Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HomeFPS
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy érdemes lenne az én gépembe a 8gb rammot 16 ra cserélni?
-
csocs
tag
válasz
halhatatlan #21696 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat!
-
csocs
tag
válasz
halhatatlan #21693 üzenetére
Ez égő, tényleg
Tegnap nyergeltem át laptopról asztali gépre úgy 6-7 év után. Valóban 4.
-
csocs
tag
válasz
halhatatlan #21690 üzenetére
-
csocs
tag
válasz
halhatatlan #21686 üzenetére
Köszönöm, igen, teljesen egyformát szeretnék órajelben és CL -ben is. Kicsit bővítenék a konfigon, de sokallom a 8GB-os árát. Bár akkor talán tanácsosabb várnom még egy pár hónapot és megvenni a 8GB-osat. Az alaplap egyébként: Asus b85m-g
-
halhatatlan
aktív tag
-
csocs
tag
Sziasztok, Kingston 8GB DDR3 1866MHz mellé érdemes ugyan ebből 4GB-ot tenni, vagy "muszáj" teljesen párban lennie, szintén 8GB-osat tegyek mellé? Köszönöm!!
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
Keller16 #21683 üzenetére
nem igazán, hamár egyszer a Geil-ek 1600-as! bár berakhatod mellé de akkor leveszi a lap a Geil-t is 1333-ra!
mértnem nézel másik márkát is? meg máshol is? mért kell ragaszkodni annyira a Samsunghoz? sőt én egyenesen ugyan olyat néztem volna.
igen passzoljon a gyorsaság és a cl-is! -
Keller16
aktív tag
válasz
halhatatlan #21681 üzenetére
Oké, akkor keresek 2x2 gigásat inkább. A Mhz és a cl egyezzen akkor?
-
Keller16
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 2x2 giga ram van a gépemben, méghozzá ilyen: GEIL 4096MB Value Plus DDR3 1600MHz CL9 KIT.
Ehhez szeretnék még 4 gigát rendelni és ezt néztem ki. Működne ez így? Gépem egy Msi p67a-c43 (b3) alaplapból és egy I5-2500K prociból áll. Köszi előre is! -
gabenn4241
tag
válasz
halhatatlan #21677 üzenetére
igaz
köszi az effektív 1067 míg a valódi 533
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
gabenn4241 #21674 üzenetére
-
johnywalker
őstag
válasz
Az Aida a valódi órajelet mutatja, az effektív az mindig ennek a kétszerese, esetedben 1066.Ez a DDR memóriáknál típusjellemző, tehát nincs miért aggódnod.
-
cidalain
veterán
válasz
Ez nem az hogy a buszsebesseg mennyi?
533 az egyik iranyba es ugyanannyi a masik iranyba. Az osszesen 1066
De persze ez csak tipp, nem ismerem azt a progit. -
gabenn4241
tag
sziasztok!
olyan problémám van, hogy vettem a laptopomba a benne lévő samsung 2gb-os cl7-es 1066mhz-es ddr3 mellé egy ugyszintén cl-7es 1066-os 2gigás geil ddr3-at. viszont ha az aida64el megnézem akkor azt írja hogy 533mhz-en megy mindkét modul. ez így jó vagy sem??? nem 1066-on kellene menniük?
előre is köszönöm a segítséget!!
-
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21670 üzenetére
De, abból már van, nem az a gond... Ez nálad sajnos proci és alaplap limitáció. Ha 16 GB a max. RAM, s négy modulhely van, akkor 16/4=4 GB mehet modulonként...
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
StSanya #21669 üzenetére
nem tudom mert igazából így vettem meg és utána derült ki!
állítólag nem is használták azokat, benne volt ugyan így a 2db kingston azt kész. majd késöbb mikor ki akartam probálni egyesével akkor derült ki.
egyébként ha jól gondolom akkor nem is nagyon, létezik 2 oldalas 8gb-os memo ugye? -
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21668 üzenetére
Akkor sajnos ennyi a vége. Bár 8 GB RAM általában mindenkinek elegendő ma még, sőt...
Mi történt a másik két slottal?
-
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21664 üzenetére
Most nézem a lapodat, ugye 4 slot, 16 GB max, lehet hogy egy db 8-as nem lesz jó, 4 GB modulokat vennék a helyedben, így akkor kettőt...
Ha jelenleg most van 2 x 2GB-od, vegyél 2 x 4 Gb-nyit, s ha szerencséd van mennek együtt gond nélkül, s lesz 12 GB-ot, ha nincs, a régieket kikapod...
-
halhatatlan
aktív tag
válasz
StSanya #21665 üzenetére
de egyébként, mégis mért nem mindeggy, hogy hány oldalasak? vagyis miben másabbak a két oldalasok? persze gondolom az elosztásuk nem ugyan az, de mi a lényege?
mikor meg akarok venni egy procit, és a gyártónál nézegetem az infokat ott nem írnak ezekről a dolgokról, hogy már 5 év mulva ne is akarjak ujabb technologiás ramot mellé venni mert nem fog menni vele!
vagy ez is olyan iratlan szabály! -
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21659 üzenetére
Jah, OK.
Arra készülj, hogy nálad se fog igazán menni a Fury vagy a Savage... A linkelt Crucial viszont igen.
-
StSanya
senior tag
válasz
akira76 #21658 üzenetére
Igen, könnyen lehet, hogy a Savage sem fekszik a régebbi Intel procinak, RAM-ból is valami korban jobban hozzá illő típust kell nézned. S kétoldalast. Mert a Fury és a Savage 4 GB moduljai egyoldalasak...
Alternatíva lehet pl: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU (Crucial szerint is kompatibilis.)
Vagy ha maradnál Kingston-nál: KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G
-
StSanya
senior tag
válasz
Mustármag #21646 üzenetére
Arra utaltam, hogy az eredeti HP PC típusát jó lenne tudni, pl. HP Pavilion p6710t vagy stb.
Én ezzel tennék még próbát: Kingston KVR13N9S6/2 Ez kapható: [link]
Vagy ha tudsz felhajtani KTH9600BS/2G-t, de ennek már csak a 4 GB-os változatát találom...
-
akira76
csendes tag
válasz
StSanya #21656 üzenetére
Mindenéppen 2 darabos kitet vennék, az eredeti, amivel most is megy, lassan 4 éve hyper x. Csak azért "értetlenkedek", mert az alaplapom+memória kombóra rákerestem, és egy orosz fórumon, valakinek pont ez az összeállítás (h55m+ kingston hiperx savage) nem negyon működött:/
http://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-hx316c9srk2-8-p243498119/# -
StSanya
senior tag
válasz
halhatatlan #21648 üzenetére
Mehet, de nem szerencsés. Amúgy (ha külső VGA-d van) jobban jársz mindenképpen a 2 GB-ról 8 GB-ra bővítéssel, mint a dual RAM kezeléssel. Így ha nem mennének együtt, nyugodt szívvel vedd ki a 2 GB-os modult.
-
StSanya
senior tag
válasz
akira76 #21650 üzenetére
Első generációs core ix-vel és Fury párosítással voltak gondok többeknek itt a fórumon már, így csak akkor javaslom, ha tudod tesztelni, vagy könnyen elállni a vásárlástól. Másrészről viszont ha teheted, maradj két db-os kitnél, azaz nem vennék még kettőt a meglévők mellé, hanem valamilyen 2 x 4 GB-os, s 1,5V-os kitben gondolkodnék mindenképpen... (Amúgy az alaplapod 1600 MHz-es RAM-ot is kezel, sőt 1800 / 2200 MHz-ig is, ha nincs Intel HD Graphics. Az 1333-as limit a proci miatt van.)
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory (Note 1)
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 2200+/1800/1600/1333/1066/800 MHz memory modules
Support for non-ECC memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules* To reach DDR3 2200 MHz and above, you are required to use with Intel Core i7/Core i5 CPU without HD Graphics and install a discrete graphics card.
When using Intel Core i5/Core i3/ Pentium CPU with HD Graphics, the maximum memory speed supported is 1666 MHz -
akira76
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Akkor végülis, berakhatok 2x2 mellé, 2x4 giga memóriát? Lehet az időzítése más? (cl9 mellé cl10)
Vagy, az 1600mhzes mellé betehetek 1333-ast? -
akira76
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte h55m usb3-as alaplapom, benne 4gb kingston hyperx blu khx 1600c9d3b1k2/4gx memória.
Tudom, hogy az alaplaom csak 1333mhz-ig kezel memóriákat, de így vettem anno a fépet, az ipontól.
A kérdésem az lenne, hogy bővíteni szertnék, és vegyek ugyanilyen memóriát, és így összesen lesz 4x2gb, (már csak használtan létezik, láttam is hardverapróban) vagy jó lenne bele ez isingston 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz HX316C9SRK2/8 ?
Nem tudom, hogy használtan milyen lenne, még nem vettem így gép alkatrészt. a használt 2x2-es 8ezer körül lenne, az új 2x4 pedig ~22ezer.
Vagy, ha nem működne az alaplapban, akkor mi lenne újként alternatíva?
Amúgy netezés, és játékra lenne használva.
i5-760, gigabyte h55m usb3, gigabyte hd6850oc, kingston hyperx 1600mhz 4gb. -
cidalain
veterán
Sziasztok!
A Kingston Fury 1600 Mhz ram az jónak számít?
Giga B85M D3H, Pentium G3440 konfigban lenne. 2×4gigára gondoltam
Köszi -
halhatatlan
aktív tag
üdv!
ram vásárlás előtt állok, és nem igazán emlékszem rá, hogy-ha két külömböző memoria mennyiségű modulokat akarok használni egymás melett, akkor azok mennének-e dual chanell-be?
egy kingston 8 gigás 1333-ast készülök venni, a 2gb-os ugyan ilyen mellé! persze az időzitést lecsekkoltam, hogy egyforma legyen.
a régi gépembe a 3 giga az ment dual chanelbe, de az DDR2 volt és AMD platform.
a mostani intel,a lap egy Asus p7h55-m pro.
köszi előre! -
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátomnak új gépet rakok össze, és nem tudom milyen ramot vegyek bele. Arra gondoltam, hogy jó lesz a legolcsóbb 1600 mhz-es, és 2 db 4 gb-osra gondoltam dualban.. Otthoni / irodai felhasználásra lesz. Néha coreldraw, autocad. -
LWhite
tag
válasz
gabor222 #21638 üzenetére
Nekem is hasonló ram-om van, ugyanonnan. Nagyon segítőkész volt az eladó (nagyon sokat kérdeztem
) és mindent nagyon korrektnek találtam, számlát is kaptam.
(nem vagyok beépített ember)
Nem feltétlenül próbálnak ki minden ramot, minden alaplapban, gondolom csak az kerül a listára, amiben le is tudták tesztelni. Ettől függetlenül nyilván teljesen jól muzsikálhat a lapodban. Persze a legjobb tapasztalat az lenne, ha valaki már próbálta volna a tiédhez hasonló lapban.
-
gabor222
tag
válasz
johnywalker #21636 üzenetére
És a G.Skill - F3-1600C9D-8GAB - Ares AB ? Rambazárban találtam legolcsóbban, nem ismerem a boltot megbízható?
Alaplap támogatott ramlistájában nem találtam, számít valamit? Sokszor olvastam, hogy nem.
-
StSanya
senior tag
válasz
Mustármag #21635 üzenetére
Erről a HP cuccról lenne szó? Itt tudsz keresgélni hozzávaló Kingston-t.
Crucial kettőfélét ajánl hozzá, vagy ezt duplán: 2GB DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V 256Meg x 64 vagy ezt kit-ben: 4GB kit (2GBx2) DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V 256Meg x 64, de ezeket se látom Magyarhonban, sajnos...
Jah, és ez lóf@sz, nem szerverlap...
Sima Unbuffered, NON-ECC jó bele csak...
-
johnywalker
őstag
válasz
gabor222 #21634 üzenetére
Jók az általad kiszemelt versenyzők is, én ezt ajánlanám a figyelmedbe, mert versenyképes az áruk: Crucial Ballistix Sport
(#21635) Mustármag: Ez a nem túl új kiadású szerverlap amit támogat az max. 1333Mhz-es és legfeljebb 2GB méretű DDr3 memóriákra terjed ki.Ennek megfelelőn keress a hazai piacon akár.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Van rá esélyem hogy ilyen Ram-ot kapjak Magyarországon?-> Elpida 2gb 2rx8 pc3-10600u-9-10-b0
Vagy olyat amivel elindul a lapom?(egy kiselejtezett szerverből van, név alapján ez a lap az)
Eddig 3 kit járt nálam, de csak a fent említett Elpida-val volt hajlandó működni, és szükségem lenne 4gb-re. -
gabor222
tag
Helló
i5 4590 és Gigabyte GA-H97M-D3H alaplaphoz melyik ramot ajánljátok? Esetleg valami más?
8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Savage Red CL9 (2x4GB)
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Kit Blue (CML8GX3M2A1600C9B) (2X4GB)
Leginkább játékhoz lenne, később esetleg látványtervezéshez.
Köszi
-
FingR86
őstag
válasz
04ahgy #21558 üzenetére
Hali
sikerült vennem ugyanolyan lp ramokat, csak nem 2.12 a verzió, hanem 4.23. Egyelőre tesztelésre van nálam a KIT.
A BIOS meg a rendszer mindenhol azt írja, h dualban mennek. A sebesség is ugyanannyi, mint amikor csaj az enyémek voltak benne. Eddig semmi hibát nem észleltem. Egyedül ennyire lettem figyelmes, h ezek az értékek másak.
vmi mód esetleg, hogy teszteljem még ?
-
Smiley
addikt
Hali,
Van egy Asrock B85 Pro4 lapom, es hozza egy i5 4440-es proci. A rammal kicsit gondban vagyok, mert volt egy megmaradt 8gb-s 1333-as kingmax modulom, de az vagy doglott vagy nemszereti, a lenyeg hogy nem indul el vele. Szoval ezt neztem ki, szerintetek ez gond nelkul fog menni ebben a lapban?
8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 Kit (2x4GB) (HX316C10FK2/8)
Elore is koszi!
-
StSanya
senior tag
válasz
Sareth #21623 üzenetére
Azért nem lehet észrevenni, mert azt a kis pluszt, amit az alacsonyabb késleltettetésű RAM-al elérsz, simán agyonvágja egy lassabb merevlemez... Így aztán általában csak elméleti előnye van a kisebb memória késleltetésnek, gyakorlatban nem ezen fog múlni, hanem chipseten (déli híd), SSD-n, HDD-n...
-
Sareth
senior tag
válasz
StSanya #21598 üzenetére
Köszi szépen a technikai infót és a kérdésekre a választ is. Kicsit utána néztem és a céges gépben az általad is javasolt kisebb késleltetésű RAM-okból van, de megmondom őszintén hogy nem sok különbséget veszek észre közte és az otthoni közt, sőt... Visszatérve az én problémámra. Köszi az ajánlásokat, átgondolom mert lehetőség van bőven és remélhetőleg sikerül majd jól dönteni
-
MK VII
veterán
Nekem ez a kit van. Már a régi 775-ös konfigomba is ezek voltak. Kb 5 éve vettem (akkor még 14 ezer volt újonnan
) és a mostani rendszer is tökéletesen kezeli.
Jól néznek ki azok a GEIL-ek és a paramétereik is jók. Bízom benne,hogy minden rendben lesz velük az új lapodban.
-
SRII
őstag
köszönöm a válaszokat!
Így már azért körvonalazódik a dolog.
Az eddigi kinézett alaplapok H97-Z97 termékek listájában szinte az összesben szerepelt mint támogatott ram, ezért bizakodom egy kicsit.
ilyen ramok vannak most jelenleg nálam.igaz nem mostani gyártás vagy 4 éve a piacon vannak.
a ram kitt 2x4 gb [link]termékinfó -
johnywalker
őstag
A Kit-ek általában nagyobb kompatilitást biztositanak.Mármint gyártói és forgalamazási szempontból.
Ez nagyobb rugalmasságot biztosít, garanciában pedig szélesebb spektrumot.
Ha webáruházból vásárolsz, elméletileg 14 napos lemondási időd van,ezért szokták javasolni.
Figyelembe kell venni újabb, vagy régebbi chipkészlethez vásárolsz.Én is sokszor szoktam olyan készleteket javasolni ami az ár/érték arányt kibőviti, viszont nem a legolcsóbb kategória. -
MK VII
veterán
A legtöbbeknek az volt a jelenség,hogy 1333mhz-nél nagyobb frekvencián nem indulta a gép. Vagy,ha indult egyből visszavette 1333mhz-re akármit állítottak be neki. Illetve dual-chanel módban nem mentek a ramok.
Szóval észre fogod venni.
Nem tudom pontosan milyenek azok a memóriáid, de, ha XMP-sek akkor BIOS-ban beállítod neki az XMP profilt és azon az órajelen kell mennie a ramnak amire hitelesítve van XMP módban. Ha nem úgy indul a gép akkor már gond lehet. Én azt mondom,hogy ne parázz előre. Lehet pöccre menni fognak a ramok a lapban. Amúgy,ha meg nem jók akkor egy új kitet vegyél bele. A Haswell topikban kérdezd meg milyen kitet tettek bele azok akiknek cserélni kellett a memóriát. -
MK VII
veterán
-
SRII
őstag
válasz
MK VII #21612 üzenetére
azért ez érdekes, hisz nagyon nagy gyártok ezek, és rég gyártanak ramokat, ez most vagy bios probléma, ami egy frissítéssel megoldódik, vagy valami politika van ebben a dologban.
de memoria kompatibilitási listát még mindig nem találtam a neten az asus z97 pro gamer laphoz.
-
johnywalker
őstag
válasz
MK VII #21612 üzenetére
Hát, sok igazság van 04ahgy nemrégi hozzászólásában, érdemes figyelembe venni!:Kompatilitás...
-
MK VII
veterán
-
Ambi
csendes tag
válasz
MK VII #21605 üzenetére
Rendben, köszi!
Bár vásárlás előtt nehéz AIDA-val letesztelni...Még egy kérdés. Egy Cerka G1820 vagy valami Pentium dual core mellé milyen memóriát lenne érdemes venni? H81 ill. B85 chipsetes lapba? Tuning nélküli, alap használatot feltételezve?
Nem igazán követtem az elmúlt években a hardverek evolúcióját, így lövésem sincs, hogy mennyire van értelme a támogatottnál gyorsabbat venni. Elvileg a Cerka mem vezérlője 1333-as, így nem tudom mit kezdene egy 1600-as rammal...
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #21608 üzenetére
Na látod. Nekem nincs tapasztalatom a Gamer lapokkal csak az Asusról tudom,hogy gondok vannak vele.
De akkor Te is megerősítheted az általam írt dolgokat. -
MK VII
veterán
Pedig a Z97 Pro Gamer pont finnyás.... Sokan szívtak vele. Én folyamatosan olvasom a Haswell topikot és a közelmúltban 3-an küzdöttek a lap miatt a memóriákkal. Na de majd olvasgasd és meglátod..
Nem vészmadárkodom,de én olyan lapot nem vennék amivel ennyi probléma van. Ettől még jó lap az Asus Z97 Pro Gamer,de meg kell bele találni a megfelelő memóriát. És macerásabb mint a többi lap, az tuti... -
SRII
őstag
válasz
MK VII #21600 üzenetére
köszönöm, végül is a 15. lap választás és berendelés gomb előtti egér húzogatás után eldöntöttem, igaz nehéz volt ,egy Asus Z97 PRO GAMER lett a nyertes.
megnézem a hozászolások, köszönöm a segítséget.ui: ezért 30-ezertől felfelé már ne legyenek a lapok finnyásak a leburultát neki!
-
MK VII
veterán
Üdv.
1333mhz CL9 bőven elég abba a gépbe. Semmi értelme ennél jobb/drágább ramot belepakolni."Amúgy egy 1600_CL11-es memória működtethető 1333_CL9-es beállítással"
AIDA64-el ki tudod listáztatni a memória késleltetéseket és azokat az értékeket BIOS-ban be tudod lőni a memóriának. Ha tudja az 1333mhz-et CL9-en az 1600mhz-es CL11-es ram akkor jó eséllyel be is tudod lőni bár mint írtam,ha 1333mhz-est veszel abba a gépbe az is bőven elég.(#21604) Kisfirga23
Rendben. Neked is szép napot! -
-
Ambi
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném: Fater netezős, irodai gépében kezd szűkössé válni a 2GB (2x1) ram az integrált VGA használata mellett. Bővíteném 2x2-re. ASUS M4A78LT-M LE + X2 250 kombóba menne. Milyen sebességűt vegyek? 1333_CL9 vagy 1600_CL11? Egyáltalán be lehet állítani 1600-as sebességet ezen proci mellett? Van értelme?
A lehető legolcsóbb megoldást keresném, ami még elfogadható...Amúgy egy 1600_CL11-es memória működtethető 1333_CL9-es beállítással?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
MK VII
veterán
válasz
Kisfirga23 #21601 üzenetére
Ne foglalkozz a támogatottsági listával. Nem tesztelhetik le az összes létező memóriával a lapot szóval ami nincs oda írva az nem jelenti azt,hogy nem működik vele.
Nyugodtan megvásárolhatod azokat a memóriákat ahhoz a laphoz. Nyakamat rá,hogy tökéletesen fognak működni! -
Kisfirga23
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi hogy...
Van nekem egy Gigabyte Z97-D3H (LGA 1150) alaplapom...és szeretnék venni bele ramot. Haverral ezt néztük ki...
Corsair Vengeance Pro Red 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz Dual Channel Memory Kit (CMY8GX3M2A1600C9R)
A kérdésem az lenne h kompatibilis-e az alaplappal???
Mivel felmentem a gigabyte honlapjára kikerestem az alaplapon és ott a megnéztem a támogatottságot ram ügyben és nem láttam a felsorolásban ezt a ramot...és ez egy kicsit elbizonytalanított...:/
(Gamer PC-be lenne a ram!)
Elöre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- bambano: Bambanő háza tája
- 3DMark05 eredmények
- Milyen Blu-ray írót?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Battlefield 2042
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek