Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.Cs.
tag
válasz hali13 #46921 üzenetére
Ha a kereted megengedi akkor egyértelműen a Crucial a nyerő. Teljesítményt tekintve minden aspektusban veri a WD-t, illetve 3 év garancia az 1 évvel szemben. Ha őszinte akarok lenni, akkor a WD-t amúgy se ajánlanám. Ha már ennyi pénzt költesz, akkor inkább vegyél olyant ami megbízható. 1 év garancia nagyon kevés...
Ha téged a számok győznek meg inkább (én ilyen ember vagyok) akkor katt IDE
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz hali13 #46737 üzenetére
Ha van akkorára szükséged, akkor érdemes. Egyrészt minden adatod sebesebben éred el, másrészt meg az SSD-k ahhoz képest nem drágák, ha megnézed, hogy a nagy pendrive-ok, memóriakártyák, memória is ilyen milyen rettenet drágák, azok még drágábbak is. Nyilván, HDD-hez képest drága, vaskos a felár, de azért kapsz is valamit cserébe.
Az 1 TB-nyi felhasználói fiókot és programokat nem tudom elképzelni. Max. ha a felhasználói fiókba töltesz le böngészővel, meg a torrentfájlok is itt vannak, meg videóvágó szoftvert használsz, és ahhoz tárolsz videófájlokat, vagy töménytelen sok játékot tettél fel (pl. Steam-fiók). Csak így normál felhasználói programokból nem tudom hogy jöhet össze ennyi.
-
Frawly
veterán
válasz hali13 #46720 üzenetére
Ezt neked kell tudni, hogy anyagilag mennyit tudsz rászánni. Ha van rá bőven keret, akkor én az 1TB SSD-t venném, a HDD-t meg csak archiválásra tartanám meg. Az áruk valamennyit mérséklődött már az SSD-knek, de ez nem azért van, mert a kereslet csökkent volna, hanem a gyártók kihozták az új szériákat, a régi modelleket meg futtatják ki, főleg a 120 gigásoknak, meg a belépő kategóriának esett sokat az ára. Várni nem érdemes vele, nem valószínű, hogy egyhamar lemennek érdemben az árak ennél jobban.
A második is járható út, hogy 250 gigás SSD, arra csak OS-t teszel, meg a progik közül azt, ami HDD-ről túl lassan tölt, és még ráfér az SSD-re. Ami nem olyan sebességkritikus, meg film, zene, stb. az meg maradhat a HDD-n.
-
Bismarck24
tag
válasz hali13 #46720 üzenetére
Szia!
Végigolvasva az írásodat én mindenféleképpen ajánlom az ssd vásárlását. Jelen pillanatban a gépemben egy samsung 850 evo 512gb ssd teljesít szolgálatot és nagyon meg vagyok vele elégedve. Azon kívül, hogy az oprendszer gyorsan elindul a programok is gyorsabban futnak rajta. Amire én leginkább használom az ssd-t.
1. Operációs rendszer ezen van (Win 10 64 bit)
2. Programok ezen futnak
3. Mivel elég sűrűn játszok, ezért azokat is az ssd-re pakolom. (A játékbeli fps számot az ssd nem növeli meg, a pályák közötti töltési idők viszont jelentős mértékben lerövidülnek.)
Nos az élettartamát tekintve annyira nem szörnyű a helyzet. Minden gyártó saját weboldalán közzéteszi hogy mennyi TB adatot képes írni. A fent említett ssd 150TB-nyi adat írására képes, s mindezt 5 év garanciával adják, akkor ha egy kicsit utána számolunk a dolgoknak akkor 150TB=150000GB/365*5=150000/1825=82GB/Nap. Tehát ha jól számoltam akkor ennyit képes napi szinten írni az ssd-re, ami valljuk be őszintén nem rossz, pláne egy átlagos használat mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest