- Ace Combat 7: Skies Unknown - Hatodik évforduló, 6 millió eladott példány
- Final Fantasy VII: Rebirth - Újabb videón a PC-s kiadás
- Hosszabb előzetesen a Bleach: Rebirth of Souls
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Free Play Days 2025 - 3. hét: FC 25, College Football 25, Madden NFL 25, F1 24
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.lac
tag
válasz Fire/SOUL/CD #23752 üzenetére
Okosabb lettem, köszönöm :-)
-
p.lac
tag
válasz Fire/SOUL/CD #23739 üzenetére
"Asztali gépnél nincs jelentősége, hogy 9,5mm avagy 7mm magas-e a meghajtó, ez laposoknál okozhat gondot, azoknál is inkább régi (kb 5-6 éves vagy régebbi) modelleknél, de ott is megoldható a dolog."
Pontosítsunk: érdemes megnézni, hogy a notiba hány mm magas meghajtó megy, és annak megfelelően választani. A 9,5mm-es helyre a 7mm-es meghajtó (amely pl. egy ráragasztható műanyag vacakkal 9,5mm-esre magasítható) beépíthető. Az újabb notik jellemzően 7mm-es háttértárolós helyére a lassan kihalófélben lévő 9,5mm-es modellek nyilván nem tehetőek bele. (Javítsatok, ha nem pontos.)
[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
Átlagos fogyasztás ssdboss szerint: 840 evo 1,91W, intel 520 (2,66W, +39%).
http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-EVO-120-GB-SATA-III-vs-Intel-520-120-GB-SATA-III
[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
Melyik oldal? Egyik általam linkelten sem hozták ki jobbnak az evot-t a pro-nál.
Abban igazad van, hogy a tesztekben meglévő szintetikus különbségek a valóságban nem olyan nagyok, bár ez is relatív, pl. egy windowsos boot-időnél az 1,8sec különbség (nyilván az adott tesztkonfignál) 19%, ez azért nem olyan kevés, bár nyilván kibírható (ha jól emlékszem intel 520 vs. 840 evo).
Az általad linkelt ADATA 128GB XPG SX910 valóban jó ajánlatnak tűnik.
-
p.lac
tag
válasz Memora #23415 üzenetére
Samsung 840 evo-ból van msatás és satás is mSata Sata
A Samsung 840 evo valóban tlc-s, amiről az összefoglalóban azt olvashattad, hogy kb. 35%-al lehet kevesebb az elviselt írások száma, mint egy mlc-s modellnek. A szokásaidtól függ, hogy ez számít-e. Nekem jelenleg 60Gb-os Kingston v300-asom van, ez a gyártó szerint elvisel 32TB írást, jelenleg 0,77-nél tartok több, mint egy év használat után, tehát elvileg még van 40 évem :-)
Ha fontos a sebesség, a garancia és a jó teljesítmény, vedd ezt, ez mlc-s, 5 év garis és gyors :-)
[ Szerkesztve ]
-
p.lac
tag
válasz Memora #23403 üzenetére
Amennyit én értek hozzá: gari és megbízhatóság szempontjából jó vétel lehet az Intel 520, de azért nézd meg pl. ezt: [link]
A háttértár igényes dolgok fognak gyorsulni, pl. rendszer indulás, web-böngésző indulás, játékoknál pályák betöltése stb., de ettől pl. játék alatt nem lesz érezhetően magasabb fps-ed.
(Mint azt az összehasonlító oldalakból látni fogod, vannak azért elérhető áron jobb teljesítményt nyújtó ssd-k, de egyrészt mindegyik nagyságrendileg veri a HDD-t, másrészt gariban az Intel 520 5 éve nagyon jó. Én pl. Samsung evo 840-est vettem feleségem laptopjába, a sebessége mellett azért is, mert nagyon kedvező a fogyasztása és jó áron van, de a Te kritériumaid mások.)
-
p.lac
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5440-ben mehet Samsung 840 EVO 120GB-os SSD?
Dell Latitude E5440-es laptopot készülök rendelni ( http://ipon.hu/webshop/product/dell_latitude_14_e5440_13617/592765 ).
SSD-t szeretnék bele ( http://ipon.hu/webshop/product/samsung_120gb_840_evo_sata3_25_mz_7te120bw/504945 ), a Samsung 840 EVO-ra 120GB-os példányára gondoltam, mert keveset fogyaszt, az árához képest gyors és megfizethető. (Ez lenne az egyetlen háttértár.) Viszont zavar a TLC technológia, feleségem pedig szeret hibernálni, amitől tatok egy kicsit.
Vélemény, tapasztalat valakinek?
Köszönettel: p.lac
-
p.lac
tag
válasz semetka #14172 üzenetére
Amit én tudok:
- telepítéskor csak az ssd legyen csatlakoztatva,
- SATA AHCI mód beállítása (bios),
- Win7 telepítővel lehet (ajánlott) partícionálni,
- win7 sp1 esetén a partíció eltolás rendben lesz, töredezettség mentesíteni se akarja majd az ssd-t, TRIM is ok lesz elvileg, ha a meghajtó tudja,
- külön driver nem kell, sőt, kerülendő állítólag,
- 20 GB elég lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .