Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csusza`

senior tag

Sziasztok!

Döntés meghozatalához kérnék egy kis segítséget, iránymutatást.
    Adott egy cég, ahol egy Linux fájlszerver immáron sok éve teljesít szolgálatot, talán a tízhez közelebb van.
    Már csak életkora miatt is megérett a cserére.
    Ezt a fájlszervert szeretnénk kiváltani egy NAS-sal. Otthoni felhasználásra már üzemeltem be NAS-t, viszont részletesen kevésbé merültem el a témában, egyszerűen nem volt rá szükség és igény. Az eddig beüzemeltek D-Link DNS-320-asok voltak, mivel az elvárás az volt, hogy a lehető legolcsóbb legyen a rendszer. Nem vitatkoztam, ez a kérés, ezt kapták - aminek a hozadéka a borzalmas lassú HDD írás és az állandó lassulások voltak.
    Most azonban más a képlet, stabil és normális NAS kell, évekig. Semmi másra nem használnák, mint adattárolásra - dokumentumok, képek - természetesen a megfelelő hozzáférésekkel. Nincs videostream, kamerarögzítés, semmi extra elvárás. Csak a stabilitás és a megbízhatóság. Viszont, egyszerre nagyjából 10 ember dolgozna rajta maximum.
    Árban azonban nem szállhatunk el. Némi utánaolvasás után úgy gondoltam, hogy a Synology DS215j-re esik a választás, két darab 1 TB HDD-vel. 10 év alatt nagyjából 300 GB adat jött össze, úgyhogy úgy gondolom, ennyi tárhely bőven elég.

Mik a tapasztalatok ezzel a kiépítéssel? Esetleg másik gyártó másik terméke lehet alternatíva? Ha igen, melyik, vagy melyikek?

Válaszotokat, ajánlásaitokat előre köszönöm!

Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés