Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Medocsabi
addikt
válasz Tikakukac #64798 üzenetére
Igen.én is ezen gondolkodtam,de akkor szerinted is már egy gt750m is erősebb a gtx 560m-nél?mert azért ez utóbbi nem mai gyerek...
gondolom az asus új gt850m es gépére gondolsz 230 körül ugye?olvasgatom egy ideje a fórumot,és látom h nagyon ajnározzák.nekem valamiért hiányzik a vga alól az I7 proci.mondjuk egy rome 2 total war-nál már számítana a cpu is nem? -
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Egyetemre(legalább 3-4év) kellene strapabíró noti, nem biztos hogy mindenhova hordanám majd az új gépet(vagy N550JK vagy 7737). Lenovo ThinkPad T500-ra gondoltam. Itt a Hardver aprón lehet is kapni. 50-55ezer ft ért tudnék venni most. Min 3-4 éves gép, még 1x ugyan ennyit kiszolgálhat lényegi probléma nélkül?Ramokat cserélném többre illetve SSD-m már van.
CAD solid TinaW8 illetve office és netezés lenne a fő felhasználási terület. A váltható VGA üzemmód miatt tetszik, illetve elég jó minőségű,sok oldalú és erős kivitel. Ennyiért megéri erre a felhasználásra vagy érdemes újban gondolkodnom?Köszi szépen!
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
Tikakukac
titán
válasz Medocsabi #64797 üzenetére
Hát, khm, ezúton üzenném az eladónak, hogy ez:
Most komolyan nem vágom, senkinek nem kell garanciális, jó áron gamer notebook? Világ egyik legjobb gépe ...Nagyon durva kijelentés volt egy Aldis összepakolt gépre
Amúgy lehet kicsit frissebb és supportosabb gépet néznék inkább, 10-20k és kapsz már 850M-es meg 750M-es gépeket is.
atomanti19: Mondjuk suliba meg ide-oda nem biztos, hogy mernék vinni egy 3 kilós gépet+töltőt, T400 inkább akár.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Medocsabi
addikt
Végre eladtam az asztali pcmet,úgyhogy a rendelkezésemre áll 200.00 HUF!
Főleg játékra használnám,amikor nem dolgozom rajta(munka az office programokat jelenti,semmi xtra,csak excel,word,irodai kockamunka)!
Erről mi lenne a véleményetek?sokat keresgéltem,de ilyen árban ennél jobbat nem nagyon találtam!
:http://hardverapro.hu/apro/uj_3ev_garancia_-_medion_erazer_x7813_173_full_hd_core_i
tisztában vagyok vele h ennyi pénzből ne várjak csodákat,de főleg sc2 bf3 multi amivel játszom,ezeket csak lehet legalább high-on futtatni fhd ban? -
Dávid78
tag
válasz runner 125 #64745 üzenetére
Köszönöm
Lehet mégis csak ez lenne, ezzel tudna játszania a gyerek [link]
1. Ez alá érdemes lenne hűtőt venni?
2. Akksival használom a laptopot és merül le ,akkor rá dughatom a tápkábelt a laptop be van kapcsolva?
-
Droid_
tag
válasz PainKiller13 #64790 üzenetére
Ha leveszed a töltőről, akkor a proci sokaknak "beragad" 770Mhz-en és fölfele nem mozdul.
-
Droid_
tag
140K-ig sokaknak ajánljátok a Z510-et 740M-el, én is ezt nézegettem, de...
olvasgattam erről a proci/töltő bugról is.Szerintetek ezzel is be merjem/merjük vállalni?
Szeretnék mindenképpen egy
-elég jól összerakott cuccot,
-új generációs, vagy i3 procival és egy
-jobb videókártyával.Az első kritériumnak gyakorlatilag csak HP Probook felel meg, de az meg jóval drágább, ráadásul vagy AMD procikkal szerelik, vagy intel hd graphicsal...
bármilyen tanács?
használt nem játszik -
Pocok256
veterán
válasz Khelben #64785 üzenetére
Én is vásárlás híve vagyok de mióta megszopatott a MS azzal, hogy 3 eredeti winfosom volt és egy sem volt hajlandó felmenni a gépre azóta nem érdekel engem, hogy eredeti win van a gépemen vagy nem .... szerintem sokan vannak ezzel így meg azzal, is hogy nevetséges az árazása a winfosnak... csak azért mert monopol helyzetben vannak megtehetik ...
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Khelben
nagyúr
válasz Handball94 #64783 üzenetére
Miért, játékra lopni mennyivel jobb, mint céges felhasználásra?
-
Wildenn
újonc
válasz B-L-A-C-K #64781 üzenetére
Rendben, elég erősen meggyőztetek ezzel az ASUS-szal kapcsolatban, még azt mondom árban is beleférne.... DE, ha operációs rendszerrel szeretném venni akkor azt nézem sehol sincs rá lehetőség hogy azzal együtt érkezzen, az + 26/46 ropi. Vagy ilyenkor jó a torrentes verzió is? Csak nem akarnám hogy baja legyen, ha már kiadok a gépért 250k-t.
Valamint ha már vennék hozzá, akkor a Windows 8.1 és 8.1 pro között lenne valami különbség esetemben, ami a játékokat érintené vagy semmi?
Mivel sokat játszom ágyból, érdemes-e olyan laptop tartót vennem, amire külön szerelhető alulról csatlakoztatható ventilátor?
-
Chaser
legenda
válasz PainKiller13 #64776 üzenetére
Outlet, mondta. Garit is 3 évet írnak...összeverték a két modellt Ha nagyker lenne 5537 is jóval olcsóbb lenne.
B-L-A-C-K: Ok már látom
szerk: A FHD nagyobb felbonás, 1920x1080. Már ettől sokkal szebb a kép. Az IPS pedig egy technológia. Élethű színek, majdnem teljes 180 fokos betekintési szögekkel. Nézd meg egy normál HD panel mellett akkor majd megérted mit jelent..minden pillanatban, nem csak játéknál.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dezsőbá
csendes tag
Tiszteletem
adott 2 gép/konfiguráció - Lenovo - minden egyforma, kivéve a cpu, az egyik i3, a másik A8, melyik a jobb választás?
A gép leginkább általános felhasználásra kell, net, filmek, s néhány régebbi játék futna rajta, igazából tartalékba, valamint akkor, ha elutazok.
Köszönöm előre is. -
Chaser
legenda
válasz PainKiller13 #64770 üzenetére
A 210k-s verzió HD és két év garos
Wildenn: Minőségben az y510p alázza az 5537-et. Csakúgy mint a 7537 amiben GT750 van. Erre az y510p modellre minden elismert üzletben 2 év gart írnak, outletnél elírás lesz az. Egyébként talán mysoftnál a legolcsóbb, 207k.
szerk: Ha van rá keret jó az az asus is, FHD IPS sok mindenért kárpótol.
[ Szerkesztve ]
-
Wildenn
újonc
válasz Chaser #64769 üzenetére
@Chaser: Bocsi melyikben is kevesebb a driver gond? Nem teljesen értettem. Minőségben a az Y510P miért nem közelíti meg a Dell Inspiron 5573-t? Amúgy megnéztem ahol venném, mindkettőre 3 év garancia van. www.pc-outlet.hu -ról venném majd.
@Painkiller13: Ez lett volna egyik kérdésem csak kimaradt előző kommentemből. Pl.: egy diablo 3-nál, vagy starcraft 2-nél mennyit számít hogy HD vagy FULL HD közti különbség játékok terén? Természetesen ha lehetőség van rá szeretném nagy felbontásban futtatni ezeket a játékokat, de jelentős a különbség?
@B-L-A-C-K: Néztem, szép kis darab, de ebben az ASUS-ban csak 4 GB memória van benne, amit kinéztem Y510P vagy Dell Inspiron 5573-ben 8 GB, és úgy hallottam 4 GB és 8Gb között jelentős a különbség, nem?
UI: Köszi nektek a gyors válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz PainKiller13 #64770 üzenetére
+30ˇezer körül megkapja FHD-ba...
Mondjuk én Asus 550JK-t vennék már az biztos, 230 ezer, jobb vga, és IPS FHD.
Wildenn: Ne nagyon gondolkozó máson, ezt vegyed...
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Wildenn #64768 üzenetére
y510p vagy 7537 210-ért - abban GT750 van, kevesebb a driver gond, minőségben pedig meg sem közelíti az 5537-et. Magam sem tudnám eldönteni melyiket venném a kettő közül De mivel a dellre 3 év gari van esélyesebb hogy azt.
-
Wildenn
újonc
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni a nyáron. Főleg játékra használnám. Napi legalább 18-20 órát futna a gép (ebből lenne hogy 2-14 órát játékra), sokszor le se kapcsolnám napokig. (Éjjel töltök stb.)
Kategóriában a 200-230.000 FT lenne a vásárlásra fordított összeg. Nem feltétlen kell bivalyerősnek lennie, mert nem Battlefield 4-ezni akarok.
Leginkább Diablo 3, Starcraft 2, WoW, vagy CS: GO futna rajta... (Persze szeretnék néha kipróbálni egy-egy újabb címet is, de nam az a szempont).Több laptop van ami érdekel, de tapasztalatokra (főleg a márkákkal kapcsolatban lennék kíváncsi) Ti melyiket választanátok az általam felsoroltak közül vagy milyet ajánlanátok? [Egy biztos Samsungot soha többé, 2 volt mindkettő majdnem 1 éven belül meghalt].
1. versenyző: Lenovo IdeaPad Y510P (i5-4200M, 8GB RAM, 1TB SSHD, GeForce GT 750M 2GB, 15.6" FullHD, DOS) - 210.000 HUF
2. versenyző: Acer Aspire V5 573G (i5-4200U, 8GB RAM, 1TB HDD, GeForce GT 750M 4GB, 15.6" IPS FHD) - 220.000 HUF
3. versenyző: DELL Inspiron 5537 (i7-4500U, 8GB RAM, 1TB HDD, Radeon HD 8850M 2GB - nem full HD) - 220.000 FT
Illetve mit ajánlanátok Ti, és miért pont azt?
Szempontok szerint, szeretnék legalább 3 éves távlatban gondolkozni (nem tudom reális-e). Mint említettem, sokat futnának rajta játékok, napi szinten, és hát.... a legjobbat szeretném kapni a pénzért, melyet kiadok érte.Előre is köszönöm a segítségeteket!
Wilden
[ Szerkesztve ]
-
husosfagyi
csendes tag
Üdv!
A segítségetek kérném laptop választás ügyében. Tulajdonképpen asztali gépként használnám a mobilitás előnyeivel, főleg munkára.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? kb. 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 270k
(3) Felhasználási kör? CAD, 3ds Max, V-ray render, Photoshop
(4) Játékra használnád-e? ritkán
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Mindkettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? ha szükséges Igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 17,3"+ lehetőleg full HD, amelyik hosszútávú munkánál jobb 'matt'?
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle, én telepítek win7 64-bit op.rendszert
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500GB+ HDD/120GB SSD ha kell, min. 8GB RAM, optikai-jó ha van
(11) Egyéb kívánság? HDMI, külső monitor csatlakoztatás
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? 3dsMax -> renderelés
(13) Eddig kinézett notebookok? eddig ez a legszimpatikusabb: [link] ****
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új**** ennél nem vagyok biztos milyen gyors a winchester, nem tudom milyen a monitor (matt, fényes), nem tudom lehet-e bővíteni SSD-vel, nem tudom kivehető-e az akkumlátor (gondolom igen)
[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
válasz Khelben #64764 üzenetére
Már néztem. De ezek túl drágák ár/érték arányban, ráadásul nekem ez a 3 a legfontosabb:
- 17"-os kijelző
- i3/i5 körüli teljesítmény
- minimum 1x4GB memória
És egy ilyen lapos, ha a videokártya nem lényeg, akkor szerintem nem ér 70-100-nál többet. Bár az én igényeimnek kevés felel meg, úgy látom, mivel kevés a választék a 17"-os laptopok között. Ami megfelelne az meg borsos áron van, mert még viszonylag új modell. De már találtam pár olyat is, ami jó áron volt és megfelelt volna nekem, viszont azokat már jegelték, vagy el is vitték
A Vaterán meg nem merek venni semmit, mert ott szerintem sok a csaló. -
Khelben
nagyúr
-
btudos
nagyúr
válasz Kal-El #64761 üzenetére
Ha mobilnetet beepitett modemen keresztul szeretned megoldani, akkor a HP Elitebook 87x0w/Dell Precision M6x00 modellekkel baratkozz, bar ezekben mindben van egy tok felesleges GPU. Ha lemondasz a beepitheto modemrol, vagy megelegszel 15"-es merettel, kitarul a vilag.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Kal-El
senior tag
Erre valaki tudna ajánlani valamit?
-
footy
addikt
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Ha van jo vetel jelenleg 160-ert akkor most.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 160e
(3) Felhasználási kör? otthoni felhasznalas, talan jovore Photoshop
(4) Játékra használnád-e? nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minoseg
(6) Szeretnél bele SSD-t? Nem feltetel, talan kesobb
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 13,3-14" inkabb matt, de ez sem donto tenyezo, ha kesobb kell a photoshop akkor ugyis kulso monitort veszek
(8) Notebook tömege? nem donto, de inkabb 2kg alatt
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 4GB Ram, DVD nem szukseges
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMi, Webcam
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Flash oldalak(?), kesobb talan Photoshop
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) Lenovo Edge E330
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? kizarolag ujA hatterinfo annyi, hogy egy V460-am van most amivel a hutest leszamitva meg vagyok elegedve, de ha 150-160 korul van valami jo vetel akkor cserelnek. A 14"-os gepek erdekelnek inkabb, viszont a 13,3-as is belefer meg. Ami fontos az uj gepnel, hogy ne legyen hangos a hutese es olbe veve lehessen hasznalni. (Jo lenne ha nem alulrol szivna a levegot a huteshez, bar ilyet meg csak a macbookoknal lattam(nem ertem hogy miert ))
-
K.Tünde
újonc
válasz btudos #64734 üzenetére
Minden ok (ha én kérek segítséget, nem én fogok megharagudni). Csak a visszajelzések alapján bizonytalanodtam el, jó helyre írtam-e (hogy ez valami szakértői fórum, és van egy másik a technikai tököknek ).
Inkább egy nyers és hasznos válasz, mint egy elbaltázott vásárlás.
Köszi mindenkinek a segítséget,
Tünde -
PainKiller13
őstag
válasz brumi1024 #64754 üzenetére
Nekem 7 játék van fenn, abból 1 nem támogatja az SLI-t ez pedig a tropico 5, de már a többéves sniper v2 is támogatja. Asus-ra csak 24 hó gar van ha jól tudom nem?
Kijelzője biztos, hogy jobb az IPS miatt, de ennek is elég jó, ezelőtt dell IPS monitorom volt, pár nap alatt hozzászoktam ehhez.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
-
methun
csendes tag
válasz PainKiller13 #64749 üzenetére
ASUS-ban esetleg vmi?
-
-
methun
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 250-300 eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) mindenes
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? ami a csövön kifér
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? mindkettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! igen, szeretnék
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? matt, IPS full HD-t preferálnám
(8) Notebook tömege? max. 2,5-3 kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? win 8.1 64 bit
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? SSD preferált esetleg hibrid?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) semmi külön extra
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? max. játékoknál
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
1. http://www.radium.hu/asus-zenbook-ux32ln-r4049h.html -ez a hibrid HDD mennyire használható?
2. http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/laptop_notebook#pid_12124 -ennél plussz SSD ODD BOX-al
3. http://www.laptopszalon.hu/kategoriak/laptop_notebook#pid_11945 -ennél plussz SSD ODD BOX-al
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új -
joelke HU
senior tag
Hali. Végül is aztán sikerült döntenem, remélem nem rosszul. Egy Lenovo G500-at választottam. Ám van vele egy pici gondom. Az első bekapcsolásnál nem jelentkezik, de amikor újraindítom a gépet, akkor el kezdi követelni a LAN kábel csatlakoztatását. Pár másodpercig a Windows indítása előtt. Ha be van dugva, ha nem a LAN mindig kiírja. Egy kép a jelenségről
Szóval lövésem sincs, mi a baja. Pedig a drivere rendesen van telepítve, a Windows szerint is naprakész az illesztőprogram. Ja és persze rendesen megy a net kábelről és wifiről is.
Valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
runner 125
nagyúr
válasz Dávid78 #64743 üzenetére
Nem egy gamer gép, biztosan el lesz a gyári hűtéssel is, de ahogy gondolod. A plusz hűtés mindig jól jön, s nem komoly kiadás egy hűtőpad.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dávid78
tag
Srácok ezt a laptopot tervezem megvenni [link] mennyire kell alá laptop hűtő érdemes olyanra beruházni az ajánlott?
-
Tikakukac
titán
válasz Pocok256 #64739 üzenetére
Az érintőpad felül magát kezdte megsemmisíteni már nulla perctől. Innentől kezdve nekem mindegy is volt, kuka.
DV5-1160eh, 4.5 évig toltam, első kicsomi óta enyém volt, újként vettem bótbúl. Irgalmatlan raklap foscsi volt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pocok256
veterán
válasz Tikakukac #64733 üzenetére
Nem tudom én dv6 6b08eh pavilionomat összerakásügyileg még mindig csúcsnak tekintem (konzumer szinten) na azt simán leejtettem volna a földre és megtapostam volna és még akkor is megy békésen. Korrekt módon nem volt kispórolva belőle az anyag. (az más tészta, hogy akkora illesztési hézagok voltak, hogy oda befért volna a kisujjam is ) Mostani 7537 es laposomat azért már jobban védem és nem merném kitenni ilyeneknek.
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #64736 üzenetére
Nick az nick. Engem pont nem érdekel, a lelki dolgok másik topikra szólnak. Én sem osztom az elméleteimet, pedig megtehetném papíros tudás alapján apámnak a nagyfeszről. Ha ő 30 évet lehúzott benne, akkor jobban tudja és pont. Jogosan hülyézett le akkor is meg fog ezután is ha belevauvau.
-
-
btudos
nagyúr
válasz K.Tünde #64727 üzenetére
Nem akartunk megbántani, ne haragudj. Tényleg csak arról van szó, hogy tudod magadról, hogy nincs tapasztalatod a témában, ezzel nincs gond (sőt, ez sokkal jobb, mintha laikusként osztanád az észt ), csak akkor felesleges alapból bármit kizárni. Ott a téma összefoglaló, ha pontról pontra kitöltöd, konkrét gépeket fogunk tudni ajánlani, bár runner 125 már mutatott néhány jó lehetőséget.
A szókimondóságunk meg sajnos egy vegyesen értékelt tulajdonságunk. Általában úgy vagyok vele, hogy sokkal egyszerűbb, ha nyersen, de egyenesen tálalom az igazságot, nem kell feleslegesen bonyolítani a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
válasz K.Tünde #64727 üzenetére
Ne vedd magadra, ez ilyen, ezek a fiúk nap mint nap osztják az észt (a szó jó értelmében, de tényleg, én sokat olvasom amit írnak, bár csak ritkán szólok hozzá a dolgokhoz, de sokat tanulok belőle, ez úton is köszönöm nekik a munkájukat ), és néha elegük van a hozzá nem értőkből. Persze ez a fórum nekik is szól, sőt igazából pont nekik, de amikor az a kérdés, hogy 1+1 az mennyi (mert nekik a "Milyen notebookot vegyek?" egy nem sokkal nehezebb kérdés), és jön a 121. ember, aki megkérdezi, hogy 1+1=3? ... akkor némelyiknek elgurul gyógyszere, és ezt meg kell neki bocsássuk, amiért ingyen segítenek nekünk.
Szerintem.
-
Pocok256
veterán
válasz Tikakukac #64729 üzenetére
Nem rossz az a AMD, de aki nem szeret kutyulni azoknak nem ajánlott. Ha szeretsz túrni akkor okés mert tudom, hogy noti és ott nem tunningolunk. De anno a pavilionomat rongyosra tudtam húzni mert egy AMD kártya és AMD proci volt benne.
-
Jannn
aktív tag
válasz Tikakukac #64724 üzenetére
Szép dolog a nyugalom, de azért a 840M-es legolcsóbb új tejfölösdobozos Inspiron is 205e körül indul, miközben a régi 3537-et, erősebb videókártyával 180 körül meg lehetett csípni... És ha ez ddr3-as 840m, akkor meg se közelíti az amd 8850-et - persze ha olyan a játék amit az amd is szeret
Úgy hallom a far cry 3-at még mindig nem szereti, de ez legyen a legnagyobb baj[ Szerkesztve ]
-
K.Tünde
újonc
válasz Chaser #64721 üzenetére
runner 125
btudos
Pocok256
B-L-A-C-K
ChaserTeljesen egyetértek, hogy nem értek hozzá. Úgy hallottam, pont ilyen esetben kereshető fel a fórum.
A megszokáson felül semmi tudásom nincsen ami alapján ésszerű döntést hozhatnék. Ez volt az oka, hogy felkerestem az itteni okosokat. Nem ragaszkodom markához, csupán előnyben részesítem a megszokottat.És íme, a kizárt lenovo az első ajánlatok között szerepelt.
A P Bell-re vonatkozóan pedig egyöntetű volt a visszajelzés, köszönöm hogy lebeszéltetek egy rossz vételről.Ha félreértettem valamit a fórum használatával kapcsolatban, sajnálom.
(Már ismerős ajánlásakor is nehéz volt elhinni, hogy létezik egy fórum, ahol készségesen, jószándékból segítséget adnak vásárlás előtt)Tünde
-
Tikakukac
titán
válasz Hey!.co #64702 üzenetére
5547 még nincs terítéken majd később.
lacibacsi: Alapvetően gyenge legény vagyok, de a kisujjamat nem erősen nyomva olyan foltokat cisnálok bele, hogy na. Anno az U-s gépeknél volt az, hogy külsérelmi nyom nélkül törtek a kijelzők, mert hátulról egy finom nyomás és reccs. Na ez olyan. Egy vékonyabb tasiban kap egy pofont bárhol tömegközlekedésen, simán annyi.
stratova: Az a baj, hogy a mikronos alubevonat nem segít merevebbé tenni semmit sem.
Jannn: Hát ha erőben nem is olyan, nyugodtságban ahogy láttam az NV drivert magától frissíteni az páratlan. Szerintem egy 10-essel alacsonyabb a pulzusom ha a palmresten NV kari van nem AMD
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz B-L-A-C-K #64720 üzenetére
Mert kurtára nem ért hozzá
Aki már "márkákról" beszél gőze nincs semmiről. Minden gyártónak vannak jó kevésbé jó és sokszor kurta sz@r gépei ugye. Azért néhány kivétel van, fujinak kb csak jó és nagyon jó gépei vannak De azt ugye nem lehet venni, mert berögződött a fu-si korszak sokakba... Mi meg ugye itt nem értünk semmihez, csak úgy bemondjuk a dolgokat mert unatkozunk és a gyártók meg boltok pénzelnek minket, na megyek is összeszámolom ma mennyi pénzt kaptam az ingyenes segítségekért..ha jól sejtem egy 5ft-ost se fogok találni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
B-L-A-C-K
titán
válasz K.Tünde #64716 üzenetére
"Valós tapasztalat annyi, hogy 7 éves Acer gépem (Toshiba HDD-vel) tervezem lecserélni és nehezen váltok márkát."
Pont az ilyen felfogás rossz sok embernél, attól hogy 7 éve megvettél valamit és még megy, abszolút nem azt jelenti hogy esetleg adott márka jó. 1 gépre nem lehet alapozni...
Szóval sose értem azt ha valaki szakértők tanácsát kéri, akik próbálják adott pénzösszegért a jelenleg kapható legjobbat alternatívát ajánlani, akkor miért ragad le valaki egy márkánál örökre...
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz premete #64700 üzenetére
Haha, genya, tényleg így van, pedig nincs ilyen rokonom, de láttam már így kezelt notit.
K.Tünde
Az a probléma, h egy, az az egy személyes tapasztaltból vonsz le konklúziót, ami élből rossz következtetés.
Az Acer soha nem volt ajánlott gyártó, a kifejezetten olcsó ár / nagy teljesítménynek mindig oka van. A PB laptop-ok meg a laptopgyártás legalját képviselik.Fentebb linkeltem, h mik jelentik most a korrekt, racionális döntést.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
K.Tünde
újonc
válasz runner 125 #64681 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ és a linkeket!
Tényleg csupán szubjektív okokból részesírem a márkákat előnyben/hátrányban.
Valós tapasztalat annyi, hogy 7 éves Acer gépem (Toshiba HDD-vel) tervezem lecserélni és nehezen váltok márkát.
Most szemet vetettem a mérete miatt erre a masinára:
http://www.euronics.hu/PACKARD-BELL-EASYNOTE-ENLE69KB-45004G1TMnsk-NXC2DES004-p35346
Ez jó vétel lenne, vagy inkább nem ajánlott?
Tünde
-
Leleményes
tag
válasz Khelben #64713 üzenetére
Attól függ. 200ezres kategória az általánosban kapott iskolatej dobozára emlékeztet (lehet egyben ugyanaz nem tudom ) de nagyon gyér. Én egyet megnyomtam a Médiában, és kikapcsolt. De érdekes módon újra be tudtam kapcsolni. Kijelzőjük egy fokkal szebb (mert oda van tekerve mint a Samsung tv-k).
Azt a 400k-s vájót én is láttam. Eszméletlen. Kijelzője tűéles, egy kis 70dekás fémből van kifaragva a komplett gép. Zsebtop.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Khelben #64710 üzenetére
Gyors szűrés eredménye. HD+ 14"-től felfelé létezik csak, FHd az egyetlen opció.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Khelben #64710 üzenetére
Sony-nak van egy Vaio modellje, nem eskü, de asszem ekkora felbontással, i7-el, 8gb-al, (de még az is lehet, hogy fullhd).
Kerül is valami 400k-ba.
Legalábbis pár hónapja tapiztam egyet.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Khelben
nagyúr
Valaki tudna sorolni csuklóból max. 13,3-as, min. 1600x900-as gépeket?
Szerk: ja és rendes notebookot, nem netbookot meg táblagépet meg ilyen hibrid csodákat.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
-
Chaser
legenda
válasz lacibacsi #64704 üzenetére
Nálam pár hete épp ágyon volt a laptop, jöttek rokonék, 3 éves kis srác futott egy kört az ágyon meg a laptopon T500 meg se érezte
szerk: margithid: És mennyit szánsz rá? Mert létezik ilyen gép, csak nem 100k-s kategória.
[ Szerkesztve ]
-
lacibacsi
addikt
válasz Tikakukac #64698 üzenetére
"Plusz szerintem rekordot fog dönteni a hátulról kijelzőt betörött darabok száma. Iszonyat könnyen kifingatható az a panel."
Ugye ebben azért van egy kis költői túlzás? Normál használat mellett csak nem törik ripityára... Szerinted mi kell ahhoz, hogy betörjön?
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Kifejezetten hordozhatóságra kellene egy minél jobb üzemidejű notebook, esetleg notebook tablet egybegép.
SSD nem ártana bele, teljesítményben nincsenek nagy elvárásaim, core i3 elég, minőség annyiban fontos, hogy hordozható, tehát ne törjön el a müanyag pár hónap alatt.
Külső aksik mennyire jók, ajánlottak notebookokoz? Egy ilyennel azért tényleg egész napos üzemidőt el lehet érni nem?
Méretben olyan 13" lenne jó szerintem.
Köszi -
Hey!.co
újonc
válasz Tikakukac #64698 üzenetére
" Plusz szerintem rekordot fog dönteni a hátulról kijelzőt betörött darabok száma. Iszonyat könnyen kifingatható az a panel."
Szia!
Köszi, hogy megosztottad!
Az 5547-est is érinti ez a probléma, azt nézted? Jó, hogy szóltál, mert akkor szerintem venni fogok hozzá baleseti biztosítást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest