Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz cs.zs. #175386 üzenetére
Alkatrészeket most nem szeretném magamnak vadászni és cserélgetni, eladogatni, megfelel ha a bolt rakja össze a konfigot.
A windows licenszelése nem tudom hogyan működik, de tucatnyi gépre raktam már windows 10-et, jelentkeztem be a saját microsoft accountommal és még soha nem panaszkodott, hogy kéne licenszkulcs vagy bármi. Ezért gondoltam, hogy akkor inkább a nagyobb memória, mint az operációs rendszer.
-
TeebyKay
őstag
válasz cs.zs. #175383 üzenetére
Köszönöm!
Esetleg ez? Asus Expertbook B1 B1500
Egyformának tűnik a kettő, csak ez 24Gb RAM-al van szerelve. És van hozzá 10 napos pixelgari is. -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Ma/holnap
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - 300.000 HUF
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - programozás, dockerek és virtuális gépek futtatása
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - nem
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - fhd, matt, ips
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nincs már gyakran hordozva, havonta 1-2 alkalom
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) - mindegy
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - ssd 500+, ram 16+
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - legalább 3 de inkább 4 USB és 1 HDMI port (közös perifériákat használ az asztali PC-vel)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - használt is, egy használt üzleti T450s-t váltana -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Dell G5 5587 laptopomat szeretném újabbra cserélni, első sorban képátló és videókártya tekintetében (játékra és filmezésre is szokott használva lenni), viszont meglepődve tapasztaltam, hogy 17.3"-os laptopokból rendkívül kicsi a választék. Miért van ez? (hordozva szinte nincsen, max házon belül egyik szobából a másikba)
Az Asus TUF GAMING F17 FX706HC-HX003 laptopot néztem ki, viszont régen tragikus volt az Asus laptopok hűtése, ez a típus már rendben van?
Van esetleg jobb ár/érték arányú laptop ebben az árkategóriában?[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
válasz Khelben #150731 üzenetére
Szóval akkor ezeknek a 250-300k közötti asus gaming gépeknek még mindig úgy szar a hűtése ahogy van?
Ebben mondjuk már gyárilag van egy ssd, szóval plusz költség ilyen téren nem jönne rá. Ha eddig elviselhető volt a gépelés az asuson, akkor szarabb ezen se lesz ugye? Legfeljebb be lehet szerezni egy kényelmes billt hozzá később.
Nem volt még dell gépem, terméktámogatás, garancia rendben megy náluk?
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Először a lista:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár már holnap.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250k lenne a célösszeg, 256gb ssd + beszerelés optibayel jó lenne ha nem menne 300k fölé.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elsődlegesen játék és sok gépelés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
1050Ti szintjét lőném be.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne a 17.3" de valószínűleg 15.6" fog beleférni a keretbe. FHD. Matt. IPS-t én jobban szeretem, de ez nem létszükséglet.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán lesz hordozva, használva csak asztaliként.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Saját win10 megy rá.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Gyárilag 1gb winchester, ezt bővíteném 256gb-os ssd-vel optibaybe, de ha gyárilag ez van benne optikai meghajtó helyett, az is tökéletes. RAM jó lenne 16gb de gondolom 8gb fog beleférni a keretbe, utólagos bővítést laptopszalonosok tudnak csinálni nem?(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Lentebb kifejtem.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Alapvetően új gép lenne jó, de ha a használton is van 3 év garancia, akkor ugyan olyan jó lehet.Jelenleg egy Asus G550jk-t használok. Sajnálatos módon elégtelen a hűtése és nagyjából 1 óra játék után bezuhan az fps és meg tudom sütni rajta a reggeli tojásrántottámat. Ennek ellenére 5 évig elégnek bizonyult a teljesítménye, ezt a laptopot cserélném a következő 5 évre. Pozitívum ez a kis mélynyomó ami járt hozzá, de szintén nem létszükséglet. Driveres támogatása az első években kifejezetten elégtelen volt, ennek se örülnék ha megismétlődne. Lan port, legalább 3 USB, 1 HDMI kimenet amikre szükségem van, illetve jó lenne, ha ehelyett a combo jackes hülyeség helyett külön lenne bontva a hangfal és a mikrofon bemenet, de ez már csak hab lenne a tortán.
Várom a lehetőségeket, és előre is köszönöm
Tibor
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
150 ezerből media marktban van valami ajánlott a fujitsu A514-en kívül? Informatikai analfabéta hölgynek lesz szóval a lényeg hogy működjön sokáig és ne legyen csúnya, játék teljesítményre semmi szükség.
-
TeebyKay
őstag
válasz spyduck #100986 üzenetére
Nos remélem ez már az utolsó kérdésem itt. A probook 6470 el lett utasítva nem tetszés címszó alatt, szóval két lehetőség maradt jelen pillanatban. Vagy az inspiron 3537 használtan, vagy az inspiron 5558 újonnan. Van az előbbi annyival jobb, hogy megérje használtan venni? Leginkább csak szobában lesz használva, szóval a fényes kijelző nem probléma.
-
TeebyKay
őstag
válasz spyduck #100971 üzenetére
Ez az asus celeronnal milyen mértékű öngyilkosság? Illetve ezen a weboldalon 6 hónap garival adják őket, nem kevés az?
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Srácok napok óta várok, hogy hátha valakinek a 100ezres kategóriában lévő használt gép keresésére tesztek valami ajánlatot, de még válaszra sincsenek méltatva. Ez lenne itt az unott/kiutált kategória? Próbáltam nézegetni laptopsystemen, de nem csak hogy el se igazodok a weboldalon a rengeteg lehetőség közül belenyúlni se merek csak úgy hardveres alapon, mert pont megkaptam, hogy mennyi minden számít még egy gépnél amit nem írnak le. Szóval ha valakinek ideje engedi tudna nekem pár lehetőséget mondani, vagy legalább keresési paramétereket megadni, vagy bármi, hogy tudjak 100k-ért egy normális használt gépet venni általános felhasználásra?
-
-
TeebyKay
őstag
válasz TeebyKay #100615 üzenetére
Egy kis beszélgetés után sikerült meggyőznöm ismerősöm használt laptop vételére, szóval általános felhasználásra (szövegszerkesztés, film/kép nézés, játék soha) honnan és milyen használt laptopot a legérdemesebb most venni olyan 80-100 ezer forintos határig? Lehetőleg ne fehér legyen.
-
TeebyKay
őstag
válasz Khelben #100616 üzenetére
Egy ilyen acer csodában például mi olyan rossz, hogy használhatatlan legyen?
-
TeebyKay
őstag
válasz Ciccuka #100613 üzenetére
Nem válasz akart lenni, mellé nyomtam.
Sziasztok!
100 ezres keretből van most valami megfontolandó vétel teljesen alap használatra (böngészés, powerpoint, képnézegetés néha egy-egy film)? Hölgynek lesz, lehetőleg ne fehér színben, inkább sötétebb. Egy 7 éves csoda hogy működik acer gépet vált, szóval minden előrelépés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Egyébként mi a problémátok ilyen gépekkel programozáshoz? Jó még kezdetlegesen de én is programozást tanulok C-ben, és gond nélkül elvagyok egy ilyen rog géppel, miben más érzés egy másik? Touch padot egyébként nem is használom.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek az Asus n551jm-dm157h laptop lett a nagy szerelme és szeretne egyet, viszont itthon csak a digiprime-nál és a radium-nál elérhető. Ti melyik bolttól félnétek kevésbé?
-
TeebyKay
őstag
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne 100ezerből laptopot venni magának egyetemre.
Alapvetően csak szövegszerkesztés, internetezést, zenehallgatást művelne rajta.Előre is köszi a segítséget
-
TeebyKay
őstag
válasz Tikakukac #63955 üzenetére
Játékra alkalmas kell, hogy legyen, de ilyen célra csak bizonyos előadásokon lehet használni és mivel a laptopot hordom majd itthonra is erre a részére szükségem van.
A tippjeid alapján ezt a kettőt találtam egyenlőre:Az nvidia videó kártyákat jobban szeretem de a lenovoban csak i3-as proci van.
Van még egyéb ötlet?[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék vásárolni a nyár végéig, mert szükségem lesz rá az egyetemen. Megpróbálom a topic összefoglaló alapján rendszerezni a gondolataimat.Lehetőleg 150ezer forintos kereten belül szeretnék maradni, de ennél valószínűleg kicsit drágábbra fog rúgni.
Mérnökinformatikus képzésre megyek és egyrészt az ehhez szükséges feladatokat szeretném tudni elvégezni rajta (sql adatbázisok futtatása, stb.), illetve játékra is használnám mikor hazajövök illetve unalmasabb előadásokon. Lehetőleg diablo 3 szintű játékot tudjon elfuttatni.SSD-t természetesen szeretnék bele de nem hiszem, hogy belefér a keretbe.
A kijelző lehetőleg fullhd teljesítményű legyen és én a fényes típusokat preferálom.
Súlya a hordozhatóságot szem előtt tartva lehetőleg ne legyen mázsás.
Operációs rendszerre nincs szükségem.
Nagyjából 1 tb tárhely megfelelő lenne, és 8 gb memóriát szeretnék bele.Fogalmam sincs milyen alkalmazások cpu igényesek, de én egy 4. generációs i5-s procira gondoltam.
Csak új laptop jön szóba. Iponon nézegettem és egyenlőre ezt találtam (mondtam át fogja lépni a keretet):
http://ipon.hu/webshop/product/toshiba_satellite_c55_a_1px_fekete/586435
Remélem tudtok segíteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Macbook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- Dell Vostro 15-3568 / i5-7200U / 8GB RAM / 240 GB SSD / jó akksi
- AKCIÓ! HP Omen GTX 1650/ i5 9300H/ 8Gb DDR4/ 128 Gb M.2 + 1 Tb HDD
- Hibátlan Asus ROG Zephyrus G14 RTX 3050Ti/ Ryzen 7 5800H/ 16Gb DDR4/ 500Gb M.2 SSD
- AKCIÓ! Asus FX550D GTX 1660 Ti 6Gb/ R7 3750H/ 16Gb DDR4/ 250Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest