Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz merqree #18925 üzenetére
Brother a 20-as szériánál (720-as gépnél) váltott arra, hogy a csúcsgép mellett a NYOMTATÁSI funkciója duplex legyen.
Előtte csak a 900-as, és a 910-es tudott, még a 800-as és 810-es sem volt duplex.A szkenner az külön téma. Duplex szkenner - bárhogy is oldják meg - kizárólag felső polcos irodai gépekben szokott előfordulni. Nem csoda hogy nem jöttél rá miként lehet, mert nem lehet.
520-as és 720-as közötti egyik legnagyobb különbség az eltérő színes nyomtatófej. 210 fúvóka van a színes résznél is, nem csak a feketénél, ezáltal gyorsabb nyomtatásra képes. Egymás mögött lévő fúvóka sorról van szó, így a felbontás nem lesz jobb, csak szélesebb sávban tud nyomtatni, ezáltal az gyorsabbá válik. Leírom, mielőtt ez a téma felmerülne.
Meg persze a duplex. És talán az 520-tól jár 2 fekete festékpalack a géphez az egyhez képest. -
merqree
őstag
-
atosz
őstag
válasz merqree #18927 üzenetére
Köszi, szerintem ez lesz akkor.
Egyébként erre is azt írja:
Funkciók: Nyomtatás, Másolás és SzkennelésIlletve:
"3az1-ben tintatartályos nyomtató"Csak gondolom a tied be is húzza, meg tud duplexet is feltételezem.
Aztán lehet, hogy elírás... végül is szkennelés nélkül tudok élni, de nem rossz ha van. -
merqree
őstag
-
atosz
őstag
válasz merqree #18925 üzenetére
Értem, ennyit nem szeretnék rá költeni, meg sok helyet is foglal, de ezt látom még MM-ben 53e-ért:
DCP-T425W | Színes tintatartályos multifunkciós készülék | BrotherMi a vélemény erről?
- ha jól látom annyi hátránya van, hogy nem tud kétoldalasra nyomtatni...
- tudhat AirPrint-et? ezt nem találtam sehol, csak azt hogy WiFi van benne... -
PociAti
őstag
30-40 ezres nyomtatóknál a piaci modell része, hogy irreálisan drága hozzá a tinta.
Leginkább nem is a tinta a drága, hanem az a fizikai patron, ami a tintát tartalmazza.
Kevés használat a legjobb módszer a fej beszáradására.
És minél nagyobb igénybevételre tervezik a nyomtatókat, annál költségesebb bele a lap fordító mechanika és minden más alkatrész, ahol számít a kopás vagy a sebesség. -
DonShade
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vásároltam egy Brother T425W nyomtatót kép nyomtatásra. Nyomtattam vele egy sötét képet és azt tapasztalom, hogy a gép elején lévő görgőt nyomot hagynak papíron, legyen az sima A4-es papír, fotó papír vagy karton.
Van valakinek ilyennel tapasztalata ? -
atosz
őstag
Jó ideje böngészek, elolvastam az összefoglalót, kinéztem pár modellt és azokról meg nem találtam itt semmi infót....
Itthonra kellene általános célra egy nyomtató, ami mindig kéznél van. (Van irodában is nyomtató).
- heti szerintem 10-30 oldalnál nem több (így arra jutottam legyen akkor inkább színes tintasugaras)
- kicsi legyen, fehér preferáltan, nem baj ha jól is néz ki
- AirPrint jó lenne, WiFi se ártana mert itt már foglalt a dugalj
- multi funkciók (szkennelés)
- 2 oldalasÁr: 30-40e ahogy nézegettem, de rugalmas.
Ha van olyan ami pl nem tudja a szkennelést, de emiatt mondjuk tök kicsi, akkor az is alternatíva lehet
Ki mit ajánl?
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
1. Tintás vagy lézer? - Fogalmam sincs. Minél kevesebbet kellljen bajlódni a patronnal
2. Fekete. De ha az aább leírt dolgok tükrében egy színes lézernyomtató sem túl vészes, jöhet az is.
3. Általános irodai dolgok, scannelés szíesben
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? havonta max 30 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - Lehet az két hónap is, akár.
6. Milyen funkciókat vársz el? Scan, WiFi
7. Mennyi a keret? 60, +/- 10k
8. Árérzékeny vagy? Olcsó húsnak híg a leve. Gagyira nem költök.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Ha lehet, utántöltögetek, de korábbban volt egy Canon Pixma MP220-am, azt azért nem volt poén injekcióstűvel utántötögetni. Ha van rá emberi megoldás, nem zárkózom el tőle. Gyárri cuccok retek drágák. Persze, ha van alternatíva.. a legracionálisabb megoldás érdekel.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
PociAti
őstag
válasz PROTRON #18917 üzenetére
Az se biztos, hogy létezik olyan személy az országban, aki tudna rá válaszolni.
Miért is volna bárkinek is releváns összehasonlítási tapasztalata SHARP MX3060N/MX2630N és Konica Minolta Bizhub C250i / C-251 / használt C-227H viszonylatban?
Bizhubok elég elterjedtek, én is 5-6 típussal találkoztam (bár pont nem ezekkel), de SHARP -hoz nem volt közöm, nem túl gyakoriak.
Új gép beszerzésekor nekünk is volt lehetőségünk 2 hétig Ricoh gépet használni. Nagyon komoly tesztelésnek vetettük alá, de végül egy kiállításon bemutatott Bizhub mellett döntöttünk, hogy egységes legyen a flotta (egy szerelőt kelljen hívni a 2 géphez). Pedig voltak bosszantó hibái, de itt jön a csavar, 1-2 hónapnak és komoly utánajárás kellett hozzá, hogy a legbosszantóbb hibáktól megszabaduljunk.
Emiatt szerintem hónapok és nagyon sok befektetett munka szükségeltetik ahhoz, hogy egy új gépet megfelelően megismerjünk.Persze ahol a termelékenység alacsony szinten van, ott mindegy. De akkor az is majdnem mindegy, milyen gépet használnak.
-
PROTRON
addikt
válasz zsoltip #18916 üzenetére
Ha 3x kérdésre sem érkezett válasz, akkor hogy klasszikust idézzek ezen a forumon:
Lehet hogy nem ezeket a droidokat keresed...Hobbi forum, nem biztos hogy van itt olyan aki egyáltalán tud relevánsan válaszolni, vagy hogy épp akar-e/figyel-e...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Mai nappal vettem egy Brother DCP-T720DW-t, a jó öreg HP 1005MFP pedig elment nyugdíjba, mivel nagykorú lett (18 éves). Továbbra is működőképes, semmi baja, pusztán kifogyott a toner, ami pár ezer forint lenne bele, tudom, de már régóta szerettünk volna színes nyomtató, az iskolás és óvodás gyerekeknek nyomtatni különböző foglalkoztató feladatokat.
Egyik szemem sír, a másik nevet, már ami a nyomtató cserét illeti.
Az új jövevényt pikk-pakk üzembe állítottam, és kipróbáltam. Jó lesz, szerintem. -
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Meghalt a HP 3545 nyomtató, beragad a papír mindig, hiába csinálom meg amiket kiír.
Milyen nyomtatót érdmes venni?
Felhasználás:
- lányomnak szinezőket nyomtatni (főleg-fekete fehér, de lenne színes is)
- általános dolgokat néha kinyomtatni
- scannelni is kell néha
- jó lenne ha fényképeket is lehetne, itt viszont az lenne a kérdésem, hogy mennyivel olcsóbb mintha Cewe helyett ezzel nyomtatnánk fotópapírra ki a családi fotókat és mennyivel gyengébb minőség? fotópapír(ebből milyet lenne érdemes venni?)
Ezeket néztem: Canon G3430 , Canon g3411 (használtan 49 ezer)[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz PociAti #18909 üzenetére
Köszönöm
Én úgy néztem hogy nincs w fajta valószínűleg az Euronics elirta vagy oda írta valamiért ezt a w betűt.
Összehasonlíani össze tudom kb a 3230-50-70 et inkább gyakorlati tapasztalat érdekelt volna, de köszi a választ!regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
-
Bandit21
addikt
Üdv, Ecotank nyomtatókat nézegettünk, 3230 3250 és most van egy akciós az euronics-ban, 3271W
Máshol nem látom ezt a w utótagot sehol még az epson honlapon sem.
Gondolom a wlan, wifi amire utal.
Furán olcsó ahhoz képest, hogy 70-es utótagú. Tud róla valaki valamit? 3230 3250 vagy 3270/71?regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
atala
Topikgazda
válasz kalapacsolok #18902 üzenetére
Ennél nagyon egyszerű kivezetni kis tartályba a hulladék tintát. Hátul van egy kis ablak. Azt leszeded, majd lehúzod a csövet a hulladék tartályról, és meghoszabbítod, és egy kis edénybe bevezeted.
Szoftveresen nullázod a számlálót, és ennyi.
Nekem is így van. -
PociAti
őstag
válasz kalapacsolok #18902 üzenetére
Szakszervizben cserélik a szivacsot is.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy EPSON L805 ecotank nyomtatóm, ami kiírta, hogy megtelt a használt festék tartó.
Gondolom a fentiről lehet szó a képen, de hiába keresgéltem, csak külföldi oldalon tudnám megrendelni. Létezik, hogy itthon nem kapható? Vagy ezt szerviz cseréli, és nekik lesz ilyen? Kicsit félek tőle, hogy nehogy úgy járjak, mint páran más nyomtatónál, hogy csak a hibakódot ütik ki... -
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Igazatok volt, amikor annó új nyomtatót kerestem és írtam, hogy havi pár nyomtatás, na az kb 2 havi max 1-2 nyomtatás vagy annyi sem.
Egy fekete-fehér lézeres nyomtató, ami tud scannelni is bőven elegendő lett volna...
(lehet majd lecserélem egy olyanra, a mostani meg odaajándékozom keresztanyámnak, aki viszont sűrűbben nyomtat)
Más:
Ha még nem ürült ki teljesen a tartály -mondjuk félig vannak-, akkor lehet utántölteni? -
PociAti
őstag
válasz Kiralybali #18897 üzenetére
Legolcsóbb tintatartályos nyomtató: CANON PIXMA G2430 a MySoft-nál 37.990 Ft-ért.
Az olcsó árért "cserébe" egyszerű a funkciók listája, nincs LAN, nincs Wi-Fi, csak USB porton keresztül érhető el. Amúgy teljesen vállalható a minősége, nem drága az üzemeltetése. Fotó nyomtatáskor ez nagyon fontos tulajdonság.
Normál kapacitású tintapalackok (alaptartozék)
Fekete: 3100 oldal, Színes: 4400 oldal (GI-41S PGBK, GI-41S C/M/Y)
Nagy kapacitású tintapalackok (opcionális)
Fekete: 6000 oldal, Színes: 7700 oldal (GI-41 PGBK, GI-41 C/M/Y).
A fotók tartóssága miatt csak eredetit éri meg használni, árukereső szerint kb. 12.500 Ft egy nagy kapacitású készlet:
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Canon+GI-41A nagyobb testvér, mely Wi-Fi-t is használ, az már 50.000 Ft. Nem ér ennyivel többet, de a fiatalok szinte biztosan igénylik a vezeték nélküli kapcsolatot (főleg a hagyományos USB-vel szemben), így rá kell áldozni a pénzt. Ugyan azt a palackot használják.
Canon PIXMA G3430, és a hagyományos fekete mellett már döbbenetes színekben is árulják őket:
50k környékén már Epson és Brother nyomtatókat is lehet kapni, de a belépő modellekben ott sincs Wi-Fi, így az ára miatt a Canon áll legközelebb az elképzeléseitekhez.
-
Kiralybali
tag
Sziasztok!
Fiam szeretne barátnőjének venni olyan nyomtatót, amivel fotókat tudnának maguknak kinyomtatni. 35 - 45 ezerig bezárólag van-e olyan nyomtató, ami elfogadható minőségben nyomtat futót. (Gondolom a normál fotó méretek elegendőek, nem naptár vagy hasonlók nyomtatására kellene.)
Balage
-
gyulank
addikt
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Irodába keresek nyomtatót, bérleti konstrukcióban.
3 cég adott ajánlatot. Következő típusokat ajánlották:
- SHARP MX3060N
- SHARP MX2630N
- Konica Minolta Bizhub C250i/C-251i új
- Konica Minolta Bizhub C-227H használtKérdés. Tudtok ajánlani ezek közül, ill. melyik ellen szól pro/kontra?
1.) Sharp vs. Konica Minolta?
2.) Szolgáltató, aki nálatok bevált, ill. akit messziről érdemes elkerülni?Köszönettel,
zsoltip -
PociAti
őstag
-
atala
Topikgazda
válasz gyulank #18891 üzenetére
Brother tartályos nyomtatókban van. Nem reklámozzák, pedig nagyon jó dolog.
Automatikusan történik, nem kell semmit állítani. Ha úgy véli, hogy régen nyomtatott a gép, akkor automatikusan elindítja. Én minden nap nyomtatok, de még így is néha elindul magától a tisztítás. Gondolom azért mert én 90%ban feketét nyomtatok, és még azt is nézi, hogy a színes régen lett nyomtatva. -
PociAti
őstag
válasz gyulank #18891 üzenetére
Brother tintás nyomtatókban van automatikus fejtisztítás.
Hozzá mérten jókora ink absorber (maradék tinta elnyelő szivacsot) építettek bele, kb. 100.000 oldal környékén szokott telítődni és cseréje sem vészes. (Munkadíjjal kb. 20k Ft. 100e oldalanként ennyi bele kell férjen.)Többi gyártónál nem találkoztam ezzel a szolgáltatással (náluk emiatt kisebb is az ink absorber), csak széles formátumú nyomtatóknál (plottereknék), de otthoni, kis irodai gépeknél nem.
-
gyulank
addikt
Ez az automatikus fejtisztítás hol található? Én ennél a kettőnél sem látom feltüntetve, pedig érdekelne, hogy benne van-e többen is.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
alain911
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítségre, információra lenne szükségem Epson nyomtatókkal kapcsolatban. :-)
Egy fotó nyomtatót szeretnék venni ami tud A3-as méretben is nyomtatni...
Két modellt néztem ki az Epsontól de nem tudom melyik jobb fotónyomtatásra.
Annyit vettem észre hogy különböző titkát használnak. Más a tintatechnológia.Epson EcoTank L18050
Epson EcoTank L8180Egy vagy több hozzáértő személy véleményét szívesen venném hogy melyik a jobb fotónyomtatásra illetve hogy mi a különbség közöttük.
Illetve olyan 250k forint környékén van jobb választás más gyártótól?
Köszönöm a válaszokat.
-
stuka20
senior tag
Canon pixma mg2555s-hez tudtok jó/ajánlott utángyártott tintapatront? Vagy ne szórakozzak velük és rendeljek eredetit? (Alzán 7500, máshonnét lehet olcsóbb, de a kiszállítási díjtól ugyan ennyi lesz vagy drágább..)
-
PociAti
őstag
válasz Norti7 #18887 üzenetére
Egy nagyon régi, de jobban terhelhető irodai gép volt, nem emlékszem a márkájára, de azt a konkrét típust már egy ideje biztosan nem lehet kapni.
Sajnos most már 100k környékén vannak a stabilan terhelhető modellek, amiket üzleti célra is biztosan lehet használni.
Másrészről ha nálatok nincs nagy igény rá, akkor olcsóbb modellel is meg lehet próbálkozni, de konkrét típust nem tudnék ajánlani. Sajnos ezeknél menet közben derül ki, hogy honnan mit spóroltak ki, ahhoz hogy alacsonyan tudják tartani az árat. -
ocscsaba
tag
válasz Norti7 #18883 üzenetére
Copyshopban dolgozom, Peach Tofo márkájú 6 hengeres laminálógépet használunk. Dolgoztam A3-as és most A2-es típussal. Gyorsan bemelegszik, 2 memóriamódot be lehet állítani, visszahűtési funkció kikapcsolással, visszamenettel. Szerintem termelékeny, jó minőségű végterméket ad.
-
PociAti
őstag
válasz Norti7 #18883 üzenetére
Nálunk volt egy A4-es, A3-as (ezt használtuk leggyakrabban), majd vettünk egy fém A2+ méretű laminálót is.
Szinte napi szinten használtuk mindegyiket, de néha kaptunk olyan munkát, amikor egyszerre 100-at is kellett laminálni.Az általad belinkelt gép nagyon egyszerű műanyag házas gépnek tűnik, amit nem tűnik jól szerelhetőnek. Mert az biztos, hogy idővel be fogja gyűrni, és akkor szét kell szedni. Olcsóbb, mint egy csomag A3-as lamináló fólia. Nagyon kis teljesítményre van méretezve. Ha csak ritkán kell használni, akkor még jó lehet, de mi sokat használtuk.
(Például, "ELADÓ, érdeklődni: XY telefonszámon", és egyéb feliratokat ezzel lehetett legolcsóbban időjárásállóan megvalósítani azoknak, akik nem akartak ezreket költeni egy fóliavágással készített műanyag táblára.) -
Norti7
csendes tag
Sziasztok! Nem találtam témába vágó topicot, ezért itt próbálkozom.
Laminálógépet szeretnék vásárolni, ami A3 méretig tud laminálni. Van olyan márka, amit ajánlotok? Renkforce RL-300-at nézegettem, de lövésem sincs, hogy ez jó-e. Fénymásoló és nyomtató shopba kellene, bővíteném a szolgáltatást.képeim: http://www.flickr.com/photos/for3st3r/
-
dik
őstag
Helló!
Esetleg lenne most a piacon valami nagyon jó ár érték arányú laser nyomtató valami multi megoldásos csoda(nyomtat, fénymásol, scannel).Otthoni néha használatosra kellene valamit néznem. Esetleg tud valaki valami nagyon nagyon jót? Eddig HP voltak és nagy megelégessel használtam őket...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Benito187
csendes tag
-
PociAti
őstag
Szerintem a Brother DCP-T510W nem tud szegély nélkül nyomtatni A4-es méretben, csak kisebb lapon. Lásd a specifikációját:
https://support.brother.com/g/b/spec.aspx?c=us_ot&lang=en&prod=dcpt510w_allÉs az MFC-T910DW is csak egyes illesztőprogramokkal, de nem mindegyikkel.
A drivereket kézzel is lehet szerkeszteni, ha valaki kicsit mélyére túr a dolgoknak.
-
PociAti
őstag
válasz merqree #18872 üzenetére
Az hülyeség!
Amiatt lehet ez, mert az egyik terméknél pongyolán (hiányosan) lett feltöltve a termékoldal, aztán így annál kimaradt.
Ugyan az a két modell, csak az 520-as az normál kereskedelmi példány (bármely kicsi garázscég árulhatja, aki kap), az 525-ös verziót pedig a nagykereskedelmi partnereknek adja a forgalmazó. Eredetileg csak a MediaMarkt kínálatában fordult elő a T525, most már pár nagyobb cég kínálatában is előfordul. -
Benito187
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni mi lehet a különbség a Brother DCP-T520W és Brother DCP-T525W készülékek között? Árban kicsivel magasabb a T520W, próbáltam feltúrni az internetet a válaszért és ha jól nyomoztam talán kicsivel gyosabban nyomtat a T520W. Ennyi lenne a különbség?
Melyiket válasszam a kettő közül?
Előre is nagyon köszönöm!
-
nessh
tag
Szasztok,
Olyan hülye helyzet állt elő, hogy upgrade-eltem win11-re és ezen már nem tudom életre kelteni a mostani hp officejet j4580 all-in-one gépem. Bármit csinálok, nem nyomtat. Felismeri a windows meg minden de nem történik semmi... Szóval pár óra cseszekedés után úgy döntöttem csere lesz... Tudtok ajánlani 50k körül "tankos" gépet (van?)? Heti 4-5 oldal nyomtatás + havi 3-4 oldal szkennelés (szinte csak doksik nem képek). Wifi és BT nem lényeges.
Köszi szépen!
-
-
félisten
válasz PociAti #18863 üzenetére
Komolyan meglep, hogy ekkora eltérések vannak.
Annál inkább, mert az említett hosszabb kihagyások között is gyakoriak az 1-2 hónapos szünetek, és soha, de soha nem volt beszáradásom sem gyári, sem utángyártott tintával.
Szerintem az általam beírt összes nyomtató (az Epson kivételével) bubble-jet rendszerű. Ezzel kezdődött a használható olcsó nyomtatók korszaka, ami máig tart. Még 1993-ban vettem az első, Bubble Jet BJ-10-esemet.
MaCS
UI: Jövő hétem meg is mozgatom a WF3520-est, mivel szeptemberben ment utoljára. Remélem, nem pont most fog rám cáfolni...
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
PociAti
őstag
válasz MaCS_70 #18861 üzenetére
Nálam az Epson WF2650-be kb. kb 4-5 hónap alatt beleszáradt az eredeti tinta. Az első adag, amit adtak a géphez. Teszt alapján a feketén kívül mindegyikben voltak hibák, a ciánt fejtisztítással vissza lehetett hozni, de a sárga az nagyon csúnyán belekötött. Még Clean-nel, később alkohollal is nagyon meg kellett vele szenvedni. Kb. a festék 70%-át használtam el.
Tettem egy próbát 2 készlet utángyártott kellékkel, de az vagy működött, vagy nem. Esetek 90%-ában nem. Élt kb. 7-8 hónapot, azóta csak a szkennerét használom.
Áttértem tartályos nyomtatóra, azóta nincs nyomtató para. Nem mi vagyunk a nyomtatókért, ők vannak értünk. És évek óta gondozás-mentesen teszi a dolgát.Mellesleg dolgoztam olyan helyen, ahol mindenféle nyomtatót és nyomtató kellékeket árultunk. A HP és Canon tulajdonosai rendszeresen panaszkodtak milyen keveset tudták használni, és már megint beszáradt. Állandóan ment a sírás-rívás. Meg hogy milyen drága a kellék. Volt két munkatársam, amelyik szintén beleugrott ebbe a zsákutcába. Az egyik HP-t vett, másik Canont. Nem sok örömben volt részük. A Canonos még egyszer bepróbálkozott, mert neki fontos volt a CD-re nyomtatás, de aztán ő is feladta. Pedig a CD-k miatt viszonylag rendszeresen használta, de egy kis kihagyás is megbosszulta magát. Epson és Brother tulajdonosokkal nem sűrűn találkoztunk, nem nagyon volt okuk felvenni velünk a kapcsolatot.
Digitális nyomdában is sima kommersz Canonnal oldottuk meg a CD-re nyomtatást, de az is kínszenvedés volt. Ultrahangos (ékszer) tisztítóval ment a bohóckodás, majd áttértünk Epson L800-ra. Megváltás volt.
Az általad említett nyomtatók között vannak elég régiek, melyek még más rendszerűek voltak, nem ez a nyavalyás BubbleJet. És dpi-ben, festékcsepp méretben is eltértek a mostani "érzékeny" gépektől. Emiatt az még egész más világ volt, és ez meglátszott a nyomatok minőségén is. (Valamit valamiért.)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Biztosan vannak különbségek gyártón belül is.
Én egy WF3520-ast használok, bár idén összesen tán tíz oldalt nyomtatott -- inkább szkennelek vele.
Anno szabályosan úgy dobták utánam, mivel leselejtezték. Mégpedig éppen a hosszú állás és beszáradás miatt, ami az előző tulajdonos szerint kábé két évet jelentett, és szerinte így gazdasági totálkáros volt. (Bár az Epsonok a nyomtató nyomora esetén is hajlandóak szkennelni, tehát eleve szkennerként is megérte elhoznom.)
Tényleg rosszul nézett ki a nyomtatási kép, alig látszott valami a papíron (még az eladáskori Epson tinta volt benne). Végül többszöri fúvóka-tisztítási ciklus után szépen rendbe jött, de ezzel ki is fogyott a tinta. Innentől utángyártott tintával használva makulátlan a nyomtatási képe és az ellenőrző minta.MaCS
-
félisten
válasz PociAti #18857 üzenetére
Huszonhat év alatt hat nyomtatót használtam/használok úgy, hogy évente minimum egy 3, de inkább 4 hónapos állást kellett átvészelniük:
HP Deskjet 520
Canon iP4000
Canon MP600
Canon MP160
Canon MX860
Epson WF3520Sem gyári, sem utángyártott tintával nem volt soha beszáradás, még annyira sem, hogy fúvókatisztítást kelljen csinálnom. (Egyébként kifejezetten keveset nyomtattam velük, amolyan vésztartaléküzemben voltak. Általában két évente cseréltem bennük a fekete-, és három évente a színestintapatronokat.)
Volt továbbá egy Canon BJC85-ösöm, amelyik rendszeresen állt hónapokig. évente átlag 2-3 alkalommal használtam -- igaz, ezen általában szükség volt a fúvókatisztításra. Végül egy több éves állás tett be neki. Nem használtam, mert Windows 10-zel már sem nyomtatni, sem szkennelni nem tudtam vele.
Ez azért kicsit több annál, hogy szerencse kérdésének lehessen nevezni. Ha egy-két hét alatt reális a beszáradás, akkor mégis mennyi a valószínűsége ennek a tapasztalatnak???
Tisztában vagyok azzal, hogy be tudnak száradni a nyomtatófejek, és nem is buzdítok senki arra, hogy hanyagolja el a nyomtatóját. Csak az ilyen "ha nem használod hetente, beszárad" jellegű rémhírterjesztéstől tudok kiakadni. Különösen azért, mert ha valami brutális pazarláshoz vezet, az az, ha hetente érdemi igény nélkül is megjáratjuk a gépet, mert így aztán garantált az, hogy a tinta ne a papírra, hanem a szeméttartályba kerüljön.
MaCS
-
atala
Topikgazda
válasz PociAti #18857 üzenetére
Valamint fotónyomtatáskor jön ki nagyon a különbség, döbbenetesen hamar kezd elhalványodni a kép (főleg egyes színek esetében).
Ezt meg tudom erősíteni. Régen sok utángyártott patron használtam. Kinyomtattam egy képet még az eredeti patronnal, majd amikor kifogyott az utángyártottal is nyomtattam képeket.
Ezek ki voltak téve a szobába. Az utángyártottal nyomtatott 2 hónap után elkezdett halványodni. Persze, ha albumban tartod, akkor jó az utángyártott is. -
atala
Topikgazda
válasz Vismajor01 #18848 üzenetére
Nem tudom,h ogy túl van-e parázva, de én is sokat szenvedtem régen az olcsó tintasugaras nyomtatókkal. Nekem igen is volt beszáradás, amit utána már nem tudtam helyre hozni. Utána már csíkosan nyomtatott.
Van ajánlható tintasugaras. Ez most éppen a tartályos Brother nyomtatók. Amiért ajánlottak, az az automata fejtisztítás ami meggátolja a beszáradást.
Mint írtam, nálam 5 éve megy 51 ezer oldallal, és mindegyik fúvóka működik, egy sincs beszáradva. Ugyan olyan jól nyomtat mint újkorában. Engem ez megygőzött.Több ismerősöm használt ilyen nyomtatókat amit Te is vettél. Nem évente vett bele új patronokat, hanem 3-4 havonta. Mert ritkán nyomtatott, és amikor kellett volna neki, addigra már beszáradt.
Az a baj a Canon nyomtatókkal, hogy termikus fejet használnak. Hő segítségével lökik a cseppeket a papírra. Ez fokozza a beszáradást, még ha sűrűn használod akkor is.
Az Epson, és a Brother nyomtatók piezos fejet használnak, nincs hő. -
PociAti
őstag
válasz MaCS_70 #18856 üzenetére
Inkább szerencse kérdése.
Mások viszont miért siránkoznak azon, hogy már megint nem működik a nyomtató, amikor kellene? Rendkívül bosszantó, főleg hogy 100 vagy 50 (esetleg csak 30) oldal nyomtatása után ismét vagyont kell költeni az életre keltésre.Amúgy meg az eredeti tinta pigmentált, az utángyártott valószínűleg vízbázisú, ami kevésbé hajlamos a beszáradásra. Utángyártottak nyomtatási minőségre, fényévekre van az eredeti kellékektől. Valamint fotónyomtatáskor jön ki nagyon a különbség, döbbenetesen hamar kezd elhalványodni a kép (főleg egyes színek esetében).
-
félisten
válasz Csaby25 #18855 üzenetére
Ma életre keltettem a hibával küszködő, május közepén eltett Canon MX860-asomat. Tehát lényegében közel 6 hónapot (beleértve a forró nyarat) állt Print Quality utángyártott tintával.
Hibátlan, kihagyás nélküli minőségben, a beszáradás legapróbb jele nélkül nyomtatott.
Mit csinálok rosszul?
MaCS
-
Csaby25
őstag
Szia. Megjött a T525W. Ha nem használom, Készenléti mód jelenik meg a kijelzőn.
De ha nyomtatok PC-ről(wifi hálózatról) "felébred" magától és nyomtat.
Gondolom akkor Készenléti mód-ban kell hagyni az automata fejtisztításhoz.
Neked hogy-hogy nem érzékeli a PC ha kikapcsol? Vajon azért mert USB-n használod?A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
PociAti
őstag
válasz Alex91 #18850 üzenetére
Igen, mert a patronos nyomtató elemeit (részegységeit) kb. 5.000 lapra méretezik, nem 200.000 lapra. Gyenge műanyag a lapbehúzója, a duplex egység is nagyon olcsósított, rövid élettartamú. És ha rövid garanciális idő alatt tönkremenne a gép, akkor úgyse nagyon fog reklamálni az ügyfél, mert nagyjából a patronkészlet árából vesz egy másik gépet. Vagy ha mégis szerelni kell, akkor azokból az olcsó alkatrészekből raknak bele egy másikat. (Munkadíj és a logisztikai költségek bőven meghaladják az alkatrészek árát.)
-
Alex91
félisten
Na, a nem tud nyomtatni nalam a tartalyosnal is bejott . Jo, nem a beszaradas, vagy a tinta kifogyasa miatt…
Egyebkent hosszu tavon biztos, hogy uzemeltetve a tartalyos lesz osszessegeben olcsobb. Az a kerdes, hogy a ket nyomtato arkulonbsege a patronosnal mennyi tintara eleg
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
-
PociAti
őstag
válasz Vismajor01 #18848 üzenetére
már csomó tintasugaras van ami ajánlható
Egyet sem ismerek. A piaci modell lényege hogy veszteséggel árulják a nyomtatót, ahol a piaci modell lényege hogy a hasznot a tintán realizálja a gyártó.
(Sony is a játékkonzoljait veszteséggel árulta, de a játékok jogdíjain keresett eleget.)Nem azért veszünk otthonra nyomtatót, hogy aztán szenvedjünk a fejbeszáradással, vagy azzal, hogy az utángyártott patronban nem jó a chip. A minőségről akkor még nem is beszéltünk... Az általad említett Canon G2430-nál az eredeti tintaköltség alacsonyabb, mint egy A4-es lap.
És az sem baj, ha csak USB-s a nyomtató, modern routereken már van USB port, és nyomtatószerverként is üzemelnek.
Az olcsónak tűnő nyomtatók rövidebb garanciaidővel rendelkeznek, nagyon kis példányszámra lettek megalkotva, ezért a duplex egységtől kezdve a lapadagolóig minden a kis terhelésre lett kitalálva (ezért tudnak olcsóbbak lenni).
-
Vismajor01
addikt
Azért vissza olvasva nekem az jön le hogy ez a beszáradás dolog túl van parázva, és a véleménykialakítások nem követik az elmúlt évek fejlődését. Ott a topikösszefoglaló, ahol kb igy "ne vegyél tintasugarast" módon lekezelte az egészet, közbe meg ha utána olvasol már csomó tintasugaras van ami ajánlható. Ja kerül annyiba amennyibe a nyomtató, évente, engem annyira nem izgat mert nem volt drága a nyomtató
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
atala
Topikgazda
válasz Vismajor01 #18846 üzenetére
Szerintem nem jól döntöttél.
A patronos nagyon hamar be fog száradni. Ha meg esetleg nem szárad be, mert minden héten nyomtattok vele, akkor is nagyon kevés oldalra lesz elég a patron. Egy új patron szett meg annyi ba fog kerülni mint a nyomtató.
Én 5 éve vettem egy tartályos Brother-t, amiben már több min 51 ezer oldal van, de a fúvóka tesztje hibátlan. Igaz, egyszerre nagyobb kiadás volt, de megérte. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
MediaMarktban akcióban jutottam hozzá ehhez,
CANONPIXMA TR4650 multifunkciós színes DUPLEX WiFi tintasugaras nyomtató (5072C006)
Ez tud automata két oldalas nyomtatást, szkennelést, WIFIs, de patronos.
Viszont az ára verhetetlen, fél áron juthatok hozzá, 15 ezer az ára.
Vagy, 34-ért a CANON Pixma Megatank G2430 multifunkciós színes tintasugaras nyomtató
Ez tartályos, nem patronos, viszont 2x annyiba kerül, és nem wifis. Nekem az íróasztalomon nincs hely, szal ha nem wifis veszek akkor vehetek nagyobb asztalt is(és akkor már mindjárt nem csak 34 ezer ), illetve ha jól láttam csak USB bemenet van rajta szal az se segítene ha router mellé tenném és kapna CAT6 kábelt.
Szerintem maradok a patronosnál. Sokszor nincs szükségünk nyomtatóra, de ha azt gondolom h többet fogunk nyomtatni ha lesz nyomtatunk akkor se fogunk többet 10 oldalnál hetente nyomtatni, de hónapos leállások sem lesznek. Remélem jól döntöttem
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Csaby25
őstag
válasz Csaby25 #18724 üzenetére
Sziasztok!
Hétvégén szeretném megvenni:T525W:
128MB memória
9.5 kép/perc színes ; 17 kép/perc mono
Beolvasás: FelbontásOptikai: Akár 1200 x 4800 dpi
Két fekete tartály jár hozzá
Ár: 78kT426W:
64MB memória
9 kép/perc színes, 16 kép/perc mono
Beolvasás: FelbontásOptikai: Akár 1200 x 2400 dp
Csak egy fekete tartály.
Ár: 66k
A max. keret 123k, ennyit ad a Román állam a tanügyben dolgozóknak, amit erre is költhetnek(több dolgot is lehet venni, úgyhogy nem muszáj az egészet erre költenem).
Szerintetek melyik legyen? Vagy van jobb választás ami beleférhet a keretbe ?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
hcol7
senior tag
válasz MaCS_70 #18841 üzenetére
egyebkent -mert genuine erdekel a tema-, ott az emlitett 10fokos helyisegben, tobbekkozt a valoszinusithetoen nemletezo futessel, nem lehet, hogy magas (70+%) volt a paratartalom?
mert a tintasugarasok is jellemzoen a tavasz-nyari idoszakban szeretnek beszaradni ablak mellett, vagy egesz evben a futotest(radiator) kozeleben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tudom, hogy be tudnak száradni a fejek. Csak nem annyira törvényszerűen, mint ahogy annak a híre járja. Ettől függetlenül persze nem szabad erre bazírozni, érdemes időnként megjáratni a tintasugarasokat, de érdemi esély van arra, hogy nem száradnak be egy-két hónap állás során.
MaCS
-
félisten
Az nagy baj lenne, de legalábbis felettébb érdekes, ha egy lezárt házba beteleportálgatná magát valaki, hogy átmossa a nyomtatófejeket.
De eddig egy sem száradt be. Egyszer volt egy öt hónapos állás, akkor mondjuk kellett egy fejtisztítás, de utána minden ment tovább, tökéletes nyomtatási képpel. Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy ezeknek a hónapoknak a jelentős része tíz fok körüli hőmérsékleten telik el.
Van viszont egy régi Canon MP160 a családban, amelyik viszont szobahőmérsékleten áll, és karácsonykor, húsvétkor és július-augusztusban van használva. És bő tíz éve nem száradt be.
Szóval messze nem eszik olyan forrón azt a beszáradt kását.
MaCS
-
Alex91
félisten
Mondom, en evekig eredetit hasznaltam, pont azert, hogy az utangyartott ne tegye tonkre. A gyari is szárogatott bele, fejtisztitasal altalaban nagyjabol sikerult rendbe tenni, bar mindig volt par nem mukodo fuvoka. Aztan a gyari ara nagyon felment, a nyomtato meg mar kiszolgalta az arat, ugy voltam vele, hogy kiprobalom utangyartottal. En is meglepodtem, hogy par nyomtatas utan az osszes fuvoka mukodni kezdett! Es azert nem nyomtatam vele kulon, hogy ne szaradjon be…
Azert tegyem hozza, hogy a tintasok masik rakfeneje a hulladek tintagyujto tartaly… Ha az betelik szerinte, akkor utana nem tud az ember nyomtatni . (Jo, esetleg a neten talalni valamit, amivel ki lehet loni…) Persze, gondolom a nagyobb terhelesu, dragabb eszkozoknel ez joval nagyobb tartaly, vagy a szoftver kesobb szol.
A kijelzo, duplex kerdeshez csak annyit, hogy az olcso aru nyomtatoba is beteszik, de ahhoz viszont draga a tinta! Amelyikhez olcson adja a tintat (tartalyos), ott ezekert eleg szep osszeget elkernek…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Jazz
veterán
válasz MaCS_70 #18836 üzenetére
Konkrétan hihetetlen, miközben a nyomtató világ azzal küzd hogy beszáradnak a fejei, és auto fejtisztítást fejlesztenek, a megoldás csak az hogy a leg beszáradásra hajlamosabb gyártótól viszonylag olcsó nyomtatót olcsó utángyárottal kell etetni fejtisztítás se kell, és létrejön a soha be nem száradó fej, félévig áll és tökéletesen nyomtat....valaki nyonkodta azt a nyomtatót csak nem tudtál róla
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Alex91 #18834 üzenetére
De hát pont hogy az utángyártott szemét ölte meg a nyomtatókat mindenhol. Mi ez a paradoxon nálad hogy pont fordítva van, nem értem. Mechanikailag sohe nem volt bajom a régi szemetekkel, mindig a beszáradás és a fej ment a kukába. A thermal fejekkel mai napig gond van.
Van duplex, hogy ne lenne, ott a brother t7x akárhány vagy 9xx. Színes érintő meg azért nincs mert értelmetlenül drágítaná. Silány anyag nem tudom melyikeknél van. Ennél a japánnál még az is baromi jó, alul a hasában van a tálca, onnan adagolja a papírt, benn hagyhatod, nem porosodik, el van zárva. Baromi jól ki van találva. De ha akarod hátul kinyitod és onnan etetheted, amúgy meg mindenhonnan zárt és nem megy bele a por.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Alex91
félisten
Hagyjal mar, 10 evett ment az anno 7500 Ft,- ert vett (na jo, Apple jol elarazta ), itt agyon szidott HP gyartasu tintasugarasom… Ha nem teszem bele a gyari tintat, akkor valoszinuleg meg most is menne!
Es tegyem hozza, hogy a mostani tartalyostol se esem hasra. Ami teny hogy olcso bele a tinta, es annyit adtak indulasnal, hogy 1 egy ev utan is boven van az indulo keszletbol a tankban. De gyenge, silany anyaghasznalat, nincs duplex es szines erintokijelzo se benne, mint az elodjeben. Es volt par tintasugaras a kezeim kozott anno, es valoban a regiekben sok volt gond a fejekkel (foleg ahol a tintapatronnal dobta az ember a fejet is), de egy csomo inkabb mechanikai hibaval lett kidobva…Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Jazz
veterán
válasz MaCS_70 #18831 üzenetére
Na nehogy pont a Canon nem szárad be ráadásul úgy hogy utángyártott festék is meg 5 hónapig nem is használod és még auto fejtisztítás sincs benne!
Nekem volt több Canon, Epson, mind kuka lett több hét inaktivitás után. A gyári patron horror áron volt bele, és az volt az egyedül ami átmosta mert mikro réz részecskéket tartalmazott, de azzal se bírt hónapokat.
Egyedül a mostani tintatartályos és auto fejtisztításos japán Brother az amire mindenki azt mondja ez tényleg nem szárad be. És használható gyári tintával mert fillérekbe kerül.
#18832 Alex91:
A kulcs azaz hogy venni normálisan magasabb áron egy jó nyomtatót, és ahhoz gyári tintát használni, ami nem horror hanem fillérekbe kerül, és auto fejtisztítás van benne. Lásd micropiezo nyomtató fej és tartályos nyomtatók.
Ha egy nyomtató 30ezer amin rajta van az áfa, a kis ker, a nagy ker, és a gyár haszonkulcsa, mennyi a gyártási költsége? 5000ft. Abból nem lehet nyomtatót építeni. És hol fogják behozni a hasznot? A tintán, ami megfizethetetlen, jön az utángyártott ami tönkreteszi, a fej annyi mint a nyomtató, tehát kuka, és mehetsz új nyomtatóért, a kör bezárult. Na ez volt a régi rendszer amit egy kiválóan profitárbilis de gusztustalan termékpolitika jellemzett, és szerencsére van alternatíva.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Alex91
félisten
válasz MaCS_70 #18831 üzenetére
4-5 havi állást utángyártott tintával
Szerintem ebben rejlik az igazsag… Az elozo nyomtatomat sokaig eredeti tintaval etettem. Azert elo-elo fordult, hogy kihagyott, de szerencsere kis fejtisztitas altalaban kozel jo eredmenyt hozott. Aztan annyira draga lett a gyari tinta, hogy fillerekert kinabol rendeltem hozza utangyartottat. Na, az ugy kimosta, hogy teljesen tokeletes lett! Aztan, mivel volt meg regi fekete gyarim, arra csereltem a kifogyott kinait. Na, ez bele is szaradt! De teny, hogy tobb eves festek lehetett. Egyebkent nem figyeltem en se, hogy meddig allt hasznalatlanul. Szerintem volt nalam is, hogy honapokig nem nyomtattam vele.
Tegyuk meg azt hozza, hogy azert fejlodott ez a technologia is az evek alatt. Szoval az esetleg 20 evvel ezelotti nyomtatokkal szerzett tapasztalatok (marmint, hogy gyorsan beszarad) ma mar nem biztos, hogy relevans…Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
félisten
Egyébként mennyire szoktak beszáradni a tintasugaras fejek?
Én bő harminc éve használok tintasugaras nyomtatót, és eddig egy fejem száradt be (Canon BJC-85 hordozható készülék). Nem tudom, hogy mennyi idő alatt, mert majdnem öt évig bujkált a szekrényben.
Canon IP4000, MP600, MX860, Epson WF3520 -- ezek egyetlen pötty kiesése nélkül bírták/bírják a 4-5 havi állást utángyártott tintával.
MaCS
-
canadaa
tag
válasz PociAti #18824 üzenetére
Kértünk tekercset is. Kaptunk termál címkéket. Ezt most nem tudtam kipróbálni. Festékszalagos zebra gépeink vannak.
Egyenlőre beállítok oda egy Epson M2120-t, legalább tudnak szkennelni is vele, ha kell.
Ha ez nem melegíti meg a ragasztót, akkor nem kellene, hogy gond legyen vele. Egyébként Brother lézer is csak akkor okoz gondot, mikor már sok van egymás után nyomtatva.A4-re nyomtatás sem hülyeség végül is, de azért a ragasztósat felrakni a csomagra még mindig sokkal könnyebb.
-
PociAti
őstag
válasz Celtis #18826 üzenetére
Ha az életed, vagy nyomató hátralévő életében nem nyomtatsz többet 700 oldalnál, akkor nem kell azt nézni mennyibe kerül hozzá a következő toner.
Ha mégis túllépnéd azt a 700 vagy 1622 esetén az 1500 oldalt, akkor utána kellene nézni a kellékek árának is. TN-1090-es nem vészes, de az L2622DW-hez való toner már húzósnak tűnik. -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Megéri a Brother DCP-L2622DW a 10% felárat az ajánlott Brother DCP-1622WE-hez képest?
Ha jól látom a kezdő toner kapacitása az előbbinek csak 700 oldal. Ez biztos nem szól mellette. -
Krájsz
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi elvárásoknak megfelelő multifunkciós gépet keresnék:
1. Tintasugaras.
2. Színes.
3. Többnyire szövegek, számlák, tervek nyomtatása, ritkábban képek.
4. Fekete-fehér naponta, heti szinten kb.: 50 oldal, színes hetente 1-2 alkalom heti szinten kb.: 10-15 oldal.
5. Használaton kívüli idő max. 2-3 nap.
6. Kétoldalas nyomtatás, automatikus dokumentum adagoló, szkenner, Wifi, külső tintatartályos.
7. Ár max.: 100.000,- Ft + 20%
8. Jelenleg egy 13 éves Brother multifunkciós gépet használok, mellette szólt az olcsó fentarthatósága most is ezt keresem.
9. Az utángyártott termékekkel nincs bajom.
Előre is köszönöm a segítséget. -
PociAti
őstag
válasz canadaa #18820 üzenetére
Most kaptam egy csomagot a Hervis-től, GLS-en keresztül jött a csomag.
A csomagcímke ki lett nyomtatva egy A4-es lapba, negyedébe lett hajtva, majd széles ragasztószalaggal a széleinél rá lett ragasztva a csomagra.
Semmi tökölés előre gyártott öntapadó ívekkel, speciális nyomtatóval, stb.
Ami még ajánlható, az a Csomagkísérő tasak, okmánytasak, dokufix, stb.
100 db-nál bruttó 9 Ft darabja, 1.000 darabnál pedig 7 Ft.
Más forrásból még olcsóbban is be lehet szerezni. -
PociAti
őstag
válasz canadaa #18821 üzenetére
Olcsó gépek között nem igazán találsz olyat, mely az A4-es lap mellett van "boríték" adagolója. Pedig volt rá igény.
Egy bizonyos mennyiség felett minden esetben a 2 nyomtató lett a legjobb megoldás.A GLS eléggé erőlteti ezeket a kék-sárga lapokat. Pedig a méretgazdaságosság mellett is drágábbak lehetnek az egyszerű fehér tekercsnél.
És ennél van az a kis csík, amit kiegészítő információként a számlára lehet ragasztani. (Normális számlázó program simán le tudná kezelni azt az extra információt. Felesleges így bonyolítani.)... egy zebra árán majdnem 2 epson-t lehet kapni és azt azért lehet használni másra is.
Zebrán kívül is van élet, pl. az Epson, Brother is gyárt címkenyomtatókat, az olcsóbb kínai gépeket is ide vehetjük.Az általad említett Epson EcoTank mono tintás nyomtatók 72 és 95.000 Ft-ról indulnak.
Egy 76 mm szélesen nyomtatni képes kínai típus, a Xprinter XP-370BM jelenleg 40990 Ft.
A Wi-Fi kapcsolattal rendelkező, 2 színnel nyomtatni képes Brothert QL-810WC most 53.990 Ft-tól kapható a mysoft-nál. Néha amúgy 48k alá is lemegy az ára. Ez csak 58 mm szélesen tud nyomtatni, szoftver kérdése, hogy annyi elégséges-e.
Szükséges szélességből kell kiindulni. Packeta és sok más cégnek elég a 6 cm szélesség, mivel a hossz a nyomtató részéről akár az 1 métert is elérheti.
-
canadaa
tag
válasz PociAti #18818 üzenetére
Másik szempont azért, hogy egy zebra árán majdnem 2 epson-t lehet kapni és azt azért lehet használni másra is.
Nézegettem most az Epson használatiját, de egy címke és A4 közötti váltás nem tűnik annyira egyszerűnek. Nincs olyan modell aminek van külön tálcája a kis címkéknek?
M1170-nél van egy felső adagoló, de a leírás szerint 1 db papír fér csak oda, ami nem sok. -
canadaa
tag
válasz PociAti #18818 üzenetére
Zebra nyomtatóink vannak, mindenféle saját címkék nyomtatására. Azokon tekercsen vannak a címkék és úgy adagolja. Ezek a GLS címkék laponként vannak nekünk odaadva, így nem tudom használni hozzá.
Ilyen pl:Szerk: kérünk majd tekercses formában is, csak azzal futni kell egy kört, hogy a programmal amivel használjuk működni fog-e.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz evitiguF #18817 üzenetére
2 hónap állás az már sok tud lenni minden tintás nyomtatónak. (Ez alól a Brother a kivétel, mert azokban van automatikus fejtisztítás.)
Viszont ezek ellenére még vehet Epsont (vagy Canon-t is), mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. És ha már szinte ingyenes a nyomtatás, akkor lehet nem is tartana 2 hónapnyi szünetet.
Például gyűjtsön össze pár receptet, műszaki leírást, keresztrejtvényt, érdekes cikket, esetleg 10-20 fotót, ami jó lenne kinyomtatva, aztán mondjuk vasárnaponként nyomtasson ki egyet belőle. (Ha 1-2 vasárnap kimarad, de a 3. vasárnap kinyomtat 2 fotót, azzal jól "megjáratja" a fejet, és nem lesz gond.)
A duplex nyomtatási lehetőség csak a drága verziók kiváltsága. Ha azt el tudná engedni, akkor olcsóbb gépek közül is választhatna. Egyoldalas nyomtatóval is lehet kétoldalasan nyomtatni. Laponként, vagy egy menetben úgy, hogy előbb a páratlan majd az egész kupacot visszatéve a páros oldalakra nyomtat.
-
PociAti
őstag
válasz canadaa #18816 üzenetére
Jó választás, jó nyomtatók, de miért nem címkenyomtatót vesztek címkék nyomtatására?
Nem véletlenül használ minden csomagküldő szolgálat címkenyomtatót a címkék nyomtatására.
Főleg ha már van egy jó kis Brother lézernyomtatótok mellé.
Ideális párosítás, hogy az A4-es számlát hagyományos nyomtatóval nyomtatjátok (lézer vagy tintás),
a csomagcímkéket pedig thermal nyomtatóval. -
evitiguF
senior tag
válasz PociAti #18815 üzenetére
Köszi az infót!
Beszéltem vele, azt mondta, hogy 4-5éve vett egy HP nyomtatót (sajnos a típust nem tudta megmondani) akkor 60k-ért, és csak a gondja volt vele, amikor nyomtatni akart szinte sosem tudott. Illetve hogy a patront is csak eredetit fogadott el, meg gyorsan ki is fogyott, abból is vagy 50-60k-t költött rá, pedig kb 100-150oldalt nyomtatott csak. -összesen!-
Így az elvárása az lenne, hogy:
- fekete-fehér
- színes nyomtatás
- duplex (ezt elvileg a HP is tudja, de erre az epsonra monta, hogy ez valahogy jobban, vagy kényelmesebben csinálja)
- ezt az EcoTank-ot említette még, mint igényt, hogy ezt így egyszerű utántölteni, neki ilyen kell (de ha van más márka, ami ilyet használ más név alatt, az is jó lehet)Amúgy ez az epson ha mondjuk 2 hónapig csak áll, nincs használva, be tud száradni a tinta, vagy van ennek valami hátránya, ha huzamosabb ideig üzemen kívül van?
[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
Sziasztok!
Jó választás lehet az Epson EcoTank M2120 vagy M1120 főként GLS címkék nyomtatására? Brother lézer nyomtató felmelegíti a címkéket és a ragasztó "kioldódik" és állandóan gondot okoz. Egy ilyen tintás Epson-t ajánlottak helyére nekem, ezt a két modellt néztem.
-Csak feketét nyomtatunk.
-Szinte kizárólag A4 számla nyomtatás és GLS címkék nyomtatása.
-Heti nyomtatási mennyiség: Mivel van lézer is, azzal lehet főként számlákat nyomtatni. Így olyan 200-300 oldal max egy héten.
-Szinte állandóan nyomtatna. Karácsonyi leálláskor egy 2 hét szünettel.
-Szkenner opcionális, de jó ha van. Wifi kötelező.
-Keret bruttó ~100e kb, de inkább jó legyen az eszköz.
-Nem a legolcsóbb kell
-Epson tintából a gyári C13T03P14A ~6000Ft. Így tökéletes a gyári.Előre is köszönöm!
Szerk: Egy extra kérdés, ha valakinek volt már ilyen, hogy mennyire egyszerű váltani a papír méretek között? Brother lézernél, ha egy extra tárolót kinyitottál, amibe egyedi méretű papírt raksz, akkor automatikusan onnan veszi a papírt és át is áll arra a méretre. Így két mozdulat a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz evitiguF #18814 üzenetére
Jó ez a nyomtató, de fordítva ültök a lovon.
Az igényekhez szokás nyomtatót választani.130k reális összeg érte, de nem biztos, hogy erre van szüksége. A többi nyomtatóhoz is több ezer oldalra való tintát adnak, és minél drágább egy nyomtató, nagyjából annál többet. Viszont lehet hogy egy 70k-s nyomtató is elég lenne számára, mert ennek az extra képességeit és szolgáltatásait nem igazán használná ki. Vagy éppen más szolgáltatásokra lenne inkább szüksége.
A 14.000 oldal kinyomtatásához szükséges A4-es papír költsége kb. 56.000 Ft. Ha csak fele annyi tintát adnak hozzá, annak a festékköltsége kb. 14.000 Ft, mert az egyik legolcsóbb Epson tinta való bele, a 101-es család.
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
édesapám szeretne nyomtatót venni, és kérte, nézzek utána egy típusnak,
Epson EcoTank L6270
Ez MM-ben most 130k.
Munkatársai ajánlották neki, és megtetszett a reklámszöveg, hogy ~14000 fekete-fehér lapot tud nyomtatni ezért az összegért.Nekem lövésem nincs a témához, így a kérdésem az lenne:
Windows 11 alatt is működik ez a nyomtató?
Ebben az ársávban ez tényleg jó vételnek tűnik, vagy van ennél jobb vétel is?
A topikban a kereső összesen négy találatot hozott rá, 3 ebből 2021-es a negyedik nem is olyan régi bejegyzés, de ezek alapján nincs sokszor ajánlva ez a típus itt. -
Liar
tag
Sziasztok, attól tartok, hogy lehetetlen küldetés, de ilyet keresek:
Tintasugaras (tartályos), wifis, multifunkciós nyomtató, lehetőleg auto kétoldalas nyomtatással (utóbbi hiányát túlélem), valamint jó minőségű, de közben jól paraméterezhető szkennelési funkciókkal (azaz, van, amikor fontosabb a sebesség a szkennelés során, de legyen lehetőség jó minőségű, lassabb szkennelésre is.)
Annyi világos, hogy akkor ne Brothert, illetve felmerülhet, hogy vegyek inkább egy külön szkennert is, de annak a fizikai elhelyezési akadályai vannak.
A különösen lehetetlennek tűnő igény, hogy jó volna mindez 100k alatt. -
félisten
válasz PociAti #18811 üzenetére
A multifunkciós eszközhöz hivatalosan 1250 (szabvány 5%) oldal fekete és 680 oldal színes tonertartalom jár, a sima nyomtatóhoz 1200-1200 oldal.
Ahogy nézem, az utángyártott 3200 oldalas tonerek 20e Ft körül mennek.
Nem tudom, hogy tintás megoldással kijön-e valami hasonló áron.
Viszont az sem mellékes tényező, hogy lézerrel elfogadható minőségben nyomtatható matrica, ami tintával erősen romlandó eredményt hoz.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
Üdvözlöm a Topiclakókat!
Én is színes lézernyomtatót keresek, mégpedig legfőképpen azért, hogy a gyerkőcnek tudjak rongálható, vagdosható színes játszani-, nézegetni valót nyomtatni. Ez tintasugarassal nem győzhető...
Viszont a munka miatt fontos a duplex nyomtatás.
A két tippem jelenleg az alábbi:
Sima nyomtató: Canon i-Sensys LBP623Cdw (kb. 100e Ft)
Multifunkciós: Canon i-SENSYS MF657CDW (kb. 130e Ft)
Ebben nagy csáberő az egyutas duplex szkenner.Mit szóltok ezekhez?
Az utángyártott színes tonerek a gyerekes nyomtatáshoz, illetve közepesen igényes dokumentumokhoz vajon elegendően jók?Köszönettel: MaCS
-
PociAti
őstag
Küldjétek vissza! Ezt valószínűleg egy HP-tól liszenszelt ostoba konstrukció.
A nyomtató - ha jól látom - kb. 60-70.000 Ft, amihez kevés kelléket adnak, és hozzá az eredeti, 1500 oldal kapacitású toner 25-30.000 Ft.
Miközben az ugyanekkora toner a Brother 1622-be kb. 8.000 Ft.
Azért ilyen rohadt drága ez a HP konstrukció, mert minden egyes alkalommal a fényhengert is cserélni kell, az teszi gazdaságtalanná a működtetést."Kényszermegoldásként" azok, akik nem gondolkodtak előre, áttérnek utángyártott kellékre. Tehát elég hamar egy olyan nyomtató lesz a birtokukban, amiben sokkal szarabb a festékpor, és a képalkotó rendszere, a fényhenger is utángyártott. Egymásra halmozzák a minőségromlást.
-
hcol7
senior tag
PociAti : segitsegedre lenne szuksegem. Aposom, megkerdezesem nelkul rendelt egy Xerox WorkCentre 3025 ot. Nyilvan brother hlwe-1622-t javasoltam volna neki, ha kozli a kivant felhasznalasi celt, de nem szolt elore.. epp leegett a hazuk, es gondolta, h megoldja a multi-monolezer rendelest maga. hogy latod, hosszabb tavu uzemeltetes szempontbol maradjon ez, vagy kuldjuk vissza, es rendeljuk be a brothert helyette?
koszi szepen elore is, udv,
andras -
merqree
őstag
válasz PociAti #18801 üzenetére
A szkennelés sebessége nem érint, "ráérek", mert már nem szokott sok fénykép előkerülni.
A HP gépem, mint írtam, 2006ban vásároltam, tehát azt gondolnám, hogy azért annál csak jobb lehet egy mostani szkenner, vagy erősen tévedek?
A fényképeket 150x150 dpi-vel szkenneltem, de maga a gép 1200x1200 dpi-vel tud(ott) szkennelni (most megnyitottam egyet, és ezt írja az EXIF), míg a kinézett Brother papíron 1200x2400 dpi-vel tud. -
-
PociAti
őstag
Borzalmasan magasak a színes lézernyomtatók fenntartási költségei, így egyre kevesebb irodában találkozni velük. Vannak típusok, melyeknél utángyártott tonerekkel - a minőség romlása mellett - jócskán le lehet faragnia költségekből, de típust nem tudok ajánlani. Nincs összehasonlításom velük, de láttam hogy valakik így üzemelik (kisebb nagyobb buszúságok közepette).
A tintatartályos nyomtatók egyre inkább átvették ezt a szerepkört is.
Pontosan melyik modell lenne legjobb számotokra azt nehéz lenne megmondani, annyi van már.
De kiindulásként nézzétek meg ezt:
Epson EcoTank L6270 (C11CJ61403)
árukereső szerint kb. 150.000 Ft, alapból jár hozzá egy készlet tinta (2 fekete palack, + 4 színes: ami 14.100 fekete-fehér és 5.200 színes oldal nyomtatásához elegendő).
És a 101-es multipack ára kb. 15.000 Ft (7.000 fekete, 5.200 színes oldal).Magyarán egy A4-es papír kb. 4 Ft, míg a tinta kb. 2-3 Ft, az első 5.000 oldal után.
Lézernél a festékköltség 20 és 120 Ft között mozog.
Lehet nem ez a nyomtató lenne az ideális, mert sebessége nem túl acélos ha már 10 fő használja, de vannak gyorsabb típusok, vagy ha a lézernyomtató árából és annak napi éves költségeiből kiindulva ebből akár többet is lehetne venni az irodába.
-
PociAti
őstag
válasz merqree #18800 üzenetére
Jól látod a dolgokat, az Epsonnak szerintem az egyik legnagyobb hátránya a rossz papíradagolási módszer, srégen hátrafelé áll ki belőle a lap.
A Brothereknek amúgy az alsó tálca mellett van 1 lapos kézi adagolója a gép hátuljában, ezzel a módszerrel oldják meg hogy egyenes úton haladjon a vastag papír. Ha nagy ritkán erre lenen igényed, akkor ki kell fordítani a helyéről a nyomtatót. (Epson másik hibája lehet a kisebb ink absorber.) Brothernél meg a gyenge szkenner dinamika. HP szkennere biztosan lassabb, de attól tartok jobb minőségű. Nekem a Brother fekete-fehér fotóknál is a "szódával elmegy" kategória, de nagyon nem voltam megelégedve vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Ukrajnai háború
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Canon MG5750 multifunkciós nyomtató tölthető tintapatronokkal
- Ricoh Aficio SP C222SF színes lézer nyomtatő
- Canon i-SENSYS LBP226dw ultragyors mono lézernyomtató,gyári 10000 oldalas tonerrel,számlával,garival
- Brother DCP-L3560CDW színes LED nyomtató, 4 év garancia
- Hibátlan Multifunkciós/Színes/Fekete Lézernyomtatók garanciával, tonerral
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest