Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pötyike11

csendes tag

Sziasztok!

Gimnazista (felsőbb éves) fiúnk születésnapjára szeretne egy első laptopot. Igényeit leginkább abban fejezte ki, hogy gyors legyen, erős hangkártyával, ugyanakkor félek, ez utóbbi csak olyan drága laptopokban van, amit nem szeretnénk első laptopnak egy éppen még felnövőben lévő kamasznak megvenni (vagy inkább kívülről kapcsolható hozzá egy jobb hangkártya talán, később).

Sajnos mi elég analfabéták vagyunk, ezért kérnénk segítséget.

1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
    mostanság

2) Maximális keret
    100.000-nél feljebb nem szívesen mennénk (nyilván ha nagyon-nagyon megéri, rá lehet tenni párezret, nem vagyunk teljesen képben, mennyivel tud többet egy 110ezres mint egy 80ezres, illetve kell-e az neki - mert nyilván többet tud, ez nem kérdés, de ettől még nem biztos, hogy szükséges)

3) Felhasználás
    E-mail, net (facebook és társai leginkább, illetve filmek)

4) Játék?
    Nem jellemző

5 ) Minőség/teljesítmény
    nem tudom, valamennyire mindkettő

6) SSD legyen benne?
    Szerintem nem kell,esetleg majd később, ha olyanra használja, amihez nem elég gyors (ha jól tudom, ez valami gyorsító, ugye?)

7) Kijelző mérete, felbontása fényes/matt?
    Normál méret, elfogadható felbontás, mindegy szerintem, hogy fényes-e, vagy matt

8) Notebook tömege?
    Normál

9) Operációs rendszer?
    Win7 vagy Win8, bár egyelőre anélkül is jó, külön is be tudjuk szerezni

10) Tárhely, optikai meghajtó
    Talán 4GB RAM (legalábbis azt tudom, hogy az asztali gépünknek ennyi van, és arra még nem panaszkodott, de nem tudom, mondjuk 2 GB mire elég), hasonlóan nem tudom a másik tárhelyet, a gépünké 500 GB, de sztem kevesebb is elég lehet. DVD-RW jól jöhet még.

11) Egyéb kívánság?
    Elsősorban mostanában a facebook-nézegetésen kívül zenei mixeket csinál az asztali PC-n, ezért mondta a jó hangkártyát, de egyrészt szerintem nem tudja ő sem, mit jelent ez, másrészt az asztaliban semmi különös nincs, és jól elvan azzal, hiszen még teljesen kezdő szinten űzi.

12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
    Nem tudom.

13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
    Nincs kinézett notebook

14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
    Csak új

Nagyon köszi előre is bármilyen tanácsot.

Üdv:
    pötyike (mely nick is utal az IT tudászintünkre...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés