Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarabeus
aktív tag
válasz NandorHUN #130454 üzenetére
HP 250 G4 15.6"-ban jó választás lehet, de minimum i3-as procival, kerüljük el a Celeron N-nel való bosszankodást (és lassúságot). Tudnivalók a HDD/SSD-s gépekről:
HP 250 G4 és G5 esetén kettő opció van:
(A) gyárilag HDD-s: nincs m.2 foglalat csak sima 2.5 sata
(B) gyárilag SSD-s: nincs 2.5" sata, hanem egy atalakitoval ra van kotve egy m.2 átalakito. Ebbe lehet nagy m.2-t venni 2280-as meretben vagy az ODD helyere egy caddy a HDD-nekIPS nyílván ennyi pénzért kizárt, illetve ha hajnaldó vagy leadni a 15.6"-ról akkor sok használt 14.0" üzleti típus van az aprón amik olcsóbbak, mint a G4. Ezek a Dell E5430, E6430, Lenovo T430, HP 8470p.
Ezek a gépek, - a 250 G4 is - sokkal jobban bírják az egyetemre hordást, és a nyitás csukást, mint az általad említett konzumer Lenovo laptopok. Lehet van bennük dedikált VGA, de neked tanulásra ahhoz semmi szükséged, illetve általában nem látják el ezeket a gépeket megfelelő hűtésrendszerrel így nagy terheléskor könnyen forró tud lenni a gép és levesz az órajelekből. Plusz vacak műanyag borítás, gyenge zsanérok, gépelésre a legkevésbé alkalmas billentyűzet.
Mielőtt még nem olvastam a topikot, és én is egyetemre néztem laptopot, vettem egy Lenovo G580at, hogy hú 2 GB GT 635m van benne, de jó lesz az nekem...
Had ne mondjam, pár hónap után a zsanér kitört a helyéről (így előadásra hordozás kilőve) majd 1.5 év után elfüstölt az alaplap..
Topikgazdákat kérdezném, hogy esetleg nem-e lenne jó a <100k-hoz a szokásos üzleti laptopokat beírni a topik összefoglalóba, mint ajánlott típusok? Vannak még olyan egyetemisták is ebben az országban, kiknek éppen elég egy 50-60ks üzleti a nyamvadt PDF-eket olvasni.
[ Szerkesztve ]
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest