Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
válasz premete #79388 üzenetére
Az direkt volt ilyennel Utána ki is fejtettem a véleményemet pontosan pont neked reagálva. Az air, meg az xps, meg jobb a tp edge-nél szerintem.
(#79372) Tikakukac: Átlag noti panelnél szerintem még így is jobb (múltkor nyomogattam egy ilyet, ha jól gondolom ez egy 1600x900-as T430), szerintem semmi értelme, két ips T60-hoz, meg egy ips X220-hoz hasonlítani, bőven használható, ha nem képet akarsz szerkeszteni. Tudom, hogy értesz a kijelzőkhöz Gondolom olyan viszonyod van ezekkel mint nekem a membrános billentyűzetekkel, mindenki elvan vele, de én gépelni se tudok rajtuk
[ Szerkesztve ]
-
HeliumA
aktív tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről a cuccról
Sony Vaio SVF-15A1M2ESHasználtan mennyit érne most, pici gari van még rá.
Köszi
"A Pénz valóban nem boldogít, mert nem érzem magam boldogabbnak most, hogy 500m$-om van, mint amikor 400m$-om volt" /Arnold Schwarzenegger/
-
veterán
válasz korpicschess #79389 üzenetére
Most is van itthon egy Latitude és egy Vostro, de én pont azért használok Elitebook-ot, mert nekem a HP bill-ez jön be leginkább, szorosan mögötte a Thinkpad és csak utána jön számomra a Latitude.
De mindenki mást szeret, van, akinek az jön be inkább.
Nekem az XT2 bill-e volt az, ami nagyon megfelelt a Latitude családban, pedig nem kéne, hogy olyan nagy különbségek legyenek benne..."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
QwErTy42
addikt
válasz Sátán44 #79394 üzenetére
Inkább Fujitsu A544.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Sátán44
addikt
vagy
Melyiket ajánljátok? Filmezéshez, netezéshez, Office munkára kellene egy ismerősömnek.
[ Szerkesztve ]
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni egy laptopot karácsonyra. A fő profil internetezés és néha játék lenne, ezért dedikált VGA-s gépet kerenénk. Tudom, hogy ennyiért szinte lehetetlen ilyen gépet találni, de hátha van valami tippetek.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Karácsony előtt.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
120 000 Ft
(3) Felhasználási kör?
Internetezés, filmnézés és néha játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
3D játékok, de nyilván ennyi pénzért nem Crysis 3-at akarja fullon játszani.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Teljesítmény.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem.
Kijelző mérete
15,6 inch.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt és új is lehet.A többi kérdésre azért nincs itt a válasz, mert azok a paraméterek nem számítanak, tehát bármi lehet rájuk a válasz. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget.
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
btudos
nagyúr
válasz korpicschess #79389 üzenetére
Probald ki, rogton mas lesz a velemenyed.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
DDalmayr
csendes tag
Sziasztok! Új notebookot szeretnék venni. Lány vagyok, nem értek hozzá csak nagyon minimálisan, ezért kérem a segítségeteket. 4 éve egy hp-t használok, semmi baja, de már megérett a cserére. A következőt is hosszú távra tervezem, ez az elsődleges szempont. Elóre is köszi a segítséget!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Pár hónapon belül
150k a teteje
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Teljesen általános felhasználás: net, film ilyesmi
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem játszanék vele
Minőség fontosabb, hosszú távra tervezek
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem tudom árban mennyire fér bele
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt gondolom jobb, de nem fő szempont
(8) Notebook tömege?
Nem lényeg nem hordoznám
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Lehetőleg op. rendszerrel, bár ha nincs az sem akkora gond
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Igazából 750 gb elég, RAM pedig szerintem 4 gb
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Webcamera, hdmi kellene
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nem igazán nézelődtem, még azt sem tudom melyik márka gépeit lenne jó megnéznem
Csak új, lehetőleg sokáig garis -
korpicschess
veterán
válasz Tothgera30 #79368 üzenetére
Rájöttem, hogy mi az ami taszít ezekben a Dellekben külsőre, és pont a billentyűzet: szerintem nagyon csúnya, és számomra kevésbé értékelhető.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
veterán
Hogy egy ilyen géphez miért nem adnak alapban egy nyamvadt windowst, azt nem értem.
Játékgépként úgyis minimális az esélye a linux-os érdeklődésnek (ami egyébként akkor is felrakható lenne), a gyártónak pedig ez nem lenne már jelentős extra költség"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
umek7
őstag
AMD-A8 felejtős, ez még gyengébb....
Az i3/i5/i7-ből több féle változat van (a példa kedvéért: van olyan i3 ami veri i5 és i7 procit is), a ProBook-ban lévő -4000m-es pedig az egyik legerősebb kivitelezés. Egy másik alternatíva: Lenovo Z50
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
ejj kimaradt a játékok listájáról a Bf3, Bf4... így már gondolom az i3, 4gb ram felejtős. esetleg HP ProBook 455?
-
-
Xelo
addikt
parancsolj:
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180.000,-
(3) Felhasználási kör? internet, játék
(4) Játékra használnád-e? igen: csgo, pes, poe, heartstone, etc
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? mindegy
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége: min 750GB/6GB
(11) Egyéb kívánság? HDMI
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? esetekben
(13) Eddig kinézett notebookok? előző hsz
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újigazából ha egy fél évet kibír nekem bőségesen elegendő, max vki örökli majd tőlem. dolgozni megyek külföldre, pár hónapon belül valószinüleg a pénz nem lesz probléma.
-
umek7
őstag
Ki kellene töltened az összefoglalót.
Egy notebooknál nem csak azt kell figyelembe venni hogy mennyire erős hardverrel van ellátva, mert pl. autó vásárlásnál sem csak a motor teljesítménye az egyetlen mérvadó pont. Minőség, hardver, garanciális háttér: fontos a hűtés, a kijelző, összeszerelés minősége, szerviz, stb. Érdemes visszaolvasni pár oldalt, akkor nem lesz annyi kérdés.
-
Xelo
addikt
üdv. hamarosan költözök külföldre ezért ideje búcsút intenem asztali gépemnek. abszolút nem vagyok járatos notebook témában ezért megköszönném ha segítenétek rajtam. olyan 140-180 között keresgélek, előny ha van részletfizetési opció. a képernyő felbontása nem igazán érdekel, se a laptop súlya, méretei. ami igen hogy ne érezzem erős visszalépésnek a gépemhez képest amit az adataimnál megtaláltok. bogarásztam kicsit a netet és a következőre jutottam: ACER ASPIRE E1-572G. jól látom hogy ilyen áron ez eléggé kihagyhatatlan ajánlat? hasonló árkategóriában csak gyengébb hardverrel rendelkező gépeket találtam. véleményt illetve további ajánlatokat várok
-
peperox
csendes tag
Köszi a válaszokat.
A HP Probook 650 tetszik, de nagyon elgondolkoztató egy használt amiben minden benne van és akár még pénzem is marad. Egyetlen bajom, hogy használtak közt nem nagyon láttam olyat amiben dedikált vga lenne. Igaz nem sokat játszom, de azt már tapasztaltam, hogy az integrált video kártya nem szerette ha autocadben kellett vmit 3d-ben megforgatni.
Hol érdemes nézelődni használt gépeket amikben videókártya is van? Az nem gond ha várni kell, csak felbukkan valamikor egy nekem megfelelő.
-
umek7
őstag
(#79371) Laraaa
Olcsó inspiront nem vennék, inkább ezt, az elvárásaidnak tökéletesen megfelelő(#79373) para09
ProBook 450 G2[ Szerkesztve ]
-
Jano
senior tag
Sziasztok!
Milyen notebookot vegyek?
Szempontok, lehessen rajta játszani is GTA5-el majd, illetve más játékokkal. Nem max grafikával de olyan közepes beállításokkal azért elfusson minden mai játék.
Multimédiás célok
Sima irodai munka
Programozás
Virtuális gépek futtatása
HD videók nézése
netezés
Olyan 300 maximum 350000 Ft-ot szánnék rá.
Eddigi jelöltjeim:
Lenovo IdeaPad Y50-70 59-432247
HP ENVY 15-k050sh J2T26EA ezt drágának tartom a felszereltséghez képest, de most is HPm van és elég jó.
ASUS N550JK-CN256H ettől kissé tartok, mert olvastam hogy régebben voltak gondok asus laptopokkal.
Esetleg javasolhattok mást. Ha tudtok linkeljetek be teszteket is, akár angolul is.
Ha valakinek már van tapasztalta a fentiek közül illetve egyéb más hasonló kategóriás laptoppal, akkor azt szívesen venném.A tudás érték!!!
-
para09
csendes tag
Sziasztok!Hasonló paraméterekkel milyen notebookot tudnátok ajánlani?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ebben a hónapban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200ezer
(3) Felhasználási kör? játék, CAD
(4) Játékra használnád-e? igen, COD ghost, Far Cry 4-medium quality
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem feltétlen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6, többi mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? inkább nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 1 TB HDD, 8 GB RAM
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, USB 3.0, 2 GB videokártya
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem hiszem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
[link]
[link]
[link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újBárminemű segítséget köszönök!!
-
Tikakukac
titán
Hol érdekel az engem, hogy nem gyártattak kijelzőt? 12"-ban sem volt, aztán hirtelen lett. Ja, hogy csak üveget kellett szedni és kész. Na el lehet menni a p!csába ezzel is.
Nem mellesleg volt 14"-ban rendes TN panel már régesrégen is. Csak hát azt nem rakjuk bele, mert a parasztnak mindegy.
Köszönöm amúgy, hogy felvilágosítasz kijelzőkből, tanács kell, hozzád fordulok majd Nem is gondoltam volna, hogy a nagyobb felbontású drágább, jó, hogy mondod. Csak ha már nagyobb felbontású ne legyen ipari shit, thx.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Laraaa
csendes tag
Sziasztok,
Szuksegem lenne a szakertoi velemenyetekre, hogy milyen notebookot vegyek. Ime a szukseges parameterek:
Elore is koszi a segitseget(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 heten belul, mert bedoglott a gepem
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? kb 150ezer, de ha nagyon jo, akar meg mehetek fole
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
iroda, filmek, net, jatszani, PhotoSAhoppal kacerkodom, es webdesignolni tanulgatok epp
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Igazabol csak a Sims-el szoktam, meg online jatekok
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Ez trukkos kerdes, 2 az 1-ben nincs?
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!- Bevallom oszinten ezen meg nem gondolkoztam...
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? fenyes, 15,6-17,3", es ugy lattam az 1366/768 eleg elterjedt
(8) Notebook tömege? kozepes, vagy konnyu, bar nem celom nagyon hordozgatni- legalabbis egyelore
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? lehet nelkule
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?Optikai meghajtoja legyen, 4gb es 500MB szerintem nekem eleg lenne
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera legyen, bluetooth, wifi, vagy ezek mar alapdolgok?
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Sims szerintem elegge az, meg a Photoshop, nem?
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Dell-eket nezegettem, de meggyozheto vagyok
http://www.usanotebook.hu/laptop-notebook/dell-inspiron-15-3000-3542-3542-166789/P36593
Ujat szeretnekKoszi!
-
korpicschess
veterán
válasz Tothgera30 #79368 üzenetére
Ilyen billentyuzeten irok 5 eve es semmi problemam vele, sôt. Igazából meg a vegen elkezdek nezegetni valami Vaio-t.
Ha a Dellre ranezek elmegy az elettol is a kedvem, a HP mar sokkal jobban tetszik. Persze az ilyen gamer gatyiktol is teljesen elhatarolodok. Szeretem olyan cuccokkal korbevenni magam, amire jo raneznem, szoval a Dell szerintem kiesett.
Trackpoint sem kell, inkabb normalis touchpad, ebben jo az Elitebook.Garancia sem szempont, csak legyen megbizhato. Acer-re 1 ev volt, 5 ev utan is hibatlan.
Azt az E5xxx-et ujonnan vettek, nem volt dobalva.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz premete #79350 üzenetére
Ezt nem tudom, honnan szedted A macbook air azért jobb a tp edge-nél amit már vállalhatónak tartok.
(#79352) Tikakukac: Egy csomó ideig nem volt normális 14"-colos panel, ez a probléma, konkrétan nem is létezik T400-T430-ig még valahonnan szerzett darab se, de T60-ba se volt. A kijelző meg azért drágább mert nagyobb felbontású.
-
Tothgera30
Ármester
válasz korpicschess #79367 üzenetére
Szerintem is... bár az az E5xxx is kaphatott az élettől. Azért ezek nem adják könnyen magukat.
Őszinte véleményem hogy Chiclet keyboard-on kúrvasz@r gépelni (cégeken kívül nem is veszik őket - lásd: új TP.-k). Szerintem meg az NBD gari lenne alap egy businessnél, vagy normális support, oldscool bill., trackpoint, HD+/fHD. Ha pár évet fogsz üzleti gépet használni, majd rájössz hogy minek van értelme, és minek nincs. Csak azért mondom, mert volt pár ProBook-om, átfutóban EliteBook-om is, és jelenleg Elite-ja van a páromnak is, ő szereti... de használhatósági szempontból ég és föld a Latitude-hez képest.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
korpicschess
veterán
válasz Tothgera30 #79366 üzenetére
Bocsanat, tevedtem, E5xxx volt a gep, es nem kapott semmit.
Számomra nagyon nem szép. Túlságosan semmilyen.
Külön álló gombú (chickletesnek mondjak talan) még alap lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz korpicschess #79363 üzenetére
Nincs ízlésed, pedig egy gyönyörű gép, nem csak egy kocka, a zsanéroknál gombócokkal. Számomra hihetetlen hogy megtört a zsanér egy E6xxx-es Latitude-nél (ahogy látom Tikakukac-nak is nehezen emészthető). Mert ezekre teszteken rá is állnak, dobálják, autóval átmennek rajta, és kibírja, repedés, törés nélkül. Tapasztalatom nincs, mert én asztaliként használom, de az EliteBook-tól minőségben és garanciális szolgáltatásokban jobb. Ha mégis azt szeretnéd venni, nem beszéllek le róla, mert jó gépek. Akkor 8460p/8560p illetve a 8470p/8570p ami évek múlva is ugyan úgy fog rád nézni mint, mikor megvetted, persze ha szándékosan nem gyilkolod (értem ezalatt, hogy ágylábat nem ezzel helyettesíted, nem a lapival támadsz hajléktalanokra és kínzod halálra vele őket, amerikai focit nem ezzel játszotok, stb.). Egy ilyen Mg vázas gép 3-4 évet röhögve kibír (ha nem céges gépként ütöd-vágod), inkább 5-10-et mondanék, de akkor is csak az elévülő hardverek miatt cseréli az ember.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tikakukac
titán
válasz korpicschess #79363 üzenetére
Mondjuk azt is megnézném mit kapott az az E6k-s Lati aminek magától tört a zsanérja.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
korpicschess
veterán
válasz Tothgera30 #79360 üzenetére
Ilyet nem akarok, szerintem nagyon csúnya, taszít az egész gép. Koliban szobatársamnak magától eltört a zsanér... Tény, hogy szó nélkül kijöttek és megcsinálták, ahogy a másik szobatársam Vostro-ját is, de nem tetszik.
Még az is kérdés, hogy mennyit lenne érdemes ráköltenem, hogyha 3-4 évre tervezem legalább?
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy 17 colos laptopot 140-180 ezer között ?
Alapból netezésre, filmezésre kellene,tudom erre lehet venni olcsóbban is, de ha 1-2 év múlva másra is lenne használva a gép, akkor ne kelljen újat venni
Legyen gyors, ne kelljen rá várni, gondolok itt ssd-re, normális procira -
lolka1980
aktív tag
válasz Vermilion69 #79339 üzenetére
Köszönöm
-
-
premete
veterán
válasz Tothgera30 #79355 üzenetére
Mármint azzal, hogy mindegyik gagyi, vagy azzal, hogy csak a teszkógazdaságos notebooknak látszó tárgyak azok?
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
korpicschess
veterán
Na én is írok egy kifejtett hozzászólást:
Csak használt.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ahogy szerintetek érdemes, akár most, akár januárban / január végén.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Kb. 150.000 Ft +/-10%(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Főleg böngészés, filmek, néha gimp, matematikai programok (Matlab), irodai programok.(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nagyon ritkán jut időm játszani, de a mostani P8700 + GT 240M kombómat ami 5 éves, azért üsse, szóval ne IGP legyen. Egyébként CS: GO, COD.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Egyformán fontos.(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ez az egyik alapkitétel, de ennek nem muszáj a 150k-n benne lennie.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Jó lenne a fullHD, matt, de megelégszem HD-val is, valószínűleg egy monitort is újítok mellé.(8) Notebook tömege?
Mindegy.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélkül.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Legalább 8 giga RAM, egy 120 gigás SSD és 500/1000 GB vinyó (utóbbi akár külső is lehet).(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Fontos lenne 3D Bluray filmek támogatása HDMI-n keresztül, SPDIF jó volna, de ettől el tudok tekinteni, mert kevés mindenben van.Ami még fontos volna, hogy egy 5 éves Acer 5739G-ről váltok, amiben egy Intel P8700 és egy GT 240M van, és valódi előre lépést szeretnék, minden tekintetben (minőségileg ez kifogástalan, zsanér is 5*, a hangszórója is nagyon jó, de erről már lemondtam, SPDIF-et is tud).
Amit első körben kinéztem, az egy dedikált videókártyás HP Elitebook lenne, új szériás.
-
h4mi1
tag
válasz Pharaoh #79338 üzenetére
Szia,
láttam hogy gondolkozol egy laptop vásárlásán. Láttam hogy új laptopot szeretnél ,de bátorkodtam írni mert nekem van egy csak két hónapos HP Probook 450 G1 -em amibe még i5 ös 4200M es proci van 3+1 év gyári HP garanciával! Játékokat is viszi tökéletes állapotban van, alig használt,de sajnos hirtelen anyagi gondjaim lettek és sürgősen meg kell válnom tőle.
2 hónapja 190,000 ft ért a laptopszalonban, Most 165,000 ft ért eladó.
Akár még azt is mondhatod rá hogy új, a csomagolás is megvan.http://hardverapro.hu/apro/hp_probook_450_g1__notebook__4_ev_garancia_i5_4200m
Korrekt áron adom! Akárkit megkérdezel szerintem azt mondják jó vétel. Papírokkal,dobozzal mindennel együtt. Ha esetleg érdekel írj.
Köszönöm hogy ha elolvastad az üzenetem. -
Tikakukac
titán
Ööö miért lenne mellélövés? Prémium kijelző, opcionális, felárral. Ehhez képest prémium szart kapsz konkrétan. De annyira, hogy van még itthon pár konzumer is (szerintem kereskedést nyithatnék most az asztal és ágyam mennyiségéből) amik lehet bevernék ennek a száját elég rendesen.
1 mellélövés van, mégpedig a trágya gépgyártás meg az emberek hülyének nézése. Plusz demózható sokadjára is miért szánjon az ember egy keveset arra, hogy vegyen rendes panelt abba a gépbe amit néz egész nap.
h4mi1: Priviben lehet jobb lenne, az kevésbé kitiltásos veszélyes.
Tothgera30: Beszéltem én is T530 tulajjal, aki a feleségének jött gépet venni. Kapott volna T540-et, de visszautasította és inkább megrakták extrákkal a régit. Pedig már az előd sem volt egy acélos a T500-as sorból.
[ Szerkesztve ]
-
shinodas
tag
Sziasztok!
Szeretnek laptopot vasarolni ugy 300k-ig maximum. Elsosorban dell, lenovo vonalon mozognek. Programozasra kell, szval nem szukseges izmos GPU pl. Amiket szeretnek minimum 8Gb RAM, ssd, 4. generacios i5. Illetve 13 max 14" konnyu, hordozhato legyen. Strapabiro gepet szeretnek, ami birja a gyurodestMit ajanlanatok?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
Tikakukac
titán
A képen elrejtettem pár IPS kijelzőt és egy "prémium" kijelzőt. Erre mondom, hogy szánalmas.
És lehet tippelni melyik árából jön ki a másik 3 és hány év telt el az egyes gépek között. És, hogy akkor ez miért jó nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
membrandj
nagyúr
Sziasztok! Ismét egy kis segítség kellene.
Ismerősöm hugának akar notebookot, ebben kérném a segítségeteket.) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Napokon belül.
100-150k,szerintem maradhatunk a 100-hoz közelebb inkább,de ha van jó vétel 150 felé inkább, akkor az is érdekel
Alap netezés,word,excel, filmek kb.
Nincs játék.
Is-is.
Nem. Ilyen " kis" keretnél nem fér bele ssd, mert az önmagában ~ 20k + beépítő keret és a boltok ahogy néztem, nem is 20k-ért adják az ssd-t.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Tudtommal a matt jobb.
(8) Notebook tömege?
Túl nagy különbségek nincsenek szerintem, ezzel kapcs nem kaptam infót.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle is jó,de ha jó áron van oprendszerrel, akkor az is jöhet.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Tárhely: 500GB-1TB. Ram: 4GB.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI,webcam.
Nem.(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
-
Új.Köszi előre is !
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
Pharaoh
aktív tag
Persze válaszolok, csak nem értem azok miért szívatós gépek, első ránézésre nem tűntek rossznak.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200.000Ft.
(3) Felhasználási kör? Munka, egy kis szórakozás
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? A teljesítmény, de azért ne legyen gagyi
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Jó lenne SSD, de kell a tárhely és az optika is, így a három gondolom kizárja egymást. Hacsak nem lehet msata-s SSD-t tenni a gépbe
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15 colos és matt
(8) Notebook tömege? Nem számít, fix helye lesz.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nem kell
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 8GB ram. a többi a 6-os pontban
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? CPU igényes alkalmazást igen
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
válasz Dreadloord #79334 üzenetére
Mert ezek nem jó gépek?
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Ezek közül melyik a jobb választás? Mi add jobb teljesízményt? i7 proci 4GB rammal vagy i5 proci 8GB rammal? A hibrid vinyó mennyit dob a sebességen?
i5 + 8 GB ram
i7 + 4 GB ram
i5 + 4GB ram + SSHDAz utolsó egyben 6 cellás aksival jön a többi 4-el
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, kis élménybeszámoló, páromnak vettem egy ilyet:
Kicsit tartottam tőle, hogy mennyire lesz minőségi, viszont kellemesen csalódtam. A Z500-asom is elég jó minőség konzumerekhez képest, de meg merem kockáztatni, hogy ezt jobban összerakták, 1,8 kiló csak, de nem recseg, ropog sehol, és a kijelzője is jobb, mint az enyémnek, ráadásul érintéssel is vezérelhető. Lehet egyébként feketében is kapni, az üzletiesebb
Nyilván nem egy erőgép, de amire neki kell, bőven jó lesz. Itt a topikban se sok alternatíva szokott felmerülni 150-180 körül 14-es méretű könnyű, hordozható gépre, de win 8 nélkül 150-ért elhozható, és igencsak korrekt gép.
[ Szerkesztve ]
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok
Úgy néz ki lehetőségem nyílik valamelyik notebook vásárlására.
Illetve segítségeteket kérném a döntésben
Melyiket inkább illetve egyáltalán megéri-e az árát
Nem volna nagy igényeim net,office,netes játékok meg amire esetleg kisgyermeknek szüksége lehet 7
Valami rajzoló program meg ilyesmi.Köszönöm előre is segítségeiteket,tanácsaitokat
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz csabaizoli #79328 üzenetére
Szia!
Gyárilag Németországban rakják össze és merevlemez helyett raknak bele SSD-t. Optikai meghajtó maradt a helyén.
A típusáról passz. Talán a Fuji Ügyfélszolgálat meg tudja mondani....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Bertók
tag
válasz gameresboy #79321 üzenetére
10% körüli a gtx 850 lemaradása a 860hoz kepest nagyjabol, en csakis azt ajanlanam, nekem hnap jon meg, rengeteget olvastam rola, es a hutese plusz a kijelzoje veri az utodja n551 huteset es kijelzojet, mert amelyikben 860m van az nem IPS kijelzos, szoval ugyan az mint az n550...
A gtx 850m kartya gddr3as de az n551ekben a gtx 860m vga gddr5s
[ Szerkesztve ]
-
csabaizoli
tag
Üdv!
Fujitsu Lifebook A544-ről volna szó....
128GB SSD az pontosan milyen típusú, mert adatlapon ez nem szerepel....ez már "gyárilag" van benne?
Minek a helyére van berakva? DVD író az megmaradt benne?
20 GB a saját anyag amit tárolnék a gépen, csak netezős gép esetén elég a megmaradó ~100GB rendszernek+egyéb progik? HDD nem lenne.... -
gameresboy
aktív tag
válasz redwhite78 #79324 üzenetére
Sajna nem jó a link. De ha Te azt láttad, hogy DDR5, akkor ok, kösz.
A gépről véleményt tudnál mondani? Mennyire jó széria? Játékra alkalmas?[ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
válasz Armagedown #79323 üzenetére
Köszönöm mindkettötöknek a gyors választ! Mi az alap processzor amivel már érdemes gépet venni a fenti célra?
-
redwhite78
aktív tag
válasz para09 #79319 üzenetére
Egy sem javasolt.
200k alatt van dell 3542 és Lenovo Z50-70.
Ha emeled a keretet kb. 40 ezerrel, akkor lesz játékra alkalmasabb Asus N550, N551.
#79321 gameresboy:
#79322 bongeszo: nem éri meg. ez is nagyon lassú lenne. Ha nem szán rá többet vegyen használtat!
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni, mennyire számít jó vételnek illetve meg szabad-e venni egy HP 250 G3 gépet N2840 processorral 4gb rammal és 500gb hdd-vel 250€-ért újonnan?
Hugomnak lenne netre és filmnézésre. Egy régi Intel Atomos gépet váltana le vele, mert azt már nagyon lassunak találja. Több pénzt nem hajlandó rá költeni... -
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos ez a gép csak januárban lesz csak elérhető.
[link]
Ez a jelenlegi alternatíva:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?search=n550#pid_12755
Azt nem tudom, hogy a VRAM DDR3 vagy DDR5. Azt honnan tudnám kideríteni?Kérdezném, hogy ezzel a szériával van valakinek tapasztalata? Mennyire jó gépek ezek?
Tudásban a 2 gép között nincs sok különbség.
Az NVIDIA GeForce GTX 850 mennyivel marad el a 860-as típustól?
Munkára és játékra lesz a gép. FIFA 15-öt elviszi a gép?Üdv,
GBoy[ Szerkesztve ]
-
para09
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ebben a hónapban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 200ezer
(3) Felhasználási kör? játék, CAD
(4) Játékra használnád-e? igen, COD ghost, Far Cry 4-medium quality
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem feltétlen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6, többi mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? inkább nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 1 TB HDD, 8 GB RAM
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI, USB 3.0
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem hiszem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
[link]
[link]
[link]
Eddig ezeket néztem, a Dell és az Asus között gondolkodom.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? újBárminemű segítséget köszönök!!
-
Khelben
nagyúr
válasz pokerecske1 #79312 üzenetére
13.3-14es üzleti gépet nézz a laptopsystem.hu-n.
-
baszenszejj
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen gépet: ASUS N551JM XO023D
Direkt nem akartam FullHD-t a játék miatt. Nyomtam bele egy SSD-t. Brutál a végeredmény.
Middle-earth: Shadow of Mordor minden medium felbontáson, 80-100! FPS között ingadozik és langyos a gép. Fel se zúg a venti komolyabban. GTX660, I7 volt előtte, olyan 30-35 FPS volt az átlag.
Álmomban sem gondoltam volna hogy ilyen pozitívan csalódok. Bátran ajálom mindenkinek!
Nem semi ez a GTX860! -
QwErTy42
addikt
Szia!
Ha egy tízest rá tudsz dobni, akkor Fujitus A544 128 GB SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
ivana
Ármester
Semmiképp sem ajánlok új gépet, ha egyetemista vagy akkor gondolom szoktad cipelni is, ami 130k és új az erre nem alkalmas. Vannak használt üzleti gépek garival, sokkal jobban jársz velük. Ezek erősek is ilyen celeronos izékhez képest, gpuban gyengék de azt írtad, hogy nem kell.
-
pokerecske1
csendes tag
Sziasztok!
Novemberben vettem egy lenovo G500 59416299 -at, de pár nap után tönkrement a kijelzője, megvolt a szervíz majdnem egy hónap, és szervízelés után sikeült visszafizettetni a pénzem, mivel nem mertem megkockáztatni, hogy megint tönkremegy. Tehát szeretnék venni egy másik gépet, ebben kérném a segítségeteket.
Lehetőleg olyan márka legyen, aminek jobb a szervíze, mert a Lenovo első benyomása nem volt jó számomra, de Lenovo is szóva jöhet, ha nagyon nincsen más.
Illetve Garancia legyen 2év minimum.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.
130000Ft
Irodai munka. (Biomérnöknek tanulok., esetleg egy-egy szimuláció, számítások)
Nem.
-
Ha belefér az árba.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
14-15,6"
(8) Notebook tömege?
Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Mindegy, de inkább nélküle, mert így olcsóbb.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Optikai meghajtót igen.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-
-
Nincs.
Csak új.Illetve, hol érdemes venni, ha tudtok boltot is mondjatok.
Előre is köszönöm!
pokerecske -
ivana
Ármester
95k-ért ilyet kapsz, sokkal értelmesebb gép, kb. ég és föld a kettő, és még gyorsabb is.
-
RegElek
csendes tag
Lassan kezdek egyenesbe jönni, képbe kerülni, de még erről megkérdeznélek benneteket:
ÚJ - LENOVO G580 INTEL CORE i3 15" NOTEBOOK LAPTOP
Előre is köszönöm.
https://regelek.hu/
-
AstraCDX
senior tag
OK.
Én jelenleg messze nem vagyok felkészülve sem CPU, sem GPU területen .
Akkor te ezek közül a Dell Latitude E5440 melyik verzióját ajánlanád ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
footwear
csendes tag
válasz Tothgera30 #79231 üzenetére
Köszönöm a választ! Igazából túl sokat nem lenne hurcolva, pontosabban inkább csak lakáson belül. A nagyobb méret és az szólna a HP mellett, hogy azzal a szériával már van tapasztalatom (céges gépem egy HP 8560p), viszont a Dell mellett meg az, hogy azt biztosabb forrásból tudnám szerezni.
A minőségibbet külsőre értetted, vagy úgy általában megbízhatóbb? Esetleg van vmi konkrétum amiben jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- ASUS Chromebook C523
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest