Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireFox1996
őstag
válasz Öcsielvtárs #182285 üzenetére
512GB SSD, 16GB RAM, NO OS. A gyári leírás a mérvadó
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
válasz teptep #182263 üzenetére
Ez ezért érdekes, mert én 20 éve dolgozom a DELL laptoppal, a cégnél csak Dell laptopok vannak, és ilyenekkel nem igazán találkoztunk, pedig a cégnél legalább 200 dolgozó van.
A külföldi partnerek, akikkel dolgozunk, néha küldenek nekünk laptopokat, és azok is dell gépek.
Ezek nem 200e ft-os gépek. Ha jól látom, akkor 350e ft-tól indulnak felfelé.Nálam pl van egy Dell gép, ami megnéziumvázas, és már 12 éves, cég leselejtezte, én meg megvettem, és azóta használjuk (a gyerkeek játszanak rajta online játékot). Azon inkább a kis gumi csík, ami körbe futja a kijelzó, az kb 5cm-rel feljött, de vissza lett ragasztva.
[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
válasz teptep #182228 üzenetére
Ez a Lenovo IdeaPad Slim 5, Ultra 5 125H, 16GB, 1TB, 269890 Ft, ennyiért jó ajánlat, mert az AMD procis változat 263e ft, de benne csak 512GB ssd, 47Wh alksi, és non OS. Szóval ezt érdemesebb kiválasztani.
(alzánál 1TB ssd van feltüntetve)<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
válasz teptep #182138 üzenetére
Egy mérnökinfós hallgatónak szerintem a nyers erő a legfontosabb, így egy erősebb cpu, több ram/ssd kell, az aluminium katonai minősítésű ház már csak a ráadás. Nem kell ide OLED. 20 éve dolgozom a laptopon, egyik sem volt oled, és nem is éreztem az oled hiányát.
De laptop csak másodlagos gépe lesz, mert elsőleges gép ott a PC, jóval erősebb, azon csinálj ameg a házikat!<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #181705 üzenetére
Erre kaptam ajánlatokat, olvasgattam is a fórumot azóta, és most LENOVO IdeaPad Slim 5 14AHP9 van a listán. Kérdés, hogy 300e ft-ig van-e jobb vétel? Ez végül tűnik a legjobb választás, mert CPU a legerősebbnek tűnik a legtöbb versenyő közül. Ebben AMD Ryzen™ 5 8645HS van.
Még 1 utolsó kérdés: van ennél jobb választás?<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
válasz FireFox1996 #181702 üzenetére
Pontosítom akkor a kérdésemet:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
--> Legkésőbb aug. végén.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
--> 200-250e ft-ra gondoltam, de ha szükséges, akkor akár plusz 20-50e ft is lehet
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
--> egyetemen, az órán vagy 2 óra közti lyukat a laptopon fog lógni
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
--> Semmilyen játék, vagy nagy erőforrást igénylő feladatra nem lesz használva!
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
--> Szerintem min. a 14-es, és IPS.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
--> Remélem csak suliban vagy könyvtárban fogja használni. otthon meg van erős asztali gép. Utazás során tuti nem veszi elő (BKK járatain?! )
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
--> nem kell semmi rajta. otthon a win-t feltesszük.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
--> min. 512GB, 8GB RAM (de mivel mérnökinfóra jár, lehet jobb lenne 1 TB SSD/16GB RAM)
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
--> legalább USB 3.0, HDMI, HD/FullHD-s webcam.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
--> Csak új.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
FireFox1996
őstag
Nos, a gyerek egyetemre fog járni (mérnökinfóra) és szeretne egy (új) laptopot. Szerintetek 200-250e ft-ig milyen (windowsos) nonOS gépet érdemes venni neki?
Gondolom órán használna, vagy 2 óra közti lyukat lógna rajta.
Játékhoz vagy minden nehéz graphikai munkára RAM/CPU igénylő feladatra ott az asztali gépe, bőven elég.[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 gépben 1db forrasztott 4GB RAM van, vna még szabad 1 slot, beraknék még legalább 1db 4GB-ot, hogy dualban menjen. Kérdés: 8GB-val is tud dualban vagy csak 4GB-val?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest