Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz DuDieHUN #32438 üzenetére
Szerintem is bőven jó, nekem a régebbi W9000 van, szintén másodkézből, szintén DC2 chippel (azt hittem DC3, de azt a W10K kapta meg) és ha már van valami minimális tartalom a képen, akkor a nagyon kontrasztos optikája miatt észre sem venni, hogy fekete helyett egy kis fényerő van a vásznon. Igen, két jelent közötti elsötétítésnél, amikor tényleg full "fekete" a tartalom akkor látni, hogy fénylik, de ez utána "el is múlik", és a jeleneten belüli feketék meglehetősen mélyek és realisztikusak. Persze ha van pénz a Sim2-re, akkor miért ne, újabb gép.
(P.H.)
-
őstag
válasz DuDieHUN #32192 üzenetére
Az allegro a magyar vatera inkább, bár Vaterán sajnos már nincsenek jó ajánlatok. Félig lengyel félig magyar vagyok, itt-ott vagyok "otthon", nekem mindkét országom a "szülőhelyem", kár, hogy picit messze van egymástól. Ha tudok másnak segíteni, nagyon szívesen. Amúgy a magyar vatera kinek a kezében van? ... Tudja valaki? "Allegroup" amúgy meg picit fura nekem, gyanús, szerintem a lengyelek vették meg, csak magyar név alatt fut, passz. --> http://www.vatera.hu/PR/?activepanel=impressum - Mindenki azt lát bele amit akar, de amikor először a lengyel Allegron megváltoztatták a stílust, utána rá kb fél évvel a magyar Vatera stílusa is pont ugyanolyanra változott! Meg most nemrég 2015-től "tulajdonost" váltott ... talán kedvezőbb új cégnek az adózás? Nahát! Mik vannak ... Mindenki azt lát bele amit akar. Tény: lengyel Allegron messze nagyobb a kereskedelem (tudom, a lakosság 3,5-4-szeresét teszi ki Lengyelország Magyarországnak).
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát!
Polak Węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki!Üdv és még egyszer köszönöm a tanácsokat, javaslatokat!!
Dziękuję bardzo!Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz DuDieHUN #32176 üzenetére
Köszönöm szépen ajánlatod!
Utánanéztem, van itt egy hónapos garanciával, új, raktárról visszamaradt darab:
[link] - ára kb. 240.000Ft
Még egyszer brutálisan köszönöm előre is ezen HELP-eket! Ha nem 1-2 napon belül kellene választanom, mostani szombati napra, nem zavarnék ennyit.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
-
yodamastah
őstag
válasz DuDieHUN #32142 üzenetére
Ennyi projektor után már rég tudod, hogy mekkora öngól bármilyen következtetést levonni a lefotózott vetített képből
Beraksz a megjelenítési láncolatba 2 plusz szűk dinamika tartományú, kérdéses pontosságú eszközt (kamera+monitor). valamint olyan körülmények között nézed vissza ami ebben a alkalmas a vetítési körülmények megjelenítésére. Eredmény szerteágazó lehet, akár egy gagyi projektor képe jónak tűnhet, vagy egy nagyon jó projektor képe lesz a valóságnál sokkal rosszabb lefotózva.
[ Szerkesztve ]
-
gyorsan?
csendes tag
válasz DuDieHUN #29623 üzenetére
köszönöm szépen a válaszod. Max 130.000 forintból tudsz jobb alternatívát? Használt dolgok nem érdekelnek, köszönöm. Egyébként megköszönném ha azt is leírnád, hogy mi a baj a két említett géppel, mert az, hogy nem ért hozzá aki ajánlotta, számomra kevéssé értelmezhető.
Ahogy mondtam, messze nem egy profi házimozit akarok, csak egyszerűen egy megbízható, normális konfigot, max ebben az árban. Projektorral, vászonnal, kábellel, hdmi elosztóval, stb max 200.000 amit hajlandó vagyok rászánni, de nyilván nem szomorodnék el, ha a vége csak 170 lenne.
Egyébként egy nappaliban fogom használni, 3-4 méterről tudok vetíteni. Bájdövéj ezen az oldalon ellenőriztem a lehetőségeimet, és a projektor ezen paraméterei tökéletesen beleillenek az elképzeléseimbe:
http://www.epson.com/alf_upload/landing/distance-calculator/Amúgy csak tök sötétben fogom használni a gépet, így fontos, hogy legyen rendben a fényereje is. Ttv-s meccseket és természetesen filmeket fogok elsősorban nézni rajta.
Hangsúlyozom, hogy nem profi, vagy félprofi cucc kell, de nem is elégszem meg a noname kínai cuccal, valamit középről keresek.
-
Lipton
őstag
válasz DuDieHUN #29210 üzenetére
5000-ert megszerelik a 2 darabot. Inkabb akkor kifizetem a kiszallast es csinaljak meg mint elhozom majd kovetkezo nap viszem vissza + soha nem csinaltam es szivok vele. Igy akkor 2300*10 a kanoc, 2*5000 szerelve a csati + kiszallas. Tiszta ajandek persze nem a 900 forintos sajat kabeluk az ajanlott hanem a 2300-as
A kabelt kiveseztuk rendesen, a tobbire van esetleg javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DuDieHUN #28331 üzenetére
projectorcentral.com oldalról idézek:
"The AE3000 delivers much higher contrast than the AE2000. We measured the AE2000 at 305:1 ANSI contrast, while the AE3000 jumps to a very impressive 446:1."
Nem ismerem az 1000-est de az elég régi már mai szemmel. Ja és nekem 3D sem szempont.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
nagyúr
válasz DuDieHUN #28326 üzenetére
Igen, nos "hallottam" a SIM2 Domino D80-t bőven 30 dba felett van és szívárványra érzékeny vagyok, nem megy a megszokása, több egy csipes dlp-t láttam már még gyorsakat is de nem segített sajna. Emiatt a 2 szempont miatt csak 3lcd jöhet nálam szóba, most ez van, ezzel vagyok boldog, tudom, hogy vannak jobbak is ennél, ahogy írtam is tervezem a váltását mikor elérkezik az ideje. A projektor az én szememben legyen halk és ne zavarjon mikor filmet nézek, se hangilag se képileg. Most meg lehet kövezni
-
nagyúr
válasz DuDieHUN #27969 üzenetére
csak azért nem nagyon értettem tank1 válaszát, mert én is így vélekedek mint te, elvégre azt a THX certet nem véletlenül kapta meg nomeg referncia szint. Nyilván a projektorom lenne a szűk keresztmetszet, de mint írtam, most ez lesz 1-2 évig, azt mikor úgy alakul veszek jobb vetítőt, de ahhoz nem fog kelleni már új vásznat is venni. Amire kíváncsi vagyok, inkább az, hogy mekkora a minőségbeli különbség egy Screenline és egy Stewart vászont között, közel annyiért... Mert nekem kell h oldalfeszített, motoros legyen és olyan 1.2 gain-el.
-
AVhelper
senior tag
-
A`rpi
addikt
válasz DuDieHUN #25889 üzenetére
Lehet ugyan ormótlanul mutatna, de akkor én úgy tenném fel mintha függöny tartó lenne, (valamennyit ezzel is lehetne nyerni) tennék rá egy lécet, és arra rögzíteném középre a vásznat.
[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz DuDieHUN #24811 üzenetére
Voltak kalibrációs mèrèsek, de nem tudom hová raktam. A lènyeg, hogy 120" 1.0gain vásznon kalibráltan valami 7-8 fL kalibrálás nèlkül 11 környèke volt. 3d- ben is erősebb egy dlp.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Petrelli
csendes tag
válasz DuDieHUN #1806 üzenetére
Nekem már egy éve van tw2900. Rendkívül meg vagyok vele elégedve.
Mikor megvettem volt alkalmam egy Vivitek 1085-tel összehasonlítani + más projektorokkal ispl (Samsung SP-A600), úgy hogy egymás mellett ment rajta ua film.
Hááát összehasonlíthatatlanul jobb volt az epson. Megéri az árát, ha van rá pénzed. Ha nincs akkor érdemes megnézni a 720p-s jó kontranszttal rendelkező olcsóbb verzióját. Csak azért modom, mert én szoktam 720p filmeket is nézni és jól néznek ki. A kontraszt a lényeg úgy is.
Remélem segíthettem neked és másoknak is a vételben.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz DuDieHUN #1806 üzenetére
Vagy egy pc-ről, amiben egy olcsó bluray olvasó van..
Az simán kiküldi a megfelelő 720p/120hz-es jelet.
Oda nem kell hdmi 1.4Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Eyesis
őstag
válasz DuDieHUN #1804 üzenetére
hát egy kisebb szobába kéne, kb 3m*5m-es és kb 1,8m magasságból vetíteném ki egy kb 240*135-os vászonra vagy lehet olyat, hogy a halványsárga falat kikorrigálja a projektor? akkor ennél lehetne kicsit nagyobb is...
ide okés lehet egy dlp?
ha 3d-s blueray filmet akarnék nézni akkor ehhez kell valami extrát figyelembe venni projektornál is?
(nem merek használtat venni, a mostanival jól megszívtam.. )
Eyesis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Wise (ex-TransferWise)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Hobby elektronika
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest