Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Ciccuka #98298 üzenetére
Ez a gép szerinted hol időtálló? Már most is necces még netezésre is, 5 év múlva meg semmire sem elég.
Próbáltál már ilyen procival szerelt gépet amúgy vagy csak megint a teszt mint a múltkor amit végül is bizonyítani sem sikerült.
A második 455 meg az amit én is mondtam ne is zavarjon. Na mindegy össze vissza lehet linkelni, aztán majd jön a panasz, hogy milyen szart sóztunk valakire... Egyszer azt írod, hogy elég az A4 netezni de azért csak beraksz mindenféle gépeket.
(#98300) AmunRa: nem szakad a cérna, csak unom a hirtelen megjelenő hülyeségeket, jobb csírájában elfojtani az ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz szabonagyur #98297 üzenetére
Egy fiatal lánynak mond meg miért ne felelne meg ezek a gépek közül valamelyik általános célra?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
félisten
-
Ciccuka
veterán
válasz szabonagyur #98292 üzenetére
Netezni ugyanúgy lehet vele.
Erre elvileg 6év gari van:
HP ProBook 455 G2 laptop
(AMD A6 Pro-7050B / 4GB / 750GB / AMD Radeon R5 M255 / DOS / Ezüst)HP Pavilion 15-P253NH
(Intel® Core™ i3-5010U • Freedos • 4GB • 1 TB HDD • 15.6" FHD matt • NVIDIA® GeForce® 830M 2GB • DVD RW)[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz szabonagyur #98292 üzenetére
Meg se néztem. Jogos. +1
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
válasz ericssonfan2 #98293 üzenetére
Amit kaptál ajánlatot HP 455 A4-el sem szabad megvenni, A8 a minimum.
Amit írtam Fujitsu A512 az jó lehet.
-
ericssonfan2
tag
Köszönöm az ajánlásokat Nektek!
Sajnos az A4-et kicsit hervatagnak érzem, főleg ha 5 évre előre kell tervezni.
Van esetleg más, 3 év garival, 120-ig bezárólag?
Ha nincs, akkor mit NEM szabad?
Nagyon köszönöm!"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
félisten
-
Ciccuka
veterán
válasz ericssonfan2 #98288 üzenetére
HP ProBook 455 már van 130-ért is 3év garival.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ericssonfan2 #98288 üzenetére
Előbbi amit írtam, de 5 évhez 5 év gari kellene. Ez a legolcsóbban HP 455 150e ft körül lenne meg.
-
ericssonfan2
tag
Sziasztok!
Fiatal lánynak tudnátok ajánlani valami jó vételt 100-120k körül, általános használatra (játékra nem kell), újat, 15" körül, ritkán lenne hordozva, lehetőleg Windows-zal, és minél hosszabb garanciával? Ill. ha lehet legyen időtálló (min 5 év múlva is legyen használható általános célra).
Van esetleg, amit nagyon kerülni kell ebben a kategóriában?Köszi előre is!
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
félisten
-
KBear
tag
Sziasztok!
Édesanyámnak szeretnék venni egy notebookot. Mindenképpen olyat, amin win fut már alapból és nem drágább 130 ezer forintnál. Alap felhasználásra keresünk, net, office, ilyenek.
Akciósan most egy Asus-t néztem ki neki (Asus X554LA), egy i3-5010U mozgatja 4 GB memória kíséretében.
Aztán feltűnt egy HP Pavilion 17, amiben az lenne a pláne, hogy 17'3-as a kijelzőmérete, ami nagy előny lenne neki, eddig normál monitort használt. A gépben 8 GB memória van, viszont "csak" egy AMD A4-5000 APU.Az Asusnál nyugodt lennék, mert erősnek tűnik az i3, remélem sokáig megállná a helyét, a HP-nél viszont pont hogy gyengének tűnik az A4. A fent említett alapfelhasználásnál számít szerintetek a különbség? Bele szabad vágni a gyengébb de nagyobb megoldásba? Bármelyik gépnél merül fel egyéb minőségbeli para esetleg?
Köszönöm a választ előre is!
XBOX (360, ONE) gamertag: KBear2112
-
Khelben
nagyúr
+1 A Dell-re. Minőségben is jobb szerintem. De a 14-es fullhd kijelzőt azért nézd meg, mielőtt belevágsz, én megőrülnék tőle. De van, akinek meg bejön, szóval személyesen kell megnézni.
(#98280) Zoli1222 : Fujitsu A512 vagy A514, 130 körül esetleg HP Probook 455. De egy használt üzletivel jobban járnál.
(#98278) sztikac : napi 8 óra munkára a 300k-s Probook 650 való, nem a belépő szint. Ennyiből használt gépet kellene venni (abból is van számlás, garanciás). Ha mindenképp új kell, akkor Fujitsu vagy HP kb. mindegy.
(#98276) Bkrisz9 : HP Probook 455-ig érdemes lenne elmenni, abban van egy vga, 1366-ban mindent visszavéve elvisz pár régebbi játékot. Esetleg Dell 5558, abban is van egy 920M, amivel elmennek a régebbi játékok, de ennek fényes a kijelzője. Használtból általában csak üzleti gépeket ajánlunk, mert azokban van még pár év működési idő, egy 2 éves konzumer ezzel szemben a lutri kategória. Viszont üzletiben meg nem nagyon van vga.
[ Szerkesztve ]
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Kinéztem 2 laptopot,1 árban vannak és nagyjából hasonló képességekkel rendelkeznek. Az egyik egy Dell e7440 512gb ssdvel 8giga rammal fullhd matt kijelzővel és i5-4300u procival. A másik egy HP elitebook 1040 G1 4giga ram, 256gb ssd full hd kijelző és i5-4300u proci. A dellre 1.5 garancia a hpra fél év van. A hp minősége jobb annyival hogy a gyengébb belső ellenére azt válasszam? Igazából igényre a gyengébb is megfelelő lenne de ha már ugyan azon az áron van akkor lehet az jobbn megérné nem? Tehát igazából olyan tapasztalatra lennék kíváncsi hogy felépítésben megbízhatóságban kényelemben mit tudni ezekről.
Köszi! -
Zoli1222
addikt
Sziasztok!
Asszonynak szeretnék egy laptopot. Főleg netezésre lenne használva. Matt kijelzős kellene 13-15"ig. Lehetőleg Intel procis.100-120000huf-ig milyet tudnátok ajánlani? Ha van ilyen persze! Köszi!
-
Ciccuka
veterán
-
sztikac
őstag
Főleg valós tapasztalatok alapján érdekelne
Irodai munkára inkább:
Fujitsu A514 vagy Probook 455 vagy Thinkpad E550 (ez utóbbira rákérdeztem Thinkpad topikban is, meglátjuk tulajok mit nyilatkoznak).
Mindenképp új kell, matt kijelzős, numerikus billentyűzettel. Napi 6-8 óra Office megy majd rajta, hurcolás minimális.
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok! Milyen gépet lenne érdemes venni 120.000-s összegig? Akár használtan is. Tudom ezek nem játékra valók de amennyire lehetséges játszogatnék is rajta.
Semmi különleges igényem nincsen.Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz Chaser #98273 üzenetére
Értem, akkor megnézem majd, hogy mennyire viszi.
250k-tól gondolom az ASUS-ok, akkor az felejtős (N-szériát kerülném, a G meg szvsz túlárazott, meg amúgy is hulladék a szervíz, inkább nem.). Akkor az lesz, hogy megtartom ezt az 5521-est, veszek egy monitort, és összerakok egy asztalit mellé 160ból, talán ez lesz a legjobb opció.Köszi mindenkinek a helpet!
-
Kortes
csendes tag
Sziasztok, írtam már néhány napja (itt) Új laptop felől érdeklődtem, a fő prioritás az AutoCAD, esetleg egyéb tervezőprogramok megbízható futása. 150-200k között Dell 5558-ast ajánlottatok.
Első kérdésem, hogy ha árban hajlandó lennék 200-250k körüli összeget költeni a notebookra, akkor milyen típust tudnátok ajánlani?
A másik pedig, hogy használtan szerintetek érdemes-e laptopot venni ilyen célra? (itt főleg a 150-200 közötti árkategóriára gondolok)
Előre is köszi a válaszokat!
-
Chaser
legenda
válasz Yiggdrasil #98271 üzenetére
de képes, csúnya lenne ha nem
játék 1080p nyilván már sok kompromisszummal menne, de az a mostani gépeknél is ilyen, 250k-tól kezdődik gép hozzáAmunRa ezt mondtam én is, ha nem volt róla jegyzőkönyv hogy sérülten vették át, nincs miről beszélni, de idáig el se kell jutni, 3 napon belül azonnali csere
nyilván nem a vevőszolgálatost kell szidni, neki ezt adták ki, egyből kérni kell egy vezetőt
amennyiben úgy gondolja, hogy a jogszabályokat ő vagy a vezetőség hozza akkor írjon róla egy papírt...nem fog_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
AmunRa
senior tag
válasz Chaser #98270 üzenetére
Az se biztos, hogy a saját cuccát mutatták neki. Ha betört a kijelző, miért belezték ki? Itt lehet, hogy a szervizes hibázott, de a felettes ha megnézte volna az átvételi papírt és nem írták rá, h törött kijelző akkor is kártalanítani kellene az ügyfelet. Nem mindig viszi az ember végig a történetet. Nekem p.l egy sérült ajtót adtak el, gyárilag trágya volt egy ideig leveleztem velük, aztán hagytam a francba. Ott is volt tagadás, ők ilyet nem csinálnak. Aztán amikor fogyasztó védelemmel jöttem akkor már megcsinálják gariba. Utána volt egy betegség és amikor írtam, h vinném nem írtak vissza. A kereskedő és a gyártó is görény volt. Magyar mentalitás ilyen sajnos. Mai napig nincs betéve az ajtó. 4 ajtót ami maradt nem tőlük fogom venni. Majd asztalos megcsinálja, ha találok normálisat, de az se lesz egyszerű!
-
-
Chaser
legenda
válasz AmunRa #98265 üzenetére
tipikus esete annak, amikor a vásárló nincs tisztában a dolgokkal/vagy tisztában lenne, de hisz a mesékben
3 napon belüli meghibásodás esetén azonnali csere, ha nincs uo. termék és a vevő kéri kp vissza
ha be akarják vizsgálni ámen, nem a vevő kötelessége fenntartani erre egy instant szervizt
próbálnák ezt velem eljátszani
az meg külön történet, hogy átvette valaki a terméket és erről igazolást adott, amin nyilván nem volt feltüntetve "feltételes gar" opció, mert sérülésmentes volt
ezért nem szeretem én a call centeres notebook beküldést, ki fogja elismerni, hogy sértetlen állapotban vette át a gépet, ha véletlen a szervizben leejtik, amire nem egyszer volt már példa_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
válasz Yiggdrasil #98268 üzenetére
Próbáld meg jól eladni,aztán majd jössz tanácsot kérni megint,milyen is legyen az utód.
-
nagyúr
válasz Yiggdrasil #98266 üzenetére
Van laptop képernyőre is matt fólia
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Lassan egy éve, hogy lecseréltem a régi XPS-emet egy Inspiron 5521-re (i7, HD 8730M, 16GB RAM, SSD, 720p TouchScreen). Maga a gép egy álom az XPS után, könnyebb, gyorsabb, a GPU meglepően erős (már amire nekem kell). Viszont a csillogó képernyővel nem tudok kibékülni sehogysem.
Gondolkozom rajta, hogy veszek hozzá egy Dell P2714h/P2414h FullHD IPS monitort, mert volt már velük tapasztaltom és nagyon szép képük van, csak félek, hogy egy ilyennel kifektetném szegény laptopomat.És akkor a kérdés, szerintetek elbírná ez a gép azt, ha a FullHD-s monitoron keresztül használnám? (Net, film - ez így 1080p-ben - illetve játék, persze nem az új címekkel, főleg Diablo3, Heroes of the Storm, WoW, StarCraftII, illetve Skyrim, Borderlands összes), vagy ne is álmodjak róla, és inkább vegyek egy másik vasat a projekthez?
Ha offos az elképzelés akkor lesz majd még kérdés. -
AmunRa
senior tag
Bestbyte gari? Kedves történet.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a következő konfiggal rendelkező gép elég irodai munkára (Office 2013, CorelDraw, Dreamweaver)?
DELL Latitude 3550 15.6" FHD, Intel Core i5-5200U (2.20GHz) 8GB, 1TB HDD, Nvidia 830
Jó a Latitude-nek ez a sorozata?
Mennyire jó, illetve erős a processzor?Üdv,
GBoy -
becsa96
csendes tag
Sziasztok!
HP 350 G2 mennyire megbízható? /i3-as procival/
Vélemények, tapasztalatok ? -
-
QwErTy42
addikt
válasz IMIIKE1998 #98257 üzenetére
El kellene döntened, hogy mire akarod használni a gépet.
Egy i3 M is bőven elég a legtöbb alap felhasználásra. A procinál amúgy is sokkal többet dob a rendszeren az SSD. Én inkább arra költeném az extra pénzmagot....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
félisten
válasz IMIIKE1998 #98257 üzenetére
Itt pl. az i7 erősebb, de ez már nagyon nem ebbe a témába tartozik.
-
IMIIKE1998
őstag
válasz szabonagyur #98252 üzenetére
i3 3110M VS i7 5500U
-
félisten
-
Johnny194
aktív tag
Üdv!
Hamarosan egy gépre lenne szükség:1. Egy hónapon belül
2. kb 150k de lehet olcsóbb/drágább, ha olyan a gép
3. internet, filmnézés, irodai munka
4. Nem kell
5. 15"
6. Nem nagyon lesz hordva, közben nem lesz használva
7. Mindegy
8. Mindegy
9. Legyen minél strapabíróbb, megbízhatóbb, sok garancia, "lányos kinézet" előny
10. Lehetőleg új[ Szerkesztve ]
Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
félisten
válasz LEMURIAI #98253 üzenetére
hello
Ezeknél nem fém a borítás hanem fémes. Másrészt minek a touch? Felesleges hülyeség...Hardveres dolgok miatt játszani ezeken nem nagyon fogsz, max HD-ban alacsony részletességek mellett.
Ennyi pénzből Asus N550 kijön SSD-vel és lehet játszani rajta, FHD a kijelző.
-
LEMURIAI
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni notebook vásárlással kapcsolatban.
Az általam kinézett darabok.
a kijelző mérete és felbontása tetszik a fém borítás is bejövős és a touch screen is.
csak azt nem tudom hogy a processzor jó e?DELL Inspiron 7746 Notebook Core i5 5200U 8GB 1TB SSHD GT845M Touch Win 8.1 alu /INSP7746-3/
WindowsDELL Inspiron 17 - i5-5200U, 17.3FULL HD, 1000 GB, 8GB, Geforce 845M 2GB, DVD RW, Win8.1
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hét
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 300000 Ft(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Netezés filmezés némi munka és játék(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
inkább konzolon játszom de szíves játszanék a laptopon is.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
full hd 15,6-17,3(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
csak otthoni használat(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
fontos a windows(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
?(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
billentyű világítás(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gépválaszotokat előre is köszönöm
István -
félisten
válasz IMIIKE1998 #98251 üzenetére
Ennek most komolyan mi értelme? Bő 1 hónapja érdeklődsz ezekről, de gépet úgysem veszel.
A kérdésed meg hülyeség, kérdés mindig melyikből melyik.
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv!
U-s i7 vagy M-es i3 az erősebb? -
QwErTy42
addikt
válasz Preferia234 #98233 üzenetére
Szia,
A Fujit vedd. Lényegesen jobb konstrukció. A prociknál általában 3-6% gyorsulás van generációváltásonként. Mostanában leginkább az IGP-t fejlesztik de abból egy sima HD4000 is bőven elég alap felhasználásra.
milanmylo 135-ért SSD-vel
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Chaser
legenda
válasz malnabokor #98214 üzenetére
Multimedias gep, sokat nem kell tole varni. Elitebookban is elpukkanhat az alaplap sajnos. Hasznalt mindig rizikos, ilyen gep meg plane. De az is lehet meg 6 evig nem lesz vele gond, ez sajnos csak akkor derul majd ki.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok, a #98214/98218-ra megerősítést/cáfolatot?
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
törölt tag
Köszönöm, akkor egy A512-est veszek.
-
Chaser
legenda
válasz #67977536 #98241 üzenetére
A normal i3 azert eszik tobbet, mert magasabb az orajele es a hozzatartozo feszultseg. Ha leveszed winben, az se fog tobbet enni. Ha olcsobban kapsz erosebb cpu-s gepet es i3 mellett dontottel akkor azt kell venni, artani nem arthat.
-
félisten
-
codmester
tag
Sziasztok! Szemezünk a 5558 i3-mal 125k
ez vagy még mindig A514 ajánlot? -
őstag
válasz Khelben #98146 üzenetére
Amit linkeltem, azzal mi a probléma?
Illetve ha 15.6 inchben tudnál ajánlani könnyű, vékony gépet, akkor kérlek tedd meg
Közben pár kérdés, ami egyébként vásárlást módosítaná:
-Windows 10-ben mennyivel javult a skálázódás? Egyszer használtam eddig nagy pixelsűrűségű monitort, de az nem az új Winen volt. Régebben írták, hogy erre nagy hangsúlyt fektetnek majd, szóval... -
Chaser
legenda
válasz #67977536 #98238 üzenetére
elég tűrhetően összerakták, de van most 105k-ért fuji a512 az kb a jelenlegi $ árat elnézve ajándék kategória
fentebb részletezve van mivel több, többek között normál i3 van benne, nem butított u-s
+1 év garral is megvan 115k-bólszerk: alapból 2 év garis
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elérkezett avásárlás napja.
Ennél jobb választás, hasonló árkategóriában?http://www.notebook.hu/dell-inspiron-5558-179367-matt-fekete
Felhasználás:hordozgatás, de nem kell hogy akksiról menjen sokat. Filmnézés/office csomag használata.
Csak az kell, hogy ne essen szét a kezemben. -
Chaser
legenda
3-4 év múlva mi lesz senki nem tudja, azért nem valószínű, hogy egy böngésző megfektet egy dual core gépet, illetve most is vannak olyanok amiknek asztali i5 kevés ha sok oldal meg van nyitva, de hosszabb távon biztos kényelmesebb a 2mag+2ht felállás
szerk: 3.gen ivy i3 nem elavult, 105k-ért az a512 elég korrekt vétel, az a514-ben gyengébb a cpu, gpu erősebb vaqlamivel
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Miért nem jó az A514?
(#98234) milanmylo : fontos, hogy tablet legyen? Mert egy ilyennel szerintem jobban járnál.
[ Szerkesztve ]
-
milanmylo
aktív tag
Sziasztok,
A windowsos tablet topikban nem nagyon foglalkoznak a vásárlós kérdésekkel, így itt próbálkozom.
Karácsonykor vettem egy Asus N550JK-t SSD-vel, de mivel céges gépet kaptam, megválok tőle és szeretnék valami mobilabb eszközt, amire tudok letölteni zenét, filmet és egy-két nagyon egyszerű játékot unaloműzés gyanánt.
Inkább 2in1 eszközöket néztem a hordozhatóság végett, de nem igazán tudom eldönteni, hogy szükségem van-e még egy windows eszközre a céges mellett. Windows tabletek között ez tetszik a legjobban, mivel SSD van benne a többi eMMC-ssel ellentétben
http://www.laptopszalon.hu/notebook/2in1_laptop?mode=search&prodtags=2in1&pg=1#pid_17259Nézegettem még az Asustól a Transformerbook t100 és t200-at is, illetve a HP Pavilion X2-t.
http://www.laptopszalon.hu/notebook/2in1_laptop?mode=search&prodtags=2in1&pg=1#pid_15912
http://www.laptopszalon.hu/notebook/2in1_laptop?mode=search&prodtags=2in1&pg=1#pid_17662Ezek közül ti mit mondanátok? Vagy hagyjam a francba, úgy is elég hardcore android user vagyok és vegyek egy Nexus 9, vagy Galaxy Tab S 10.5 tabletet? Esetleg álljak be a "sorba" és legyen iPad?
Elnézést, ha hülye vagyok, de egyúttal teljesen tanácstalan is.Nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv,
Milán
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
130k körül
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Tartalomfogyasztás: Net, film, zene, játék( android/ios szintű játékok)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Fentebb írtam, nem nagyon szeretnék játszani
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
9"-12"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokat
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win, iOS, Android
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Díjaznám, ha SSD lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is jöhetROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.
-
Preferia234
csendes tag
válasz Preferia234 #98216 üzenetére
Beszéltem pár bolti eladóval, és azt mondták, hogy a dual-core procik (amik az általam kinézett gépekben vannak) most jók, de ha 3-4 évre tervezek a laptoppal (valóban így van), akkor a hosszabb használhatóság miatt érdemes lenne beruházni egy i3-as prociba, amellyel 110 000-ért már vannak gépek.
Meg tudnátok erősíteni vagy cáfolni az állítást? Mert ha valóban megérné hosszabb távon, akkor inkább kifizetek érte 110-et.
Amiket ilyen kategóriában néztem:
1. A korábban már ajánlott Fujitsu Lifebook 512A (kicsit aggódom, hogy nem túl öreg-e már a konstrukció?)
2. A boltban ajánlott Toshiba C50
Esetleg egyéb javaslat? Ismét bemásolom a kívánt paramétereket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Augusztusban
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 110 000
(3) Felhasználás? internet, filmnézés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min 15,6 colos, fényes is jó
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem
(7) Operációs rendszer? OS nélkül lenne jó, utána itthon rárakok egy windowst
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD nem kell, HDD-ből min 500 Gb, RAM-ból min. 4 Gb, optikai meghajtó jó lenne
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? webkamera, HDMI, SD kártyaolvasó, LAN-bemenet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? első körben csak új -
becsa96
csendes tag
Értem, 5 éve "gamer" asztalit rakattam össze, de mostanában egyátalán nem játszok vele, úgyhogy mellékes lehet a játék.
Felmehetünk max. 160 ezerig, ha úgy alakulna. -
Chaser
legenda
válasz becsa96 #98227 üzenetére
gb lanos cucc ilyen árkategóriában nem nagyon lesz
ha megbarátkozol vele, hogy ennyiért nem igazán lesz játék akkor fuji a512, egész kellemes 105k-s áron meg tudod most venni
hd4000 igp van benne, amit kapsz 130k körül diszkrét vga-val nem lesz sokkal erősebb
ellenben erre a gépre van 2 év gari, +1év 10k-ért vásárolható, kategóriájához képest jól össze van rakva, gb lan is adott, matt kijelzős, csillinek élénkebbek a színei a bevonat miatt, de mivel maga a panel ocsmány így kb mindegy_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
becsa96
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben notebook-ot szeretnék vásárolni, és szeretném ha segítenétek egy cseppet.
A keret csak 130-140 e. Ft- ENNYI van - nem tudok többet rá szánni.
Fontos lenne hogy 3-4 évet kényelmesen kihúzzon átlag felhasználás mellett.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
130-140. e Ft
(3) Felhasználás?
Mindennapos, elsősorban egyetemre kellene(NEM tervezni) - Office, internet, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Mediumon fusson bőven elég, pl. Bf 3,4
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt - 15,6 mindenképpen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ha berakom táskába ne legyen gond - utazás közben nem igen használnám
(7) Operációs rendszer?
Csak Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
750-1000 GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Gigabit LAN !! + Dedikált videókártya + HDMI(nem létfontosságú)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újonnan vásárolt+1 kérdés: Matt vagy fényes kijelző: Mennyire számít mondjuk filmnézésnél?
Eddig kinézett alany - DELL Vostro 3558 - i3
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Revoltek #98217 üzenetére
de apsz rá fél év garit meg számát, lehet beszámítják a gyári billzetet is, világítóst drága matricázni, annyiba kerül mint egy billzert náluk
vagy veszel 4300/6400 szériát, 4gb ram esetén pár ezerrel drágább a ddr2_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
codmester
tag
Meg tapogatam egy acert
Hát:
3 cellás aksi=58! perc film;70! perc net
A bay trail nem egy gyors jószág (pedig 4GB ram van!) -
becsa96
csendes tag
Sziasztok!
1-2 héten belüli esedékes notebook vásárlás kapcsán szeretnék segítséget kérni, 130-140 e Ft környéke, egyetemre kellene és utána - megbízható legyen, hosszútávra.
A kinézett alanyok:
DELL Vostro 15 3558
Hp 250 G3
/tetszettek az ASUS-ok, igen az X széria, de annyi rosszat olvasok róla hogy felejtős nekem is /Általánosságban mennyire megbízhatóak a Dell készülékek?
Ha tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában jobbat, más márkát-típust, nyugodtan pötyögjétek be.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
A kiválasztott modelleket sürgősen felejtse el. Megbízhatóságot és minőséget meg ne akarjon 120k-ért, az kb. olyan igény, mintha 2 millióért fullextrás sportkocsit szeretne venni. Fujitsu A514 van ennyiért, ami normális gép, ha az nem jó, akkor használt üzleti.
(#98221) Fleed : 100-ért csak használt gépet tudunk ajánlani. Ha az nem jó, akkor vegyél egy Dellt, arra legalább 3 év garancia van. De 100-ért Dellből is csak szükségmegoldást kapsz, notebookot nem.
(#98219) Hungarikum87: azt a minőségi csomagolást hogy értetted? Mikor a sajtpapírt lefújják kályhaezüsttel? Mert kb. olyan lesz a minőségérzet.
[ Szerkesztve ]
-
Fleed
aktív tag
Sziasztok! Max 100ezer ft ért keresek laptopot. Internezésre kell, meg filmnézésre ( előny ha még az 1080 at is bírja). Én ezt a laptopot néztem ki. Kicsit félek az AMD procitól,hogy melegszik (volt egy fujitsu amilo laptopom, amiben az amd rm-72 es proci nagyon durván melegedett), ez a lenovo vajon melegedne? Köszi előre is.
-
Ispy
veterán
válasz Hungarikum87 #98219 üzenetére
Igen, én tudok. Azért nem éri meg, mert felárat fizetsz az érintő képernyőért, ami egy 14-es laptopnál teljesen felesleges, mert nem tudod tabletként használni (vagyis levenni a billt). Tehát ha levonom a 30k-t, amit a touchscreen-ért fizetsz, akkor ez egy 130k-laptop, ami 14''-ban ennyiért biztosan nem a minőséget képviseli.
Én ennyiért inkább valami 15''-at vennék.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Hungarikum87
tag
Jo napot urak. Itt állok a boltba. Rábeszéltek egy asus s451la.ca025h gepre 160ert. Vki tudna olyat mondani amiért nem érné meg a dolog? 14" méret kell az asszonynak netezésre filmezésre, egy minoségibb csomagolásban. Szerintetek?
Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()
-
malnabokor
senior tag
Szerk: közben olvastam az iponos cikket a laptoprol, így hozzátenném az használt gép árat is, hogy 140000-ért van ~2+2 év garanciával. Ettől persze nem lesz jobb, viszont ár-értékben igen (ha már az alacsonyabb árasakat elgondolkodtatónak találták a cikkben is).
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
IMIIKE1998
őstag
Elég sok rosszat hallottam én is a Pavilionokról unokatesóméktól.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
válasz szabonagyur #97877 üzenetére
Köszönöm szépen, kerestem 840M-el gépeket, hátha van megfelelő gép az általam nézett árkategóriában, végül erre lyukadtam ki: [link], egy használtat találtam (röviden ezekkel a tulajdonságokkal: i5 4210u; Nvidia 840M; 8gb RAM)
Nekem régen (6 éve) volt Pavilion sorozatú gépem és ismerősömnek is, mindkettőben sajnos elszállt egy idő után a videokártya. Tudom, ez személyes tapasztalat, és régen is volt, de ezért kérdezem meg, mostanság érdemes Pavilionos gépet venni (konkrétan ezt), van valamilyen hátránya? (a gépen, amit most néztem van garancia).
Köszönöm szépen!
-
meone
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek gyengélkedik a notebookja.
És szeretne venni egy újat.
Ki is választott két konkrét típust.
Az egyik: Lenovo IdeaPad Z50-75 80EC004EHV
Processzor típus: AMD FX-7500
Processzor frekvencia: 2,1 GHz
Memória: 4GB DDR3 1600MHz
Merevlemez kapacitás: 1 TB
Grafikus vezérlő: AMD® Radeon™ R7
Grafikus vezérlő memória: megosztott
ODD : van
Külön numpad-dalA másik: Lenovo G50-70 59-438723
Processzor típus: Intel® Core™ i3-4005U
Processzor frekvencia: 1,7 GHz
Memória: 4GB DDR3 1600MHz
Merevlemez kapacitás: 1 TB
Grafikus vezérlő: AMD Radeon R5 M230
Grafikus vezérlő memória: 2GB
ODD : van
Külön numpad-dalAmire szeretné használni.
Munkahelyen, illetve otthon főként irodai munkán belül jelentések írása illetve egyéb ilyen jellegű műveletek.
Néha egy- két film megnézése.
Internetes rádió hallgatása.
Nagy ritkán egy- két játék futtatása, ezek olyanok melyek kis rendszer igénnyel rendelkeznek és több mint 10 évesek lassan (szóval ez a legutolsó szempont).
Fontos számára a megbízhatóság.A kiválasztott két modell közül szerintetek melyik éri meg ár-érték arányban jobban?
A segítséget előre is köszönöm.
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
codmester
tag
válasz IMIIKE1998 #98209 üzenetére
Tudom
-
Chaser
legenda
válasz Revoltek #98198 üzenetére
itt van mindkettő, magyar billzetet is lehet venni tőlük
codmester nincs jó gyártó rossz gyártó, 70-ért csak hulladékok vannak, hw-ben is nagyon gyengék
kicsivel kipótolnám és vennék egy pentiumost dellt ha feltétlen új kell_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
codmester
tag
válasz f(x)=exp(x) #98203 üzenetére
HP vagy Acer lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest