Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Minecraft
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiee85
senior tag
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
400-450 ezer, ha nagyon megérős deal, akkor tudok feljebb menni picit, de nem szeretnék.
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai munka (dokumentum szerkesztés, sok gépelés), hobbi szinten fotószerkesztés, , filmnézés
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nem nagyon lesz rajta,
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14” vagy 15.6”, minél jobb felbontás és kijelző előny, OLED is lehet.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva, utazás közben is használnám 10%ban
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 11,
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Minimum 16 GB RAM, de inkabb 32
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Stabil, jó hűtésű massziv darab
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Uj
Első körben egy olcsobb gamer laptopon gondolkodtam, még játék nélkül is, 2 jó ajánlatot találtam a nekem megfelelő ársávban (külföld), egy Omen 16 és egy Legion 5 Slim.
Mennyire jók lehetnek, illetve nem gamer laptopok között találok valami stabilabb, masszivabb darabot?Előre is köszönöm.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Köszönöm a segitséget, ma megrendeltem a pavilion 15-au106nh-t 👍
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Húzom, halasztom a dolgot, de mostmár nem sokáig fogja bírni a G580.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Még idén, vagy 2018 jan/feb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200-240e
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Leginkább átlagos felhasználás 80-90%ban Lightroom, játék nagyon esetlegesen.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? 1080p nyilván nem csúcs felbontáson inkább low setting a frissebb játékok esetén.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,4 vagy 17 és mindenképpen egy sRGB IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán/de a súly nem szempont.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nincs szükségem hivatalos licenszre
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD + SSD és SSD akár utólag is beépítve is opció lehet.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) N/A
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt/refurbished/kifutó/felújított is opcióAmi még itt nem szerepel, de szempont hogy nem szeretnék "gamer" laptopot kinézetre. (Y520)
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Egy régi G580as Lenovot cserélnék le, elsősorban grafikai munkára (Lightroom), de ha anyagilag nem nagy a különbség, akkor olyat vennék amiben erősebb VGA van.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Nagy vonalakban 200-250 maximum
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Fotószerkesztés és esetleg játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? 1080p, alacsonyabb részletesség
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Lightroom miatt szerintem IPS kellene.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDD+SSD
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.Előre is köszönöm:
Tamás -
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Segítsetek nekem légyszíves.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Karácsonyra
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 120000-130000 de inkább alatta
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Otthoni használat, kis játék, de megbízhatóság lenne a legfontosabb
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Kisiskolás gyereknek lenne, majd tuti akarna valamit
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem, egyelőre nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mindegy hogy matt v fényes, 15.4-15.6
(8) Notebook tömege? Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nincs szükség rá
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Mindegy
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Ár miatt sok választás nem nagyon van
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Nekem G580-am van, ezért először az G500 volt a tipp
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? ÚjKöszönöm
-
tomiee85
senior tag
válasz runner 125 #16036 üzenetére
Nálam csak 4,7 a VGA a GT635-el valamiért, itt is egy GPU-Z [link]
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, ma végre megveszem a kinézett G580ast i3al es GT635el
-
tomiee85
senior tag
válasz Notebook2012 #15595 üzenetére
Akkor várok pár napot hátha addigra tudok szerezni
-
tomiee85
senior tag
válasz BigBlackDog #15590 üzenetére
G580-ba
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
SSD-t ezzel be lehet ugye építeni az optikai meghajtó helyére a laptopba?http://3t.hu/product_info.php?products_id=16594
köszi
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Eddig G580-ban gondolkodtam GT630/635 + B960 párosításban SSD-vel, de a hitelügyintézésbeli különbségek miatt ezt majdnem annyiért kapnám meg, mint egy Pavilion G6-ot Radeon 7670-el és B960-al. Mit tegyek? Ugye a HP drágább, de kérdés hogy ezért jobb ajánlat e mint a G580 ha ugyanannyiba kerülne nekem?
Köszi előre is
-
tomiee85
senior tag
válasz runner 125 #15479 üzenetére
Most találtam pont B970-el és Gt635el, szerintem az lesz a befutó. És SSD-ből milyet ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! Korábban már írtam, és nekem is G580at ajánlottátok, ugyanis 130-150e között keresek erős dedikált VGA-val megbizható laptopot. A 3.as sorozatú samsungokról senki semmit nem mondott, ennyire nem jók? (pl ez: samu
És egy erős VGA-val kb mennyi ideig fogja bírni az akku? (mondjuk a G580 és a 3. asorozatú samsung esetén)
Köszi
-
tomiee85
senior tag
Lenovo G580-ba SSD-t csak a HDD helyére lehet tenni vagy van külön hely neki?
-
tomiee85
senior tag
Köszönöm a segítséget. Esetleg még van típus amin gondolkozzak vagy egyértelműen ez a best buy?
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok! A mostani kínálatból szeretnék egy új laptopot választani, segítsetek léci.
Régi laptopom Acer volt, rengeteg gonddal (zsanér akku alaplap stb.) ezért csak akkor veszek ha megerősítitek hogy a mostani szériák jók.
100-140e Ft bruttó áron keresek laptopot, megbízható, strapabíró, épkézláb VGA-val rendelkezőt (AMD oldalon szeretnék 7610 vagy 7670 szintűt, Nvidia oldalon minimum 610M, de inkább erősebb.)
Nem tudom hogy számomra egy I3 megérné e, lehet egy B950/960/970 is elég vagy hasonló AMD megoldás.
Ami fontos hogy nincs szükségem windowsra rá.Ha van tippetek, vagy egy bevált sorozat amit mostanában ajánlotok, léci írjátok meg, köszi előre is
Eddig ami képbe került: Lenovo IdeaPad G580GH; Packard Bell EasyNote F4244, TOSHIBA Satellite C855
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest