Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #154617 üzenetére
Fémházast nem nagyon találok, de erről esetleg valami vélemény? Köszi!
[link] -
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok, kellene egy kis segítség, Notebook vásárláshoz.
1. Most, akár a mai napon.
2. 300 ezer.
3. irodai programok, általános feladatok.
4. Játékra nem lesz használva.
5. 15" körüli, általános méret, ha belefér, nyilván jobb lenne a matt IPS kijelző.
6. Elég sokat lesz hordozva, fontos, hogy masszív gép legyen, lehetőleg fém házzal.
7. Op rendszer nem szükséges.
8. SSD mindenképpen kéne, plusz HDD ha belefér, optikai meghajtó nem kell.
9. Speciális igények nincsenek, de leginkább valami Dell gép kéne.
10. Csak új gép jöhet szóba.Köszönöm!
-
Runner_fxr
Ármester
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #92335 üzenetére
Igazából itt a qvadro 1000-es vga-t nem tudom hova tenni, hogy mennyire támogatják ezt a játékok, illetve milyen mai notebook vga-nak felel meg teljesítményben?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #92325 üzenetére
Annyi változás lenne, hogy egyszerűbb kamerát veszek, gopro 3+ silver, ez csak 60fps fullhd-t tud, gondolom ilyen videók kezelése ma már nem jelent gondot egy olcsóbb gépnek se.
A keret továbbra is kb 250k, persze ha olcsóbban is van korrekt gép az nem baj. -
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Laptopot szeretnék venni.
(1) Most szeretném megvenni.
(2) Nagyon max 250k
(3) Játszanék is rajta, újabb játékokkal, ezenkívül Gopro Hero4 black kamerával szeretnék videózni, fullhd 120fps stb. Ezeknek a videó fájloknak a zökkenőmentes lejátszása és szerkesztése is feladat lenne.
(4) Játékokat lehetőleg magas részletesség mellett játszanám.
(5) IPS panel jobb lenne, nem tudom, hogy álmodhatok e fullhd kijelzőről ezen az árszinten?
(6) leginkább otthoni használatban lenne
(7) Operációs rendszer nem kell.
(8) 1 terrás hdd nem ártana legalább és mellé egy ssd se lenne rossz. De az ssd nélkül is elvagyok.
(9) Minőségi, megbízható gép kéne, normális hűtéssel.
(10) Használttól sem zárkózom el, csak megbízható forrásból legyen.Köszönöm!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szabonagyur #87542 üzenetére
Rendben, köszi! És mondjuk 15"-ben 150-ig de Intel procival?
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz szabonagyur #87540 üzenetére
Értem és 13" körül mi a minimum ár, amiért már használható új gépet kapni?
Illetve 15" körül? Max 150-ig menne most el árban. -
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Egy gyors kérdés. Szerintetek megérheti egy ilyen gép újonnan 120-ért?
Vagy van ebben az árban jobb alternatíva? Én inkább intel procis gépet vennék, egy iserősöm akarja megvenni és kérdezte, hogy szerintem jó e, de az AMD mobil procikat már nem nagyon követem nyomon.
Esetleg 150-ig bezárólag van valami jó vétel a 13"-körüli méretben? Ami intel procis, megbízható gép?
Videókártya nem fontos, hogy jó legyen, mert nem játékra kell. Megbízható, időtálló gép legyen, általános használatra.
Esetleg ez milyen?[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz rbalint88 #87163 üzenetére
Az úgy nagyon megérte, bár nem ismerem ezt a típust, de ha 20-ról volt leárazva az már azért szól.
Nekem akkor lett tele a tököm a laptop hangszórókkal amikor barátnőmnél arról filmeztünk és sz@rt se hallottam, meg úgy összességében élvezhetetlen volt a hanghatása. Elmentem meghallgatni a bluetooth hangszórókat egy üzletbe, fontos volt, hogy ultra hordozható legyen, azaz méretben a legkisebb kategória, de még is élvezhető hangminőséggel. Végül Bose soundlink mini lett, nem volt olcsó, de olyan hangja van, hogy döbbenet, egy övtáskába belefér és kis túlzással házimozi élményt ad filmezés közben, imádom. -
Runner_fxr
Ármester
Zene hallgatáshoz javaslok valami külön kis hangszórót, mert az a hang ami egy laptopból kijön, minden csak nem zenehallgatásra való. Azt tudom, hogy van pár gép ami az átlagnál jobban szól, de azok tudtommal főleg játékos gépek és az a 200 ezer többszöröse. 30 ezer körül már kiváló bluetooth hangszórók vannak, amit könnyedén magával is tud vinni és semmilyen laptop nem versenyezhet vele, hangminőségben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok!
Max 200 ezer ft-ig bezárólag keresek viszonylag kisméretű 11-12" körüli notebook-ot. Könnyű hordozhatóság és hosszú üzemidő ami fontos lenne. Meg persze egy megbízható, minőségibb gép kellene, általános felhasználásra. Játék nem szempont.
Köszi! -
Runner_fxr
Ármester
válasz Tikakukac #73863 üzenetére
Szóval akkor inkább valami ilyesmiben kéne gondolkoznom ha játszani is szeretnék a laptopon?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kisza25 #73814 üzenetére
Hát ez elég gáz, 230 ezer is baromi sok egy laptopért, ha játék közben elkezdi visszavenni az órajelet cseszhetem. Akkor lehet inkább megveszem 90-ért a legolcsóbb dell-t aztán le van ejtve, nem játszom, max régi játékokkal. Ilyen baromságot, hűtsék rendesen azt a procit, különben minek rakják bele?
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kisza25 #73790 üzenetére
Nekem ezt a gépet ajánlották játékra, meg az igazat megvallva nagyon tetszik, hogy mindenhol alu burkolata van, nagyon szép gép. De ha van jobb ajánlat ilyen áron, akkor meghallgatom. Sokkal többet nem akarok érte fizetni, szóval valami hasonló áron.
De nem a játék a fő szempont, egy megbízható, jó minőségű gép kell.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Ez a gépet néztem ki: Dell Inspiron 7537
Megéri ez ennyiért, vagy van jobb vétel is? Játszanék is rajta. -
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok szeretnék venni egy notebook-ot.
(1): Pár héten belül.
(2): 150-200 ezer ft
(3): Skype, filmezés, játék.
(4): Újabb játékokra azért nem lenne rossz használni.
(5): Mind a kettő fontos, de talán a teljesítmény többet nyom a latba mint a szép külső design.
(6): Igen
(7): Mivel túl sokat nem fogom hurcolászni, szerintem a normál 15" körüli méret megfelelő lenne. Felbontásban nyilván a full hd nem lenne rossz, de gondolom ilyen árkategóriában arról nem álmodhatok. Tulajdonképpen mindegy ,hogy fényes vagy matt.
(8): Mindegy.
(9): Nélküle.
(10): Optikai meghajtó nem annyira fontos, de ebben a méretben úgy is van. HDD 500GB legalább, memória 4gb-8gb körül.
(11): webkamera legyen.
(12): Igen.
(13): laptop szalon-t ajánlották régebben.
(14): Használt is szóba jöhet, bár nem tudom, hogy érdemes e használtakkal foglalkozni.Köszi!
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok, egy ismerősöm szeretne laptopot venni ezt nézte ki: [link]
Most állítólag egy boltnyitási akció keretén belül 189 helyett 150-ért árulják ezt a gépet. 3 év garanciával. Érdemes ezt ennyiért vagy inkább valami más típust? Én inkább egy Dell-re szavaznék, ezt mondtam is neki, de gondoltam megkérdezem itt előtte a szakikat. Köszi előre is.Még annyi lenne, hogy a gép játékra egyáltalán nem lenne használva. Átlagos használatra lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz runner 125 #43135 üzenetére
Köszi a választ. Szimpatikus ez az 5521, bár 5 ezerrel túlmegy a kereten. Szerintem még belefér.
Viszont a z500-as pentium dual core-ral nem annyira szimpi 150-ért.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz AxBattler #43131 üzenetére
Azért írtam csak ennyit mert nem kell ennyi kritériumnak megfelelnie és sürgős lett volna.
De ok, akkor lássuk a kérdéseket sorjában.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Holnap kell megvennem.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
150.000 ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
PhotoShop talán,Irodai munka.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem játékra kell.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Inkább a minőség, de azért időtálló gép legyen.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ha belefér 150 ezerbe, akkor nyilván igen, de nem létszükség.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Kijelző mérete normál asztali notesz, kb.15,6-os, ha matt az jobb, de nem annyira lényeges.
(8) Notebook tömege?
(B)Nem szempont.(/B)
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nem kell oprendszer.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Szerintem nem szükséges az optikai meghajtó, de egy 15,6-os gépbe valószínű úgy is lesz. Hdd legalább 300gb de 500 jobb, memória minimum 4GB.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Billentyűzeten legyen külön numerikus billentyűzet. Dell márkából kéne választani, mert akinek lesz ilyet szeretne, persze biztos meg lehet győzni ésszerű érvekkel ha van jobb.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
CPU igényes program előfordulhat, de GPU igényes nem valószínű.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Konkrétan ezt néztük: [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Csak új.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Valaki esetleg erre tud válaszolni? Köszönöm!
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok, laptopot vennék. A keret 150 ezer, normál méretű 15,6-os gép kéne.
A billentyűzetnél fontos, hogy legyen numerikus billentyűzet. A gép egy ismerősömnek kéne és ő Dell-t szeretne. Érdemes Dell-t venni ebben az árkategóriában vagy inkább más márka?[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! 130k lenne a keret. Ebből kéne vennem egy notebook-ot. 15"-ös kijelzővel, leginkább otthon lenne használva a gép. Játékok nem lesznek rajta futtatva, bár a 130 az ahhoz amúgy is sovány lenne, hd videókat azért vigyen, és lehetőleg nagy hdd legyen benne.
Az optikai meghajtó nem fontos.
Ilyen árban mi az amit érdemes nézni? Megbízható gép kéne, nem árt ha több mint 1 év a garancia.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bittorrent topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Macska topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Lenovo gépek,X240,X250,X1Carbon
- Dell Precision 5540, 15,6" FHD IPS, Xeon E-2276M 4,70 Ghz CPU, 16GB DDR4, ÚJ 256 GB NVMe SSD, T2000
- Értékcsökkent HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, 27% áfás
- HP LAPTOP, I3-1125G4 , 8GB ram , 240GB M.2 ssd , Windows 11 pro
- Asus TUF Gaming F17 eladó vagy csere videókártyára
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest