelesre is klibralok ezért egyből lebukik nalam ha pimpelt tvt kapok tesztre, mert a boltbanmegvett közel sem azt hozza színhylessegre, ezt meg is szoktam emliteni.
Én nem a tesztekben élek, ezért elmondom az igazat és marhára nem érdekel ha nem kapok több tvt tesztelesre, mig a review oldalak ebből élnek, vannaknfozetett tesztek vagy éppen tesztre elokeszitett tvk.
Ezért engem soha nem érdekel hogy ki mit mér, azt fogadom el amit én merek.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #98122 üzenetére
Dehogy utalok ilyesmire hogy rosszul mérsz, nehogy félreérts. Az AVForums JETI spectraval 1511-HiRes-t használ, tudtommal ez 2nm-es. És most ezt se értsd félre mert a lehető legkevésbé sem rosszindulatból írom, de valahogy mindig ide lyukadsz ki hogy neked van egy spectro-d ami drága meg milliós meg deltaE és micdrop..Gondolom nem a te spectro-d az egyetlen a világon..Feltételezem a nagyobb tv review oldalak is tudják mit csinálnak, ha ez naivitás akkor így jártam/jártunk sokan, akik erre hagyatkoznak tv vásárlás előtt.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #98122 üzenetére
Remélem nem arra akarsz utalni hogy rosszul merek vagy mamipulalom :R
Ezt kérlek hadd figyelemreméltó kívül, utolsó mondatod nem olvastam el.Szoval nem tudom hogy kulfoldon mi a helyzet ezekkel a tvkkel en csak magyar paicra szant modlelekkel talalkozom, azoknal meg rendre ezt szoktam mérni.
Illetve tcl minilednel nagyon mem mindegy, hogy mekkora ablakban mérnek. Többen tévesen full fielden mérnek ahol teljesen más a.mert szinhomerseklet mont 10% ablkaban, csak hát full Field mellett félrevezető és arra kalibrlani is az, mert filmekkel rosz lesz szemre is. 10% a szabvany.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #98121 üzenetére
2 nm-es spectro és 4/5 nm-es spectro között siman lehet deltae 5-6különbség
youtubeon talasz róla videót. Meg nekem is van rengeteg meresem erről.
De itt van rögtön egy videó:
[link]Szóval ezt azok probaljak mindig elbagatelizalni akiknek nincs rendes felszerelése, csak hát a mai világban már nem könnyű hazudozni.
Nem véletlenül dobják ki külföldön mint macskat sz#arni azt a kalibratort aki nem rendleekzik normális műszerekkel.
Remélem nem arra akarsz utalni hogy rosszul merek vagy mamipulalom
Avsforum mint forum nem szamit, ott általában a leghangossabbak a legnagyobb koklerek, kis játék szerekkel mérnek, amik aztán kemenyen félre mérnek, innentől kezdve semmit nem szamit a meresuk.
Azt sem árt figyelembe venni hogy bevett szokás hogy a nagy teszt oldalak előre pipmpelt modelt kapnak tesztelesre, van amikor én is, khmm Life is Good jó példa erre nalam is
Illetve ott van még a fw kérdése is, az is beleszolhat, mint ahogy láttuk 486 felől felfelé, arról is osztottam meg itt mereseket.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #98119 üzenetére
Mondhatnám az AVForumsot is az európai modellekkel, ott sem látni ezt a jellemző kékességet. Mondjuk azt is nehéz elhinni hogy egy spectro annyit driftel vagy a 2nm annyira kevés, hogy a temérdek kéket elkezdi pirosnak látni. Nem vitatkozom, hiszek neked hogy te ezt mérted, de valahogy ezt a tendenciát nem látni szerintem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #98115 üzenetére
Ez nem általánosítás, ez tapasztalat. A miniledekre írtam amik nem miniledek azok jobbak. Rtings nem mérvadó teljesen más piac, mas modellekkel.
Tesztjeimben ott vannak a mérések.
A miniledek általában kékbe húznak erősen.Több c825, c835, c845, c765, c855 modellt kalibraltam, szóval nagyon jól tudom.
Meg akkor már megemlitem azt is hogy rrtings spectroja mam már nem megfelelő mert nem elég nagy a felbontása ezért valamennyire félre mér
-
Quqesz
nagyúr
-
gab1ka
senior tag
válasz
Vhiktor #98113 üzenetére
Ezt így kijelenteni azért elég erős általánosítás. Meg lehet nézni az Rtingsen csomó TCL tévé tesztjét. El se kezdem linkelgetni őket, itt van egymás mellett vagy 8 tcl fül megnyitva a böngészőmben a fehéregyensúly résznél, mindenki meg tudja nézni. Semmilyen általános kékességről szó sincs. Van olyan modell ami jobban, van ami épp az ellenkező irányba húz gyárilag.
-
-
válasz
Quadgame94 #98104 üzenetére
Köszi!
Mindenkinek: Látom, töröltek pár hsz-t, amiben az egyik chatgpt válasz az volt, hogy a TCL-nél a 845 alatt nincs gyári precíz kalibrálás.
Ez igaz? És ha igen, akkor mekkora a különbség?
Nem mintha fenyegetne a veszély, hogy ilyet vegyek, de azért a műszaki kiváncsiság bennem van. -
Quqesz
nagyúr
Melyik az ajánlottabb ezek közül:
TCL 55c805 199 900,-
TCL 55c765 249 900,-
Hisense 55U7NQ 219 900,- -
rainman72
Topikgazda
Elég kicsi az összeg főleg a 100e mert az semmire se elég.
150ből találsz 1-2 alap 43"-os tv-t esetleg 50"-ból is talán.
Érdemes lenne bemenni egy MM és személyesen megnézni hogy ennyiért mit adnak Lg,Samsung,Hisense fronton.
150 ezerrek bezárólag ez az 1 normálisabb tv-t találtam [link] -
Wlac1
csendes tag
Sziasztok, lecserélném a 14 éves 32 colos samsung ue32d6510ws típusú tv-met egy újabbra. A szempontok:
1. Tévére szánt összeg, forintban? Legyen 100 ezer ft, nem baj ha olcsóbb, de ha mondjuk 50-el drágább és megéri, az sem.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) Filmnézés, országúti kerékpár apple tv-n, néha egy focimeccs, Játék nagy néha (Zwift)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? Kb 3 méterről, 45-50 colosra gondoltam legalább.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Elég vegyes, közvetlen fény a tv-t nem éri.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Egyedül, főleg szemből max 20-30 fokban oldalról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) Legyen minél tartósabb, minél egyszerűbb, Apple TV úgyis okosít... AirPlay hasznosnak tűnik, de nem fontos.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) Jack jó ha van, HDMI gondolom alap
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? Mindegy.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) Ha tartós, akkor mindegy.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) Plazma semmiképpen (nehéz és magas fogyasztás). Felhasználóbarát menü!
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Használt inkábbAz is segít ha csak annyit írtok milyen irányba nézelődjek, rosszabbat gondolom a mostaninál úgysem nagyon tudok venni. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest