Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbx
tag
hello, MSI A88XI AC alaplap + A10 7800 melle keresek 2x4GB 2133Mhz-es RAM-ot. Eredetileg Corsair Vengeance 8GB KIT DDR3 2133MHz CL11 -eset akartam, de tartok tole, hogy nem ferne el a huto mellett, ami valoszinuleg Arctic Alpine 64 Pro vagy 64 Plus lesz. Alacsonyabb modult csak ezt talaltam:
ADATA 8GB KIT DDR3 2133MHz CL10 XPG Series 1.0
ezzel van valakinek tapasztalata, megbizhato? esetleg valami alternativa? koszonom!
-
thomzon
csendes tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok,valamilyen socket 1150 i5 proci, és asus h81 vagy h97 alaplap lesz a választás. A lényeg: jelenlegi konfigomban van KHX1600C9D3B1K2/4GX (2x2 giga ram).Sajnos ilyet már nem találok sehol.Mit ajánlotok mit vegyek mellé?
-
nfeco22
csendes tag
Sziasztok
Tervben van egy Intel Core i3-4160 3.60ghz proci es egy AsRock H81M-HDS alaplap. 4 giga ramot szeretnek bele, tudnatok ajanlani valami jo fajta ramot hozza? Koszonom szepen. -
johnywalker
őstag
válasz
Roberts74 #19694 üzenetére
SDRAM (PC133) ram van benne, legalábbis az Archmemory ajánlása szerint.
De hogy bővebbet megtudj a specifikációiról, használd az Aida programot. De ami manualst találtam hozzá én, abban az van hogy csak 512 MB ramot tud kezelni Manuals. -
Roberts74
újonc
Sziasztok.
Van egy sony vaio cpg fx 501 laptopom. Akarok bele 1gb ram-ot. Nem tudom hogy sd vagy ddr van benne. Bövithetô e.Tanácsot szeretnék. Köszönöm.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szityak #19692 üzenetére
Elég ha szervezésre azonosat veszel, tehát ha most kétoldalas van benne akkor az új is az legyen ha egy oldalas akkor az új is az legyen. Mivel noti kitudod küszöbölni könnyen az esetleges inkompatiblitást mert elviszed a lapost a boltba ott beteszed és kipróbálod. Ha jó jó ha nem nézel bele másikat.
-
Szityak
tag
hali
egy laptopról lenne szó, egy négymagos celeronnal (2.0 ghz/mag) szerelve és van benne egy kingstone 2gb 1600mhz-s memória, pontosabb adatokat sajna nem tudok, lassúnak bizonyul és memóriára gyanakszom hogy kevés, mert 2 gb-ból 1,5-et használ plusz 3 gb-t lapazó-ból majdnem az egészet, ezért gondoltam venni bele még 2 gb-ot
Kérdésem hogy elég ha mhzre stimmel meg időzítésre vagy teljesen típusra is kell, magyarul vegyek egy új 4gb-os kittet vagy ez mellé egy 2gb-os 1600mhz-est???
-
beneboy
tag
Helló!
Memóriát bővítenék
Jelenlegi konfigom:
AM3-Phenom II X4 BE B55 3,8Ghz
Gigabyte GTX 460 1GB
alaplap: Asus M4A87TD/USB3 (adatlap)
Ram: 2x2GB Kingston KHX kit 1600C9AD3b1k2/4G 1600on használomLaptopszalonban ezt a corsair 2x2gb 1600 kit -et néztem ki,
de azt javasolták inkább ezt a curciál memóriát vegyem
Mivel járok jobban a kit-tel, vagy az egy darab 4gb-os modullal? Mondjuk én ha nem a kit-et javasoljátok, akkor Fury-t vennék. Tudnátok segíteni?
(azért laptopszalon, mert ez van Pécsen)Köszönettel:
Gergő -
Qru
MODERÁTOR
Átlagos felhasználsára (játék, net) 1600-as CL9-es elég.
Crucial Ballistix, Corsair Vengeance ezek nem drágák és jók.
-
rudii
tag
Hali! Erre valaki? [link]
-
David89
tag
Helló!
Asrock h97 pro4 és fatality és i7 4790 nem-K procihoz milyen ramot ajánlotok? 2*8 GB-t vennék és szeretném ha legalább 1600-as és CL9-es lenne.
Köszi a válaszokat, Dávid
-
StSanya
senior tag
válasz
Hephaisztosz #19684 üzenetére
Bocsánat, ez elmaradt: Igen jobb ez a Crucial, mert picit gyorsabb (CL8-as), meg alacsonyabb is, így mehet fölé bármilyen toronyhűtő.
-
StSanya
senior tag
válasz
Hephaisztosz #19684 üzenetére
Intel ix-hez 1600-os RAM elegendő, ezt támogatja hivatalosan. Csak a Z-s chipset-hez szokás gyorsabbat mellékelni, túlhuzási képessége miatt.
Ha esetleg húzás lesz az Asus lapban, akkor vegyél csak 1866-ost, szerintem.
-
Szityak
tag
hali mindenkinek
most raktam össze az új gépem, Asus m5A99x Evo 2.0, Fx8350 és 2x4 gb Corsair 1866 mhz cl9
Namármost a bios csak 1333nak ismeri fel, a kérdés h azért mert nem támogatja vagy azért mert nekem kell felhúzni? Megtaláltam a menüt és fel is lehet húzni de gondoltam kérdezek mielőtt hülyeséget csinálok.
-
rudii
tag
Sziasztok!
Szeretnék 8GB DDR3 ramot. Milyet érdemes manpság venni? Egy barátomnak 2x 4gb 1600mhz-es van. Vagyy már érdemes nagyobb mhz-eset venni? 1x 8 vagy 2x 4 éri meg jobban? Ti miket ajánlanátok? Válaszokat előre is köszönöm! -
StSanya
senior tag
válasz
Marmonkanna #19671 üzenetére
Nem írtad, hogy csak onnan lehet...
Két nyolcas működhet, de ha véletlenül nem szeretik egymást duálban, az nem garanciális eset. Ha nem gond a rizikó, hajrá!
-
P.Dude
őstag
Sziasztok
Ha 2gb ddr 2 667 mellé beteszek 4gb ddr2 800-at, az 667 ként vagy 800 ként fog működni?
-
StSanya
senior tag
válasz
Marmonkanna #19663 üzenetére
Van kit-ben is LP-s Corsair: 16GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance Blue Kit LP (CML16GX3M2A1600C10B) (2X8GB)
És olcsóbb, mint a Savage...
-
sNyPeX
csendes tag
Sziasztok !
Milyen ramot ajanlotok egy i5 4670k-hoz?
8gb (2x4) Kit-ben gondolkoztam. -
StSanya
senior tag
válasz
MC Pite #19661 üzenetére
Az jó ár érte, az a gond, hogy 2133 és 2400-es nem igazán lenne 50 ezer alatt...
Ezt találtam: Team Group Vulcan Series Rot, DDR3-2400, CL11 - 16 GB Kit (van más színben is), ha belefér a keretbe, APU-hoz jobb lenne. Feltéve, hogy a lap is támogatja...
-
StSanya
senior tag
válasz
Hephaisztosz #19657 üzenetére
Most Corsair LP árában újra van jó kis CL8-as, alacsony, 1,35V-os CRUCIAL 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 KIT BLT2C4G3D1608ET3LX0CEU
Ha nagyon spórolnál, akkor esetleg ezzel most tudnál: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
-
Marmonkanna
tag
Üdv!
Asus H97 Pro + i7 4790 mellé szeretnék venni memóriát. Agyaltam, hogy 8 vagy 16 gb legyen, de lehet, hogy áldozok most a 16-ra, aztán ha szerencsém van, nem kell hozzányúlnom évekig.
Nem igazán vágom, hogy manapság mik a jó márkák. Kingstonra gondoltam (hyperx), mert most is az van, és elég megbízható név, meg Corsair-re, szintén a "név" miatt.Corsair-ből nem találtam low profile, cl9-es kitet, mi lenne, ha egy-egy 8 gb-ost vennék?
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 CML8GX3M1A1600C9Vagy vegyem meg inkább ez a kitet, aztán csókolom?
HyperX 16GB Savage DDR3 1600MHz CL9 KIT HX316C9SRK2/16Bármilyen ötlet, tanács?
Köszi! -
MC Pite
veterán
APU mellé keresnék 2×8Gb memóriát, lehetőleg 1866Mhez és legalább CL10 megléte mellett.
Ballistix Tactical 1866 CL9 BLT2CP8G3D1869DT1TX0CEU vezet idáig 44,3K-ért, valami kicsit jutányosabb, de megbízható/nem CL13-as memóriát tud valaki ajánlani?Majdnem ráraboltam a HMT41GU7AFR8C-as Hynixokra, de CL13 mellett az IGP nem lesz túl virgonc
-
SongoiD
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi alaplap/processzor pároshoz ezt a kettő memóriát néztem ki, melyiket javasolnátok inkább?
Alaplap: GIGABYTE GA-Z97M-D3H
Processzor: INTEL Core i5-4690K 3.50GHzMemóriák:
[crucial_8gb_ballistix_sport_ddr3_1600mhz_cl9_kit_bls2c4g3d169ds3ceu]
[crucial_8gb_ballistix_tactical_ddr3_1866mhz_cl9_kit_blt2cp4g3d1869dt2txobceu]
-
Hephaisztosz
tag
Sziasztok,
Az alábbi config-hoz szeretnék RAM-ot venni. 8Gb DDR3 RAM kellene elsősorban játékhoz. A Crosair memóriáival szimpatizálok
Jelenleg 4Gb 1033MHz-es Kingston van a gépemben a CL-t passzolom, de ez van már vagy 7 éves is szóval ideje lenne újítani.
Alaplap: ASUS H87-PRO
Processzor: Intel Core i7-4770 3.40 GHz 1150 BOX
VGA: MSI N770 Lightning Nvidia GeForce GTX 770 2GB GDDR5 PCIE
Vinyó: Western Digital Caviar Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3
SSID: KINGSTON 120GB SATA3 2.5" HyperX 3K
Tápegység: FSP Aurum Gold 650WA válaszokat előre is köszönöm.
-
GRaul
őstag
Most pl elinditottam az NBA 2K15ot es 5 perc utan megmerevedett a kepernyo. de nem fagyott ki.
A feladatkezelot is eltudtam inditani.
Haveromnak szoltam hozza at a 7850es karijat es megnezem, hogy azzal is csinalja e ugyan ezt.
Ha igen akkor nem a vidkari rossz.
de gondolom ha memoria hibazna akkor csontra kifagyna a jatek -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Az lenne kérdésem, hogy olyan előfordulhat ramoknál, hogy némelyik lapban kijön h hibás néhol pedig nem?
Most vettem egy uj lapot. De sajnos kékhalálokat kapok, random illetve jaték közben kidobál az asztalra vagy éppen piros kijelzővel kifagy, úgy h a hang is beakad legtöbbször.Köszi a véleményetek előre is
-
frici69
tag
válasz
gyenge47 #19644 üzenetére
Itt megtalálod az alaplapod gyártójának az ajánlását: [link]
Persze ez nem jelenti azt,hogy esetleg másik fajtával nem jó.Nekem ugyanilyen lapban Kingston 4Gb KHX1866C9D3/4GX volt,amihez vettem még egy ugyanilyet így duálban mennek.
Ha 1866-ost veszel akkor valószínű a BIOS-ban kell majd XMP profilt állítani. Erről az alaplap topikjában olvasható leírás: [link] -
StSanya
senior tag
válasz
gyenge47 #19644 üzenetére
Bár van külön VGA-d, mivel árban nincs nagy különbség, én minimum 1866-os CL9-est javaslok.
Ha nem zavar, hogy ez ilyen LED-es, világítós, akkor: 8GB 1866MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix Tactical Tracer CL9 (2x4GB) (BLT2CP4G3D1869DT2TXOB)
Nem írtad, milyen hűtésed van, ha nagyobb torony, akkor pedig ez a szerencsésebb, hogy biztosan beférjen: 8GB 1866MHz DDR3 RAM Corsair Vengeance LP Kit (CML8GX3M2A1866C9B) (2x4GB)
-
gyenge47
aktív tag
Sziasztok!
Athlon II X4 750K és GA-F2A88XM-HD3 mellé már keveslem a 2*2 GB-ot.
Milyen 2*4 GB-os ramot ajánlanátok bele? Igazából teljesen jó a legolcsóbb is, csak a kompatibilitás miatt kérdem. Annyi még, hogy az Aqua-ban fogom megvásárolni. -
Willie
őstag
válasz
Picturemaker #19642 üzenetére
Nagyszerű, köszi!
Akkor marad úgy ahogyan van. Csak beállítom az XMP profilt és annyi.
-
Picturemaker
őstag
válasz
Willie #19641 üzenetére
Semmilyen hátránnyal nem jár, ha nem akarod a ramot tuningolni.
Példa: PhenomII 1333-ig támogatta hivatalosan a memóriákat. Két modult 1600 fölött is tudtam járatni, négyet viszont nem. Kifogtam egy olyan procit ami ezt nem szerette, volt akinél nem volt gond 4 modullal sem a tuning. Viszont az 1600CL9-9-9-24-es ramokat 1333-on 7-7-7-20-on tudtam járatni.A mostani 4670K mellett több, mint 8 hónapig volt 4 ramom a névleges frekvencián.
-
Willie
őstag
válasz
Picturemaker #19640 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Milyen hátránnyal jár egyébként? Azon kívül, hogy macerás bővíteni. Nagyon terheli az alaplapot?
szerk.: Csak most láttam a szerkesztésedet. Tuning nem lesz, csak az XMP profilt fogom beállítani.
-
Willie
őstag
Sziasztok!
A RAM topicba már írtam, hátha ez aktívabb.
Testvérem fejlesztené a gépét. Csak munkára használja: ArchiCAD, Artlantis
Félkövérrel a cserélendő elemek.
HÁZ: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite
TÁP: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX
LAP:(GIGABYTE GA-P55A-UD3)ASROCK H97 Pro4
CPU:(INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX)INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper 212 Plus
RAM: 2X CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B
VGA:(SAPPHIRE HD5750 512MB GDDR5 HDMI DP PCIE)Quadro K600
SSD: Samsung Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)
HDD: Western Digital Caviar Red 1TB 64MB SATA3 WD10EFRXTudom, hogy nem a legjobb párosítás a 4x4 GB RAM modul. De nem szívesen cserélnénk le, mivel eddig nem volt vele gond. Ha jól tudom, akkor a lap jól fogja kezelni. Ti hogy vélekedtek erről?
Előre is köszönjük a segítséget.
Üdv.
-
alfiboy
aktív tag
Teljesen érthető.
"Ugyanezeket néztem ki én is,a második a legszimpatikusabb"
Ebben az esetben StSanya álltal linkelt Corsair Vengeance Pro (CMY8GX3M2A2400C11R) lehet a jó választás. Ha kicsit spórolni szeretnél és számít a kicsit jobb időzítés akkor a fentebb linkelt Team Group.
Specifikációk:
[TXD38G2400HC10QDC01 4GBx2] -
alfiboy
aktív tag
Szia!
Mivel a G.Skill TridentX nincs raktáron, időzítésben és tudásban szintén olyan jó:
[Team Group Extreme DDR3 2x4GB 2400MHZ CL10]Az, hogy nincs a támogatott listában még nem jelenti azt, hogy ne lenne kompatibilis, gyártó(k) nem tesztelnek le minden memóriát/típust/frekvenciát/időzítést.
-
Grózi
veterán
Üdvözlet a hozzáértőknek!
Asrock z87 Fatality Killer+i 5 4690K kombóhoz vennék 2*4gb hűtőbordás modult.Csak piros vagy fekete jöhet szóba.Eddig zömében Hyperx Beast 2400mhz-s modulokat használtam.A fájdalomküszöb kb. 30 k körül van.
Szóval ki mit ajánl? -
-
StSanya
senior tag
Tehát, ha jól értem akkor, van egy Z-as alaplapod, K-s procival, ehhez kellene most 1 db 8GB-os modul, ami mellé a közeljövőben vennél egy másikat.
Itt beállítottam a szűrési feltételeket, elvileg ez mindig mutatná, hogy melyek kaphatóak, s mennyiért.
A legolcsóbb megoldás jelenleg a CRUCIAL 8GB Ballistix Elite 1866MHz CL9 BLE8G3D1869DE1TX0CEU lenne. Nem rossz RAM, megy 1,5V-on. Én egy kicsi magasnak találom, bár pl. víz hűtés mellé kiváló lehet. Nem tudom mennyire várható a kivonása, tehát nem tudom megítélni, hogy lesz-e még a boltokban mondjuk egy év múlva.
A HyperX Fury-k felejtősek szerintem. Viszont a Savage család már szóba jöhetne, pláne, hogy új család, én 100%-ra veszem, hogy lesz a boltokban is egy év múlva is, most jöttek ki. Az HyperX 8GB Savage DDR3 1866MHz CL9 HX318C9SR/8 1,5V kér, viszont a 2133-as és 2400-es tesóinak már viszont 1,6 - 1,65V kell.
Amúgy nem véletlen, hogy ekkora méretben és sebességen relatíve kevés a szóló modul, általában mindenki párban veszi a RAM-okat, a problémák elkerülése érdekében.
-
StSanya
senior tag
válasz
vulnrea #19614 üzenetére
A chipseted a duált tudja, beleteheted ugyan a quad-os RAM-ot, ha mind a négy RAM slot-ot fel akarod használni, (akkor is csak duál marad, csak 4 db modullal) de nem szoktuk ezt javasolni, fölösleges.
Párban vedd meg, minimum a 2 x 4-es, esetleg a 2 x 8-as kiszerelést. Ennyi RAM ma a legtöbb embernek elegendő, s anyagilag is így jársz a legjobban.
-
StSanya
senior tag
válasz
ALLAT001 #19615 üzenetére
Nem írja, mert ez egy sima, snassz asztali (desktop) gépnek való alaplap. Ezek az ECC-s képességek pedig szerver alaplapokba valók. Vagy jó drága, felső kategóriás alaplapoknál (top gamer pl.) beleteszik a gyártók, hogy csak növelje a feature listát, az árát pedig úgyis megfizeti többszörösen a vevő...
Szerk: Megelőztek, Johnywalker
-
StSanya
senior tag
válasz
jézusom #19608 üzenetére
Általában nincs értelme, mivel az Intel elégé beszűkítette a túlhúzási lehetőségeket, így csak Z-s betűjelű chipseteiben engedélyezett hivatalosan, ott érdemes 1866-os vagy jobb RAM-ot venni.
Gondolom azért az alaplap gyártók próbálkoznak, konkrétan pl. az ASUS-ról tudom: ASUS Enables Overclocking on H97, H87, B85 and H81 Series Motherboards. De itt a kulcs mondat, amiben minden benne van: "ASUS does not guarantee"...
Szerk: Most nézem, a procid se túl acélos, esetleg ha az Intel G3258-at veszed meg, az ilyen jubileumi kiadás, szorzózár nélküli. Azt egy fenti ASUS lapba, de inkább valamilyen Z-sbe, lehet húzni 4,1 - 4,5 GHz-ig, vagy még tovább is.
Qrva jól hangzik, a gond az, hogy így is csak eléri, vagy csak kicsit jobb egy Haswell i3-nál...
-
MK VII
veterán
válasz
jézusom #19608 üzenetére
Szerintem bőven elég abba a lapba az 1600mhz-es memória. Állítási lehetőség biztos van benne valami,de nem ismerem az MSI lapokat és a H87-es szériát. Z97-be mindent lehet állítani.
(#19609) ZMark
2x4-et javaslom. vagy a 4x2-t Viszont,ha ezekhez veszem még memóriát akkor ugyan lyeneket kell venned,hogy biztosan működjenek dual-chanelben
(#19610) ALLAT001
A hivatalos honlapon a memória támogatásnál nézz utána.
(#19611) Abu74
Szerintem a G.Skill-t vedd. Jobb a késleltetése. És,mert nekem is G.Skillek vannak és imádom őket
(#19612) vulnrea
Igen. Működni fog! Bár szerintem inkább vegyél kisebb késleltetésű alacsonyabb mhz-es memóriát Pénzt is spórolsz vele és jobban jársz szerintem! -
vulnrea
aktív tag
Sziasztok,
Bedöglött az egyik ram és az lenne a kérdésem, hogy az amit kinéztem az alaplap támogatási listában nem szerepel, viszont egy másik oldalon azt írják igen..
Alaplap: ASRock Fatal1ty Z87 Killer
Ram: Corsair Vengeance Pro Red 2400 MHz (CMY16GX3M2A2400C11R)Köszi a válaszokat :-)
-
Abu74
csendes tag
válasz
johnywalker #19597 üzenetére
-
ALLAT001
senior tag
Honnan tudom, hogy egy alaplap kezel-e REG ECC memóriát?
Vagy ezt csak a procinak kell tudnia? -
ZMark
csendes tag
Sziasztok,
konfig felújítást tervezek és abban szeretnék tanácsot kérni hogy, jelenlegi KINGSTON 4096MB HyperX Blu DDR3 1600MHz- 2x2-es ramomat érdemes e megtartani és e mellé venni mondjuk egy darab 4gb-os ramot vagy, 2x2-öt még pluszba hogy legyen 8gb? Vagy veszek mellé még egy darab 8gb-os ramot és akkor lesz össz 12gb?Vagy nem ilyen egyszerű a dolog és tanácsosabb inkább újat venni ami párba lenne pl 2x4-et?
-
jézusom
addikt
Üdv!
Ebbe a konfigba érdemes 1600Mhz-es ramoknál gyorsabbat venni, lehet tuningolni?
MSI H87-G41 PC Mate, Pentium G3420
Köszi!
-
StSanya
senior tag
válasz
johnywalker #19603 üzenetére
Az FM2+ az a foglalat, a chipkészlet az a A88X (Bolton-D4). De valóban nem régi, 2012-es...
-
StSanya
senior tag
Igen sajnos, tuning, hiszen a gyártó nem írja be a specifikációba, sőt, még csak nem is teszteli ilyen RAM-al. De mivel az AMD APU-ban van a memória vezérlő, s a chipset sem lehet akadály, hiszen más kiépítésben az is tudja, így többnyire menni fog. De ugye, ha meg véletlenül nem, akkor nem tudsz panaszkodni sajnos, mert nem "ígérte senki"...
-
HPAA
őstag
sőt a korona az egészre a PH-s cikke :
Mindegyik alaplap kezeli a 2133 MHz-es DDR3 szabványú memóriamodulokat, ami egyébként az AMD integrált memóriavezérlőjéből ered. Természetesen nem hivatalosan magasabb órajelet is be lehet állítani, de ez szokás szerint tuningnak számít.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 rev:3.2 AMD FM2/FM2+ alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest