Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
Rég jártam itt
Szeretném a mostani 2x4GB-ot cserélni 2x8GB-ra. A kérdésem, hogy anno nem ajánlott volt az 1.65v a Haswellhez. A ram, amit kinéztem az 1.65v-on megy. Lehet bajom miatta?
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
MaxxDamage #17896 üzenetére
Igen-igen, pontosan ezt néztem ki! Akkor ezt veszem meg ! Tegnap még Iponon olcsóbb volt egy ezressel mint az 1600-as társa
Köszi szépen !
-
válasz
Eduardo89 #17891 üzenetére
Az 1866-os CL9 -es Corsair Vengeance LP az jó ár/érték aránnyal bír és remekül OC-zható !
/CL10 -re 2133MHz és 1.5v pl./ ami remek értékL
-
zoli_1989
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a ram ilyen áron szerintetek jó?4GB 1600MHz Kingston DDRIII HyperX Fury Blu RAM KHX316C10F/4
-
GeronimoTama
tag
válasz
MaxxDamage #17890 üzenetére
Köszi! A Játékokat csak Battlefield 3-4-et kell majd bírnia, de emellett After effects, Cinema 4D stb..
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Ha már memóriát veszek akkor melyikkel nyerek többet ha 1866Mhz CL9-et vagy 1600Mhz CL7-eset választok ? Köszi !
-
válasz
GeronimoTama #17889 üzenetére
Az úgy a későbbiekben megfelelő párosítás !
(FX8xxx és Saber Lap + 1866-os Corsair Venge)
/am. játékokhoz elegendő az 1600MHz-s RAM is bőven, de nem árt ha jobb van beszerezve, mert mindig jól jön az a kis+/
/nekem is egy olyan RED KIT volt (azzal indultam) , de komoly CPU hűtő vásárlás miatt és CPU OC is persze a RAM nem fért el így vettem a neked is linkelt LP verziót ! - ami minden igényt kielégit , most és a közeljövőbe (míg nem jön a DDR4)/
L
-
GeronimoTama
tag
válasz
MaxxDamage #17888 üzenetére
Köszi így akkor bátran rendelem az 1866-os vengeance red kitet
, igen egy FX-8320 van tervben
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat már rendelem is a memóriákat -
válasz
GeronimoTama #17887 üzenetére
Elvileg alap helyzetbe minden DDR3 RAM (1333-2400MHz) 1333MHz -ről indul és beáll. kell neki ! (de alapon is elmegy) , látom elég jó lapod van így nem lesz gond semmivel !
Berakod a RAM -ot a lapba és megfelelően beáll./alaplapod kezeli!/
/gondolom később CPU -t is tervezed cserélni mondjuk FX -re !?/ így az a RAM egy jó választás
(elvileg élettartam garis, de a bolt is ad rá *év garit, az letelte útán neked kell elküldeni a gyártóhoz ha gond van vele és a gyártó cseréli)L
-
GeronimoTama
tag
válasz
MaxxDamage #17886 üzenetére
Igen jól tudod hogy maximum 1333-as ramokat kezel, mégis 1600-on használom mellette a ramjaimat, igazából mindegy lenne hogy 1600 vagy 1866 (1866-os van olcsóbban mint 1600-as) és még a magassága sem számít, csak az érdekelne hogy ha 1866-os kit-et vennék akkor annak visszatudnám-e venni az órajelét 1600-ra hogy kezelje a procim vagy ne szenvedjek vele és egyből 1600-ast vegyek. Ezek szerint akkor mindegyik corsair ramot kezelné az alaplapom ugye? És valójában hány év garanciát is adnak rá? Mert olvasgatom hozzászólásokban hogy "nemhiába adnak rá 10 év garanciát"
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
-
válasz
GeronimoTama #17885 üzenetére
Tudtommal az adatlapodon szereplő CPU az 1333MHz-s RAMokat kezeli le max. (hivatalosan) , így az 1333-as RAM (pár) is elég lenne ahoz, de ha már 1866-os KIT -eket linkeltél amik közül választani kéne, akkor a véleményem az, hogy Corsair az Corsair (mind jó) .
A magasított bordás az nem fér pl. minden CPU hűtő alá, ezért ajánlanám pl. a CML8GX3M2A1866C9B modellt ami LP (bárhova jó kb.) továbbá 1.5v -on 2133MHz -t lazán megy (nálam is) és PCX -es ára is megtalálható, ha direkt onnan vennéd (mint a linkjeid is onnan vannak)L
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Bocsánatot kérek hogy nem bírtam egy bejegyzésbe írni a kérdezni valómat, de most értem haza és láttam hogy leárazták az egyik ram kitet.
A kérdésem a következő lenne:
Melyik ram érné meg a legjobban, és szeretném hogy a jelenlegi configommal is fusson (nem kell az 1866 még bőven elég az 1600, és úgy tudom hogy visszaveszi majd az órajelet, mivel ha jól tudom a phenom cpu nem támogatja az 1866-os ramokat)Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9R
vagy
Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz CMY8GX3M2A1866C9BVálaszokat előre is köszönöm!
-
3.Aragorn
addikt
válasz
GeronimoTama #17882 üzenetére
Úgy gondolom, rendben van ez a kit, egyetlen hátránya, hogy nem low profilos.
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy nekem a Corsair Vengeance 2x4Gb 1866Mhz kit pontosabban CMZ8GX3M2A1866C9R jó lenne e, vagy tudtok jobbat ajánlani corsair téren?
Válaszokat előre is köszönöm! -
qad
senior tag
Teszt a különböző memória időzítésekről 1333mhz-től 3000mhz-ig, dedikált videókarival. Igaz csak 1 felbontást használtak de nagyjából helytálló lehet.
Mind1 milyen memó van a gépben ha csak játszol Mhz-től és sebességtől függetlenül.
Húzott procinál esetleg számíthat valamit de erről még nem találtam infót.Teszt különböző memória időzítésekről 1333Mhz-től 3000Mhz-ig, több videokártyával.
Teszt különböző memória időzítésekről 1333Mhz-től 3000Mhz-ig, IGP-vel.
-
qad
senior tag
válasz
TeeJay #17879 üzenetére
Low profilos kék lett a választott az olcsósága miatt.
Köszi a segítséget. -
qad
senior tag
Kinéztem pár memóriát.
Kérdésem az lenne hogy kisebb időzítésűek megérik-e a + felárat, dob-e valamennyit a teljesítményen?
Vengeance piros magas bordás CL7-----ez kb 6-8k plusz
Vengeance piros magas bordás CL8----ez kb 2-4k pluszEzek CL9-ek mind. Ezek is megfelelőek?
Team Group Zeus Blue
Team Group Vulcan
Team Group Zeus RedKöszönöm a válaszokat.
-
3.Aragorn
addikt
Megérkezett a ram. Köszönöm Qru kolléga és mindenki más segítségét.
-
Sziasztok!
Van-e jelentôsége cl8 ramot venni, mert cl9 van betervezve, ár különbség 1000ft.
Különbség érzékelhető-e egyáltalán?Köszi a válaszokat.
-
arnold95
újonc
válasz
johnywalker #17870 üzenetére
Köszi szépen
-
qad
senior tag
Sziasztok, átzavartak ebbe a topikba okosodni.
Asrock Z97 X Killer alaplaphoz szeretnék venni 2x4 GB memóriát.
4790K proci lesz majd alatta és húzni is szeretném majd. Gtx 760 -as kártyám van, igp-t mem hsználnám.
Ajánljatok légyszi memóriákat kittben, ha lehet ár-érték arányban növekvőket.
Nagyon szépen köszönöm türelmeteket. -
pana0017
senior tag
Sziasztok. Adott egy MSI P67A-C43 alaplap és egy Intel I5 2400 proci. Jelenleg egy Kingston 4096mb hyperx blu 1600mhz CL9 KIT KHX1600 ram van benne és ezt szeretném még 4 gb-tal kiegészíteni. Van még 2 szabad slot. A kérdésem az lenne hogy kit-et vagy 4gb-os modult vegyek, illetve konkrétan milyet? Szeretnék minél kevesebbet rákölteni. Köszönöm előre is.
-
arnold95
újonc
Sziasztok! Adott egy Asus K8N alaplap maximum 3GB DDR1-et kezel... 1GB ramm volt benne 2*512MB sajnos feladta a szolgálatot az egyik... Kinéztem magamnak egy Zeppelin 1GB DDR1-es ... Kérdésem az lenne , hogy megbizható márka ez a Zeppelin ?
-
stargatelost
csendes tag
Sziasztok!
4 és fél éves gépemet szeretném bővíteni még 4 giga memóriával, mert a mai játékok, már megeszik a jelenlegi 4 gigámat. A gép így néz ki:
alaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
memória: PATRIOT 4096Mb DDR3 1333Mhz Viper II KIT
proci: AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BO
videókari: SAPPHIRE HD5770 1GB HDMI PCIE
rendszer: win7 64 bitBestByte-ból akarok rendeltetni, mert az van itt, mint helyi bolt. Nos, mivel nem akarom, hogy bármi gebasz legyen, ezért a lehető leghasonlóbbat akarom megvenni, ennek megfelelően pedig ezt találtam:
http://www.bestbyte.hu/termekek/53764/Kingmax_4GB_1333MHz_DDR_3_Kit_2db_2GB_memoria.html
Tehát a kérdésem, hogy jó lesz ez?
-
Shifty01
aktív tag
válasz
johnywalker #17862 üzenetére
Már minden megvan csak a ram kell és kész a konfig, már be szereltem mindent a proci hétfőn jön meg
Nem bonyolitom tul G.Skill és kész. Elvileg 1,55ig oké a ram, de nyerek egyentalán valamit az 1,25Val az 1,5ös el szemben?(A minimális fogyasztás különbséget leszámítva) Szerintem nem de valaki megerősithetne/cáfolhatna
-
Shifty01
aktív tag
Hi!
Szerinted melyiket kellene?
http://www.rambazar.com/product.php?id=742
http://www.rambazar.com/product.php?id=739Megéri a Plusz ezrest a 1,25V az 1,5al szemben?
Intel i5 Haswell refres lesz és 1 b85 pro gamer(asus) Seasonic táppal.
Megéri vagy nem igazán?
Már csak a proci és a ramok hiányoznak. Proci úton van már, csak a ram kell.Amivel még szemezek az a G.Skill Ares
Utolsó darabok is összeállnak lassan a konfigban
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
Közben nézegettem az árakat meg a cuccokat.
Ezer Ft különbséggel simán megéri 4690K + Ranger mellé az 1866Mhz-s nem ?
-
grunker
tag
válasz
johnywalker #17858 üzenetére
köszi,
átállítottam, akkor amikor a modulokat nézem külön külön akkor azt írja 4GB 1333mhz
felül 8 gb 1600 mhz-et -
grunker
tag
Sziasztok,
lenne egy sürgős problémám.
most raktam össze az új gépemet:
ASUS B85 vanguard + i5-4570 + corsairCML8GX3M2A1600C9B 8gb kit
eddig minden sikerült, de a RAM valamiért csak 1333Mhz tud a DRAM voltage-re 1,549 körüli értéket mutat.
minden auto beállítás, hogy lehet rábírni 1600MHz-reelőre is köszi
-
TeeJay
félisten
Corsair Vengeance-ből a magas bordás sem vészes ahogy nézem
ha nem lóg rá a procihűtő a foglalatra akkor simán használható
nem lesz vele gond20-ért nekem nagyon jó vétel volt a 2x4GB mert garantáltan tudja 1600-on a 9-9-9-24-et 1,5V mellett
néztem is tegnap gyorsan egy AIDA mérést és 24,8GB körüli írási tempó jött ki
i5-4690 procivalnagyon atom a kicsike
-
Dzsolo
senior tag
Hol lehet megnézni hogy milyen feszültség kell nekik?
Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
8GB 1600MHz DDR3 RAM Corsair XMS3 Kit (CMX8GX3M2A1600C11) (2X4GB)
8GB 1600MHz DDR3 RAM Crucial Ballistix kit CL9 (2x4GB) (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU)
Ezek közül valamelyik?
Esetleg ez? PH-s -
Pagi79
tag
Sziasztok,
adott a gépemben 4GB Ram
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT (2x2GB)ezt bővíteném 8GB-ra.... mit ajánlatok?
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a topiclakóknak.
Ezt a lapot, és ezt a procit szándékozom megvenni. Olyan 2x4 giga RAM párosra (cl9-es kit-re) van szükségem, amely 1,5 Volton üzemel, 1600 MHz-es, és otthon érzi magát a környezetben.
Őt néztem ki magamnak, de ez is szóba jöhet. Melyiket a két lehetőség közül? Vagy akad jobb választás is? -
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
2x4Gb RAM-ot szeretnék a Corsair nem jön be és magasnak is tartom a hűtőbordák miatt, tuning nem lesz 1600-asokat szeretnék élettartam garisat.
1.5v lényeges.
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury HX316C10FK2/8 memória CL10
Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3B1K2/8GX memória CL920ezer környékét szánom rá egyéb márka típus is érdekel.
-
Eduardo89
aktív tag
Ahoy !
i7 4770 mellé és a jövőben i5 4690K mellé keresek megfelelő RAM-okat.
Namármost ezt a hármat néztem ki:
[Corsair]
[Geil]
[Curcial]
Ahogy néztem mindegyik tudja az 1,5voltot stabilan. A három közül melyik a legjobb választás ? Minőség,élettartam, tuningolhatóság szempontjában ?
Én a Corsair-el szimpatizálok ( a Low Profil előny ) de az 1,5V és az esetleges tuning miatt nem tudom kell-e agódnom majd a hűtésen?!?Véleményeket, tapasztalatokat várok!
Köszi! -
szoldzsor
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy a 2x2gb HyperX blu 1600Mhz-el karöltve, hogy érdemes fejleszteni a rendszert? :
-vegyek még 2x2 GB ugyan ilyen típusút
-vegyek még 2x2 GB mindegy milyen cl9-es 1600-Mhz-es kit-et
-vegyek még 1x4 GB 1600-as HyperX blu-t
-vegyek még 1x4 GB mindegy milyen 1600-as ramot
Ebbe az alaplapba menne:[link] -
menledge
senior tag
válasz
Shifty01 #17838 üzenetére
Na akkor még egyszer elmondom, aztán részemről vége!
Én, a "A kingston élettartam garis, azzal jobban jársz" írásodra reagáltam. Igen később szerkesztetted, amit észre is vettem, de nem 5 percen belül. Ezért én már nem szerkeszthettem.Azon meg, hogy ajánlottad vagy sem, kár veszekedni. Nekem ez a mondat ajánlásnak tűnik!
Másrészt saját magad cáfolod meg: "Nem ajánlottam, hogy ezt vedd meg azt."..."Gari szempontból ajánlottam, hogy melyik jobb."
Szóval akkor most ajánlottad vagy sem!? Azt is leírtam, hogy gariszempont sem számít, mert ugyan az!Utolsó mondatodra reagálva, pedig elnézést kérek tőled! De hangsúlyozom, hogy nem hülyéztelek le! Annyit írtam, hogy butaság amit írtál, rólad egy szót sem!
Részemről lezárva. -
Shifty01
aktív tag
válasz
menledge #17837 üzenetére
Én nem ajánlottam semmit. Gari szempontból válaszoltam a kérdésre, hogy ha teheti élettartam garis ramot szerezzen, mert az jobban megéri minta fix X éves.
Nem ajánlottam, hogy ezt vedd meg azt. Az pedig már nem az én hibám hogy 5évet irnak az oldalon a corsair-ra.(Tudom ennyit vállal a kisker, de van jobb dolgom is mint a corsair honlapját nézegetni.)
Corsair terméket elvből nem veszek semmilyen téren.Viszont nem ajánlottam se a kingstont se a corsairt. Gari szempontból ajánlottam, hogy melyik jobb.Miután megírtad a hsz-t és elolvastad hogy szerkesztettem te is használhattad volna a szerkesztés gombot mielőtt le hülyézel.
-
menledge
senior tag
-
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg van-e valaki aki Kingston HyperX DDR2es RAM-okat használ CSX RAMokkal együtt. A kettő kompatibilis egymással?
Jelenleg 2*1 GB KIT van bent 800Mhz CL5.
És szeretnék betenni hozzájuk egy 2*2 GB KIT-et 800Mhz, szintén CL5.Szerk:
CPU: AMD 710 X3 @3Ghz
VGA: HD4850 1GbA RAM-ok most 960Mhz-en futnak.
-
kurtzyx
tag
Hali megint.
Mi a különbség a vengeance és a vengeance pro széria között?
Illetve ha marad zs akkor érdemes dominator / dominator platinum felé tendálni? Továbbra is 1600mhz 1,5v. -
Ptor
csendes tag
válasz
menledge #17827 üzenetére
Köszönök mindent, akkor megrendelem a CML8GX3M2A1600C9B -t.
jó is és a hűtő is elfér mellette. -
redhunter
senior tag
Azt szeretném kérdezni hogy egy alap gépbe ,némi játékkal filmmel ez jó kit ennyiért?
-
TeeJay
félisten
Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz @ 9-9-9-24 és a mi lényeg 1,5V-on
igaz valamiért 3év garit ír az oldal de holnap megyek átvenni a sajátomat és kiderül
szerintem most bestbuy [link] -
Ptor
csendes tag
válasz
menledge #17820 üzenetére
Még az érdekelne ,hogy ez is ajánlott-e:
CML4GX3M1A1600C9, mert nem találtam infót hogy a 9msec hány voltra vonatkozik.
Köszönöm. -
menledge
senior tag
válasz
Shifty01 #17819 üzenetére
Hát most hülyeséget írtál már bocs...
Ptor (#17818)
A Corsairt vedd! Nem érdemes pár 100 Ft-ot spórolni! Ráadásul a Corsair 1,5 V tudja a CL9-et, míg ha megnézed a Kingston azt 1,65 V tudja, 1,5V csak CL11. Az intel pedig nem szereti az 1,5 V nél nagyobb értéket...
Shifty01 hsz.-re reagálva, pedig a Corsair is élettartam garis!
Szvsz., mindenképp a Corsairel jársz jobban! -
Ptor
csendes tag
Üdvözlet,
b85m pro4 + i5 4570 pároshoz keresek 8g ramotötleteim:
2x Kingston 4GB 1600Mhz DDR3 HyperX Blu CL9 vagy:
Corsair 2x4GB
Megérné e a drágább az 5év gari miatt?
Esetleg milyen más ramokat keresek?Köszönettel: Ptor
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok!
4Gb memóriáról bővítenék 8Gb-rav (eddig 2x2 volt)
8GB Corsair Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT (CMZ8GX3M2A1600C9) - 19500Ft
DDR3 8G/1600 CL10 Kingston HyperX Blu P/NHX1600C10D3B1/8G - 18500Ft
Jelenleg egy Asus M4A89GTD AMD-s lapba menne de később
Asrock H97m pro4 Intelbe kerül át.Szerintetek 2x4Gb legyen vagy inkább 1x8Gb és majd vegyek hozzá még 8-at ha kelleni fog?
Néha játék, de inkább böngészésre használom, illetve filmek futnak rajta és persze torrent.8.1 Windows az OP rendszer
-
-
redhunter
senior tag
A két féle ram ram közül melyik lenne a szerencsésebb intel 1155 mellé?
Kingston HyperX Red 8GB 1333MHz DDR3 memória Non-ECC CL9 Kit of 2
TeamGroup Xtreem ZEUS 8GB [2x4GB] 1600MHz KIT -
kurtzyx
tag
Üdv!
2x4 gb ram kerestetik a következő jószágba:
I5 4590
MSI B85I
MSI R9 270x ITX
Corsair Obsidian 250D
WD red 1TB
Seasonic M12II 520W EVOKülönösebb kikötésem nincs ugyanakkor mint látható a cpu cooler még kérdéses így azt hiszem a biztos egy alacsony profilú jószág lenne.
Amit eddig ajánlottak:
Patriot viper / corsair vengeance / kingston fury
Eddig 4 gépből 3 kingstonal ment 1 pedig geilel ez utóbbi ment a g.. be.
Lehet én voltam a béna de nem találtam memory support listet az msi oldalán így megvagyok lőve.
Előre is kösz. -
Andor22
aktív tag
sziasztok
mi a véleményetek erről ?
[link] -
jeni
félisten
Szia
ovecs Shifty01
A gyártó az összes memória típusokat nem fogja letesztelni.
Általánosan elmondható,hogy a Corsair,a Kingston,a Kingmax, az Adata,a Crucail, G.Skill.stb... ezek 1000%,hogy jók bármely lapokban. Annyi lehet,hogy az extrém memória időzítéseit esetleg a 2400Mhz és az afeletti frekiket nem lehet kihozni belőlük,vagyis inkább az extra memória tulajdonságát nem tudja 100% kihozni belőle.Lényeg ha Intelhez veszed akkor az adott memória (KIT) 1,5V menjen vagy alatta !
A nagyobb gyártók memóriáikkal nem szokott gond lenni.
Ha mégsem kompatibilis az adott lappal,az már extrém dolog lenne ,de vissza vihető 3 napon belül,levásárolható egy másikra az adott termék. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Az engem is érdekelne, hogy ha az adott alaplap oldalán nem találom a kiszemelt RAM-ot, akkor mi a helyzet?!
-
Shifty01
aktív tag
Hi!
Valaki felvilágositana, hogy hogy is van ez...
http://www.asus.com/Motherboards/B85PRO_GAMER/HelpDesk_QVL/
Itt felvannak sorolva elvileg a támogatott ramok és cpu-k.A Haswell refres cpu-t nem találom a listán amit kinéztem( 4590 ), és a kinézett ramokat se. Viszont eléggé kevésnek tartom a támogatott ramok listáját. AMit kinéztem az ez lenne:
http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbxlMegrendelhetem? Menni fog, és csak a lista hiányos?
-
ovecs
senior tag
Még olyan kérdésem lenne, hogy nem találtam az alaplapom által támogatott ramok között a CMY8GX3M2B2133C9 -et amit végül megvennék. Lehet ebből probléma, konkrétan lehet, hogy nem fog menni a lapomban ?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Hobby elektronika
- Íme a BLEACH Rebirth of Souls nyitánya
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest