Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
stampfadam #20399 üzenetére
Ha megy a 2400 ramod 2133 akkor azt hadd meg! Ha meg azt akarod, hogy 2400 menjen akkor LGA1150 válts valami jó CPU-val vagy X79-es lapot vegyél.
-
stampfadam
csendes tag
Aha értem köszi az lesz akkor de van egy másik ram is az kingston 2400mhz azt meg 2400 gyen nem megy de viszont 2133mhz meg megy az hogy lehetséges már ki ideggel
de nem gond akk kicseréltetem 1866 ra azt le...
KÖSZI infót. -
04ahgy
nagyúr
válasz
stampfadam #20394 üzenetére
Hol itt a probléma? 1866MHz-es RAM-ot támogat a CPU-d, és kész. Te akarod a tuningot erőltetni neki. Igen, az, hogy a specifikáltnál magasabb RAM órajelet akarsz beállítani, tuning.
A CPU-nál is írják, hogy 1866-ot kezel, és az alaplapnál is írják, hogy 1866-ig kezel, felette ott az O.C. megjegyzés. Ha nem stabil, olvasgass RAM tuning útmutatókat ([link], mint látod, hivatalos AMD doksi...) az FX architektúráról, vagy elégedj meg az 1866MHz-cel.
HGyu
-
sinick
senior tag
Van 2x2 GB Geil PC2-8500 DDR2-1066 CL 5-5-5-15 ramom (kit), amiből - úgy néz ki - az egyik bekrepált. Egy Gigabyte P325C-DS4-be futott mindkettő 2007 óta.
Az lehetséges, hogy DDR2-ből már nincs 1066-os vagy 1200-es modul? Mivel tudok 2x2 GB-ot helyettesíteni?
(A gép kb. 4 hónapig állt, mikor most egy új vinyóval újrahúztam. Akkor derült ki, hogy valami nem kerek. Egyik modult kikaptam, így jó. Netezésre és nem Full HD filmnézésre lenne használva Windows 7 Home Premium 32bit alatt és úgy látom, hogy a 2GB is elég.)
-
stampfadam
csendes tag
Nem sikerült beállítani semmit most már alapon is be fagy gép.
lap:m5a99x evo r2.0 ram: Corsair 8GB DDR3 2133MHz CMZ8GX3M2A2133C11B Vengeance memória proci:amd 8320 valaki találkozott ilyen problémával ? -
KAMELOT
titán
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
gamer gépbe ezt a ramot néztem ki:
Kingston DDR-3 8GB /1600 HyperX Fury Black KIT (HX316C10FBK2/8)jó választás? esetleg ebben az árkategóriában van jobb?
köszönöm
-
-
denko
senior tag
sziasztok,
Szeretnék kicsit bőviteni a gépem, jelenleg:2*4gb ddr3 Geil 1333mhz memoriám van.
Alig játszom, viszont szoktam photoshopozni. Illetve mindig blue rayeket ( mkv ket ) streamelek tvre.
Alaplap:890GX pro3
Mit tudnátok ajánlani ami me, tul drága megoldás?
Mit vegyek? -
Renato1993
tag
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KAMELOT #20379 üzenetére
Nem! Amennyit a CPU és a lap együttesen támogat! (Tehát a kettő közül a kisebb.)
Mondhatod a 2400MHz-et, de fontos kiemelni, hogy azt senki sem garantálja, mehet sírva akárhova, ha nem megy 2400-on, kilökik. Az 1600MHz a garantált. A GIGABYTE weboldalán nagyon szépen szerepel is: [link], 1600MHz-ig sima, utána OC - azaz overclock, tuning. Tuning meg nem garantált.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz
Renato1993 #20371 üzenetére
Én is ugyan azt javasolom mint a kolléga! Inkább 2x 4GB KIT 1600Mhz mehet nyugodtan! Alaplapod támogat 16Gb 1600Mhz ramokig.
-
codec
senior tag
válasz
Renato1993 #20371 üzenetére
Ha a lapod megfelelően támogatja a 4 gigás modulokat akkor inkább a 2x4-es felállást válasszad.
-
johnywalker
őstag
válasz
stampfadam #20374 üzenetére
A Bios-ban ne manuálisan add meg a frekit, válaszd az Xmp lehetőséget.
-
stampfadam
csendes tag
Üdv! most vettem egy Corsair 8GB DDR3 2133MHz CMZ8GX3M2A2133C11B Vengeance memória tipusú
memoryát asus m5a99x evo r2,0 alaplapba ha beállítom 2133mhz és az időzítéseket elindúl gép de 2 perc játék idő után befagy ha lehetséges kérhetnék egy bios beállítási képet vagy segítséget ?
Választ előre is köszönöm. -
KAMELOT
titán
válasz
gyenesmartin #20370 üzenetére
1333mhz ramokat add el. Csak ugyan olyan ramokat tegyél mellé!
-
Renato1993
tag
Üdv!
A gépemben (aláírásban szereplő) jelenleg egy GEIL Value GV34GB1333C9DC CL 9-9-9-24 2GB x 2 DC Kit van, ezt szeretném bővíteni 8 GB-ra, vegyek a jelenlegi helyett egy 2x4GB-os Kit-et, vagy bővítsem a jelenlegit egy plusz 2x2GB-os Kittel?
Utóbbi esetben törekedjek arra hogy a ugyanolyan Kit menjen a gépbe ami most van (bajos, mert már csak használtat találni néha), vagy elég ha azonosak a CL értékek és a frekvencia? Mint pl ez a geil szett, vagy más márka is jó akár (értsd: olcsóbb, ha igen, akkor melyek ajánlottak)?
Köszi előre is a segítséget!
-
gyenesmartin
őstag
Megjött az új hyperx fury ramom.
Szerintetek megéri mellé tennem a régi kvr1333d3n9/4g-s ramot emellé? (Ez egy hyperx fury 2x4gb 1866Mhz cl10-es). Egyáltalán működne?
(Csak átmenetileg amíg el nem adom.) -
-
Shev acm7
tag
válasz
johnywalker #20365 üzenetére
Oké, köszi!
Ha a MHz-et nem nézzük, az alábbi kettő közül melyiket választanád (mindkettő 1,5V-os, 2x2GB-os, CL9-es)?
Geil GEC34GB1333C9DC
Corsair CMZ4GX3M2A1600C9B(de ha esetleg mindkettő ellen szól valami, azt is elfogadom, sőt)
-
Shev acm7
tag
válasz
johnywalker #20363 üzenetére
A proci specifikációjában 1333-as memóriára hivatkoztak, ezért ez tűnt logikusnak. Szal laikus vagyok :-)
-
Shev acm7
tag
Sziasztok!
Egy Intel Pentium Dual-Core G3220 procihoz és egy ASRock H81M-HDS/ASUS H81M-PLUS alaplaphoz keresnék 2x2GB dual DDR3-at. Mit javasolnátok?
Alapesetben ezt a kettő típust néztem ki:
Geil GEC34GB1333C9DC
Corsair CMV4GX3M2A1333C9
Köszi! -
Mian
aktív tag
válasz
johnywalker #20357 üzenetére
Köszi a választ, igen játékos!
Csak most 2x2gb 1333 ram van benne egy első gen. i5ös és 5770 mellett ami elég karcsú.. Én is az 1866os cl10es időzítésű ramot mondtam neki elsőre, de az a cl9es 1600as kit se rossz, igazából szerintem nagyon nem lőhet mellé, csak mondta, hogy kicsit érdeklődjek már utána jobban fórumon is. Egy 47 éves modern Úriemberről van szó egyébként, csak segítek neki a vásárlásban.
johnywalker #20358: Ja igen valószínűleg az csak 4gb lesz összesen. Egyébként most, hogy nézegetem ezt a dell gépet, nem akarok beleszólni meg leszólni sem Bitomen, de szerintem nem lennél előrébb 4gb-ra bővítéssel, ez egy kis iroda gép ahogy nézem, 1 és 2gb rammal árulják, 2nél többet nem is nagyon használna ki az a proci, de ahogy gondolod.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
nfeco22 #20359 üzenetére
Nem lesz az a lap kevés tuningoláshoz? Ahhoz ajánlott egy 30-35+k-s darab. Ha nem fér be a keretbe, akkor vegyél szorzózáras procit(nem K-sat) és B85/H97-es lapot.
Milyen hűtőt tennél rá? Ha tuningolnál, ahhoz kell egy komoly toronyhűtő(RAM slotok fölé is nyúlhat, szóval normál magasat válassz, pl Vengeance LP), vagy egy komoly víz(nem kompakt).
1600MHz CL9-eset, vagy kisebb időzítéseset.
De várd meg azoknak is a véleményét, akik jobban értenek ehhez.
-
nfeco22
csendes tag
Sziasztok
Kineztem magamnak ezt a konfigot:
AsRock Z97M Anniversary
Intel i5-4690KMilyen ramot javasoltok hozza? Egyenlore csak 4gigasat javasoljatok mert a keret egyenlore nem enged tobbet.
Koszonom szepen. -
Mian
aktív tag
válasz
Bitomen #20355 üzenetére
Innen úgy látom a géped ddrII-es 800as ramokat fogad be, 400 a 800al nem párosítható, ddr ramok voltak 400mhz-ig utána jöttek a ddrIIesek 533tól 800ig illetve o.c. 1066. A különböző márka még nem gond alapvetően bár én nem ajánlanám, instabilitást okozhat illetve nem biztos, hogy megfelelően működne együtt. Biosban vagy egyéb programoknál azért láthatsz 400mhzet mert az az úgymond "valós" órajel, vagy fene tudja már, hogy hívják már annyira nem vagyok benne ebben a gép témában egy ideje
illetve a 800mhz az úgynevezett effective órajel. Én helyedben a jelenlegi 2gb-ot megpróbálnám eladni, és vennék új 2x2gb ddrII 800mhz ramokat, ha van kit-ben (párban) úgy még jobb. (Úgy látom a géped összesen 16gb (4x4gb memóriát képes befogadni.))
U.I.: Azért valaki nekem is válaszolhatna, tudom túl nagy különbség nincs a két ram kit között de egyik ismerősöm venné és a lelkemre kötötte, hogy kérdezzek már rá fórumon is...
Pár hsz-el feljebb van az én kérdésem, köszi.
-
Bitomen
újonc
Üdv az Uraknak!
Lenne egy apró kérdésem, ami a következő:
Szintén zenész vagyok és ram-ot szeretnék vásárolni.
A gépemben Hyundai 2 GB 400 MHz -es ram van amit 4 GB-re szeretnék feltolni.
DELL Optiplex 740 -es tipusú a gép. Az alaplapot nem tudom, hogy milyen.
800 MHz -es ram-ot és más márkájút össze lehet - e párosítáni vagy maradjak a 400 MHz-nél.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv: Bitomen -
ivanyii
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitség kellne memória vásárlás előtt állok ebbe kellen egy kis help.
A konfig amibe kellneroci Fx6300 videókártya:ati radeon Hd6970.
Ezt a Ramot néztem ki párban vélemények kellenének megéri e az árát vagy tudok ajánlani jobbat, még valamit játékra szeretném használni a gépet.Ár max 25 ezer ft és én olyan 8gb gomdoltam,hogy annyi elég lenne egyenlőreVálazokat előre is köszönöm
-
Mian
aktív tag
Bocsánat az első az nem sodimm, ez lenne az: KHX1600C9D3P1K2/8G
-
Mian
aktív tag
Sziasztok,
Asus Gene III lapba a kettő közül melyik memóriát ajánlanátok inkább:
- Kingston HyperX PnP 8GB 1600MHz DDR3 - SODIMM memória Non-ECC CL9 Kit of 2
vagy
- Kingston DDR3 8GB 1866 CL10 HyperX Fury Blue (HX318C10F/8) -
kazsmerlaca
senior tag
Rendben, srácok köszönöm!
Szereltem már pár gépet össze így teljesen tudatlan azért nem vagyok.
Utána olvasok még...Köszi mindenkinek!
-
johnywalker
őstag
válasz
kazsmerlaca #20343 üzenetére
Alsó vagy alsó-középkategóriás alaplaphoz, illetve procihoz minek felső kategóriás memória (már ha a ddr3 2400-ast annak nevezzük).Sajnos a csöndesség és a (rendszer) teljesítmény kompromisszumokat jelent.Többet vesztesz egy gyengébb procival, mint nyersz gyorsabb rammal.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
MK VII #20345 üzenetére
Így gondoltam.
"Egy kisiskolás is pár nap utána olvasgatással tudja kezelni a Z-s lapot. Nem nagy kunszt."
Ez nem jó. Beírja azt, hogy prohardver.hu, (beregisztrál/bejelentkezik), majd megkérdezi, hogy hogyan tudja megcsinálni ezt.
És ez még egy óra sincs(gyakran). -
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20343 üzenetére
Bármelyik procit bármelyik feszkóval gondolta szerintem..
Pont ezért előnyös a Z-s lap és nem sokkal drágább egy másik nem Z-s lapnál.
Picit utána olvasgatsz a dolgoknak és akármit megcsinálsz Z-s lapban.
Az S meg a T-s procikat pont azoknak készítették szerintem akik hülyék ahhoz,hogy Z-s lapot használjanak...
Te nem vagy hülye!Egy kisiskolás is pár nap utána olvasgatással tudja kezelni a Z-s lapot. Nem nagy kunszt.
-
KAMELOT
titán
válasz
kazsmerlaca #20338 üzenetére
A sima proci ugyan annyit fog fogyasztani alap és terhelt állapotban mint az S-es. 50W környékén!
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
kazsmerlaca #20341 üzenetére
Az nem jó, ha leveszed a procinak a feszültségét(+az órajelét)? Olcsóbban kijönnél vele.
-
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20338 üzenetére
Sőt. Szerintem turbó órajelen az S proci is röhögve fogyaszt annyit amit a nem S alapból. Szóval én szerintem S processzort tök marhaság venni... Szó szerint annyira jó,hogy többet fizess a kevesebbért...
Meg különben is nem K-s a proci,hogy húzd és még többet egyen... Elvan az 84W-al aztán cső..
Vagy a különbözetet egy normális CPU hűtőre költsd aztán mindenki boldog..
Ne haragudj,hogy ennyire próbállak lebeszélni az S prociról csak az én agyam nem fogadja be a butaságokat..
Biztos kitalálták valamiért az S procit is.. Mondjuk HTPC-kbe,de normál gépbe sztem hülyeség..(#20339) kazsmerlaca
Egy jobb minőségű normálisabb ventis hűtőnek sem fogod a hangját hallani! Ventit leveszed minimumra és még úgy is bőven jól lehűti a procit.
Na,de várj csak. Akkor Te most egy hangtalan gépet akarsz? Ha így állunk akkor befogtam a pofámat.. -
kazsmerlaca
senior tag
Tudom miért akarok alacsony fogyasztású procit.
Mert fontos a passzív hűtés. Nekem akarom, hogy a gépben ventilátor legyen. -
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20334 üzenetére
Már ne haragudj,de miért i5-4460S?
Miért fizetnél 10-13ezerrel többet a kevesebbért? Vagy,ha a fogyasztás fontosabb neked mint a teljesítmény akkor nem szóltam. Az a 19W nem nagy különbség azért,hogy többet fizess érte szerintem.
Csak elmélkedtem a választásodon. Ha már eldőlt akkor ámen!(#20336) kazsmerlaca
Amúgy amit megspórolnál azon,hogy nem S procit vennél azt simán költhetnéd Z-s lapra,mert hosszútávon sokkal jobban jársz vele és szabadabb változtatásokat enged mint más alaplapok!
És a memórián való agonizálásod is megoldva. Mert azt állítasz a memóriáidon amit csak akarsz! -
04ahgy
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #20334 üzenetére
Z-s lapban jók az esélyeid rá.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
KAMELOT #20327 üzenetére
Olyanokat azért ne írj, hogy simán kezel ia 2933MHz-e RAM-ot egy CPU, csak alaplap kel lalá, mert akkor rajtad fogják számonkérni, ha nem megy, jogosan.
Haswell i-5 / i-7 kb. 99%-ban visz 2400MHz-et,
Ivy i-5 / i-7 kb. 90%-ban visz 2400MHz-et,
Sandy i-5 / i-7 kb. 95%-ban visz 2133MHz-et, 2400MHz-et meg egyáltalán nem (akkor sem, ha olyan alaplapba teszik amire rá van írva, hogy 2800Mhz-ig is kezeli - [link]).
SNB-E, IVB-E esetén sem olyan evidens az a 2400MHz.HGyu
-
KAMELOT
titán
válasz
kazsmerlaca #20328 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz
kazsmerlaca #20322 üzenetére
Az csak oda van írva!
Amúgy simán kezeli neked még a 2933Mhz DDR3 ramot is csak alaplap kell hozzá!
Gyors ram akkor jó ha sok progit használsz egyszerre. Természetesen nem árt a minimum 16GB ram!
Kivétel ha i7+X79 lapot használsz. Ott a QUAD végett neked majdnem dupla gyors lesz a ramod! -
StSanya
senior tag
válasz
kazsmerlaca #20324 üzenetére
Elég a népnek ennyi is... Ezek a procik nem érzékenyek a RAM sávszélre, akinek pedig olyan progi kell, aminek ez kevés, az vegyen Xeon-t...
-
StSanya
senior tag
válasz
kazsmerlaca #20322 üzenetére
Így van, 1600-os elegendő a sima i3/i5/i7-nek. Akkor lehet gyorsabbat venni, ha K-s procit veszel, és Z-s chipsetes az alaplap, mivel úgy lehet tuningolni, azaz az órajelekkel garázdálkodni.
Amúgy vannak AMD procik is, azokhoz is jók a 2400-es RAM-ok...
-
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Nem értem ezt a memória sebességet. Az i7-es procira az van írva, hogy: Memory Types DDR3-1333/1600
Akkor mire jók a 2400Mhz-es ramok vagy a gyorsabbak? Ha megveszem a gyorsabb memóriát akkor nem csak 1600 Mhz fognak menni?Köszi
-
perecKING
senior tag
Sziasztok!
Valaki segítene választani?
CMY8GX3M2A2400C11 vs CML8GX3M2A1600C9WA fehér ből már van egy pár itthon. Megy vissza gariba mert az egyik elfáradt(nem volt tuningolva) de addig is kell valami + össhe akarok rakni egy mini-itx et is a nappaliba. Szoval a garibó visszatérő pár valószínüleg abba kerül.
Az új pár nem kell hogy low legyen mert az új cooler nem takar. De nem tudom hogy a pro c11 el jobb e valóban.Lec-től veszem ez a 2 kb egy árban van.
Köszönöm
mobilrol -
04ahgy
nagyúr
válasz
zerox3 #20319 üzenetére
Ez lehet egyoldalas is, mert csak 2GB-os modul, meg a support listán is szerepel.
KVR1066D3N7/4G - ez kell neked 4GB-os.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zerox3 #20315 üzenetére
Mindkét RAM egyoldalas (csak az egyik felén vannak chipek), fogadjunk. Abban az alaplapban SOHASEM fog semmilyen egyoldalas 4GB-os modul üzemelni!
Vásárlás előtt tájékozódni kellett volna, az alaplap gyártói QVL listájáról választani RAM-ot. A vicc, hogy a Kingston oldalán is van kompatibilitás ellenőrző, és a választott RAM-odhoz egyetlen egy G41-es lapot sem sorol fel. Nem gyanús?
Csak olyan 4GB-os modullal fog elindulni az alaplapod, aminek mindkét oldalán vannak chipek, összesen 16db.
HGyu
-
zerox3
csendes tag
Sziasztok!
Vettem két RAM-ot, de egyikkel se akar elindulni a gép.
KINGMAX FLGF65F-D8KMB 4 GB DDR3 1600 MHz
KINGSTON KVR16N11S8/4 4 GB DDR3 1600 MHzAlaplap: MSI G41M-P28
CPU: Inte Core 2 Quad Q8400A KINGMAX RAM-ot 1,65 V-nak írja a doboza, annál talán az lehet a gond, de másik 1,5 V-os akárcsak az alaplap. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm a választ!
-
StSanya
senior tag
válasz
s4hu|SyD^ #20313 üzenetére
Így van. De mivel az E8500-as busz sebessége 1333, így elvileg megfelelő alaplapba kéne mennie a megfelelő RAM-nak is 1333-on. A kérdés, hogy nyernél-e egyáltalán valamit...
Az alaplap BIOS-át frissíteném először is, ha a rev. 1.0-ás: [link]
Itt pedig a leírása: [link] 39. oldal, a MB Intelligent Tweaker (M.I.T.)-ben kéne az XMP-t bekapcsolni, ha a modulok ezt támogatják, illetve a System Memory Multiplier-t kézzel beállítva kapod meg a magasabb sebességet.
-
s4hu|SyD^
addikt
Intel Core 2 Duo E8500 3 Ghz, ilyen a proci. Ha jól láttam ez is fontos, hogy mennyin tud menni a RAM. Bár nem tudom, hogy észrevehető különbség lesz-e ha fentebb húzom a Mhz-et. Nyilván ha vennék mellé egy másik 4 GB ramot többet érne.
-
s4hu|SyD^
addikt
válasz
04ahgy #20309 üzenetére
Köszönöm!
Ahhoz képest, hogy milyen régi nem olcsó a Kit. Ilyenem van. Azt viszont nem értem, hogy miért csak 800 Mhz-n megy mikor 1066-os a RAM.
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Adott egy rettentő régi alaplap (Gigabyte GA-EP45-DS5). Jelenleg egy GEIL Ultra 2x2 GB memória van benne, ha a CPUZ nem hazudik akkor valószínűleg 800 Mhz-n ketyeg. Szeretnék bővíteni memóriát 8 GB-ra. Maradjak a 800 Mhz-nél vagy próbálkozzak fentebb menni? Az alaplap támogatja az 1333 Mhz-t, de csak DDR2-nél és ahogy láttam nem nagyon árulnak DDR2 1333 Mhz ramokat. Nem igazán akarok a gépre költeni, csak memóriát bővíteni. Nyilván egyszerűbb lenne ha alaplapot is vennék, de akkor már több mindent kéne bővíteni. Előre is köszönöm a segítséget!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
gyureee5 #20305 üzenetére
Bármelyik kedvező árú HyperX kitet. Az újabbak is igen jók, pl a Savage illetve a Fury. A régebbiek, mint Blu, Grey, Red, Genesis és társaik szintén, no meg a T1, Beast, Predator. 1,35V-os a HyperX Green. Ezek mind ajánlottak.
1600Mhz-es már bőven elég, ha van jó vagy jobb árban, mehet 1866 / 2133Mhz-es, de nem lesz érezhető a plusz sebesség az 1600-ashoz képest sem játékokban, sem napi használatban.
Ha sokat tömörítesz, vagy célprogramokat használsz, amik szeretik a magas RAM sávszélt, akkor jobban ajánlott a magas frekvenciájú memória.
HGyu
-
gyureee5
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy most szeretnék kicsit fejleszteni a gépen és a GA-Z97X-UD5H + Intel Core I5 4690K processzor mellé milyen Ramot ajánlanátok legalább 8GB-ból?
-
Sordoran
addikt
Üdv!
Kissé koros gépembe szeretnék memóriát bővíteni. Alaplap egy Gigabyte GA-MA78G-DS3H, processzor AMD 4800+ és jelenleg 2x 1 GB Kingmax DDR2 800 mHz-es ram van benne. Opciók a következők kinézett boltban:
2x CSX DDR2 800MHz 1GB Alpha ~3500 Ft/db 3 év gar.
2x Kingmax DDR2 800MHz 1 GB ~5200 Ft/db 3 év gar.
2x Kingston DDR2 800MHz 1GB CL6 ~5500 Ft/db élettart. gar.
Bár tudtommal nem kell mind a négynek egyformának lenni, csak az egymással párban állóknak, de a Kingmaxot preferálom, viszont a CSX jelentősen olcsóbb, amit nem tudok hova tenni amúgy.
Bővítés szükséges, jelenlegi 2 GB szűkös már, és bár idővel váltani akarom gépet, de utána a szüleimhez kerül, tehát még hosszú éveket kéne mennie. Kérdés az, melyikkel járnék legjobban?szerk.: Közben alaplapom gyári oldalán a memória támogatási listát átnézve nincs ott egy CSX modul se, akkor talán ki is húzható...
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Ukrajnai háború
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Renault, Dacia topik
- Autós kamerák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Bontatlan epox lap
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest