Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Sziasztok, két (használt) modellre szűkült le a kör.
- Dell Latitude 5490
- HP ProBook 640 G3Felhasználás általános internetezés, office, egyetemi jegyzetelés, Youtube. Mivel mindegyik alkalmas a felsoroltakra, a két gép közül melyiket érdemesebb megvenni? Azonos áron tudnék hozzájutni mindkettőhöz.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
válasz SeniorTilla #166806 üzenetére
Vitatnám magát a Vivobook-ot is, még akkor is, ha az árra nem nézek rá mert az elég érdekesen pozicionált.
-
marquuard
veterán
válasz SeniorTilla #166304 üzenetére
Szerintem a "hülyevagyok bolt" az tulajdonképpen a Mediamarkt.
-
marquuard
veterán
válasz Tikakukac #166151 üzenetére
De most érzed te is a különbséget ex-topikgazdaként egy-egy közlésmód között. Tiszta sor, hogy csodát nem kell várni ebben az ársávban (mondjuk azt akkor, hogy azért mert egy rakás szar) de egyrészt kibogozhatatlan válaszokat adsz hótlaikus kérdezőknek, illetve engem sem elégítene ki egy szakmai topikban az a magyarázat, hogy az adott gép egy ipari hulladék. Ezer másik kérdéssel visszajövök, hogy ugyan miért is? Biztos egy rakás szar, de nem kielégítő a válasz. Ha meg alapvetően nyűg kiszolgálni és kiokosítani a vevőt, akkor el kellene gondolkodni azon, hogy biztos jó ötlet-e a kereskedelemben dolgozni. Sokszor úgy tűnik, mintha a számtech és a sznobizmus sztereotípiáját erősítenéd.
Egyébként nagyon érdekes, ahogy egyre sűrűbben visszatér ez a hiéna-szál a kommentjeidben, ez valami üzleti érdekekkel ütköző dolog? Azért kérdezem, mert itt zajlik nyilvánosan, feltételezem ez egy jól ismert sztori.
Scaletta: Én a topik címéből indulok ki, ami kimondatlanul is sejteti, hogy abszolút hozzánemértők kérdezik a többieket. Ismétlem, nincs azzal gond ha egy kalap szart nem ér a gép, ezt önállóan én sem tudom meghatározni, nem egyszer visszajártam már ide. Nagyobb baj az, hogy az ipari hulladékozás egy jól bejáratott és megszokott válasz itt a szakiktól. Még ha az esetek 90%-ában meg is állja a helyét a kijelentés.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz LukréciaBK #165944 üzenetére
Szerintem mondj le az új gépről. Nem ördögtől való a használt sem (a rá szánt keretet tekintve pláne nem), ellenben tudsz venni ennyiért egy normális konstrukciót is. Egyetlen példával élnék csak, HP Elitebook 840/850 G1. Cégnél használtam ezt is, aztán most egy G5-öt, maszekra meg egy G6-ot. Porfogónak meg van egy 8570p. Így merem is ajánlani használtban is. Akár itt Hardveraprón is szétnézhetsz. Biztos van több ajánlott használt gép is, nekem az Elitebook bevált minden szituációban.
Egyértelműbb, ha felsorolom:
- HP Elitebook 8570p
- HP Elitebook 840 G1 (14")
- HP Elitebook 850 G1 (15")A keretből egy SSD is elfér(het), és nem kell bohóckodni merevlemezzel.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz SeniorTilla #165184 üzenetére
Én 8570p-t vettem itteni ajánlásra, kb. végiggurultunk az összes létező szaron amit belinkeltem, hasonló anyaghasználattal mint az említett HP 15. Ráadásul egy jobbfajta (azt hiszem PWM-mentes) LG IPS panellel jött. Megküldtem egy SSD-vel, onnantól ez volt a daily driver maszek használatra. Cégnél legutóbb választhattam is egyet, 8440p vagy 840 G5; nyilvánvaló volt a választás. Aztán a maszekot is egyre többször hordoznom kell, ami 8570p-vel nem annyira szerencsés és meg is akartam jelenni a géppel. Múltkor futottam újabb kört pár megkérdőjelezhető konzumergéppel, aztán ismét arra futottam ki, hogy nem éri meg pont az anyag miatt spórolni, pláne a mobilitás miatt sem. Lett belőle egy 840 G6 apróról. Két esetből mindkétszer meggyőzhető voltam, hogy az Elitebook egy racionális választás, multimédiára/játékra meg vannak más eszközeim. Ha ez a következő -és keveset mondok- 5 évben is laptop lesz, akkor már nyertem vele.
-
-
marquuard
veterán
válasz Tikakukac #165076 üzenetére
Világos, köszi! Zsanérdolog jó, hogy említésre került, érthető okokból Elitebook-nál nem kellett ezen aggódnom. Mi volna 14"-on a minimum fémházas gép, amit biztonságosan megvehetek? Az igények alacsonyak (böngészés-yutub), csak legyen egyben a gép.
Köszi!
-
marquuard
veterán
Sziasztok!
Tulajdonképpen megvan a kiszemelt, egy ASUS VivoBook S14 (M433). Közel azonos áron van két variáns is, egyik Ryzen 3 4300U, másik i3-10110U-val szerelve. Mindkettő integrált grafikával, ami megfelelő nekem. Hordozós-excelezős-videónézős-böngészős gépet keresek, olvasottak alapján erre a Vivobook jó is lesz.
Kérdésem volna, hogy jó választás? Mindig is HP-m volt (otthon egy Elitebook 8570p, cégnél egy Elitebook 840 G5), nem ismerem a Vivo-kat. Illetve milyen kijelzővel van szerelve? Megtévesztő a terméklap, mert azt írja, hogy "IPS-level Panel". Ebből is létezik 250 és 400 nites.
Köszönöm előre is!
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Nagyszüleim lávaforróságú AMD-s Lenovóját váltanám egy HP 250-nel. Ami megy naponta az a Facebook, hírek, átlagos böngészés, Facebookon játékok (halak megetetése, Candy Crush stb. ). Szóval legtöbbször csak a böngésző megy.
EZ a típus szerepel az összefoglalóban? 6006U, FullHD, Intel 520, 4GB.
Mennyire melegszenek a 6. genes Intelek?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz Chaser #133165 üzenetére
Szvsz semmiféle kompromisszumot nem kell kötni abban az esetben sem, ha nem LG panellal szerelt a gép, így is elég megalázó a most forgalmazott konzumer gépek 95%-ára nézve a helyzet az Elitebook javára, és nem csak a kijelző értendő ide. Persze foghatjuk arra is, hogy nem láttam még az LG panelt.
-
marquuard
veterán
Rossz topik.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz bebe159 #132310 üzenetére
Nem vagyok jártas a laptopokban, de én most vettem HP Elitebook 8570p-t és abszolút meg vagyok vele elégedve. 15,6"-os a kijelző, nagy látószögű de nem IPS, nem érzem a hátrányát. Masszív fém az egész ház, a billentyűzet is viseli az ütést és még kényelmes is gépelni rajta. Jelenleg 4GB RAM-mal és 3. gen i5-tel használom SSD-vel és hasít rajta minden. HA-ról vettem, futárral 70k volt.
-
marquuard
veterán
Köszönöm a segítségeket, holnap jön a 8570p.
-
marquuard
veterán
Bátorkodom megkérdezni, bár ez egy elég triviális (számomra nem) kérdés. 8470p vs. 8570p, arra lennék kíváncsi, hogy 1600x900-as felbontással 14,1" vs. 15,6" között van feltűnő/szembetűnő/akármilyen különbség? Gondolok itt arra, hogy azonos felbontáson esetleg nagyobb kijelzővel már nem olyan jó, vagy ilyesmi.
-
marquuard
veterán
Az Elitebook 8570p is hasonló a 8470p-hez, csak nagyobb kijelzővel? Ebből használtan találtam 900p-s gépet egész jó áron.
-
marquuard
veterán
válasz Khelben #131960 üzenetére
Wow, efelett valahogy elsiklottam. Anyaghasználatra és felépítésre akkor közel azonos? Mondjuk üzleti laptop, szóval biztos megfelel a normáknak.
(#131961) Tikakukac: Ezek alapján akkor reménykedek, hogy lesz addig készlet a használtpiacon. Esetleg még HA-ról nézek 900p-set mert találtam korábban, reménykedve abban, hogy nem kell szervizelni egy darabig.
Még egy szőrszálhasogató kérdés, Elitebook 8470p és ProBook 6470b közül melyiknél kéne megállapodni? Tegyük fel, hogy 900p-ben sikerül beszereznem akármelyiket.
-
marquuard
veterán
válasz Tikakukac #131958 üzenetére
A keret rá maximum 75e Ft amiből 900p-s sajnos nem jön ki. Egyébként mindkét gépnek fémháza van? Dell-é képekről elég megtévesztő, meg különféle Tri-Metal technológiáról írnak a specnél.
HP-val szimpatizálok én is, már ha csak a kinézetet figyelem is. Egyébként ha neadjúristen addigra nem lesz 8470p (tényleg bánnám ), akkor az E6330 mennyire állná a sarat a HP-hoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Lassan eljön az üzleti gép vásárlása, már nem igazán a szakmai oldal mozgat meg, hanem maga a döntés. Elitebook 8470p vagy Latitude E6330 lenne jobb választás? Specifikációra majdnemcsak azonosak. Igazából csak az anyaghasználat jöhet szóba (mi fém rajtuk, meg ilyenek), nem tudom mi lehet még más szempont. A kijelzőméret oké mindkettőnél, 1366 × 768-as a felbontásuk. Wifi és SSD mindkettőben van. Mi lehet még szempont? Melyiket tudnátok ajánlani, és miért?
-
marquuard
veterán
válasz Frawly #131666 üzenetére
Köszi a választ! 13.3" illetve 14" között észrevehető különbség van ha mindkettő 1366x768? Egyébként ez egy komoly kérdés, pedig elég triviálisnak tűnik. Úgy értem a különbséget, hogy 13.3"-on talán szebbnek tűnik az összkép mint a minimálisan nagyobb kijelzőn stb.
Ezek alapján két laptopot néztem ki:
Latitude E6330
Elitebook 8470pNincs nagy eltérés specben, a HP talán szimpatikusabb mert fém. Melyiket érdemesebb választani és miért? Vagy mindegy?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Ha használtban gondolkodok, i5-2520M is jó vagy feljebb kéne menni egy generációval? Thinkpad, EliteBook, Latitude gépeket nézegettem használt üzleti gépek közül. Minimum 14"-os kijelző, úgy gondolom egyetemi használat mellé a 1366x768 felbontás elfogadható. 60-65e Ft-ig mit tudnátok ajánlani a tőlem szokásos Office+VLC+Youtube+böngészés kombóhoz?
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
-
marquuard
veterán
250 G5 vagy Pavilion 15 egyetemi használatra, hozni-vinni? 130-140e Ft-ig. Jó a TN kijelző, matt legyen, továbbra is Win10-zel Office, illetve Youtube, h.264 filmek, böngészés, flash játékok böngészőből. Nagyon más kérdésem nem is lenne, itt meg is tudnék állapodni, nem érzem égető szükségét a Fuji A557-nek. Ha i3u és az iGPU-ja mindezekre elég, akkor királyság van.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
i5-6200u vs 7200u, mindegy melyiket választom? DDR4 supportos az utolsó, de gondolom átlagfelhasználónak ez nem számít. Van jelentős eltérés amit tapasztalnék használatkor?
-
marquuard
veterán
Egy i3u-s HP 250 G5 képes ellátni a feladatokat böngészéshez, yutubozáshoz (1080p) és filmnézéshez? Korábban nekem említettek valamit, hogy az iGPU-nak hiányzik dekódolási képessége így le kéne mondani róla (i3-5005u).
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Az IdeaPad 510 a silány garancia miatt nem ajánlott, vagy van egyéb gyenge pont?
-
marquuard
veterán
válasz hallerlaller #131158 üzenetére
És ha kimondottan a kérdésre kéne válaszolni?
-
marquuard
veterán
HP Pavilion 15-AU106NH-ról tapasztalatok?
IPS panel, SSD, 940MX, 3 év garancia. Ajánlott laptop? Notebookcheck-en ezt a modellt nem találtam meg sajnos.
-
marquuard
veterán
Van valami információtok arról, hogy a HP Pavilion 15 (pontosabban 15-au112nh) típusú laptopok IPS kijelzővel szereltek-e?
Inspiron 5567 elvileg nem az, de a HP-ról nem találtam egyértelmű választ.
-
marquuard
veterán
válasz RetroFighter #131001 üzenetére
Na ez engem is érdekelne szeptember-október környékén, többet nem adnék már ki. Dedikált VGA-n kívül van más előnye A557-hez képest? HDD/SSD dolgot ne nézzük, IPS meg mindkettőben van.
Megérné a felárat az nVidia dedikált miatt A557-hez képest? Játék nincs, csak böngészés, film, Youtube, Office.
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #130983 üzenetére
Egyébként milyen a billenytűzete ennek a Fujitsu A557-nek? Elég gagyik voltak billentyűzetre a Mediaban kiállított laptopok 95%-a, még 330e Ft-nál is!!! (egyébként abszolút megértem a fentebbi véleményeket ezekről a laptopokról). Gondolok itt arra, hogy -nem tudom itt hogyan mondjátok a topikban- besüllyed a keret, mozognak a billentyűk a keretben, röviden az a baj, hogy az egész műanyag borítás mozog együtt a billentyűk lenyomásával. Nem beszélve arról a gagyi kopogós tejfölösdoboz műanyagról sem.
(#130985) Tikakukac: Közben világossá vált, hogy nem igazán jelent hibát, apróságokon nem fogok fennakadni.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Tesztoldalon találtam egy képet a Fujitsu A557 kijelzőjéről, tényleg ennyire siralmas a screen bleeding, vagy egyedi eset lehet?
-
marquuard
veterán
válasz #25157120 #130878 üzenetére
+(#130879) Gaben92:
Első olvasatra nekem is az anyaghasználat ugrott be hátráltató tényezőként. Lassan azt veszem észre, hogy a mainstream termékek (lásd árukereső TOP 1 termékei) valójában elég gagyi cuccok, csak beépültek a köztudatba népszerűként. Korábban hangfalválasztáskor is majdnem beleestem a csapdába a TOP1-es Logitech-el, amíg fel nem világosítottak.
Egyébként emiatt írtam korábban egy hozzászólást, ami tényleg érdekelne, mert a tanulmányaimhoz jól jönne egy adekvát laptop.
-
marquuard
veterán
Voltam az egyik MediaMarkt-ban és megtapiztam pár laptopot. A legtöbbnél észrevettem, hogy elég gagyi/silány a billenytűzet. Gondolok itt arra, hogy minimálisan elforognak a billentyűk egyes gépeknél és ami a legtöbbnél jelen volt problémaként az az, hogy maga a műanyag keret is mozog a billentyűk határozottabb (de nem erős) lenyomásakor.
Kinézve Fujitsu A557 lett, amit sajnos nem találtam a Mediaban. Ennek van ilyen jellegű betegsége? Jó minőségű a műanyag? Ahogy tapasztaltam van egy tendencia, hogy kirakják ezt a sok gagyi sz*r kopogós műanyagot kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz dugo_ #130510 üzenetére
Na meg 3 év garanciát kapnék a HP-ra. Akkor ez az 5005U megfelelő lesz a fentebb leírtakhoz? Kisebb multitaskingot nem említettem, persze itt csak Office + böngésző + háttérben YouTube-ra kell gondolni.
Lehet, hogy most baromságot kérdezek (sőt), de ezt a matt kijelzős dolgot ezt így gyártják, vagy utólag kapja meg az általad említett réteget? Egyébként ez nem számít, nekem csak annyi a kikötésem, hogy ne csillogjon.
Valamint betekintési szög? Mostani ASUS X55U-m borzalom, visszább hajtva világosodik, lejjebb hajtva sötétedik és minimális oldalazással is látszik a romlás.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz dugo_ #130508 üzenetére
Abszolút megfelelő, csak az a gondom, hogy fényes a kijelző. Pedig egyébként specifikációk alapján is meggyőző, a RAM is duplája és újabb a CPU is.
Egyébként pontosabban mit takar, hogy hátrányt jelent a dedikált ebben az árkategóriában? Ez a gyakorlatban hogyan nyilvánul meg?Látom közben módosult a link.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Egyetem mellé szeretnék laptopot vásárolni megadott kereten belül, további információkra a kérdésekben válaszolok.
(1) Jó lenne szeptember eleje és december vége között megvásárolni
(2) A felső határ 140.000 magyar Forint
(3) Elsősorban Office-ra kellene (2016 vagy 365), játékra van egy konzol és egy izmosabb PC, szóval játék kilőve. Továbbá fontos lenne, hogy filmezni akadályok nélkül tudjak (van most AMD C-60 procis gépem, de egyenlő a kalap sz@rral még filmre is). Böngészés alap, beleértve
torrentezés, emailek, Facebook, hírek és ezek az általános weboldalak. Röviden hétköznapi user irodai alkalmazásokkal.(4) Konzolparasztként a laptopos játék nálam huszadrangú dolog
(5) Csodatechnológiás kijelző nem mozgat meg, ebbe a keretbe egyébként sem fér bele. A FullHD előnyt jelent mindenképp és kizárólag matt kijelző jöhet szóba.
(6) Utazás közben nem, de napi 20km-t oda-vissza megtenne egy faszántosan kibélelt laptoptáskában.
(7) Mindenképp Windows 10-et futtatnék rajta, más verzió nem jöhet szóba, Linux disztrók sem.
(8) Nem tartom fontosnak, igazából 500GB alatt nem is nagyon láttam. Egyelőre elég a kis HDD-je, későbbiekben beszerzek egy SSD-t mert miért ne.
(9) Webkamera azon kívül, hogy jópofa dolog, még hasznát is venném, szóval nem árt egy teljesen mindegy milyen felbontású kamera, ha az arcom kivehető.
(10) Exkluzívan csak új jöhet szóba, nekem ez a mániám.
Zárásképpen linkelnék egy laptopot, ami minden vágyamat kielégítené , remélem erre a jártasabbak rá is tudnak bólintani. Tetszik is, vékony is, új is... Egyetlen probléma, hogy a mobil komponensekhez nem igazán konyítok, gondolok itt az 5005U-ra valamint a 920M-re. Ja, és aszonták' az okosok, hogy jó ha dedikát, ez elég dedikált nekem.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Üdv.
Milyen laptopot ajánlotok maximum 370e Ft-ig? Javarészt játékra használnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest