Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nadtom
tag
válasz Pro Koryak #31573 üzenetére
Igen, van.
-
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #31591 üzenetére
Nekem az első projim egy infocus x1 volt még 2003-ban vettem,és bár az egy 800x600 vetítő volt de még az is nagy élmény volt, 2004-ben upgradeltem egy sp5700-ra ami már 1024x576-ot tudott akkor vettem a pio 868dvd-t meg ax5i avr-t is. Ennek sokkal jobb képe volt, felbontása illeszkedett a dvd felbontáshoz, de elég hangos hűtéssel rendelkezett.
2005-ben eladtam, pár évig egy 61"-os 720p-s DLP tv volt helyette, ezt követte 2008-ban a sony hw10, érdekes ezt évekig még a dvd-vel néztük, 2011 végén vettem egy mediaplayert akkor láttam először full hd-ban, le is esett az állam hogy miért vártam eddig. Most meg holnaptól hw65, legközelebb már 4k jön remélem. Ha lesz elég 4k film akkor upgradelek megint.
A hw10-et meg csak megveszi valaki.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pro Koryak #31591 üzenetére
Bármilyen megoldás érdekel.
Nincs tapasztalatom a témába így el kell a segítség
és a jó tanács!
Ami nem érdekel az a 3D, mert a moziba sem eset jól. -
Pro Koryak
addikt
válasz #63761920 #31574 üzenetére
ha valóban csak filmre kell, sokkal jobb a projektor!!!
teljesen más élmény => 1. 2. 3. 4. évek múlva is +
200e ft-ig sok minden belefér, fullhd is, pláne, ha használt is szóba jöhet, ami nem megvetendő.
első körben a (fehér)falra is vetíthetsz, nyugodtan. így is besza-behu lesz belőleesetleg, ha van a közeledben akinél meg tudnád nézni, milyen is az így kapott élmény!
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
A telefonodban használt RGB OLED kijelző hibáiból ne általánosíts, mert annak nem sok köze van az egyedüliként tömeggyártásra érett LG White OLED TV-k paneljéhez. Én ugyan nem járok Médiamarkt üzletekbe, de azt tudom, hogy életszerűen használt OLED TV-ken nincs "beégés".
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
sziasztok,
egy FHD projektorom van (optoma hd25e) és 24p filmeknél érdekes kis zümögő hangot ad, normál lejátszásnál, tv nézésnél pedig szinte hangtalan. A plafonon van (lefelé) felfogatva, ha odateszem az ujjam akkor megszűnik ez a rezonancia és elmegy ez a hang. Mi okozhatja ezt? előre is köszi. -
törölt tag
Sziasztok!
Esetleg tudnátok megoldást 200~?
Milyen lehetőségeim lenének megoldani ezt a problémát,
a jelenlegi laptop helyet? -
a8l
aktív tag
válasz AVhelper #31580 üzenetére
Elég régóta van oled kijelzős telefonom, megtapasztaltam.
Több helyen olvastam erről. Mediamarkt-ban kiállított oled tv-k egytől egyig be vannak égve.
Sokáig azonos képtartalom miatt. Nekem is az oled lenne a befutó következő tv-nek, de semmiképp nem projektor helyett. Állítólag jelentős előrelépést sikerült elérni az élettartam terén, de majd ha merik 5 év garival adni akkor elhiszem, mert 1-2M-ért nem akarok 2évig használható tv-t venni. -
a8l
aktív tag
válasz Pro Koryak #31545 üzenetére
Oled-el az a baj hogy nem tartós.
Hamar be tud égni és rövid a gari idő.
Ha mondjuk lenne rá 5év gari akkor azt mondanám hogy megéri mert addig max párszor kijelzőt cserélnek. De 2évvel adják ami ennyi pénzért nem túl jó. -
spiky03
veterán
válasz #63761920 #31574 üzenetére
Én projektort vennék az tuti Főleg, ha nem tv-zel.
Én most egy Pana plazmán filmezek, de tervbe van projektor is, de az már csak az új házba, meg ott majd remélhetőleg lesz külön moziszoba is, hogy megfelelőek legyenek a vetítési körülményes.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
tl-x
őstag
Valaki használ ilyet LG PW700 LED? Érdemes megvenni mozizásra, játékra?
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Kineztem ezt a Grandview vasznat, de nem tudom a kepek alapjan eldonteni, hogy hullam amit latok a bal oldalan, vagy sem. Szerintetek?
Es ha igen, akkor mennyire lehet zavaro? (Atmeneti megoldasnak lenne 1-2 evre)P
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
válasz b_elmondo #31554 üzenetére
Szia!
Az EPSON kínál megfelelő hordozható projektorokat. Ezekkel lehet PC nélkül vetíteni, de csak képeket (jpg, bmp, gif, png) és avi (Motion JPEG) videót, pps-t nem (azt át kell konvertálni mondjuk jpeg képsorozattá).
A legolcsóbb az EB-S04 SVGA azaz 800x600 pixel felbontású, ahogy a nagyobb fényerejű EB-S31 is.
Az EB-X31 már XGA (1024x768 pixel) , az EB-W04 pedig már WXGA (1280x800 pixel) felbontású.
-
a8l
aktív tag
válasz nadtom #31562 üzenetére
Ez nem opció sajnos, tv elé jön le a vászon a nappaliban, tehát mindenképp motoros kell.
Screenline wave motorosokat nézem, de jó lenne élőben is látni egy ilyet. Mennyire hullámosodik, a mostani az semennyire, és nem szeretnék olyat ami hullámos.
Van az oldalfeszített de attól meg félek hogy egyszer csak hibásan tekeri be a szálat összegyűrve vele az anyagot, meg ha nem is akkor is hamarabb tönkremegy gondolom mint egy sima motoros, egy ilyet is megnéznék élőben.
Milyen vászonanyaggal érdemes venni?
Nappali, világos mennyezet, de az első és hátsó fal sötét, meg végül is az oldalsók nagy része is.
A lehető legjobb képminőség elérése a cél. -
a8l
aktív tag
Ha már a vászon a téma?
Milyen motoros vásznat érdemes manapság venni?
3m széles 16:9 vászonra lenne szükségem.
Jelenleg egy 12-13 éve vásárolt Projecta Elpro electrol 300x228cm-es(csak 16:9-ig engedem le) vásznam van Datalux M vastag anyaggal. (1,5x gain).
[link]Sony HW65-hez gondoltam vennék vmi új vásznat idővel, ha nem is most azonnal de hamarosan.
Ehhez a projihoz ki mit használ?[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
C4,Q,
A Bydium nem rossz de a SreenLine Amleto vászon sokkal jobb képet adott. A Bydium-nál sokszor a vászon pontjait is láttam a rávetített kép alatt. Az Amleto vászonnál nincs ilyen probléma, sokkal finomabb a vászon anyaga, ezért is írtam hogy FHD és 4K "kompatibilis". A kép összehasonlíthatatlanul jobb a SreenLine esetén.
-
Rick4
félisten
Elismerésem az asszonyoknak az enyém is elviseli valahogy a tetőátfúrást, belógó projektort stb.
Én meg az asszonnyal szereltem fel a projektort, de egyébként vele szerelek autót, meg vele csinálok minden ilyen dolgot is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
b_elmondo
csendes tag
Sziasztok!
Segítenem kell egy alapítványnak két projektor vásárlásában.
Eddig mindig valami használtat sóztak rájuk, most mindkettő meg is makkant.
Volt egy okos segítség, aki jó haszonnal rájuk sózott két Overmax MultiPic 2.2-t, ami semmiben nem felel meg nekik, mert fénye alig van és csak digitális bemenete, miközben az öreg laptopjaik VGA-t tudnak csak. Most, hogy nem annyira szikrázik a Nap, alig látszott a képe…Az igény tehát nem magas, csak erős fény kell. A prezik, amiket vetítenek minimális minőségűek, így azon nincs hangsúly. Filmvetítés nem lesz, illetve, ha lenne, az sem kell magas minőségben.
A baj ott van, hogy az egyik projektornak picinek kellene lenni és .pps/.ppt önálló (laptop nélküli) vetítést kellene tudnia. Ha ebből nem tudnak az ár miatt megfelelőt találni, akkor mindkettő sima lesz, csak egy idősebb hölgynek kell cipelnie, neki kedveznének vele.
Tehát, technikai szempontból a legkevésbé jó is megfelel, az ár meg nagyon számít.
Igazából a felbontás sem számít tehát.- mire szeretnéd használni a projektort?
Változó. Általában óvodákban, csakis prezentációk vetítésére.- mire szeretnél vetíteni?
Legtöbbször valamilyen világos falfelületre, vászon ritkán.- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt?
nem lehet megmondani, legtöbbször max. 2 m átmérő, de néha nagyobb.- mekkora a szoba?
Változó, kis csoportszoba a jellemző, de beficcen tornaterem is Persze, nem nagy.- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni)?
Nem, mindig más, de asztal, vagy zsámoly.- mennyit szeretnél rá költeni?
Minél kevesebbet, szűk a keret.- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda?
Meglehetősen világos. A vetítések mindig nappal vannak, legtöbbször nem, vagy csak korlátozottan sötétíthető helyiségekben.Segítségeteket kérem tehát egy mezei és egy pps képes projektor kiválasztásában.
Én nem javasoltam nekik, hogy használtat vegyenek, de ha tudtok olyan eladót, akitől szabad venni, az is szóba jöhet, persze gari jó lenne.
Az lenne jó, ha kissé strapabíró lenne, ugye, meg az izzó se rövid életű.Köszönöm a segítséget!
-
tl-x
őstag
válasz cinemazealot #31550 üzenetére
Szerintem meg igen mert a gipszkarton nekem is eszembe jutott csak fixen. Sajnos a szoba elrendezése nem tette lehetővé. Most ha el van húzva a függöny akkor nem is látszik a vászon. Elismerésem az asszonyoknak az enyém is elviseli valahogy a tetőátfúrást, belógó projektort stb.
Csak hát ezt nem szeretném arrébb tenni mert elég nagy szívás volt feltenni. Szóval nem tudom hogy lesz így új eszközöm.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Hát, nem a legjobb embert kérdezed, mert én első körben igyekeztem low-budget megoldást találni egy fehér Hérával lefestett gipszkarton lap személyében. A korábbi vásznam egyébként egy 4:3-as Elite Screens 80" (a fenti képen láthatod is felcsévélve), de kétoldalt az is elkezdett pöndörödni, mint a Tiéd.
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
válasz cinemazealot #31546 üzenetére
Milyen vásznat használsz most ami nem hullámosodik?
-
nadtom
tag
válasz Pro Koryak #31545 üzenetére
Amit javasoltam most is fenntartom, ha van 200eFt-om a megjelenítés megoldására, akkor inkább veszek egy 55"-os LED tv-t amit inkább (közelebbről) pl.: 1,5m-ről nézek, mint egy 170-200eFt-os projektort aminek a képét a falra vetítem. Ez az én véleményem...
-
cinemazealot
addikt
Gurulok... A régi szép idők...
-
Pro Koryak
addikt
válasz nadtom #31536 üzenetére
...sőt, ha egy 55" oled képét szeretnéd elérni vetítve, akkor 30-50 misi sem lesz elég, sőt semennyi...
én is egy hdready géppel kezdtem, de eszembe nem jutott, hogy desz@r, inkább nézek egy 40-47"-os lcd tévét.
pedig mellette egy 100hz crt tv-m volt, aminek azért elég jó a kontrasztaránya+mozgásmegjelenítése. -
tl-x
őstag
válasz cinemazealot #31543 üzenetére
Köszi, tudtam csak nem sejtettem. Akkor marad az optikai zoomos projektor keresgélése.
-
cinemazealot
addikt
Öööö... fúrással és konzol áthelyezéssel, esetleg egy optikai tengellyel párhuzamos sín konzolra szerelésével (közelítéshez/távolításhoz). Gondold végig: ha a projektor csak egyféle fénytölcsért képes lőni és a pozíció és a vetített kép helye (vászon) helye adott, akkor mi mást tudnál állítani?
Oké, attól most eltekintek, hogy szoftveresen is csökkentheted az érdemi képtartalom méretét, így ha eredetileg nagyobb a vászonnál a vetített képed, elvesztve a pixeleid egy jó részét "rá tudsz zoom-olni" a vászon érdemi területére. De ez így elég gány megoldás.
-
tl-x
őstag
Valaki arra tudna választ adni, hogy az optikai zoom nélküli projektort, hogy tudom beállítani méretre ha már fixen megvan a vászon és a konzol a plafonon. Köszönöm
-
.DLL
veterán
válasz nadtom #31536 üzenetére
A falnál pont kevésbé látom problémánk ezt a "HD" kérdést, de gagyi vetítővészonnál már láttam olyat, hogy az egyes pixelek fénye "átfolyt" a körülöttük lévő pixelek helyére, a vászon anyaga vezette a fényt és elég mostott volt a kép még egy XGA (iskolai) vetítővel is, pedig amúgy annak a gépnek elég jó képe van. Nem lehetett élesre állítani, de ugyan az a projektor falon, már "tökéletes" volt (erősen idézőjelben). Persze nyilván a festés/vakolat is számít, nem mind egyforma.
(P.H.)
-
tl-x
őstag
válasz cinemazealot #31539 üzenetére
Ívelt kijelző ficsőr. Sajnos ez gyárilag ilyen. Sötétben nem látszik ennyire.
[ Szerkesztve ]
-
nadtom
tag
A kérdés, hogy mi a cél? Ha csak az, hogy nagy legyen a kép, és erős minőségi kompromisszumokra is hajlandó valaki ezért, akkor lehet bárhová vetíteni, bármivel. Ha az a kérdés, hogy a ma használt HD anyagok esetén szeretnénk a legjobb minőséget elérni akkor egy 55"-os tv minősége sokkal jobb lesz, mint egy ennyi pénzből beszerezhető projektor (főleg ha még vászonra is kell költeni).
Amikor kicseréltem HD kompatibilisre a vásznamat, akkor is óriásit javult a minőség, ezért írtam, hogy a falra vetítés nem fog jó minőséget adni (HD anyagok esetén).
Persze mindenki azt csinál amit akar, és senkit nem akarok semmiről lebeszélni, a kérdés mi a minőségi elvárás.[ Szerkesztve ]
-
tl-x
őstag
Sziasztok. Van egy régi Sony projektorom (optikai zoom van benne) ami a plafonról lóg le, kb 3,5 méterre van a vászontól ami 180x140 cm-es. A vászonhoz lett az állvány igazítva és felfúrva a plafonra. Szeretnék venni egy LED-es projektort amit a helyére tennék fel. Amit kinéztem abban nincs optikai zoom. Be lehet állítan úgy is a képmeretet rajta, hogy nem lógjon túl a vásznon a kép? A tartót nem szeretném máshová felfúrni. Vagy vegyek olyat ami optikai zoomos? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz drmazsi #31523 üzenetére
hogyha használt is szóba jöhet, akkor érdemes belevágni, 200e vagy alatta már lehet kapni használható/nézhető gépet.
ha falra vetítesz, érdemes kimérni/lekenni a vetítés helyét + vannak különböző kikevert szín megoldások, amik javítanak a kép, főleg a kontraszt minőségén és ez pár ezer forintból megvan.előre
(én nemrég próbáltam nézni projektor(110") helyett 50" plazmán az új Indepi Day 2 részét, de 20-30 perc után feladtam, annyira kicsi volt a kép, hogy nem érdekelt tovább...mondjuk a film sem egy nagy szám)
-
Rick4
félisten
válasz nadtom #31530 üzenetére
Fél éve 140-ért adtam egy a W1070-esemet, igaz használt, de kiváló állapotú, frissen szervizelt darab volt, a következő is az lett, csak egy vadiúj, és még mindig a falra vetítek vele, épp tegnap filmeztem, teljesen jó, és sose vennék tévét ugyanerre a célra. Miért zárod el ezt a lehetőséget, mikor teljesen vállalható a dolog, és simán találni az említett összeg alatt is ilyen készüléket?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Márton
nagyúr
válasz nadtom #31530 üzenetére
Semmi rossz nincs a falra vetítésben, persze attól függ milyen az a fal.
Szülöknél lehúzható fehér vászon van, itthon a tömbben halványbarack fal.
Nem látom, hogy annyira rossz lenne az itthoni filmezés, sőt a nagyobb méret miatt jobban is tetszik,.
Én a W1070-et meggondolnám a helyében.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Norbi 72
veterán
Rövid vetítési távolságú projektor.
-
alexbp39
csendes tag
Sziasztok!
Gép vásárlása előtt allok végre. FHD, 3D, belépő szintű projikat néztem rövid vetítési távval. GT1080e és H6517st a kiszemelt. Az optoma 240k korul van,az acer 210-215k. Az adatok és a pacek hasonló(és a gyártó is azonos). A kerdesem,h vki próbálta-e már mindkettot és megeri-e az optoma a 25_30k pluszt,v teljesen ugyan az a ketto? Igaz-e a 25000:1 vs 10000:1 kontrasztarány az optoma javára? Tudom,h egy w1080st+ lenne az igazi ebben a kategoriaban,de az még 60-80cm-rel messzebbről tudja csak a 100-110" kepet,ami már nem jó nekem:-( Igazából egy pf1000u lenne az igazi a vetítési táv miatt,de senki nem írt még róla komolyabb tesztet és felek,h a kép minősége és a 3D-je is elmarad a fentiektől. Előre is köszi a segítséget! -
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, nem értek a projektorokhoz, de inkább ezt vennék mint tv-t 50"ig.
- mire szeretnéd használni a projektort : filmeket nézni rajta
- mire szeretnél vetíteni : falra
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt : minimum 55"is képet szeretnék vetíteni, 3 méterről neznenk
- mekkora a szoba : a szoba az 3,5m*5m
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort : asztalról vagy szekrényből lenne
- mennyit szeretnél rá költeni : 200ezer forintba férjen bele
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda : redőnyök vannak mindenhol, kintről nem jin be fényIlletve full hd-s tartalmakat szeretnék vetíteni.
Koszonom a segitsegeteket előre is.
Don't hate the player, hate the game ...
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy osztályterembe keresek projektort 100 ezer forintig.
Elsősorban prezentációk, egy-egy videó megtekintésére lenne használva.
Ötleteket szívesen fogadok.Köszi!
-
szepi0808
senior tag
Első HW generáció volt a HW10 attól sokkal jobban működik az írisz a 65-ben szinte láthatatlan, de ha még is zavarna, akkor van egy limited funkciója is, amit biztos nem fogsz észre venni.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
a8l
aktív tag
válasz motoroskanál #31517 üzenetére
A HW10-esen az első volt amit kikapcsoltam, ma végignéztem megint minden beállítást kicsit játszottam velük, de nekem nem tetszik semmilyen ilyesmi megoldás. Persze azért az elmúlt 8évben fejlődhetett is annyit a technika hogy használható legyen. Beszéltem szepivel, elvetettem a HW45-öt kicsi az árkülönbség nagyon.
A 4K meg drága nagyon, hiába bontom le évekre a bukót rajta, ami milliós nagyságrendű összességében egy 4k vetítőn.
Most lesz egy hw65, talán 1-2éven belül még jól el lehet adni, hátha olcsóbb lesz a 4k is meg lesz hozzá anyag bőven. Most is megvenném ha lenne könnyen elérhető formában többszáz szinkronos 4k film, de amig nincs, addig nem látom értelmét. Ha majd lesz akkor még mindig meg lehet venni remélhetőleg akkor már olcsóbban. -
.DLL
veterán
Bár drágább, de a mostantól eltelt idő is hozzáadódik, így mégtovább nem kell lecserélni, jobban kihúzható, így évekre lebontva lehet hogy ugyanannyira jönne ki. Az viszont tény, hogy az elterjedésükkel, nem csak az ár fog mérséklődni, hanem több típusból is lehet majd válogatni, lehet hogy mégjobb képpel.
(P.H.)
-
nagyúr
válasz janakbacsi #31509 üzenetére
A kínai termékekről annyit, hogy többnyire "rövidtávú" megoldást jelentenek, ami bosszúsággal és plussz költségekkel jár, kifizetődőbb egy márkásabb, több év garanciás gyártótól venni a magasabb standardok miatt.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
a8l
aktív tag
Sony HW45 és HW65 között mi a fő különbség? Képminőségben van jelentős előnye a hw65-nek?
Most azon ötletelek hogy lehet hw45-öt kéne venni és hamarabb cserélni 4k-ra ha elérhetőbb árban lesznek.
Alapvetően 65-öt vennék. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Mi van akkor, ha a projektornak 3,5-es jack formájú trigger kimenete van, a vászonnak, meg RJ45-ös, amiből egy zöld és egy piros kábel lóg ki? Vágjak szét egy jack kábelt és forasszam rá a két érre? amit tudok, hogy a vászon oldalon a piros a pozitív.
-
Janaboy
Topikgazda
válasz janakbacsi #31509 üzenetére
Általában gyengék.
Tantermek legnagyobb problémája, hogy nem lehet teljesen elsötéteni, még sok márkásabb gépnek is gondot okoz.
Oda valószinuleg egy nagyobb fényerejű projektor kellene, sajnos azok nem 150-200 dolcsisak, max használtan de ott mindig van kockázat.
Janaboy
-
janakbacsi
őstag
Kínai 150 200 dolláros projektoról van tapasztalat? Feleségémnek kellene, iskolában használná. Tantermekben ábrák és szövegek vetítésére.
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Csabroncka
addikt
válasz devil-k #31507 üzenetére
Igen, köszönöm Norbival sajnos csak rövid telefonbeszélgetésre futotta, ezért kérdeztem rá itt konkrétan sok dologra (ami végre kicsit jobban körvonalazódott).
Ésszel szeretnék költekezni és nagyon nem fáj, ha le kell húznom a redőnyöket a nappaliban....
"in medias res"
-
devil-k
nagyúr
válasz Csabroncka #31494 üzenetére
Azt tudom javasolni, amit a többi fórumtárs is, aki vásárolt már Szepinél! Fordulj hozzá bizalommal.
- mozi bolondéria -
-
hito
nagyúr
Ezért is mondtam, hogy szakmailag 0 vagyok, hogy ne kelljen ilyenekbe belemenni Max. 5m lehet a vetítési távolság, a képátló biztos van vagy 3m és gyönyörű éles, kontrasztos a kép, telt, szépen szaturált színekkel, jó ránézni. Fényereje bőven elég nekünk, egyáltalán nem kell hozzá sötétíteni. Kb. ennyit tudok írni róla, maximálisan elégedettek vagyunk vele. Nekem már az újdonság volt, hogy mivel nem teljesen merőlegesen vetítünk a falra, hanem inkább alulról, magától kitrapézolja a képet szabályos, egyenlő oldalú négyszöggé. Nem nekem kell állítgatni (megjegyzem az előző projectorunkon még manuálisan se volt ilyen lehetőség), hanem egy pillanat alatt ugrik a kép a megfelelő formátumra.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
Most hétvégén használtuk a projectort először és említettem, hogy írok véleményt.
Mivel szakmailag 0 vagyok ebben a témában, ezért csaj azt tudom mondani, hogy beszarás jó A mittomén hányszáz éves Benq projectorunk után hatalmas ugrás. Őszintén szólva sokkal kevesebbet vártam.
Úgyhogy köszönöm azoknak, akik ezt a típust ajánlották (Epson EB-W04), és a sok hasznos hsz-t is. Bátran ajánlom én is ezek után!
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik